GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- saraf_osmica
#13951 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovo su veoma kvalitetni busevi i jako dobro očuvani sa klimom. Na bhbus.net sam vidio sliku tih buseva i izgledaju isto kao ovi novi centrini.
- hodža
#13952 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I sta te to cudi ?MOSALJOZE wrote:Kaze meni jedan uposlenik GRAS-a,da autobusi stižu poslije izbora,i to ako pobjedi SDA.On to mrtav hladan reče
- Hajlac
#13953 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I koristili toksične/kancerogene proizvode iz 'bratske' nam Slovenije...perfect_guy wrote:nije išlo sve u komadu, o tome priča. Zadnja faza je bila od čaršije prema Marindvoru. To od Marindvora prema čaršiji je išlo dosta ranijeBHF_Manijak wrote:
Ne kontas sta ti govorim i Bog. Kako se ne sjecas prije 3-4 godine kada je kompletan tramvajski saobracaj bio zaustavljen OD Marijin dvora, kada su samo tramvaji vozili do Zeljeznicke?
Tada se radilo od SCC-a prema Skenderiji, obalom do Vijecnice, polukruzno kod Vijecnice i skroz ponodo do SCC-a!
O toj rekonstrukciji govorim koja je kompletan taj polukrug obuhvatala i ona je bila nedavno!
- Dr. Kuca
#13954 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jedan radnik mrtav hladan rece da Himzanija skuplja potpise radnika za SDP. Autobusi stariji od grasa ocam 
- trambusek88
#13955 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ti su otišli u Monroviju a nama dolaze oviinsaneinthebrain wrote:stizuuuuuuuuuuuuuuuuu![]()
![]()
Sarajevo uskoro dobija 30 autobusa iz Istanbula
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /140825091

Čuj zbog predsjedničkih izbora u turskoj desila se kašnjenja, kako se to nisu desila kašnjenja za Monroviju?
U stvari jesu se desila kašnjenja zbog izbora, ali mislim da su pogriješili izbore.
- saraf_osmica
#13956 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovi su jako dobri autobusi i veoma dobro očuvani. Kad dođu biće najbolji koje GRAS ima.trambusek88 wrote:Ti su otišli u Monroviju a nama dolaze oviinsaneinthebrain wrote:stizuuuuuuuuuuuuuuuuu![]()
![]()
Sarajevo uskoro dobija 30 autobusa iz Istanbula
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... /140825091
Čuj zbog predsjedničkih izbora u turskoj desila se kašnjenja, kako se to nisu desila kašnjenja za Monroviju?
U stvari jesu se desila kašnjenja zbog izbora, ali mislim da su pogriješili izbore.
- insaneinthebrain
#13957 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i plus ih jos ne moraju farbati u zuto 
-
bull21
#13958 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja im dajem 3 dana prije nego što ih naši majmunčići unište.
-
Jokericious
#13959 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nisam revizore vidio ima mjesec dana. Jesu to poceli otkaze dijeliti? 
- trambusek88
- insaneinthebrain
#13961 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
danas sam ih ja vidio jedno desteak. rasporedjeni po stanicamaJokericious wrote:Nisam revizore vidio ima mjesec dana. Jesu to poceli otkaze dijeliti?
jos malo pa pocinje sezona lova na studente i djake
-
The 51st State
#13962 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
isprsli se turci sa busevima svaka cast, hoce li sta dijelova slati? da ne bude kanibalisanje nakon tri metra, a gras ih ne mere kupiti godinama...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13963 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
oće da mi ustane neka treba s djetetom
dno je dotaknuto
također jučer trčim za praznom šesticom na marijin dvoru s nekom gospođom
kad vozačica neće da otvori a regulara prodaje kartu nekom putniku i ode
kad gospođa
jeste vidjeli ne htjede da otvori
a ja samo: žensko
kaže: i ja sam na to pomislila i otrči na komercijalu
dno je dotaknuto
također jučer trčim za praznom šesticom na marijin dvoru s nekom gospođom
kad vozačica neće da otvori a regulara prodaje kartu nekom putniku i ode
kad gospođa
jeste vidjeli ne htjede da otvori
a ja samo: žensko
kaže: i ja sam na to pomislila i otrči na komercijalu
-
megaman4
#13964 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jesu li napravili onu jadnu tramvajsku stanicu na alipašinom polju, koja je neki dan nastradala od mahnitog vozača?
bogami više nije sigurno ni na stanicama, može da te pokupi neko bijesno auto i eto belaja...
kada se sjetim onih stajališta od prije rata, ovo mi djeluje kao neki dječiji ukras, yeble ih one...
bogami više nije sigurno ni na stanicama, može da te pokupi neko bijesno auto i eto belaja...
kada se sjetim onih stajališta od prije rata, ovo mi djeluje kao neki dječiji ukras, yeble ih one...
