Fatmire jesil to tiRed Wolf wrote:
Zato sto mi je ta "krmetina" mnogo zla donijela
http://umnidebakl.blogger.ba/arhiva/2009/04/21/2144108
Fatmire jesil to tiRed Wolf wrote:
Zato sto mi je ta "krmetina" mnogo zla donijela
Nisi ti vidio Sarajeva prije `92, osim na razglednici, u tome i jeste sustina.Red Wolf wrote: Zato sto mi je ta "krmetina" mnogo zla donijela i ja cu takvu retoriku imati dok sam ziv i ne interesuje me floskule tipa zarad suzivota mira i blablabla,nikome i nikada vise necu povijati ledja,ja im krmetinu u Sarajevu nisam branio da jedu '92 al im nije prijao zrak u gradu pa su je ptesli jesti na planinskom zraku oko Sarajeva e pa neka tamo i nastave,nek je nevracaju u grad,dobro i nama i njima a i nemora niko nista odvaditi
Jah, i? Piju i ne jedu krme, smeta ti?Pjanic15 wrote:Krme je provokativno, ali ne i 7 jegeraAlkos wrote:Krenulo je od provokativnog pitanja gdje ima pečenje za pojesti, pa se došlo na to (izgleda da je to i cilj ovog topica) da se forumaši pohvale da jedu krmetinu, da svi mi vidimo koliko ko može krmetine pojesti i kojih sve vrsta, i ko je najveći svinjojedac na forumu... a pritom su spremni ko zapete puške u slučaju da se javi neki vehObija da se upuste u raspravu i proglase Sarajevo Teheranom.
Smeta im što se na sred čaršije ne okreće krme na ražnju, što svaka kuća nema svinjac, jedna se uvrijedila jer na svadbi nije mogla jesti krmetinu...Mislim svašta čovjek pročita. A obično takvi u društvu ne konzumiraju, već krišom kupuju svinjske proizvode.
Ako ti je do krmetine, idi u Istočno i istočnije, ako ti je do ribe skokni zapadno do Dalmacije, ako ti je do pite, vapaće, janjetine svrati u Sarajevo... Da se razumijemo, nemam ništa protiv onih koji konzumiraju krmetinu, i ja nekad čvaknem, ali mi je ovaj topik ono baš seljački... Neka jede svako ko šta hoće, nek' se jebe u šupak ko god hoće, svako javno hvalisanje i paradiranje bilo kakve vrste mi je ono baš baš papanski., jedna od jačih besmislica u ovoj državi.
A kažeš nije provokotavina tema i nije provokativno pitanje? Heh, drug...Mario979 wrote:Sad se vidiš na PEČENJE kao razlika je, a eto priznao si prasad su se itekako okretala u Sarajevu a o Ilidži je suvišno i govoriti.Red Wolf wrote:Nemoj dopisivati al moze vam se,falsifikujete sve pa evo i o rostilju,nemam ja sta koga pitati jer zivim u Sarajevu 45 godina i znam sta govorim,ROSTILJ nikada nije postojao a o PECENJU niko nije ni pricao kao ni ti u svom pitanju na temiMario979 wrote: Ako nije postojao svinjski roštilj onda nisu postojali ni srbi i hrvati.
Nađi nekog prijeratnog Sarajliju,moraš se potruditi jer ih je malo ostalo u Sarajevu, pa pitaj gdje se sve mogla kupiti svinjsko pečenje?
Trebali te podsetiti na imena kafana?
Razliku izmedju janjeta na raznju kao pecenja i cevapa,pljeskavica,sudzukica...kao rostilja zna svako djete u osnovnoj skoli ali ti izgleda neMario979 wrote:Ti nejedes svinjetinu ali ipak znaš razliku?
Hahahaha,da se vlasi ne dosjetedječak sa šibicama wrote:Nisi ti vidio Sarajeva prije `92, osim na razglednici, u tome i jeste sustina.Red Wolf wrote: Zato sto mi je ta "krmetina" mnogo zla donijela i ja cu takvu retoriku imati dok sam ziv i ne interesuje me floskule tipa zarad suzivota mira i blablabla,nikome i nikada vise necu povijati ledja,ja im krmetinu u Sarajevu nisam branio da jedu '92 al im nije prijao zrak u gradu pa su je ptesli jesti na planinskom zraku oko Sarajeva e pa neka tamo i nastave,nek je nevracaju u grad,dobro i nama i njima a i nemora niko nista odvaditi
Čemu nametanje tog pitanja o "smetnji", meni ne smeta da je i obrnuto, međutim tebi očito smeta moja konstatacija.Alkos wrote:Jah, i? Piju i ne jedu krme, smeta ti?Pjanic15 wrote:Krme je provokativno, ali ne i 7 jegeraAlkos wrote:Krenulo je od provokativnog pitanja gdje ima pečenje za pojesti, pa se došlo na to (izgleda da je to i cilj ovog topica) da se forumaši pohvale da jedu krmetinu, da svi mi vidimo koliko ko može krmetine pojesti i kojih sve vrsta, i ko je najveći svinjojedac na forumu... a pritom su spremni ko zapete puške u slučaju da se javi neki vehObija da se upuste u raspravu i proglase Sarajevo Teheranom.
