Sad je lijepo, čisto, uredno, itd, a onda kad nagrne dječurlija iz osnovne i oni iz srednje, pa malo i ovi ostali, sve će postati poderano, išarano, prljavo, itd.P308 wrote:Fini ovi busevi unutra:
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Logovan
#14376 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#14377 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
istina ...nazalost...hodža wrote:Jebat ce njima bagra majku za 20 dana, ne sikiraj se
- trambusek88
#14378 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
O345Hemera wrote:pa ovdje je neko napisao da su 1998 godište ko oni žuti japan što vozajuRahatHurmašica wrote:nije mi jasno kako bus star 30 godina može ovako izgledati. Izgleda da su komplet renovirani.
ako je od 1998 do danas prošlo 30 godina onda ne znam
a i sigurno po nekom broju se može vidjeti datum proizvodnje
ali dobro lupanje je ovdje dobivanje publiciteta i pažnje
piše na jednom o435 ,mercedes a to je:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_Conecto
Godinu stariji od japanaca, 1997 godište. Dakle imaju godina ali su detaljno renovirani, i čak i ne izgledaju onako kako su prvobitno bili u Istanbulu sa plastičnim stolicama bez ikakvog tapacirunga i bez klima uređaja koje su dobili prije 3-4 godine.
- MOSALJOZE
#14379 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Zna li se neka prosječna kilometraža??
-
crnoplavo
#14380 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nema nijedan ise od 7.5 miliona to je i potvrdeno
- Dr. Kuca
#14381 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nego treba napravit sat da brojimo za kolko ce biti u garazu u nevoznom stanju
sindikalci nisu bili tu da se slikaju?
- trambusek88
#14382 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
vjerovatno milion - milion i po.
- trambusek88
#14383 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Donirani autobusi sutra kreću na linije, a Centrotrans počinje raditi na liniji Otoka-Buća potok.
Ako se ne varam linija 15b je zadnji put radila tamo negdje oko onog štrajka, i nije mi jasno zašto je Centrotrans od sveg vremena odabrao baš sutrašnji dan da počne održavati tu liniju kad je izvjesno da će se GRAS vratiti na tu liniju ako ne sutra onda uskoro.
Ako se ne varam linija 15b je zadnji put radila tamo negdje oko onog štrajka, i nije mi jasno zašto je Centrotrans od sveg vremena odabrao baš sutrašnji dan da počne održavati tu liniju kad je izvjesno da će se GRAS vratiti na tu liniju ako ne sutra onda uskoro.
-
StupskaBitanga
#14384 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kad je cTS dobio uopšte ovu liniju
- trambusek88
#14385 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mislim da je nisu dobili nego će onako krenuti da voze.
Dobili su rješenja za linije za Kobiljaču, Vogošću, Donju Vogošću, Kamenicu (ne voze više), Komercijalu, za Briješće nisam siguran.
Samoinicijativno voze za Hrasnicu, Sokoloviće, Velešiće i pretpostavljam ovo sad za Buća Potok.
Dobili su rješenja za linije za Kobiljaču, Vogošću, Donju Vogošću, Kamenicu (ne voze više), Komercijalu, za Briješće nisam siguran.
Samoinicijativno voze za Hrasnicu, Sokoloviće, Velešiće i pretpostavljam ovo sad za Buća Potok.
-
StupskaBitanga
#14386 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa ovo kao da je divlji zapad i radi ko šta i kako hoće
Strahota
Strahota
- man_464
#14387 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
U CTS stilu, ko da smo u Kambodži, svako vozi šta hoće.

StupskaBitanga wrote:pa ovo kao da je divlji zapad i radi ko šta i kako hoće
Strahota
- drug_profi
#14388 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Samo da dodam da ima i druga strana medalje. GRAS ne vozi kad god hoce.
Anarhiju su sami zapoceli.
Anarhiju su sami zapoceli.
- insaneinthebrain
#14389 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma ja, bolje da se ne voze linije nikako nego da centrotrans preuzme ove sto su zamrle

-
StupskaBitanga
#14390 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa po logici ovdje treba uzeti svaki autobusdžija liniju koju GRAS ne radi i kaže od danas ja radim
Ko scena u onom filmu dobrouštimani mrtvaci sa željeznicom
- insaneinthebrain
#14391 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa i treba, kad govna u grasu nisu sposobna da ih odrzavaju
- Kinaski
#14392 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa normalno, meni kao obicnom gradjanu se totalno jebe koji ce me bus vozit, bitno je da vozi.StupskaBitanga wrote:pa po logici ovdje treba uzeti svaki autobusdžija liniju koju GRAS ne radi i kaže od danas ja radim
- Kinaski
#14393 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jel i sutra nedeljni red voznje ?
