Granap "kupujmo domace"

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mescalero apache

Post by mescalero apache »

Kažem onako kako je :oops:
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Konfrontacija, sukob misljenja, rat, toooooooooooooooooo Lijoooooo :D :D :D :D
mesak

Post by mesak »

Ja znam da je winetou bio borac za domace, za rodni kraj. Sada se sve promijenilo. Tako govore oni koji su:
1. zamrzili svoje rodne krajeve
2. naglo skocili u evropu
3. neobavijesteni bosanci koji ne zive u rodnoj zemlji.

Prijatelju, ovdje se vodi ekonmoski i medijski rat gdje "evropa" zeli da baci na koljena ovaj narod, da ga ekonomski potuce i da zavlada. zato se sire glasine o bolestinama, zaostaloj sredini koja ne zna dalje od nosa. No situacija je drugacija iz dana u dan. ja ne bi strani sudzuk pa makar crko od gladi. Svaka marka koja ostane ovdje ce spasiti nekom zivot. te bolesti su nam i donijeli ljudi sa strane kao podvalu. Mi do prije rata nismo ni znali ni za drogu niti za kakve bolesti. kada roba ide u BiH oni gore kazu: "Metni im malo otrova ko ih j... da vidimo sta ce biti i kako ce na to reagovati"
mescalero apache

Post by mescalero apache »

A hoćeš reći da u Bosni postoji kontrola hrane kad si već tako obaviješten?

Ja znam da je winetou bio borac za domace, za rodni kraj. Sada se sve promijenilo.

Ništa se nije promijenilo :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Nije Winetou nego Bruce Lee :D Nista ti ne znas...
mesak

Post by mesak »

Sigurno postoji. ja slucajno znam neke veterinare (informaticar sam i komuniciram sa nekim firmama) koji spadose s nogu od kontrole. Fali im para (jer ovoj drzavi najvise toga fali). Oni svi kazu da je nasa domaca roba (proizvodi) 100 puta sigurnija od strane. Nama salju ovamo skart, a sebi ostavljaju kvalitetnije. Oni vise vole sebe nego nas. Gledao sam rijeku Po u Italiji koja je puna hemikalija, otpada is vega. Oni s tom rijekom navodnjavaju svoja polja i taj krompir i ostalo sto se tu uzgaja salju van svoje zemlje jer znaju da to nista ne valja, a sebi ostavljaju hranu proizvedenu u Bosni, Makedoniji, Vojvodini, Srbiji, Hrvatskoj itd.
neku noc su strucnjaci rekli (Nihad fejzic, veterinar, doktor nauka na veterinarskom fakultetu zamjenik direktora federalne uprave veterinartstva) da je nasa roba puno kvalitetnija no tudja, samo se sire lazne price. Fol i jeste da se kupuje domace od poznatih proizvodjaca. nase zene (seljaci) su sigurno cisti, sigurno peru ruke i sl.
maraDONa

Post by maraDONa »

evomalo sam se raspito
imaju i opciju kucne dostave bh.proizvoda
sve na adresi http://www.kupujmodomace.net

8)

ps. pozdrav shefici :D :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Jos kad bi neko napravio onaj cjenovnik kako treba... :D

Pazi redoslijeda:
3 DE ORANGE 0.5.L. KOM 1,60
3 DE ORANGE ANTIBAKTERIAL KOM 3,00
ABRAZIVNA KRPA TOP STAR 4.KOM. KOM 0,99
AJVAR UPRZENI 340.GR. KOM 2,60
AJVAR UPRZENI 680 GR. KOM 3,90
AMG ROLL 16.M. KOM 1,50

...abecedno poredani artikli :roll: ...nidje veze... :D
mesak

Post by mesak »

Pa nemojte biti kriticni i odmah traziti mahane, nego to podrzite bez obzira na to kako sta izgleda
winetou

Post by winetou »

Prije nešto manje od godine u Bosni je bila epidemija bruceloze i čini mi se Q-groznice i sad treba vjerovati u čistoću bosanskog suhog mesa i poštenje bosanskog seljaka koji je odbio uništiti oboljele životinje zato što mu nisu platili odštetu :-) Bio je jedan takav slučaj. A bilo je ljudi koji su završili u bolnici tako da bruceloza u Bosni i nije propaganda mrskog neprijatelja.
I još najgore je to što svi spominju da je budućnost Bih u proizvodnji zdrave hrane. :-)
jokeren

