GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cholina_Lokica

#351 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

Ma jasta radi, treba i centrotrans da povuce svoje autobuse, pa tabanajte kad ste namcorasti i nist vam ne valja. Naravno da idu za svoj profit pa nece pobogu na vasem profitu raditi. Ali bar neko vozi po gradu bilo kakvu liniju
Dr.Mr.Fr.

#352 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr.Mr.Fr. »

mislim da je htio reci:

Cilj nam je da GRAS postane respektabilna...FIRMA :roll:
LeonardoAC

#353 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by LeonardoAC »

Ove izvlakuše za prigradske linije GRAS-a kao neprofitabilne je čista laž. Već duže vremena nikako ne voze liniju za Bjelašnicu iako su zakonom to obavezni činiti (obzirom da je riječ o području Kantona Sarajevo i naseljenom mjestu).
Prijedlog vladi: Raspustiti komplet rukovodstvo firme, uvesti prinudnu upravu kojoj će dodijeliti čeličnu metlu i nastaviti po sistemu: zamah desno - zamah lijevo :)
Nisrin

#354 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:04, edited 2 times in total.
madner

#355 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by madner »

Prijedlog vladi: uvedite konkurenciju, ali po LOTovima da se stanovnici naselja pod rucnom ne zale i ne ulazite marku vise u GRAS.
Banksy

#356 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by Banksy »

van Basten wrote:
idealna prilika da se gras rasformira, odgovorni pohapse, nelegalno zaposleni deportuju u svoje države, a osnuje se novo preduzeće tipa GRAP (GRAdski Prijevoz :D ) ili sl i od sutra krene od 0.
Još kad bi vlast imala cojones za to...
oldschool

#357 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by oldschool »

Madnera za direktora,brku revizora za savjetnika, zanimljivo bi bilo vidjeti dvospratni bus na Alifakovcu. :D
mrtva kokoš

#358 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

1mala wrote:
Šime ubi te sparina,otvori prozor i oguli jabuku :lol: dobar je gras,nemoj se uzrujavati,ruke ti se tresu....centrotrans je bezveze :mrgreen:
mene bar ima sta da ubije, tebe nema nista posto ti je u glavi propuh!! nisi u stanju napisati smislenu recenicu a fazoni tipa oguli jabuku su u visini trenutnog vodostaja miljacke. potrudi se mozda ce ti se neko nasmijati, evo ja cu da ne zapadnes u depresiju kojim slucajem :lol: :lol: :lol: 1mala, jesi ti sebi dala ovaj nick ili ti je neko pomog`o, samo da znas sa cim se ovo sve rimuje :lol: :lol:

eno zvone telefoni na ftv-u, hugo i ti fazoni, igraj se... :skoljka:
Dr.Mr.Fr.

#359 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr.Mr.Fr. »

oldschool wrote:Madnera za direktora,brku revizora za savjetnika, zanimljivo bi bilo vidjeti dvospratni bus na Alifakovcu. :D

Jel' mogu ja u marketing ;-)
The Realist

#360 Re: Utorak 27.09.2011 GRAS u štrajku

Post by The Realist »

Ma ja, svi zive na relaciji "Ilidza-Bascarsija", toliko o politici Centrotransa - imaju i oni cistu kapitalisticku politiku, otvore linije samo za VISOKO profitabilne dijelove grada!!! Zato nam treba STABILAN i POSTEN javni prevoznik, koji NECE BIRATI linije, nego ce voziti u sve dijelove grada, niko nije STOKA da ispasta zbog necijeg nerada!!!
I to je dobro. Ja sam na Boljakovu, ali za nekih 20 minuta se mogu spustiti do tramvajske i odatle busom. Tako mi se supruga vratila iz grada. Nije idealno, ali bolje i to, nego da hodamo po 10km
Iskreno se nadam da ce ljudi USKORO shvatiti da nije rjesenje ni u privatizaciji GRAS-a, jer privatnik IMA PUNO PRAVO da stavi realnu ekonomsku cijenu karata, sto znaci karte i do 70% skuplje nego dosadasnje u GRAS-u, pa da vidim ko ce sa obicnom platom u KS-u moci priustiti tu istu kartu!!!
Ma daj, pa ne vozimo se u Space Shuttle-u da su toliki troškovi. Te priče kako su Buća i BOljakovo neprofitabilne linije su priče za malu djecu. Možda su neprofitabilne radi radnika GRAS-a, ali ne radi toga što nema putnika. Pa autobusi su jako često puni, druga je stvar što oni ne naplate karte. Da to rade, bili bi profitabilni.
madner

#361 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by madner »

Dr.Mr.Fr. wrote:
oldschool wrote:Madnera za direktora,brku revizora za savjetnika, zanimljivo bi bilo vidjeti dvospratni bus na Alifakovcu. :D

Moramo postovati nationalni kljuc. Dakle da li si IMT nationalnosti?
Odmah da ti obrazlozim strategiju: Kada imas profit mozes neometano krast :D
mrtva kokoš

#362 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

Dr.Mr.Fr. wrote:

meni ostavite stampariju, imam orginalnije poruke od onih " granate, rat i ti fazoni".. :D
oldschool

#363 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by oldschool »

Dr.Mr.Fr. wrote:

