Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
--usnee-- wrote:ja predajem sutra prekosutra za kartu i ne dam im vise od 96/2=48KM jer su izgleda sanse da se vozim tramvajem/idem pjeske 50%
Pogresan proracun. Posto uzimas kartu za 3 mjeseca (vazice ti do kraja godine), to je vec 96/2=48. A posto su sanse da ides pjeske 50%, to je onda 24 marke .
ema_ wrote:Jel to tačno da nema ovih brucoških karti?
Mala, sto ce tebi brucoska karta, davno si ti to presisala!
Kupit cu im tuki a ne kartu, sta cu sa njom, da svako malo moram ici taksijem jer pakasima nestane struje, strajkuju, pokvati se vozilo??? NEMA SANSE, mamicu im monopolsku!
ema_ wrote:Ma svi bi mi najradije ne kupili kartu, ali šta kad insan mora zapucati na Ilidžu, ili negdje dalje, ne može se ni švercati beskonačno, a i onaj glupi osjećaj kad gledam hoće li naići, ufff
Blago se muškima, samo to da kažem
Ma i od konstitucije dotičnih ovisi, ako su krupni, a u koje također spadam, stvarno nemaju razloga za "bespotrebni trošak" kako ga ja zovem, jer me onaj žohar stvarno ne smije ni pogledati kamo li zatraziti kartu! Pogotovu kada divi da sam već stisnuo šake i pogledom ga "nanišanio"!
Samo ti kreni malo u teretanu, biceps - triceps i to, i kada naleti samo "zasućeš" i prolazi pored tebe ko' duh!
BHF_Manijak wrote:Kupit cu im tuki a ne kartu, sta cu sa njom, da svako malo moram ici taksijem jer pakasima nestane struje, strajkuju, pokvati se vozilo??? NEMA SANSE, mamicu im monopolsku!
Mali OFF.
Upravo sam te čitala na Religiji. Čini mi se da ovdje važi ona: Ko te ne zna... Jako ružan post za jednog vjernika.
BHF_Manijak wrote:Kupit cu im tuki a ne kartu, sta cu sa njom, da svako malo moram ici taksijem jer pakasima nestane struje, strajkuju, pokvati se vozilo??? NEMA SANSE, mamicu im monopolsku!
Mali OFF.
Upravo sam te čitala na Religiji. Čini mi se da ovdje važi ona: Ko te ne zna... Jako ružan post za jednog vjernika.
Mali OFF.
Ja i?! Sta sad?!Ja ne kazem da sam savrsen, vjernik sami volim i lanuti moŠ mislit, sta sad, volim i prevariti ove debile koji se nazivaju gradski prevozom i vozati se maksuz bez karte, hoces mi ti kadijati?! Mani se ti popovanja ziva bila...Ne znam kakav ti profil vjernika zamisljas, nekog sa oreolom iznad glave kako lebdi ulicama ovog grada, sta li...Ne kontam te fakat kako i cime dovodis moj post na temi religija u kontekst s ovim, jos nigdje nije izdata fetva da je vozanje bez karte haram I da, naravno da ako me ne znas skupo bi me platila! Izvinjavam se vasa svetosti ako sam vas uvrijedio necim...
Ja i?! Sta sad?!Ja ne kazem da sam savrsen, vjernik sami volim i lanuti moŠ mislit, sta sad, volim i prevariti ove debile koji se nazivaju gradski prevozom i vozati se maksuz bez karte, hoces mi ti kadijati?! Mani se ti popovanja ziva bila...Ne znam kakav ti profil vjernika zamisljas, nekog sa oreolom iznad glave kako lebdi ulicama ovog grada, sta li...Ne kontam te fakat kako i cime dovodis moj post na temi religija u kontekst s ovim, jos nigdje nije izdata fetva da je vozanje bez karte haram
Šta mene briga vozaš li se ti s kartom ili bez. Da li si ogorčen na GRAS i zašto. Nego sam bila iznenađena vidjeti post pun prostakluka od nekog koga rado čitam na Religiji. Valjda su po srijedi dupli standardi. I vjernik je samo čovjek, nije nadnaravno biće. Ne očekujem oreol, ali pristojno izražavanje da. Ti naravno piši i dalje kako želiš, ali ostavljaš ružnu sliku o sebi.
I da, naravno da ako me ne znas skupo bi me platila! Izvinjavam se vasa svetosti ako sam vas uvrijedio necim...
