Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fredi_bobic wrote:Nek im plate topli obrok, al brate treba neko da snosi odgovornost za ovih 8 dana maltretiranja građana. Znaci, hoćemo otkaze da vidimo
izvini buraz, ja hoću da vidim nekog na električnoj stolici, mislim da je to jedino pošteno, jer govna tako manje smrde
Da li je moguce da ce se Skupstina i Vlada KS posrati na 500.000 Sarajlija, njihov ponos i 7 dana muke koju su vidjeli tokom ovog nelegalnog prekida rada ??? Sve su prilike da ce nekakvi Hamzanije i dispeceri sa III stepenom obrazovanja odnijeti pobjedu i ovaj put. Tako je to kad vam SDA namjesta doktorate i magistrate ...
E moj Fehime Orucu, izdadose te oni cije si naredjenje poslusao. Neka ti je sada dragi Bog na pomoci ...
Ako bude tako, ako ovo prodje nekaznjeno, ja cu prvi doci pred Kanton da se skine ova Vlada ...
Panini wrote:
Pa ono dvoje su odron i zaista nikada mi nece biti jasno zasto ih policija nije pisala, ali opet bude mi lakse kad vidim Radeljasa, Konakovica i Zukica jer su oni istog nivoa piljari
Ne znam nista o ovim ljudima. mozda i jesu takvi kakvim ih ti opisujes, mozda i nisu. ali siguran sam da ovo sto ti radis na ovome forumu je cista stranacka instrukcija i da ima za cilj obarenje vlade po svaku cijenu. vjerovatno sjedis u avazu u centrali i sibas postove. ja nisam stranacki covjek, nemam politicke favorite pa zato i mogu da kazem da malo ohanite sa ovim sto radite. fakat smarate
Last edited by omega369 on 10/04/2013 13:10, edited 1 time in total.
nosara wrote:Nas olimpijac je, svojom "promisljenom" izjavom, dao naslutiti ko stoji iza ove svinjarije...
SDP pravi veliku grešku ...
Cijeli grad zna da su oni digli štrajk i uzrokovali ovaj haos, da su zbog svojih političkih prepucavanja s SDA založili cijeli grad i građane ... Nema Sarajlije koji bi ih podržao u ovome što rade ... šta više ...
Mislim da je ovo veliki autogol.
SDA bi, da ima pameti, mogla na ovome dobro poentirati. A Fahrini bi se trebali polako izvlačiti iz svega ...
NERMIN PEĆANAC: Imamo imena 21 radnika GRAS-a koji su spriječili ostale da voze i nakon odluke Vlade KS
Srijeda | 10.04.2013.
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nermin Pećanac u obraćanju zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo na današnjoj hitnoj sjednici kazao je da je MUPKS po naredbi Tužilaštva KS-a saslušao 18 radnika GRAS-a koji su se prijavili da voze vozila Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Gradski saobraćaj - GRAS"
Budući da su se radnici GRAS-a oglušili o zaključke najvišeg zakonodavnog tijela u Kantonu koje je naredilo da se pod hitno uspostavi javni gradski saobraćaj, zatražena je intervencija Tužilaštva KS-a.
- Nakon saslušanja 18 vozača, zaključeno je da ih je 21 radnik spriječio da krenu saobraćati. MUP-u KS-a poznata su imena 21 radnika - istaknuo je Pećanac.
Također, Pećanac kaže da je u MUP-u KS-a i Enes Dizdarević uime Sindikata vozača gradskog saobraćaja KS-a obrazložio cjelokupnu situaciju.
Sav dokazni materijal proslijeđen je Tužilaštvu KS-a, koje bi trebalo utvrditi daljnje korake prema kojima će MUP postupati.
Njih 21 protiv ostalih više stotina ja sile majke mu ga
Nisrin wrote:Nije mi jasna ni Vlada ni GRAS!!! Krivi su i jedni i drugi i zasto se ministar ovoliko protivi da se SASLUSA I DRUGA STRANA?! Bez obzira bio neki kriv ili ne, svi imaju JEDNAKA PRAVA da iznesu svoje stavove!
Sa teroristima se ne pregovara nigdje u civiliziranom svijetu.
Znaš li ti uopšte šta je terorizam
grasovci teroriziraju citav grad, sta tu nije jasno? nasilnim metodama sprecavaju ljude da stigne na posao, u skolu, u bolnicu, tjeraju ih na ekstra troskove itd.. da bi ispunili svoje ciljeve - napunili dzepove
PapakizSarajeva wrote:Da li je moguce da ce se Skupstina i Vlada KS posrati na 500.000 Sarajlija, njihov ponos i 7 dana muke koju su vidjeli tokom ovog nelegalnog prekida rada ??? Sve su prilike da ce nekakvi Hamzanije i dispeceri sa III stepenom obrazovanja odnijeti pobjedu i ovaj put. Tako je to kad vam SDA namjesta doktorate i magistrate ...
fredi_bobic wrote:Nek im plate topli obrok, al brate treba neko da snosi odgovornost za ovih 8 dana maltretiranja građana. Znaci, hoćemo otkaze da vidimo
izvini buraz, ja hoću da vidim nekog na električnoj stolici, mislim da je to jedino pošteno, jer govna tako manje smrde
Ministar Bubica mora podnijeti ostavku, još danas na Skupštini, i ona mora biti usvojena.