Može, ali samo pod uslovom da nemaš bh državljanstvo, samo takve tražimo. Šalu na stranu, sljedeći primjer najbolje pokazuje zašto je ovakvo stanje, dok sam se školovao upoznao sam dvojicu momaka iz Sandžaka, često se pričalo šta nakon fax-a, kako do posla, a oni bi nas uvijek pilali, mi odmah možemo doći na posao revizora, odmah, samo okrenemo jedan broj, a oni koji se nisu snašli su odmah postali revizori, ima ovakvih primjera na stotine, sve su to interni konkursi ala bh telecom.
1mala

#364 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by 1mala »

šime.sparina wrote:
1mala wrote:
Šime ubi te sparina,otvori prozor i oguli jabuku :lol: dobar je gras,nemoj se uzrujavati,ruke ti se tresu....centrotrans je bezveze :mrgreen:
mene bar ima sta da ubije, tebe nema nista posto ti je u glavi propuh!! nisi u stanju napisati smislenu recenicu a fazoni tipa oguli jabuku su u visini trenutnog vodostaja miljacke. potrudi se mozda ce ti se neko nasmijati, evo ja cu da ne zapadnes u depresiju kojim slucajem :lol: :lol: :lol: 1mala, jesi ti sebi dala ovaj nick ili ti je neko pomog`o, samo da znas sa cim se ovo sve rimuje :lol: :lol:

eno zvone telefoni na ftv-u, hugo i ti fazoni, igraj se... :skoljka:
:angry: :lol: gras je meni zakon
EKatarina Velika

#365 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by EKatarina Velika »

Cholina_Lokica wrote:Ma jasta radi, treba i centrotrans da povuce svoje autobuse, pa tabanajte kad ste namcorasti i nist vam ne valja. Naravno da idu za svoj profit pa nece pobogu na vasem profitu raditi. Ali bar neko vozi po gradu bilo kakvu liniju
:thumbup:
Dr.Mr.Fr.

#366 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr.Mr.Fr. »

madner wrote:
Dr.Mr.Fr. wrote:

Moramo postovati nationalni kljuc. Dakle da li si IMT nationalnosti?
Odmah da ti obrazlozim strategiju: Kada imas profit mozes neometano krast :D

Joj slab sam sa IMT...jbg. odgoj, šta cu...nije me mati takvog rodila :roll:
madner

#367 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by madner »

Sjo svaka cast, polozio si ovaj test za marketing.

Dobar, ma sta dobar odlican vic :D
oldschool

#368 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by oldschool »

madner wrote:Sjo svaka cast, polozio si ovaj test za marketing.

Čuvaj se poštenih ovčica :D
Kinaski

#369 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Kinaski »

:x
VjecitiStudent

#370 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

Jel' stigao Damir sa vrecom za spavanje?
Ima li tog saopstenja, trazi li se ostavka kantonalne vlade?
Dr.Mr.Fr.

#371 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr.Mr.Fr. »

madner wrote:Sjo svaka cast, polozio si ovaj test za marketing.

Cuvaj se Madnera i kada danajaci darove nose :lol: :lol: :lol:
mrtva kokoš

#372 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

ma brate najpametnije one sine povaditi, ukinuti tramvaje i autobuse, razvuci zice po gradskim i prigradskim naseljima. prosiriti gradsku saobracajnicu za po jednu traku, uvesti trolejbuse. tamo gdje ne mogu trolejbusi, uvesti kombi prevoz. ekoloska svijest na nivou, nema vise habanja asfalta i buke po gradu i svi sretni. ako smo imali prvi tramvaj u evropi ne mora znaciti da ga moramo i danas imati :mrgreen:
Bosanac21

#373 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Bosanac21 »

Na trenutnu krizu reagovali su predstavnici Centrotransa, koji uvodi 15 autobusa na linijama Hrasnica - Ilidža - Vijećnica i Dobrinja - Vijećnica kao i Rastelica - Hadzici- Vijecnica naravno sve za 1 KM

A karta u GRASS kosta 1,60 CENTROTRANS uvijek treba da vozi jer je ovo uzas!

U Grass*u redovi voznje stoje samo reda radi. Za Hadzice se ispusta milion voznji!
mrtva kokoš

#374 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mrtva kokoš »

VjecitiStudent wrote:Jel' stigao Damir sa vrecom za spavanje?
Ima li tog saopstenja, trazi li se ostavka kantonalne vlade?
veceras ce, kazu dosao bi sinoc ali nije znao hoce li biti strajka, prevarilo ga pa zaspo`o...
a za ovo treba traziti ostavku vlade rs-a, nema kanton sa ovim nista... :lol: :lol:
VjecitiStudent

#375 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by VjecitiStudent »

Bosanac21 wrote:Na trenutnu krizu reagovali su predstavnici Centrotransa, koji uvodi 15 autobusa na linijama Hrasnica - Ilidža - Vijećnica i Dobrinja - Vijećnica kao i Rastelica - Hadzici- Vijecnica naravno sve za 1 KM

A karta u GRASS kosta 1,60 CENTROTRANS uvijek treba da vozi jer je ovo uzas!

U Grass*u redovi voznje stoje samo reda radi. Za Hadzice se ispusta milion voznji!
Jel' Centrotrans ima tako lijepe cijene i na svojim linijama?
Post Reply