Post by jokeren »

BigusDickus wrote:Jos kad bi neko napravio onaj cjenovnik kako treba... :D

Pazi redoslijeda:
AMG ROLL 16.M. KOM 1,50

a gdje ti to vidis gresku u abecednom redoslijedu, skole ti koju si pohadjao?

oh, kako je lijep osjecaj ispasti budala dok pokusavas ismijati drugog... zar ne, BigusDickus?
suljo i mujo

Post by suljo i mujo »

Ova prodavnica je svakako dobra ideja. Onaj ko je sretan iznutra, on je i pozitivan prema drugima. Oni koji su iznutra nezadovoljni, negativno reaguju na bilo sta sto se pokrene u nasoj zemlji. Ovdje ne treba puno pricati, nego oni koji istinski podrzavaju ovu ideju trebaju otici do prodavnice i kupiti nesto, ili ako su zauzeti naruciti na telefon. Moderni zapad je razvijen jer cijene prvo svoje. Mi to radimo obrnuto i zato smo tu gdje jesmo. Ovaj Mesak je pozitivan covjek, i takvih nas treba vise. Nego svak treba otici na stranicu http://www.kupujmodomace.net vidjeti sta ima i naruciti sto zeli. Ako mu se stranica ne svidja prijateljski preporuciti sta se treba ispraviti, kako bi bila bolja. Abecedni red je odlican bio sam na stranici, ali ovog covjeka je zbunilo jer su artikli s brojevima prvi izbaceni. Hajde da mu to ne zamjerimo, nego nek on prizna svoju gresku, pa idemo dalje svi pozitivno i da vidimo sta mozemo uraditi, da ova prodavnica opstane, i ako Bog da otvori se trzni centar tipa Merkator gdje ce biti svi proizvodi domaci.
mesak

Post by mesak »

E fala Bogu da vidjeh i ovakav komentar i da dozivjeh da neko i ovako govori, tj. da ne kritikuje nego da govori skroz pozitivno. Hvala covjece i skroz si u pravu. Nista nije idealno. Opet naglasavam (ko ne razumije) da su sve bolesti dosle sa truhlog zapada i dolazit ce stalno. Mi imamo super povoljan plac za Evropu i svijet. Svi hoce da nas porobe, zato nas truju i rade ovo sto rade. Mi smo im se skroz predali i govorimo onako kako oni zele da govorimo. Zavadi pa vladaj je njihova teza. To svugdje rade. prema tome, samo u se i u svoje kljuse.
Drago mi je da ovdje neko podrzava pozitivne ideje.
Ova prodavnica je test za nas. Ako uspije, znaci da nam je svijest velika, ako ne, onda nismo ni za sta, mozemo se slikat sa nasom buducnoscu.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

jokeren wrote:
BigusDickus wrote:Jos kad bi neko napravio onaj cjenovnik kako treba... :D

Pazi redoslijeda:
AMG ROLL 16.M. KOM 1,50

a gdje ti to vidis gresku u abecednom redoslijedu, skole ti koju si pohadjao?

oh, kako je lijep osjecaj ispasti budala dok pokusavas ismijati drugog... zar ne, BigusDickus?
Kako je lijepo pametovati kad ne kontas poentu. :roll:

Koja je svrha cjenovnika sa abecedno nabacanim artiklima, bez ikakve kategorizacije. Za neke od nabrojanih artikala ne mozes biti siguran ni o cemu se radi. Zamisli ovaj isti cjenovnik, samo sa nekih 5000 artikala. Po mom misljenju bi bio skoro potpuno neupotrebljiv.

Nadam se da je sada jasnije...
camelina

Post by camelina »

Meyra wrote:blue , slikaj molim te i stavi ovdje u Forum da i mi koji nismo dole mozemo vidjeti. To je prava radosna vijest i dobra ideja.
Ja sam i na jednom forumu nasla divan clanak sa popisom svih BH proizvoda koji se u inostranstvu mogu kupovati i to STALNO PRAKTIKUJEM.

Meyra :) :) :) :)
mozes li mi poslati taj spisak proizvoda.