-
dresdener78
#13965 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Trolejbusi za grad Matalya u Turskoj (proizvode se u Turskoj):

Dok će se u Sarajevu svi foteljaši radovati i kao "uspjeh" prezentovati ljudima kako njima Turska šalje ustvari historijska tramvajska vozila stara preko 50 godina...

Dok će se u Sarajevu svi foteljaši radovati i kao "uspjeh" prezentovati ljudima kako njima Turska šalje ustvari historijska tramvajska vozila stara preko 50 godina...
-
zippoo87
#13966 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
samo da napisem da sam juer upoznao NORMALNOG GRAS-ovog vozaca busa
p.s. nemojte me lincovati sada
...rekao sam mu da cu ga pohvaliti...cojk se prvo pukao smijati a onda kaze,navuci ces sebi probleme ako me pohvalis 
p.s. nemojte me lincovati sada
- MOSALJOZE
#13967 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Porediti Tursku koja je u takvom usponu,da su samo Kinezi ispred njih,i nas koji smo na samom dnu je neozbiljno.Jel bolje imati bilo kakve autobuse nego nikakve??
-
zippoo87
#13968 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
sto se tice autobusa...ovi su odlicni i svakako da bi pogli kvalitet usluge javnog prijevoza u Sarajevu
ne kontam kome je u cilju blatiti ovu donaciju
ne kontam kome je u cilju blatiti ovu donaciju
-
StupskaBitanga
#13969 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Šta je sa trolama
Danas sam najmanje pola sata čekao trolu
Danas sam najmanje pola sata čekao trolu
- starii
#13970 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nisu ovi novi autobusi za nase ljudi...kladim se da ce ih za dan unistiti, isarati i razvaliti....sto bi rekli valja prvo ljude nauciti kako se ponasaju u busu pa onda ih pustiti da koriste...
- O'zone
- Globalni moderator
#13971 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
+1starii wrote:nisu ovi novi autobusi za nase ljudi...kladim se da ce ih za dan unistiti, isarati i razvaliti....sto bi rekli valja prvo ljude nauciti kako se ponasaju u busu pa onda ih pustiti da koriste...
-
StupskaBitanga
#13972 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kako su centrini na komercijali čitavi?
Ja sam se vozio nekoliko puta i nigdje ništa nisam zapazio
- trambusek88
#13973 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Išaraće ih prvi dan na nekim linijama, a opet ima i linija na kojima to nije baš izraženo. Kako su Lion's Classici bili čisti i uredni dok su radili samo na linijama s Doma Armije, mada nisu ih previše nagrdili ni na Velešićima i Pofalićima.
Ma ovi busevi su i rađeni za takva tržišta, prvobitno su imali gola plastična sjedišta bez tapacirunga. (poslije su naknadno dobili) Jedino što ovi imaju kedere pa će to bagra isjeći čakijama.
Godište su ko ovi naši iz Japanske donacije. Prije su bili crveni pa drugi put su ofarbani u zeleno a sad za nas treći put u žuto sa plavim kockicama. Inače i oni koji će ostati tamo farbaju se u žuto samo njima će biti bijele kockice i krov.
Kad dođu imaćemo oko 70 ispravnih autobusa. Opet će biti nedovoljno da se pokriju svi redovi vožnje za koji treba minimum 85 autobusa, ali generalno biće značajno bolje ako mognu sve registrovati. Kad bi se osposobili ovi autobusi što im fali sića moglo bi se nagurati na 75 vozila. Do nove godine bi trebalo doći još 10 zglobnih autobusa za koje je kanton izdvojio sredstva.
Realno. Lopovi su sve pokrali, kako ovi na vlasti, tako i pojedinci koji su od pokradenih Grasovih para otvorili univerzitete.
Također i GRASse od 2000 konstantno oštećuje lošom politikom subvencioniranja putnika.
Sad kad bi došao neko pošten na vlast i kad bi lopovima koji su pokrali i GRAS i Kanton krenuli plijeniti imovinu, ko zna možda bi se skupilo toliko para da se čitav vozni park GRAS-a obnovi i da se remontuje pruga.
U protivnom treba se pomiriti s činjenicom da u ovom trenutku jedino sadaka može pomoći da ljudi imaju koliko toliko redovniji prevoz na posao, fakultete, djeca u škole...