Ne bih ni pokušala. Imam najbolje i to za Dž. Ja se izvinjavam tebi, ali s manje ironije.
Ja se tako izrazavam, naravno da psovke ne koristim na religijskim temama iz pristojnosti, posebno ne recimo na temi VDZ, jer poznajem dosta ljudi licno, nekome je to npr licemjerno a meni je uljudno, treba se znati ponasati u svakoj situaciji kako dolikuje, ja nikad nisam glumatao nekog, ja sam takav kakav sam i oni koji me znaju, znaju da sam takav i takav, psovka je je nekad dio moga izrazavanja, kao i vecini bosanaca, takav sam sta cu...
Oficijelna informacija za brucoške karte (dakle samo prva godina, za ostale studente ne znam):
Odete na jedan od njihovih šaltera (ja sam išla onaj ispred Štrosmajerove), predate onaj zahtjev, potvrdu da ste redovan student, sliku i priložite index na uvid. Odmah platite 48 KM za tri mjeseca. Nema dakle kupona nego vam prave plastificiranu iskaznicu. Bude gotovo naredni dan. Karte vrijede od 01.10.2011. pa do kraja godine.
Ugodnu šetnju kako je neko iznad napisao želi vam gras kad ga nema po rasporedu
nepredvidiva wrote:Oficijelna informacija za brucoške karte (dakle samo prva godina, za ostale studente ne znam):
Odete na jedan od njihovih šaltera (ja sam išla onaj ispred Štrosmajerove), predate onaj zahtjev, potvrdu da ste redovan student, sliku i priložite index na uvid. Odmah platite 48 KM za tri mjeseca. Nema dakle kupona nego vam prave plastificiranu iskaznicu. Bude gotovo naredni dan. Karte vrijede od 01.10.2011. pa do kraja godine.
Ugodnu šetnju kako je neko iznad napisao želi vam gras kad ga nema po rasporedu
Kada je podignes vazi od 01. Oktobra do 31. Decembra. Cijena je 48km. Tako je za brucose, sad da li ima nekih razlika pojma nemam
Prijateljica jucer kupila i platila 96 km. Kad je pitala zasto placa 96 a ne 48 maraka za tri mjeseca, dobila je odgovor "to je samo za brucose". Ovo ima samo u grasu . Sutra cu da ih nazovem i postavim par pitanja, stvarno ne razumijem u cemu je caka. Ne bi me iznenadilo da nam iduce godine karte obracunaju po kilazi
Kada je podignes vazi od 01. Oktobra do 31. Decembra. Cijena je 48km. Tako je za brucose, sad da li ima nekih razlika pojma nemam
Prijateljica jucer kupila i platila 96 km. Kad je pitala zasto placa 96 a ne 48 maraka za tri mjeseca, dobila je odgovor "to je samo za brucose". Ovo ima samo u grasu . Sutra cu da ih nazovem i postavim par pitanja, stvarno ne razumijem u cemu je caka. Ne bi me iznenadilo da nam iduce godine karte obracunaju po kilazi
Za brucoše je 48 KM, jer jednostavno nisu mogli nikako prije 19. 09. dobiti stvari potrebne za dobijanje karte.(čitaj: index) Tako da dobijaju pola usluge polugodišnje karte (koja košta 96 KM), za pola cijene.
To je samo objašnjenje zašto je za brucoše jeftinije.
Mada se ja ne slažem uopšte sa sistemom polugodišnje karte, samo da naglasim. Dobre stare mjesečne...
Jasno mi je zašto ljudi koji dolaze izvan Sarajeva nisu uzeli šestomjesečnu kartu i po tom pitanju Gras nikako ne razumijem. Međutim, studenti koji su tokom cijele godine u Sarajevu teško da imaju vadionu zašto nisu uzeli šestomjesečnu.
Baudelaire wrote:Jasno mi je zašto ljudi koji dolaze izvan Sarajeva nisu uzeli šestomjesečnu kartu i po tom pitanju Gras nikako ne razumijem. Međutim, studenti koji su tokom cijele godine u Sarajevu teško da imaju vadionu zašto nisu uzeli šestomjesečnu.
Kad zamislis samo prosle godine za 50km vozis se gdje god hoces. A sad za 48km se vozis tri mjeseca.
Hvala nasem STUDENTSKOM PARLAMENTU, GRASU i Zlaji! Nabijem ih sviju na Q!