-
RahatHurmašica
#14394 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
taman tako, građani su najvažniji. Ako ne može gras, ima ko može.StupskaBitanga wrote:pa po logici ovdje treba uzeti svaki autobusdžija liniju koju GRAS ne radi i kaže od danas ja radim
-
Ikarbus IK206
#14395 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Normalan režim za radni danKinaski wrote:jel i sutra nedeljni red voznje ?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#14396 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ovaj za pješake krak od groblja trebao je ulazom biti okrenut prema tibri
- trambusek88
#14397 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E pa baš su našli onaj dan kad GRAS ponovo počinje održavati tu liniju, i onda će reći "Evo nisu održavali liniju godinu dana, sad odjednom imaju vozilo"insaneinthebrain wrote:ma ja, bolje da se ne voze linije nikako nego da centrotrans preuzme ove sto su zamrle![]()
Inače na Buća Potoku su i "maršrutke" svako 5-10 minuta
- OldMayor
#14398 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
GRAS se planski unistava da bi se uvalio CTS.
Vec vidjeno sto puta kod nas. Unistavanje javne kompanije da bi se uvalili privatne. Ali ovo je vec sad toliko ofirno da ono...
Mene samo zanima sta mi dobijamo i da se CTS uvali? Opet isto, opet nemaju konkurenciju i mogu radit sta hoce.
Uzas.
Kriva je Vlada KS, koja nista ne cini da spasi ovu kompaniju. A to je veoma lako uraditi. Planski stele da uvale CTS na sve linije. Zasto Centro? Zasto ne neka druga kompanija? Gdje je tender? Tek tako dodjelis nekome linije...
Pa ovo je posao za tuzilastvo, tako ocit. Istrazi, vidi ko je primio mito i pustio CTS.
Ja ne branim gras, ta kompanija treba da se ugasi, visak radnika da se otpusti. Ostaviti ih da voze tramvaje i trole. Ostale linije staviti na tender.
Vec vidjeno sto puta kod nas. Unistavanje javne kompanije da bi se uvalili privatne. Ali ovo je vec sad toliko ofirno da ono...
Mene samo zanima sta mi dobijamo i da se CTS uvali? Opet isto, opet nemaju konkurenciju i mogu radit sta hoce.
Uzas.
Kriva je Vlada KS, koja nista ne cini da spasi ovu kompaniju. A to je veoma lako uraditi. Planski stele da uvale CTS na sve linije. Zasto Centro? Zasto ne neka druga kompanija? Gdje je tender? Tek tako dodjelis nekome linije...
Pa ovo je posao za tuzilastvo, tako ocit. Istrazi, vidi ko je primio mito i pustio CTS.
Ja ne branim gras, ta kompanija treba da se ugasi, visak radnika da se otpusti. Ostaviti ih da voze tramvaje i trole. Ostale linije staviti na tender.
- Hemera
#14399 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
centrotrans se ne bori za linije koje nemaju godinama da neko vozi već isključivo uvode neke po 2,5km vožnja,a do juče maltene su konkurencija sa markom grasu
i te sve linije kad bi otišle na tender to vi 100% mislite da bi bile 100% pokrivene od tih navodnih prevoznika što će spasiti sarajevo od grasa koji ne vozi?
hoće kako neće,ali kad na vrbi rodi grožđe
i te sve linije kad bi otišle na tender to vi 100% mislite da bi bile 100% pokrivene od tih navodnih prevoznika što će spasiti sarajevo od grasa koji ne vozi?
- OldMayor
#14400 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
?Hemera wrote:centrotrans se ne bori za linije koje nemaju godinama da neko vozi već isključivo uvode neke po 2,5km vožnja,a do juče maltene su konkurencija sa markom grasu
U Sarajevu ima hrpa rentabilnih, kao i hrpa nerentabilnih linija. To je logicno, kao i svim drugim gradovima. Prema rijecima grasa ili centre, njima su sve linije nerentabilne, sve. Samo je rentabilna Vijecnica - Dobrinja.
Evo npr. linija Stup - Vogosca vjecito pun bus, linija Ilidza - Hrasnica puno krcato, linija Hadzici - Rakovica isto, Ilidza - Hadzici - Vukovici isto tako. Vozio sam se ovim busevima u razlicitim terminima i znam sta pricam.
Naravno da ima nerentabilnih linija, ali brate moj dobijes fino nekoliko isplativih i nekoliko gdje ces bit na nuli, nekoliko i totalno neisplativih.
I molim vas ne pricamo o putovanjima u svemir, pa jbt koliko potrosi goriva bus, njemu se isplati 10 ljudi da vozi u bilo kojoj zoni u Sarajevu. Ali naravno da se ne isplati kad imas visak od 300 ljudi, bilo koja linija ti ne bi bila dovoljna.
Ne moze me niko uvjeriti u tu suplju da je u gradu vise neisplativih linija, nego isplativih. To je suplja i trazenje da se jos vise nakace na budzetsku sisu.
I da za ovo boldirano. Kad fino dobijes linije, ako ti kasne busevi, propustas voznje, fino gubis dozvolu, raspisuje se novi tender.