Smeta im što se na sred čaršije ne okreće krme na ražnju, što svaka kuća nema svinjac, jedna se uvrijedila jer na svadbi nije mogla jesti krmetinu...Mislim svašta čovjek pročita. A obično takvi u društvu ne konzumiraju, već krišom kupuju svinjske proizvode.
Ako ti je do krmetine, idi u Istočno i istočnije, ako ti je do ribe skokni zapadno do Dalmacije, ako ti je do pite, vapaće, janjetine svrati u Sarajevo... Da se razumijemo, nemam ništa protiv onih koji konzumiraju krmetinu, i ja nekad čvaknem, ali mi je ovaj topik ono baš seljački... Neka jede svako ko šta hoće, nek' se jebe u šupak ko god hoće, svako javno hvalisanje i paradiranje bilo kakve vrste mi je ono baš baš papanski., jedna od jačih besmislica u ovoj državi.
Jesam li te dobro shvatio 'šta znači to nevracati krmetinu u grad ' ? Jeli misliš na krmetinu kao hranu ili na ljude koji jedu tu vrstu mesa da se oni navraćaju u Sarajevo?Red Wolf wrote:
Zato sto mi je ta "krmetina" mnogo zla donijela i ja cu takvu retoriku imati dok sam ziv i ne interesuje me floskule tipa zarad suzivota mira i blablabla,nikome i nikada vise necu povijati ledja,ja im krmetinu u Sarajevu nisam branio da jedu '92 al im nije prijao zrak u gradu pa su je ptesli jesti na planinskom zraku oko Sarajeva e pa neka tamo i nastave,nek je nevracaju u grad,dobro i nama i njima a i nemora niko nista odvaditi
Vjerovatno se on slaze sa oboje kao i mnogi ovdjeMario979 wrote:Jesam li te dobro shvatio 'šta znači to nevracati krmetinu u grad ' ? Jeli misliš na krmetinu kao hranu ili na ljude koji jedu tu vrstu mesa da se oni navraćaju u Sarajevo?Red Wolf wrote:
Zato sto mi je ta "krmetina" mnogo zla donijela i ja cu takvu retoriku imati dok sam ziv i ne interesuje me floskule tipa zarad suzivota mira i blablabla,nikome i nikada vise necu povijati ledja,ja im krmetinu u Sarajevu nisam branio da jedu '92 al im nije prijao zrak u gradu pa su je ptesli jesti na planinskom zraku oko Sarajeva e pa neka tamo i nastave,nek je nevracaju u grad,dobro i nama i njima a i nemora niko nista odvaditi
dječak sa šibicama wrote:Fascinantno je kako se pojedinci pale na "krmetinu".
Bice da su se negdje omrsilijos ako im se svidjelo, auuu
Nista,nego u otvaranju teme koja je u sustini provokacija jer trazi ono sto nikada nije bilo u gradu,nek me demantuje on ili bilo ko gdje je u Sarajevu u carsiji bio ROSTILJ od krmeceg mesa,pusti se ilidze,blazuja i vukojebina tipa tilave,petrovica,vojkovica....ostalo je nebitno za cjelu pricukike-tike wrote:Ne znam šta je problem u svinjetini, u engleskoj imaju halal restorani. II ??? Ovdje odma neke glupe price, grad pun raznih stanaca koji jedu svinjsko meso. ali jok upalila se provincija
Smeta mi što si mene citirao...Pjanic15 wrote: Čemu nametanje tog pitanja o "smetnji", meni ne smeta da je i obrnuto, međutim tebi očito smeta moja konstatacija.
Navodim besmislicu onih koji se smatraju muslimanima time što se pridržavaju načela o svinjetini, tačnije postaju alergični na pitanje o tome, dok se vamo opijaju do dna. E sad ja tebe pitam jel to tebi smeta što navodim tu besmislicu takvih?
Imaš li neke razloge zašto se nebi trebalo okretati?Alkos wrote:Smeta mi što si mene citirao...Pjanic15 wrote: Čemu nametanje tog pitanja o "smetnji", meni ne smeta da je i obrnuto, međutim tebi očito smeta moja konstatacija.
Navodim besmislicu onih koji se smatraju muslimanima time što se pridržavaju načela o svinjetini, tačnije postaju alergični na pitanje o tome, dok se vamo opijaju do dna. E sad ja tebe pitam jel to tebi smeta što navodim tu besmislicu takvih?
Meni ništa ne smeta, nek radi ko šta hoće, nek jede i pije ko šta hoće, nek se jebe u šupak ko hoće, ko neće ništa, ne mora ništa... Zaboli me ćošak!