Unaprijed hvala :-)
camelina

Post by camelina »

winetou wrote:Prije nešto manje od godine u Bosni je bila epidemija bruceloze i čini mi se Q-groznice i sad treba vjerovati u čistoću bosanskog suhog mesa i poštenje bosanskog seljaka koji je odbio uništiti oboljele životinje zato što mu nisu platili odštetu :-) Bio je jedan takav slučaj. A bilo je ljudi koji su završili u bolnici tako da bruceloza u Bosni i nije propaganda mrskog neprijatelja.
I još najgore je to što svi spominju da je budućnost Bih u proizvodnji zdrave hrane. :-)
Ja mislim da ti ne znas sta je bruceloza :? Ustvari, pojma nemas sta je to!
camelina

Post by camelina »

mesak wrote:E fala Bogu da vidjeh i ovakav komentar i da dozivjeh da neko i ovako govori, tj. da ne kritikuje nego da govori skroz pozitivno. Hvala covjece i skroz si u pravu. Nista nije idealno. Opet naglasavam (ko ne razumije) da su sve bolesti dosle sa truhlog zapada i dolazit ce stalno. Mi imamo super povoljan plac za Evropu i svijet. Svi hoce da nas porobe, zato nas truju i rade ovo sto rade. Mi smo im se skroz predali i govorimo onako kako oni zele da govorimo. Zavadi pa vladaj je njihova teza. To svugdje rade. prema tome, samo u se i u svoje kljuse.
Drago mi je da ovdje neko podrzava pozitivne ideje.
Ova prodavnica je test za nas. Ako uspije, znaci da nam je svijest velika, ako ne, onda nismo ni za sta, mozemo se slikat sa nasom buducnoscu.
Jalo dobro poimanje stvari oko sebe.
Aferim
winetou

Post by winetou »

Ja mislim da ti ne znas sta je bruceloza Ustvari, pojma nemas sta je to!
E nek si mi rekla
:-)

To što Q-groznica i bruceloza uzrokuju ozbiljna oboljenja kod ljudi je nebitno. Važne su kampanje koje trube o čistoći bosanske hrane :roll:
camelina

Post by camelina »

winetou wrote:
Ja mislim da ti ne znas sta je bruceloza Ustvari, pojma nemas sta je to!
E nek si mi rekla
:-)

To što Q-groznica i bruceloza uzrokuju ozbiljna oboljenja kod ljudi je nebitno. Važne su kampanje koje trube o čistoći bosanske hrane :roll:
slazem se s tobom da sa tim kampanjam ciljaju na osjecaj patriotizma nasih ljudi i da mnogi od tih proizvoda ne zadovoljavaju neke sigurnosne kriterije.
reci ti meni, gdje ti vidis nedostatke bh. proizvoda?
winetou

Post by winetou »

Možda ima nešto da i valja, ali sa obzirom na raširenost Q-groznice i bruceloze 2004 http://www.vet.gov.ba/zdravlje-ziv/ mlijeko i mesne proizvode ne bih dirao :D
I onda neko kaže naše krave daju bolje mlijeko od npr. austrijskih. Ljudi sve ima svoju granicu :oops:
camelina

Post by camelina »

winetou wrote:Možda ima nešto da i valja, ali sa obzirom na raširenost Q-groznice i bruceloze 2004 http://www.vet.gov.ba/zdravlje-ziv/ mlijeko i mesne proizvode ne bih dirao :D
I onda neko kaže naše krave daju bolje mlijeko od npr. austrijskih. Ljudi sve ima svoju granicu :oops:
ja ne kupujem domace proizvode koje me ne privlace svojim dizajnom. ne pada mi na pamet da nekom levatu dam pare ako se isti nije udostojio da bude, bar, kreativan i da to lijepo umota.
s druge strane lijepo upakovani proizvod koji nije kvalitetan necu drugi put kupiti.
Slazes li se? :?
suljo i mujo

Post by suljo i mujo »

