Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Black swan wrote:centrotransi redovito prazni
to je ono što sam vidio
i to na onim linijama koje su isplative
Gdje su sad oni što jedva čekaju da plate kartu i da se voze u urednim busevima?
Ovdje su ljudi toliko navikli da se besplatno voze, da će i Centrotrans na kraju odustati od tih linija, jer neće zaraditi ništa. Istina, oni mogu manipulisati brojem prevezenih putnika, i da naplate subvencije.
vjerovatno će tako i biti
mada bi centro mogo uložiti koju dividendu u kupovinu busova koji su zapravo za gradsku vožnju
Black swan wrote:definitivno nisu ovdje čista posla
baš su grasovci nasjeli
ali i dalje vidim prazne autobuse centrotransa
možda su se i oni preračunali
grasovci su počinili harakiri. centrotransu je sada bitno samo da se uvali, znaju oni šta su dobili jer ćemo mi kojiga budemo morali koristiti kupovati njihove mjesečne karte.
Jucer na trolejbuskoj stanici pitam dva revizora kad treba ocekivat trolejbus (nakon 15 minuta cekanja), a jedan mi odgovori: ako ti ne svidja, imas centru eno tamo. I sta reci ? Da ih podrzavamo kad strajkuju ?
AmirBaa wrote:Jucer na trolejbuskoj stanici pitam dva revizora kad treba ocekivat trolejbus (nakon 15 minuta cekanja), a jedan mi odgovori: ako ti ne svidja, imas centru eno tamo. I sta reci ? Da ih podrzavamo kad strajkuju ?
i kad propadnu do kraja svi će biti krivi osim njih.
Black swan wrote:dobro ti je rekao sad imamo konkurenciju
gdje su oni što bi plaćali karte centri?
Nema onog: evo brzo ce, zao nam je sto kasni prijevoz. Da mi daju neku trunku opravdanja sto cu im davati 54 km. Da ide centrotrans trolejbuskim linijama, rado bi njima placao
ali ipak nužno zlo. ja evo već dvije godine kuburim sa grasom. na -15 sam pješačio po 3-4 kilometra, visio na vratima, autobus čekao i po 50 minuta (koji bi trebao voziti svakih 10-15min).
ovako jednostavno više nije moglo. samo treba to urediti kako valja.
Što kanton ne preuzme stampanje i prodaju kupona za A zonu, pa nek oni onda prebacuju novac centrotransu i grasu po linijama/ cjenovniku usluga prevoza, a ko nema kartu kupuje kod kog se vozi. Jedino tako gradani nece biti osteceni.
Zubizareta wrote:Što kanton ne preuzme stampanje i prodaju kupona za A zonu, pa nek oni onda prebacuju novac centrotransu i grasu po linijama/ cjenovniku usluga prevoza, a ko nema kartu kupuje kod kog se vozi. Jedino tako gradani nece biti osteceni.
ali ipak nužno zlo. ja evo već dvije godine kuburim sa grasom. na -15 sam pješačio po 3-4 kilometra, visio na vratima, autobus čekao i po 50 minuta (koji bi trebao voziti svakih 10-15min).
ovako jednostavno više nije moglo. samo treba to urediti kako valja.
neće ti ni centro doći na minus 15... 99%
gdje oni čuvaju buseve?
jesu natkriveni?
mislim da nije ni do permanta
prije će biti kiša koja pada preko dana i noću se zaledi a oni ne paze vozila... bolje im je da su kakve nadsrešice pravili umjesto regresa i da rade na troli prema vogošći i tramvaju prema hrasnici
debilčine sad ko miševi trebaju šutjeti i nadati se da centri neće apetit porast
s druge strane možda se centro povuče onda smo najebali
centro je klasičan primjer kapitalističke firme koja mora izazivati sukobe da bi se širila jer da se ne širi ne bi bilo dobro (imperijalizam kao najviši stadij kapitalizma)
a gras je klasična koumunističko kapitalističko seljačka firma koja misli da vlada treba štampat pare za njihove plate koje su Bogom date
ja znam da centrotrans ne bi vozio sve linije niti da im ništa ne bi značilo kad ostave desetine hiljada ljudi bez prevoza jer im se ne isplati
a gras se nedovoljno trudi jer ljudi su do sada znali da neće biti posljedica
centro nasuprot grasa... gras će biti pobjednik ako krenu otkazi u grasu za najmanja sranja (preskakanja linija, krađa goriva, neodržavanje vozila)
Jedan od najvećih mitova bosanskog shvatanja ekonomije, politike i društvenog uređenja jeste da konkurencija u javnom prevozu će pospješiti usluge javnog prevoza
cadburry wrote:Jedan od najvećih mitova bosanskog shvatanja ekonomije, politike i društvenog uređenja jeste da konkurencija u javnom prevozu će pospješiti usluge javnog prevoza
da bude iskren, teško da ga može pokvariti više nego sada jeste. evo već dvije godine gras prećutno ne vozi na pola linija. može li gore od toga.