GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
necu

#726 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by necu »

Ma kakva policija,kakvi kurci,palci.U ovoj državi su samo navijači problem. :-)
drndalo

#727 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

E nek jos i navijaci blokiraju raskrsnice, i da svi idemo u PM... :-D
inSighT
Vozim: na guranje

#728 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by inSighT »

drndalo wrote:E nek jos i navijaci blokiraju raskrsnice, i da svi idemo u PM... :-D
Navijaci ce biti jedini koji ce ih i razbiti :-D
necu

#729 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by necu »

Mogli smo kolege iz BL zvati da nas poduče vještinama ''popni se,pa slomi kičmu.'' :D
Alfons Kauders

#730 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

grunt wrote:ovo je mali dio revizorskog izvjestaja iz 2008 godine,a sta se sve od tada desilo sam Bog zna

Image
Image

ovo im je odlican fazon: svi radnici imaju akreditacije za besplatan prevoz,a jos pri tome dobijaju 75 KM za isti i jos je isplata vrsena za vrijeme godisnjeg odmora
topli obrok od 12 KM i regres od 700 KM,koji mnogi ljudi sanjaju, ne treba ni komentarisati
ne znam kako je danas ali vjerovatno sada kada je pipa malo presusila grasovci su se nadigli,sve to treba odjebati po kratkom postupku nogom u guzicu
Image
hvala na dokumentima... :D neka ih i na ovoj stranici, cisto da ima za sve ove koji pricaju o jadnim i gladnim radnicima... :D

44 miliona na zaposlene.... poseban naglasak na dio gdje se govori da su plate digli 23% u odnosu na 2007... sad su vec probili milju, a tad su imali 850 prosjek...

primjera radi, budzet opstine tuzla je oko 40 miliona... a ne znam da u bih ima puno firmi koje na plate spickaju slicne pare godisnje... osim telecoma, ep, klinickih centara i par velikih rudnika...
HomeArt

#731 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by HomeArt »

necu wrote:Mogli smo kolege iz BL zvati da nas poduče vještinama ''popni se,pa slomi kičmu.'' :D
BL ima 2-3 prevoznika odavno, nemaju oni ovih problema.
Nisrin

#732 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:07, edited 1 time in total.
sladak_ko_med

#733 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sladak_ko_med »

sve je to ok, ali danas i taksi :? :? :? :-) :-) :-)

blokada saobracajnica :? :-)

jel ima neko od ovih ljudi u familiji ili medju rodbinom trudnicu, malu bebu, stariju osobu koja tesko hoda, bolesnu osobu koja htjela ne htjela mora na pregled(snimanje) ... :( :( :( :roll:

ja cu se kao mlad i zdrav snaci, ali ovi gore sto sam nabrojao....nek im je Bog u pomoci :cry:

EDIT: Kad malo bolje razmislim naslov bi trebao biti GRAD se raspada
HomeArt

#734 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by HomeArt »

Nesto kontam Dodik&CO su glavni krivci za sve a evo nema Dodika u Sarajevu pa je postalo neizdrzivo vise, sto od kriminala sto od ovih pravih zivotnih problema. I sad kad je doslo do grla vidi se da nema niko sposoban od politicara rijesiti bar nesto kako treba. Nije vise bitno ni koja je sad stranka na vlasti i koja je bila jucer, bitno je da je na Dodiku zvono a prave probleme (u gradu) niko nije u stanju rijesiti, ili ne zeli ili ne zna...
Bitno je da su svi obecali da ce biti bolje, samo nisu rekli kad.

Valjda ce se sutra moci kretati nekako bar pjeske dok jos nisu poceli tuci.

Laku noc...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#735 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Velkoski »

mozel' se gdje u gradu parkirati biciklo ? :D
inSighT
Vozim: na guranje

#736 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by inSighT »

leet wrote:mozel' se gdje u gradu parkirati biciklo ? :D
Ma moze kako da ne :D
Image

Nece ti niko uzeti kad je ovo sigurna drzava i grad. To ti je DRZAVA ZA COVJEKA! A kad smo vec kod drzave, danas setam prelijepim nam gradom i ugledam jedan billboard koji me je naprosto frapirao. Tako sokiran sam izvadio mobitel i uslikao taj billboard, a necete vjerovati sta je pisalo na njemu, pa jos ne mogu vjerovati, zar su na to mislili ;-)

Image

:lol:
Mr.Penguin

#737 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mr.Penguin »

Image
homar

#738 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homar »

Ima mjesta, ali se halali sa njim.
Mr.Penguin

#739 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mr.Penguin »

homar wrote:
Ima mjesta, ali se halali sa njim.
halalosom :D
correspondent

#740 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by correspondent »

Samo da kažem svima koji misle da će samo jedan alternativni prevoznik, u ovom slučaju Centrotrans, biti rješenje broblema grdno se vara. Treba razmotriti opciju davanja dozvole za rad većem broju kompanija jer će konkurencija biti zdravija i izbjeći će se mogućnost stvaranja novog monopola.

Oni koji putuju dalje od Bara i Kobilje glave, do Ilijaša, Breze, Kaknja... mogli su jučer vidjeti kakav je haos po autobusima, gužve i slično.