Slazem se da neki nasi proizvodi nemaju najbolji dizajn, neki nemaju kvalitet. Takodje slazem se da neki proizvodjaci i trgovci ciljaju na patriotizam ljudi, ali hajmo probati sloziti kockice na slijedeci nacin. U svakom slucaju super je diskusija sa ovim ljudima, jer je kritika zdrava, pa mozemo imati razlicita misljenja, ali isti cilj. Po meni je jedno dizajn i kvalitet, a drugo je krajnji cilj ove kampanje. Logika je jednostavna. Kupujuci nase, novac ostaje kod nas i imamo sansu za poboljsanje svih zdravih primjedbi u ovoj diskusiji. Ako odu pare vani, mi nemamo nikakve sanse, niti nasa djeca, dok stranci ono sto je dobro napravice jos boljim. A mi se vrtimo non stop u zacaranom krugu. Upravo utakmicu, ili bolje receno ekonomski rat, koji je u veliko u toku, treba igrati obrnuto. Mi hocemo da smo moderni pa idemo u Merkator, jer tamo zaista sve lijepo izgleda. Ali ostavljanjem novca tamo samo produzujemo agoniju. Ulaskom u nase prodavnice, pogotovo kakva je ova sa domacim proizvodima, trenutno nemamo ambijent kao u Merkatoru, ali na duze staze sigurno pobjedjujemo. Ovim nacinom rjesavamo problem iz korijena i za sva vremena. Jos jednom sam u svakom slucaju da podrzimo ovakvu ideju, uz sve mane koje se mogu pripisati. Momci iz "KUPUJMO I KORISTIMO DOMACE" s moje strane svaka cast, i zelim Vam da izdrzite do kraja...
13-03

Post by 13-03 »

Ljudi poucen ovom prepiskom otisao sam u radnju „Kupujmo i koristimo domace“ na Breci. Bio sam vise nego zatecen, prije svega ljubaznoscu zaposlenog osoblja, a moram i priznati i cijenama. Ovako mala radnja na samom pocetku itekako je konkurentna marketima kakvi su Merkator, Interex i drugi.

Citajuci vasu prepisku skontao sam da nije dovoljno samo da tim ljudima dajemo obicnu verbalnu podrsku tipa „svaka cas, samo naprijed, mi to podrzavamo....“. Otisao sam gore, to im sve ispricao i napravio konkretnu stvar – KUPIO SAM njihove artikle. I super sam se osjecao kada sam znao da moj novac nece zavrsiti u slovenackim , hrvatskim ili srpskim dzepovima.

Za sve one koje misle da idu gore automobilom – mjesta za parking ima dovoljno, a za vas koje niste motorizovani – postoji mogucnost kucne dostave (raspitajte se u radnji).

Dakle, svi smo se slozili da je ideja super i da nam treba tako nesto. Ali hajmo sada mi zajedno uciniti da ta ideja i opstane. Znaci kada ugasite vas racunar, zapitajte se da li je dovoljno sto smo SAMO na ovaj nacin podrzali projekat „Kupujmo domace“. Sigurno nije!

PARE U RUKE I OTIDJITE I SPROVEDITE U DJELO TO STO PISETE!
filio dei

Post by filio dei »

w!t@ wrote:znaci kupujte u vizi, merkatoru, onom francuskom - ali iskljucivo bosansko.
bosanska je pamet zaista nemjerljiva.

Valjda treba da kazes kupujte bosanske proizvode u bosanskim trgovinama. Kupujuci bosanske proizvode u slovenackim trgovinama dajete, istina, jedan dio novca bosanskim proizvodjacima, ali istovremeno umjesto bosanskim, pare idu slovenackim trgovcima.

Kako si zamislio bosanski trgovci da opstanu, strucnjak?
stickitout

Post by stickitout »

mesak wrote:Svi koji se interesuju za kupovinu domacih proizvoda ili zele poceti kupovati domace proizvode neka prvo posjete web stranicu:
http://www.kupujmodomace.net
tamo ce naci sve informacije o prvom granapu iskljucivo domacih proizvoda. Osnivaci su istrajni u svojoj ideji i glavni cilj ej da se promijeni svijest nasih ljudi jer ako ne pocnemo razmlisljati svojom glavom i kupovati vlastite proizvode, otici ce nam drzava u bankrot, a svojoj djeci necemo imati nista ostaviti. Velika kolicina para ode vani da bi se uvozila tudja roba, a nasa se baca, propada. Samo mala maraz ostaje kod nas sto dobiju radnici za place. Nikakve koristi nemamo od kupovine stranih proizvoda. Ziva istina je da merkator, Wisa i sl uzimaju od nasih proizvodjaca po 1000 EUR-a da im izloze robu u svojim objektima. zato narode pmetno naprijed.
svaka cast
Post Reply