GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fixer

#701 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fixer »

I Dzeko se bori za svoju egzistenciju. Dok ima ljudi koji nikakvih primanja nemaju, ne mogu zaliti one koje imaju 12KM topli obrok.
Alfons Kauders

#702 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:
madner wrote:Mozes li nam objasniti zasto bi mi, gradjani ovog kantona, svake godine uplacivali razliku izmedju prihoda i rashoda bilo kojoj firmi? Ono, koje je to gradsko i demokratsko pravo da poslujes lose?
imaju odgovorni za to, da sad Bimi oduzmu ukradenu imovinu, sve bi se to namirilo. pored toga, bas smo vidjeli da je Vladi stalo da rijesi probleme GRAS-a... uglavnom, ja sam i dalje rulja...
sumnjam da bimo ima dovoljno imovine, taman i da mu sve oduzmes... :D a druga je stvar sto se gubitak povecava iz dana u dan... :D

prije svega zato jer imaju metar viska radnika i solidne plate... a o tome niko nece da govori, jadni radnici ovo ono.. pa je haman bolje da par stotina trutova zaposlenih mimo svake zakonske procedure finansiraju poreski obveznici, koji statisticki gledano zaradjuju manje od njih...

treba podijeliti metar otkaza, smanjiti troskove, smanjiti plate i nek se jebu, dosta vise... eno cak su i u rs poceli rezati zeljeznice... jer su "otkrili" da imaju oko 600 radnika viska... i 58 direktora
madner

#703 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by madner »

stochar wrote:
madner wrote:Mozes li nam objasniti zasto bi mi, gradjani ovog kantona, svake godine uplacivali razliku izmedju prihoda i rashoda bilo kojoj firmi? Ono, koje je to gradsko i demokratsko pravo da poslujes lose?
imaju odgovorni za to, da sad Bimi oduzmu ukradenu imovinu, sve bi se to namirilo. pored toga, bas smo vidjeli da je Vladi stalo da rijesi probleme GRAS-a... uglavnom, ja sam i dalje rulja...
Bimo je izasao prije par godina a firma i dalje posluje sa godisnjim gubicima. I najveca stavka u tim troskovima su plate, koje su sebi poceli dizati od 2000, a narocito od 2006. To sto ti predlazes je cisti populizam, jer ne zelis prihvatiti da se ili plate moraju kresati, ili ljudi odpustati.

Da ne govorimo o metodama. Preduzece ucjenjuje kanton kolapsom saobracaja.

I ti to podrzavas?
cappy_tempo

#704 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

stocar ti se zajebavas? Preko 1200km plata i to je gola egzistencija? Idi se plakni malo mozda dodjes sebi.
suncica24

#705 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by suncica24 »

stochar wrote:Radnici GRAS-a su taoci nesposobnih uprava od proteklih nekoliko godina. niko ne spominje Bimu koji je nfirmu zavio u crno racunima na kojima je saraf kostao 200 maraka, metla 250 i kojekakvim nenormalnim troskovima koje je pokrivao Kanton.

gdje je otpuznica? lik ima privatni fakultet, sheta sa onom kapicom, i umjesto kazne dobio je nagradu, za sta je nekoga debelo podmazao! u medjuvremenu, radnicima nisu uplaceni doprinosi od 2008.

ovi sad sto pljuju po radnicima GRAS-a kako bi odbranili trenutnu vlast koja je takodjer doprinijela blokadama, podsjecaju me na Taju i njegovo proglasavanje svih nas koji smo protestovali 'ruljom'.

mnogo ste isti!
Ja cu jos jednom da ponovim: 2000 uposlenih! Hello!

Razumijem i bjes uposlenih, jer nisu tu svi na istom, ali stochar, nemoj da se lazemo, nije nekih 1000 radnika viska (min) palo s neba.
Stoji 200% Bimina krivica, ali hajde kad vec krecemo od Bime (ciji faks nahvalise samo tako na nekoj drugoj temi) da nastavimo sa radnicima koji su dosli preko tog istog Jusufranica a koji svoje kolege, pa onda i sve nas, kostaju ko bubrezi u loju.
Ne, nego je lakse ovako. Ja kupujem mjesecnu kartu (ne po izboru), koju poklanjam jer je ne koristim, pa jos kupujem i pojedinacnu kad koristim prevoz, a ovamo njih 1000 zivi na mojim i ledjima svojih kolega.
Dok traze prava tako sto drugima onemogucavaju da idu na posao, nastave uplacivati doprinose i i dalje hraniti grasovce, zato sto im se moze.
De ba!

