GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#13576 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Arata wrote:
Black swan wrote:ministar/premijer na džumi
:D

nadam se da će tobe doći i pokušati riješiti ovaj problem :mrgreen:
Znaš li slučajno je l' to po zakonu? Zanima me da li su u našoj sekularnoj državi dozvoljene takve stvari državnim službenicima ili to on malo zbriše sa posla?
Na portalu pise ministar je u Italiji.
kanjon

#13577 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kanjon »

Neka traze ljudi svoje.
vješalica

#13578 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

Kisa je pocela jel procepilo prema Ilidzi? :D
trambusek88

#13579 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Izgleda da su proradili
StupskaBitanga

#13580 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

Kolaps nastao morali
O'zone
Globalni moderator

#13581 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Sad sa Otoke. Ko mora prema Ilidži autom nekmu je Bog na pomoći. Na glavnoj džadi kolona je od Maršalke pa dole. Sporedne su sve začepljene. Ja sam trebao na Dobrnju i odustao sam jer jednostavno nema šanse.
oldtajmer

#13582 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by oldtajmer »

U jednom trenutku došlo je do žustre prepirke između radnika i predstavnika Sindikata, pri čemu su jedni bili za to da se saobraćaj potpuno blokira i da se na okupljanje pozovu i oni uposlenici koji nisu prestali s radom, a drugi su htjeli da odblokiraju saobraćaj i da obustavu odgode za ponedjeljak, pri čemu bi Sindikat preuzeo organizaciju.
spremite se za ponedeljak
The Realist

#13583 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

A šta reći sada, evo i mene uhvatilo ovo pri povratku kući.

Ako je istina da nisu 4 mjeseca primili platu, hebiga, ne mogu reći da ih ne razumijem, jedino što mislim da je bolje da se najavi barem 2 dana unaprijed. Možda bi čak mogli probati i za vikend da štrajkuju, jer bi manje gužve bile, a opet bi upozorilo ljude šta će biti radnim danom i valjda bi se nešto uradilo.

Znam da je najlakše reći otkaz i stečaj i slično, ali nemoguće je biti bez razumijevanja za nekoga ko 4 mjeseca nije dobio platu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13584 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

saće neka vandredna konf u vladi vd premijera i grasa
drndalo

#13585 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

vješalica wrote:
Arata wrote:
Black swan wrote:ministar/premijer na džumi
:D

nadam se da će tobe doći i pokušati riješiti ovaj problem :mrgreen:
Znaš li slučajno je l' to po zakonu? Zanima me da li su u našoj sekularnoj državi dozvoljene takve stvari državnim službenicima ili to on malo zbriše sa posla?
Na portalu pise ministar je u Italiji.
Pa u Italiji na dzumi... Logicno...

Sto se auta tice, sasvim slucajno znam sta Himzanija vozi, i sta je vozio... Ne znam za koliko sipa, ali znam da se ili on ili zena stalno vozaju, pa ne bih rekao da se nema para za nasuti, ili ima goriva sa vase pumpe, ilu su izmisli perpetuum mobile preve vrste, marke Ford Mondeo karavan...
trambusek88

#13586 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

14:50 Kako javlja novinarka "Dnevnog avaza" sa lica mjesta, radnici GRAS-a se upravo spremaju vratiti svojim radnim mjestima, prema tome i tramvajski saobraćaj će proraditi za nekoliko minuta.

Radnici su naveli da je ovo bio štrajk upozorenja, te ga najavljuju i za ponedjeljak
_ado_

#13587 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by _ado_ »

vješalica wrote:
_ado_ wrote:@ vjesalica:
Ti ljudi koji voze spomenuta auta ne blokiraju grad i ne kukaju kako nemaju sta jesti.
A vi grasovci kukate kako ste gladni, drzite grad u blokadi a dovoljno je samo pogledati kakva auta vozite :?
jao jao jao
ljudi koji sipaju za 20 i vozaju krseve i mnogi drugi i sa boljim kolima (a nemaju sta da jedu)pretezno blokiraju grad i guse grad u svojim izduvnim gasovima cijelu zimu....
Pogotovo petkom kad odu ujutro u 9 na posao i krecu kuci u 12.......treba doci kuci ranije da se pripreme za vikend...
jbg ljudi moraju sipati za 20 km, jer ne rade u GRAS-u, i nisu u prilici da 'izvuku' 50 l nafte iz autobusa kad se upali rezerva.
PIMP-Meister-2000

#13588 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by PIMP-Meister-2000 »

Znači stoka opet osjetila "zov prirode" i zajedno krenuli u novu "riku":

a da no! :oops:
MOSALJOZE

#13589 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by MOSALJOZE »

Dabogda se ugasili
karanana

#13590 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by karanana »

dabogda.
sram ih bilo. kad ih je covjek koji je unistio gras primao u desetinama nisu se brinuli niti su se bunili sto on krade milione. oni sami su najkrivlji sto je gras propao.
trambusek88

#13591 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Pa ko je otjero Bimu nego radnici. Argumenti su bili između ostalog Metle od 25KM u čiju je nabavku direktno upetljan novi direktor Vatrić.