A nakon toga prepoznati odgovorne u GRAS-u za nelegalnu obustavu rada i javnog prevoza putnika, i sve ih procesuirati, shodno zakonima i unutrašnjim propisima GRAS-a!
I konačno - započeti trajno rješavanje nagomilanih problema u GRAS-u, ali trajno, ne kao do sada - gašenje vatre pri vrhu plamena.
Ako prođe bez kazni za Himzaniju, onog drugog predstavnika sindikata (otkazi, hapšenje) i još određenog broja njih, iskoriste za sistematizaciju radnih mjesta,....onda je ovo jedno veliko s*anje.
8 dana do maksimuma osptruirali funkcionisanje života u kantonu i onda da im se OPET sve oprosti....
Ministar Bubica mora podnijeti ostavku, još danas na Skupštini, i ona mora biti usvojena.
A nakon toga prepoznati odgovorne u GRAS-u za nelegalnu obustavu rada i javnog prevoza putnika, i sve ih procesuirati, shodno zakonima i unutrašnjim propisima GRAS-a!
I konačno - započeti trajno rješavanje nagomilanih problema u GRAS-u, ali trajno, ne kao do sada - gašenje vatre pri vrhu plamena.
ako ova pobuna kabadahija iz Grasa uspije,onda grad Sarajevo moze ocekivati pravu revoluciju u narednom periodu,ako ovi strajkuju zbog regresa ili toplog obroka(koji kasni jedan mjesec,koje li ironije) sta tek ocekivati kad na ulicu izadju nezaposleni,skolovani sa diplomama bez posla,ljudi kojima kasne plate po nekoliko godina itd itd,onda od ovog grada nece biti nista,ostat ce mozda samo slovo S....... Zakon kaze da je GRAS davno trebao pod Stecaj i tu ne treba izmisljati toplu vodu,ovako ako im se popusti to ce biti poruka svima da ovdje vrijedi pravila anarhije,da se ne postoje Zakon i da svak radi sta mu je cejf,i to je ljudi Bosna i Hercegovina! a ovi politicari koji udovolje kabadahijama,hm bas bi ih volio upitati sta ockeuju na narednim izborima!?
Panini wrote:
Pa ono dvoje su odron i zaista nikada mi nece biti jasno zasto ih policija nije pisala, ali opet bude mi lakse kad vidim Radeljasa, Konakovica i Zukica jer su oni istog nivoa piljari
Ne znam nista o ovim ljudima. mozda i jesu takvi kakvim ih ti opisujes, mozda i nisu. ali siguran sam da ovo sto ti radis na ovome forumu je cista stranacka instrukcija i da ima za cilj obarenje vlade po svaku cijenu. vjerovatno sjedis u avazu u centrali i sibas postove. ja nisam stranacki covjek, nemam politicke favorite pa zato i mogu da kazem da malo ohanite sa ovim sto radite. fakat smarate
Apsolutno nisi upravu jer za crvene kmere mogu reci da ako nisu bili gori nisu bili ni bolji od ove trenutne bagre, a o sbb-ovcima nista lijepo ne mislim stoga mani me svrstavanja u torove
Poenta svega je da nasim zivotima upravlja 18 bandita od kojih su neki presudjeni kriminalci, dok su drugi bili eksperti da navaljaju dugove od 70 miliona maraka
ma yebes Bubicu (danas Bubica sutra neko deseti), nek i on da ostavku nije on bitan. Al on seljačine i seljanke (da ga ja jednom hraooknem) treba rastjerat. nek podjele odma 50 otkaza pa da vidim hoce li opet biti strajka
nosara wrote:Nas olimpijac je, svojom "promisljenom" izjavom, dao naslutiti ko stoji iza ove svinjarije...
SDP pravi veliku grešku ...
Cijeli grad zna da su oni digli štrajk i uzrokovali ovaj haos, da su zbog svojih političkih prepucavanja s SDA založili cijeli grad i građane ... Nema Sarajlije koji bi ih podržao u ovome što rade ... šta više ...
Mislim da je ovo veliki autogol.
SDA bi, da ima pameti, mogla na ovome dobro poentirati. A Fahrini bi se trebali polako izvlačiti iz svega ...
SDA pravi veliku gresku sto jos jutros nisu u pregovorima sa koalicionim partnerom SDU i tuzilastvom organizovali hapsenje Jusufranica, konfiskaciju cijele imovine i blokiranje racuna, samim tim bi pokazali i gradjanima kantona da vrijede i da zele nesto uraditi a i radnici bi drugacije na sve to gledali
SDA, SDP, HDZ, SNSD, SDU, ŽNJBLKMNU sve je to bagra, navikla da narod zanemari, navikla da narod pusti, navikla da narod za dva dana zaboravi, hoce li Sarajlije i ovo za dva dana zaboraviti ?