I da, ne petljaj Taju i proteste oko Taje u ovo. Ako nista jer tada niko nije protestvovao preko ledja drugih.
Alfons Kauders

#706 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:
Alfons Kauders wrote:a moze li iko ovdje objasniti koji su zapravo njihovi zahtjevi i sta je zapravo toliki problem?

to sto im (mos mislit) jos nije placen avgust?

i to sto nisu osigurani tri i kusur godine?

ako je to dovoljno za ucjene i terorisanje cijelog grada, trebamo se malo zabrinuti... jer u zemlji ima nekoliko stotina hiljada ljudi kojima se duguje puno vise, puno duze... pa se zapitati sta ce to njih sutra sprijeciti da npr blokiraju stupsu petlju, autoput, mostarsko, ili lasvansku petlju...
da su bog d'o svi izasli i blokirali, do sada bi se nesto rijesilo. radnici GRAS-a, bez obzira koliko se i ja slagao s tim da ih ima i viska, i da im je uprava grozna (a znamo ko je imenuje), izasli su da se bore za golu egzistenciju, i vi ih pljujete, umjesto da se solidarisemo. jadno, prejadno. sutra kad vi i vaser firme dodjete na red, nemojte se zaliti... Dosta!
ko su ti "svi" o kojim pricas? i zasto bi trebali izlaziti na ulicu?

i s kim da se solidarisem? s budzetskom bagrom?

daj budi ozbiljan... svi oni izlaze na ulicu samo da isprose jos para i jos povlastica, sve iz mog dzepa... a sto se tice solidarnosti... ne znam vala da se iko od tih stetocina ikad solidarisao s nama u privredi... boli ih kurac za nama i neka je tako, necu da se takvi solidarisu sa mnom
madner

#707 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by madner »

suncica24 wrote:
stochar wrote:Radnici GRAS-a su taoci nesposobnih uprava od proteklih nekoliko godina. niko ne spominje Bimu koji je nfirmu zavio u crno racunima na kojima je saraf kostao 200 maraka, metla 250 i kojekakvim nenormalnim troskovima koje je pokrivao Kanton.

gdje je otpuznica? lik ima privatni fakultet, sheta sa onom kapicom, i umjesto kazne dobio je nagradu, za sta je nekoga debelo podmazao! u medjuvremenu, radnicima nisu uplaceni doprinosi od 2008.

ovi sad sto pljuju po radnicima GRAS-a kako bi odbranili trenutnu vlast koja je takodjer doprinijela blokadama, podsjecaju me na Taju i njegovo proglasavanje svih nas koji smo protestovali 'ruljom'.

mnogo ste isti!
Ja cu jos jednom da ponovim: 2000 uposlenih! Hello!

Razumijem i bjes uposlenih, jer nisu tu svi na istom, ali stochar, nemoj da se lazemo, nije nekih 1000 radnika viska (min) palo s neba.
Stoji 200% Bimina krivica, ali hajde kad vec krecemo od Bime (ciji faks nahvalise samo tako na nekoj drugoj temi) da nastavimo sa radnicima koji su dosli preko tog istog Jusufranica a koji svoje kolege, pa onda i sve nas, kostaju ko bubrezi u loju.
Ne, nego je lakse ovako. Ja kupujem mjesecnu kartu (ne po izboru), koju poklanjam jer je ne koristim, pa jos kupujem i pojedinacnu kad koristim prevoz, a ovamo njih 1000 zivi na mojim i ledjima svojih kolega.
Dok traze prava tako sto drugima onemogucavaju da idu na posao, nastave uplacivati doprinose i i dalje hraniti grasovce, zato sto im se moze.
De ba!

I da, ne petljaj Taju i proteste oko Taje u ovo. Ako nista jer tada niko nije protestvovao preko ledja drugih.
X ljudi prima vecu socijalnu pomoc od svih ostalih. To je nepravda. Stochar podrzava tu nepravdu.
Jer nije GRAS humanitarna ustanova, nego samo firma. Firma koja ima svoje prihode i koja treba da se iz istih finansira.
heckler

#708 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by heckler »

GRAS je nesto ponajgore sto je ovaj grad zadesilo.

1) Stecaj produzeca.
2) Ostaviti 20% maksimalno trenutacnog kadra
3) Rekonstrukciju uraditi i mozda im samo ostaviti upravljanje tramvajima.
4) Uvesti visestruku konkurenciju na autobusnim i minibus linijama.
5) Krivicno gonjenje svih GRASovim uposlenika koji su protuzakonito djelovali.

Dosta vise i GRASovog terora. Ovdje je u pitanju javni prijevoz za gradjane a ne guzice uposlenika propale firme.
stochar

#709 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by stochar »

madner wrote:
stochar wrote:
Bimo je izasao prije par godina a firma i dalje posluje sa godisnjim gubicima. I najveca stavka u tim troskovima su plate, koje su sebi poceli dizati od 2000, a narocito od 2006. To sto ti predlazes je cisti populizam, jer ne zelis prihvatiti da se ili plate moraju kresati, ili ljudi odpustati.

Da ne govorimo o metodama. Preduzece ucjenjuje kanton kolapsom saobracaja.

I ti to podrzavas?
revizija, otpustanje viskova, likova zaposlenih preko shtele, likova dovedenih jer su Bimini, optuznicu protiv Bime - podrzavam uvijek. ova vlada to niti zna, niti smije, niti je iko posljednjih godinu pozvao Bimu na odgovornost... GRAS je najslabija karika, ali nisu svi radnici u toj firmi, neko je tu i radio, i ne treba njih kaznjavati jer je prosla vlast dozvolila da se Bimo obogati, a ova vlast koalirala s tim koji su dopustili da se bimo obogati...

p.s. konkurenciju takodjer apsolutno podrzavam.
madner

#710 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by madner »

Ne odpusta te ljude vlada. Cak im vlada ne radi ni reviziju. Upravo zbog toga se digla ovolika frka, jer su se trebali imenovati novi odbori koji bi to mogli sprovesti.