Mislim da tema nije otvorena s ciljem da se sazna gdje se ima pojesti dobra pršuta, dobro pečenje ili šta već... Već se neko žali što u srcu čaršije nema krmetine za pojest (iako je neko rekao da ima u Dverima). Ali jok, neko bi da se onako na ražnju okreće pored Begove, ko u Lukavici pored puta. E pa ne more!
Ako je nekom do svinjskog roštilja, jarane raspali kući, imaš mesa u određenim mesnicama za kupiti pa jedi do mile volje. Uostalom ko garantuje da u sarajevskim ćevapima nema svinjetine!? Danas svako gleda da uštedi, pa i ćevabdžije.
Govoriš jedno, pa onda drugo ovo boldirano, dok ja u svom postu o besmislici "averzije prema svinjetini te prihvatanja alkohola" kažem, da bi onda trebalo biti svejedno šta je pored Begove, dal kafana da se oleši alkoholom ili kakav fast food sa svinjetinom.Alkos wrote:Smeta mi što si mene citirao...Pjanic15 wrote: Čemu nametanje tog pitanja o "smetnji", meni ne smeta da je i obrnuto, međutim tebi očito smeta moja konstatacija.
Meni ništa ne smeta, nek radi ko šta hoće, nek jede i pije ko šta hoće, nek se jebe u šupak ko hoće, ko neće ništa, ne mora ništa... Zaboli me ćošak!
Mislim da tema nije otvorena s ciljem da se sazna gdje se ima pojesti dobra pršuta, dobro pečenje ili šta već... Već se neko žali što u srcu čaršije nema krmetine za pojest (iako je neko rekao da ima u Dverima). Ali jok, neko bi da se onako na ražnju okreće pored Begove, ko u Lukavici pored puta. E pa ne more!
Ako je nekom do svinjskog roštilja, jarane raspali kući, imaš mesa u određenim mesnicama za kupiti pa jedi do mile volje. Uostalom ko garantuje da u sarajevskim ćevapima nema svinjetine!? Danas svako gleda da uštedi, pa i ćevabdžije.
Zato što nije higijenski, a s druge strane i vi u lukavici ne bi imali posla. Haj ba sjaši, dosadan si i providan. Ako ti se jede krme znaš gdje ćeš ići, znaš gdje ga možeš kupiti, raspali roštilj i ožeži... i ne zaboravi zvati!Mario979 wrote: Imaš li neke razloge zašto se nebi trebalo okretati?
Ili kako ti kažeš zašto ne 'more ' ?
Ma podjebavo on ili ne podjebavo krmetine se u sarajevu nece najest, kao ni u zenici i mnogim drugim gradovima da ne nabrajam redom, ako mu ne pase nek seli u laktase kod dodika, tamo ima i viska krmadiAlkos wrote:Svakodnevno se družim sa Srbima, Hrvatima, ali Sarajlijama. Naravno, ljudi jedu svinjetinu, kupuju je, neki čak i kolju i zamrzavaju, suše... Kada prave na roštilj zovu sve redom, pa prave svinjske kobaje, ali i juneće, goveđe ili kakve već... Pa ko šta voli neka izvoli.
Niko nikad nije spomenuo što to na čaršiji i u gradu nema nigdje za pojest svinjskog mesa... I onda se našao nakav iz IS da podjebaje...
Pa reci zašto nema? Zašto ti tvoji prijatelji nemogu otići na svinjski roštilj kao sto ti možeš otići ns ćevape?Alkos wrote:Svakodnevno se družim sa Srbima, Hrvatima, ali Sarajlijama. Naravno, ljudi jedu svinjetinu, kupuju je, neki čak i kolju i zamrzavaju, suše... Kada prave na roštilj zovu sve redom, pa prave svinjske kobaje, ali i juneće, goveđe ili kakve već... Pa ko šta voli neka izvoli.
Niko nikad nije spomenuo što to na čaršiji i u gradu nema nigdje za pojest svinjskog mesa... I onda se našao nakav iz IS da podjebaje...
Otkud to, ima svinjskog mesa, cak i na carsiji u Barhani ima. Tako da moze i ovdje ko hoce jesti svinjsko meso.Op3r4t0r wrote:Ma podjebavo on ili ne podjebavo krmetine se u sarajevu nece najest, kao ni u zenici i mnogim drugim gradovima da ne nabrajam redom, ako mu ne pase nek seli u laktase kod dodika, tamo ima i viska krmadiAlkos wrote:Svakodnevno se družim sa Srbima, Hrvatima, ali Sarajlijama. Naravno, ljudi jedu svinjetinu, kupuju je, neki čak i kolju i zamrzavaju, suše... Kada prave na roštilj zovu sve redom, pa prave svinjske kobaje, ali i juneće, goveđe ili kakve već... Pa ko šta voli neka izvoli.