Bimo je započeo uništavanje, ali GRAS su najviše upropastili oni koji su došli nakon Bime.

Ljudi koji su imali prosjek plate 400-500KM tražili su povišicu po 100KM, što se može pronaći i u arhivu vijesti klix-a/sa-x-a. Ovi da bi kupili socijalni mir povećali im plate 50%. Radnici se nisu bunili, ne znam bili se iko od vas na njihovom mjestu bunio.

Znači ima dokumentovano da su tražili u prosjeku 100 maraka povišicu!
vješalica

#13592 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vješalica »

_ado_ wrote:
vješalica wrote:
_ado_ wrote:@ vjesalica:
Ti ljudi koji voze spomenuta auta ne blokiraju grad i ne kukaju kako nemaju sta jesti.
A vi grasovci kukate kako ste gladni, drzite grad u blokadi a dovoljno je samo pogledati kakva auta vozite :?
jao jao jao
ljudi koji sipaju za 20 i vozaju krseve i mnogi drugi i sa boljim kolima (a nemaju sta da jedu)pretezno blokiraju grad i guse grad u svojim izduvnim gasovima cijelu zimu....
Pogotovo petkom kad odu ujutro u 9 na posao i krecu kuci u 12.......treba doci kuci ranije da se pripreme za vikend...
jbg ljudi moraju sipati za 20 km, jer ne rade u GRAS-u, i nisu u prilici da 'izvuku' 50 l nafte iz autobusa kad se upali rezerva.
jbg moraju,isto košto moraju kupiti za 30.000KM auto jer ne rade u grasu da kupe od milion...
Dr. Kuca

#13593 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Zivo me interesuje kako vam vidja himzanija vozi auto od 40 hiljada, a zadnja plata u februaru? Samo nemoj ko da kaze zena mu radi. :lol: mada je i kozadra smjesan, kaze uplaceno sve prema grasu, zadnja uplata 09.05 :lol:
kanjon

#13594 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kanjon »

Dr. Kuca wrote:Zivo me interesuje kako vam vidja himzanija vozi auto od 40 hiljada, a zadnja plata u februaru? Samo nemoj ko da kaze zena mu radi. :lol: mada je i kozadra smjesan, kaze uplaceno sve prema grasu, zadnja uplata 09.05 :lol:
Jeste, svi radnici GRAS-a su Himzanije. Svaka cast na tom genijalnom zakljucku.
staradis

#13595 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by staradis »

Nisu lkudi fkt dobili plate
jasko_ja

#13596 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jasko_ja »

I meni kasni plata. Sutra cu zamoliti prijatelje da blokiramo saobracaj na skenderiji. Ne budite picici i solidarisi te se sa svojim sugrađaninom...
Naravano da nije vazno sto nikada nisam imao platu kao sto su imali radnici GRAS-a, niti topli obrok, niti regres, niti sam mogao sta ukrasti u svojoj firmi, a opet nemam platu. Ali jebo to... Zato sam imao hejbet vremena dok sam trazio svoje robovlasnike, a tu sam za neke bio prekvalifikovan, za neke nisam imao potrebnog radnog iskustva, za neke...
homega

#13597 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homega »

trambusek88 wrote:14:50 Kako javlja novinarka "Dnevnog avaza" sa lica mjesta, radnici GRAS-a se upravo spremaju vratiti svojim radnim mjestima, prema tome i tramvajski saobraćaj će proraditi za nekoliko minuta.

Radnici su naveli da je ovo bio štrajk upozorenja, te ga najavljuju i za ponedjeljak

Predlažem da građani Sarajeva u ogromnom broju dođu ispred kapije GRAS-a i održe protest upozorenje GRAS-ovcima, da ih upozore da su prešli i zadnju liniju pristojnosti i da Sarajlije sve manje imaju strpljenja :evil:
basicm

#13598 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by basicm »

Joj sto me nasmijaste!
Ne mogu da vjerujem da ne kontate.
Kupon-placen grasu. Kasnije preprodan-gras ne gubi. 1 kupon-1 korisnik.
Gras gubi ako ide 1 kupon a vise korisnika tog istog kupona.

Sent from my iPhone using Tapatalk
seoBIH

#13599 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by seoBIH »

Kako ne gubi? Taj kupon je namjenjen Niki Nikicu koji vrši kazneno djelo preprodaje kupona (nebitno što mu ne treba i što je plaćen).

Reci mi, je li ti imaju pravo oduzeti taj kupon ukoliko utvrde da je švercerski?

Ne shatam vašu matematiku i shvatanje zakona. Kupon je kupljen nelegalnim putem, te je automatski nanesena šteta grasu.

PS: prezirem gras :mrgreen:
drug_profi

#13600 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Na koji nacin je nanesena steta ako je gras dobio punu cijenu tog kupona i ako se samo jedan covjek vozi sa njim?
Post Reply