Druga stvar je da samim cinom prestanka davanja love parazitu, prisiljava GRAS da pocne poslovati po trzisnim uslovima. Ali i to ne podrzavas.
homar

#711 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homar »

Mislim da je ministar saobraćaja Haris Lulić amater u svom poslu, naš narod bi rekao nedonošče.

Lično sam mu prije oko mjesec dana poslao na e mail jedno pismi i skrenuo pažnju na katastrofalno stanje u Grasu, ponovio to poslije sedam dana. Izgleda da se čovjek ne miješa u svoj posao, šta je čekao evo više od 6 mjeseci je na funkciji, ćumura u kabinetu, sa sekretaricom raspreda jankove konake.

Gospodine ministre, vozovi prolaze a ti osta na stanici, probudi se, mislim da je kasno, prošao voz. Vidimo se u nekom drugom izdanju, žao mi je.
HomeArt

#712 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by HomeArt »

Evo portali pisu da ce Sarajevo Taxi sutra blokirati grad totalno!? Pitam se samo sta se treba desiti u ovom gradu da policija izadje na ulice i napravi red? :x :x :x :x :x :x :x :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#713 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

sad je na policiji da djeluje
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#714 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by grunt »

ovo je mali dio revizorskog izvjestaja iz 2008 godine,a sta se sve od tada desilo sam Bog zna

Image
Image

ovo im je odlican fazon: svi radnici imaju akreditacije za besplatan prevoz,a jos pri tome dobijaju 75 KM za isti i jos je isplata vrsena za vrijeme godisnjeg odmora
topli obrok od 12 KM i regres od 700 KM,koji mnogi ljudi sanjaju, ne treba ni komentarisati
ne znam kako je danas ali vjerovatno sada kada je pipa malo presusila grasovci su se nadigli,sve to treba odjebati po kratkom postupku nogom u guzicu
Image
prezimenko

#715 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by prezimenko »

Image

vidi bagre, vidim masovno se javljaju da nisu iz sandzaka a na facama im se vidi
HomeArt

#716 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by HomeArt »

Kakav sad regres!? Pa prema zakonu o radu firma je duzna isplatiti regres samo ako je poslovala pozitivno tu godinu, ovdje izgleda neko nekoga dobro zaje..va.
madner

#717 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by madner »

HomeArt wrote:Kakav sad regres!? Pa prema zakonu o radu firma je duzna isplatiti regres samo ako je poslovala pozitivno tu godinu, ovdje izgleda neko nekoga dobro zaje..va.
Pa u plusu su. Vlada doplati iz nasih dzepova i bude plus, pod stavkom grant :D
fixer

#718 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by fixer »

Ima ne ** No links ** video. Da vidite vozila... Sto bi rekao Đinđic - Razumijem da imate problema sa proizvodnjom, repromaterijalom, ali koji je problem da onaj divni sat na ulazu radi? Shvatam da nemas za gumu, ali da ti biljka izraste na instrument tabli, i da pritom seres ministru...E jbg.
689908

#719 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by 689908 »

i sta sutra ?
HomeArt

#720 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by HomeArt »

689908 wrote:i sta sutra ?
Nista, pusiona. Sjest na klupu i gledat patke u Miljacki.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#721 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by grunt »

689908

#722 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by 689908 »

HomeArt wrote:
689908 wrote:i sta sutra ?
Nista, pusiona. Sjest na klupu i gledat patke u Miljacki.
:lol: :lol: :lol:
stochar

#723 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by stochar »

HomeArt wrote:Evo portali pisu da ce Sarajevo Taxi sutra blokirati grad totalno!? Pitam se samo sta se treba desiti u ovom gradu da policija izadje na ulice i napravi red? :x :x :x :x :x :x :x :x
da se obracuna s ruljom? Tajo, bojim se!

Image
VjecitiStudent

#724 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

grunt wrote:ovo je mali dio revizorskog izvjestaja iz 2008 godine,a sta se sve od tada desilo sam Bog zna
...
Prema ovom dokumentu, prosjek place izadje na skoro 1300km (oko 850 neto + 360 topli obrok + 75km prevoz).
Mashala ...
udrch

#725 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by udrch »

HomeArt wrote:Evo portali pisu da ce Sarajevo Taxi sutra blokirati grad totalno!? Pitam se samo sta se treba desiti u ovom gradu da policija izadje na ulice i napravi red? :x :x :x :x :x :x :x :x
E vala neka ostave..crko ja ako onaj ko se parkira na raskrsnici od mene ne dobije na čast bar jedan kamen..
Mamicu im i jednim i drugim..
Treba govna poslati u neku privatnu firmu da voze, pa da vide kako se teško plata zarađuje..
Post Reply