Vidio sam po gradu da je Centrotrans najbolje i najveće autobuse dao upravo za gradsku vožnju, autobusi su bili gotovo prazni. Na drugoj strani, ako ste se vozili izvan grada redovnim linijama (Ilijaš, Breza, Kakanj, Vareš...) odakle dolazi veliki broj radnika, studenata, đaka... bili ste pravo "odabrani" ako bi našli mjesta u autobusima.

Jeftini trikovi, gotovo uvijek na račun naroda.

Probleme u GRASU neće riješiti povećanje plata nego otpuštanje nesposobnok, nekvalificiranog i kriminalnog kadra, od vrha do samog dna, dovođenjem pravih menađera, nekoga ko ima viziju i obnovom voznog parka. No prije toga ako se mentalitet ljude ne promijeni - ništa od navedenog neće imati smisla. Svi koji su putovali bilo gdje izvan BiH znaju šta tamo negdje predstavlja javni gradski prevoz, kako se odnose uposlenici te firme prema klijentima i kako se klijenti odnose prema njima. Nek' neko u Njemačkoj, primjera radi, propagira da se može vozati bez karte, pa ćemo vidjeti kako će završiti. Sve vozače bih poslao na jedan dug kurs na kojem bi učili kako se nasmijati, reći dobar dan i sl. i što je najvažnije - kako reagovati u stresnim situacijama. Ima dosla posla da se uradi.
Mr.Penguin

#741 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mr.Penguin »

correspondent wrote:Samo da kažem svima koji misle da će samo jedan alternativni prevoznik, u ovom slučaju Centrotrans, biti rješenje broblema grdno se vara. Treba razmotriti opciju davanja dozvole za rad većem broju kompanija jer će konkurencija biti zdravija i izbjeći će se mogućnost stvaranja novog monopola.

Oni koji putuju dalje od Bara i Kobilje glave, do Ilijaša, Breze, Kaknja... mogli su jučer vidjeti kakav je haos po autobusima, gužve i slično.

Vidio sam po gradu da je Centrotrans najbolje i najveće autobuse dao upravo za gradsku vožnju, autobusi su bili gotovo prazni. Na drugoj strani, ako ste se vozili izvan grada redovnim linijama (Ilijaš, Breza, Kakanj, Vareš...) odakle dolazi veliki broj radnika, studenata, đaka... bili ste pravo "odabrani" ako bi našli mjesta u autobusima.

Probleme u GRASU neće riješiti povećanje plata nego otpuštanje nesposobnok, nekvalificiranog i kriminalnog kadra, od vrha do samog dna, dovođenjem pravih menađera, nekoga ko ima viziju i obnovom voznog parka. No prije toga ako se mentalitet ljude ne promijeni - ništa od navedenog neće imati smisla. Svi koji su putovali bilo gdje izvan BiH znaju šta tamo negdje predstavlja javni gradski prevoz, kako se odnose uposlenici te firme prema klijentima i kako se klijenti odnose prema njima. Nek' neko u Njemačkoj, primjera radi, propagira da se može vozati bez karte, pa ćemo vidjeti kako će završiti. Sve vozače bih poslao na jedan dug kurs na kojem bi učili kako se nasmijati, reći dobar dan i sl. i što je najvažnije - kako reagovati u stresnim situacijama. Ima dosla posla da se uradi.
Treba uvesti Oligopol.
(Oligopol je tržište na kojemu nekoliko (mali broj) proizvođača međusobno konkurira proizvodeći ista (čisti oligopol) ili slična (diferencirani oligopol) dobra.)
mrtva kokoš

#742 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

correspondent wrote:Samo da kažem svima koji misle da će samo jedan alternativni prevoznik, u ovom slučaju Centrotrans, biti rješenje broblema grdno se vara. Treba razmotriti opciju davanja dozvole za rad većem broju kompanija jer će konkurencija biti zdravija i izbjeći će se mogućnost stvaranja novog monopola.

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#743 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

ja sam se smrzo na biciklu :lol:
kusur

#744 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kusur »

sat vremena pjesacenja

joj sad kad sam sjeo osjetim malo da sam se umorio :D
mrtva kokoš

#745 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

prezivjeli smo rat prezivjet cemo i gras!! :D
maximilijana

#746 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by maximilijana »

Black swan wrote:ja sam se smrzo na biciklu :lol:
haha i ja..jos nisam rukavice ponijela ev i mal zuljeve nabila..danas odmaram na poslu
nisam lijepo vrijeme iskoristila da vozim bajk al jesam zato strajk pa ga sad vozam ahaha
kusur

#747 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kusur »

šime.sparina wrote:prezivjeli smo rat prezivjet cemo i gras!! :D
prezivjeli smo rat jer je gras bio uz nas :D
Innovation

#748 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

:thumbup: :bih:
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#749 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by enko 1964 »

Svi nas vozaju... osim GRAS-a! :D
Last edited by enko 1964 on 28/09/2011 09:48, edited 1 time in total.
mrtva kokoš

#750 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

enko 1964 wrote:Svi nas vozaju... osim GRAS-a! :D
haha dobar :D
Post Reply