Jbg jes Duewag stari historijski tramvaj, ali još najmanje 400 ih vozi po raznim gradovima, doduše preselili su se iz Njemačke u Poljsku, Tursku, Bugarsku, Rumuniju, Hrvatsku, Srbiju, Egipat. I mnogo ih još radi koji su 50 i više godina stari jer to je nepoderiv tramvaj, a koliko vozi ovih što smo dobili iz Amsterdama? Pa voze samo ova 4 u Sarajevu i nigdje više LHB 9G i 10G ne vozi
Beograđani 10 godina primaju donacije Duewaga iz Bazela. Imaju nove ultra moderne tramvaje CAF, i opet uzimaju donirane Duewage stare 40 godina.
Znači trebalo bi do kraja godine da dobijemo donacije 30 autobusa i 20 tramvaja i kupovina 10 zglobnih autobusa i 15 zglobnih trolejubsa. Ako je ikako moguće nakon toga se treba fokusirati na nabavku minibusa
Ma ovi busevi su i rađeni za takva tržišta, prvobitno su imali gola plastična sjedišta bez tapacirunga. (poslije su naknadno dobili) Jedino što ovi imaju kedere pa će to bagra isjeći čakijama.
Godište su ko ovi naši iz Japanske donacije. Prije su bili crveni pa drugi put su ofarbani u zeleno a sad za nas treći put u žuto sa plavim kockicama. Inače i oni koji će ostati tamo farbaju se u žuto samo njima će biti bijele kockice i krov.
Kad dođu imaćemo oko 70 ispravnih autobusa. Opet će biti nedovoljno da se pokriju svi redovi vožnje za koji treba minimum 85 autobusa, ali generalno biće značajno bolje ako mognu sve registrovati. Kad bi se osposobili ovi autobusi što im fali sića moglo bi se nagurati na 75 vozila. Do nove godine bi trebalo doći još 10 zglobnih autobusa za koje je kanton izdvojio sredstva.
Realno. Lopovi su sve pokrali, kako ovi na vlasti, tako i pojedinci koji su od pokradenih Grasovih para otvorili univerzitete.
Također i GRASse od 2000 konstantno oštećuje lošom politikom subvencioniranja putnika.
Sad kad bi došao neko pošten na vlast i kad bi lopovima koji su pokrali i GRAS i Kanton krenuli plijeniti imovinu, ko zna možda bi se skupilo toliko para da se čitav vozni park GRAS-a obnovi i da se remontuje pruga.
U protivnom treba se pomiriti s činjenicom da u ovom trenutku jedino sadaka može pomoći da ljudi imaju koliko toliko redovniji prevoz na posao, fakultete, djeca u škole...
Jbg jes Duewag stari historijski tramvaj, ali još najmanje 400 ih vozi po raznim gradovima, doduše preselili su se iz Njemačke u Poljsku, Tursku, Bugarsku, Rumuniju, Hrvatsku, Srbiju, Egipat. I mnogo ih još radi koji su 50 i više godina stari jer to je nepoderiv tramvaj, a koliko vozi ovih što smo dobili iz Amsterdama? Pa voze samo ova 4 u Sarajevu i nigdje više LHB 9G i 10G ne vozi
Beograđani 10 godina primaju donacije Duewaga iz Bazela. Imaju nove ultra moderne tramvaje CAF, i opet uzimaju donirane Duewage stare 40 godina.
Znači trebalo bi do kraja godine da dobijemo donacije 30 autobusa i 20 tramvaja i kupovina 10 zglobnih autobusa i 15 zglobnih trolejubsa. Ako je ikako moguće nakon toga se treba fokusirati na nabavku minibusa
- trambusek88
#13974 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa neće ga niko na komercijali našarati, a tu se drže obično jedna te ista vozila. Ni GRAS-ovi Lion's Classici nisu imali packe dok su radili isključivo na komercijali i iskjučivo na Domu armije.StupskaBitanga wrote:Kako su centrini na komercijali čitavi?
Što više srednjoškolaca koristi vozilo više će to vozilo biti išarano.
- trambusek88
#13975 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kakva donacija. Prva 3 kupljena u Češkoj, ostali napravljeni u GRAS-ovim radionicama, naravno u saradnji sa firmama Pars nova, Siemens, i Vaso Miskin Crni.smart fon wrote:ee zna li neko jesul ovi noviji ceski tramvaji satra 2 kupljeni ili donacija?
Također crveni Bečki tramvaji koji sad voze su kupljeni a nisu donacija. Oni prvi što su došli iza rata su bili donacija (oni s prikolicom)
Nije baš sve što je došlo u GRAS od rata na ovamo donacija.