Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
-
iTo
#251 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
samo jedna napomena, svinjetina je zabranjena po svim abrahamskim relgijama...
http://www.openbible.info/topics/eating_pork
-
Pjanic15
#252 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
A 7 jegera?iTo wrote:samo jedna napomena, svinjetina je zabranjena po svim abrahamskim relgijama...
- CSKA
#253 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Eh sad...ako se budemo striktno drzali Svetih knjiga,nema seksa prije braka,nema svaleracije,nema alkohola,kocke,itd...ubicemo se od dosade 
-
kakavdanakneiskustvu
#254 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
CSKA wrote:Eh sad...ako se budemo striktno drzali Svetih knjiga,nema seksa prije braka,nema svaleracije,nema alkohola,kocke,itd...ubicemo se od dosade
tačno,a i šta ako ne vjerujemo u te knjige
-
iTo
#255 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Pjanic15 wrote:A 7 jegera?iTo wrote:samo jedna napomena, svinjetina je zabranjena po svim abrahamskim relgijama...
samo prvih 7...
-
iTo
#256 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
kakavdanakneiskustvu wrote:CSKA wrote:Eh sad...ako se budemo striktno drzali Svetih knjiga,nema seksa prije braka,nema svaleracije,nema alkohola,kocke,itd...ubicemo se od dosade
ako si ateiska boli te kurac a ako si agnostik, jebiga...
- CSKA
#257 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Moras da se skrivas,da ides tamo daleko kod komsija da bi pojeo pajceka,ili da cekas rostilj na kucnu dostavu.kakavdanakneiskustvu wrote:CSKA wrote:Eh sad...ako se budemo striktno drzali Svetih knjiga,nema seksa prije braka,nema svaleracije,nema alkohola,kocke,itd...ubicemo se od dosade
Zamisljam Sarajevo u EU,gay parada,leskovacki rostilji...ne ne mogu da zamislim ni kao SF.
- Streptokok
#258 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
još mi niko nije objasnio zašto pajcek. tomas pobježe glavom bez obzira.
zašto pajcek? zašto ne janjetina, teletina npr.? zašto?
zašto pajcek? zašto ne janjetina, teletina npr.? zašto?
-
Mario979
#259 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Redovno ostavljam pare u I Sarajevu, a zašto je tema provokativna, svinjetina nije zvanično zabranjena u Sarajevu, i sigurno je konzumira bar 10000 ljudi u Sarajevu a to je dovoljan broj potrošača da bi postojao bar jedan gril koji bi u svojoj ponudi imao i svinjske specijalitete.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Što je najgore pokretač teme redovno ordinira, ako i ne živi, u I. Sarajevu a tema je još aktivna. Dakle namjera je bila čisto da provocira kako sam napomenuo u svom prvom postu na ovoj temi.
A kad si već prisutan na temi da te pitam šta rade lovci u Dećićima kad ulove divlje krme, jeli prodaju?
- Streptokok
#260 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
prodaju ga hrvatima u kiseljaku
-
Mario979
#261 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Ko da se nebaci koja šnicla na roštilj, ?Streptokok wrote:prodaju ga hrvatima u kiseljaku
-
dpjokala26
#262 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
ja bi kupila komad,al bez zeze. ima li ko da prodaje?Mario979 wrote:Redovno ostavljam pare u I Sarajevu, a zašto je tema provokativna, svinjetina nije zvanično zabranjena u Sarajevu, i sigurno je konzumira bar 10000 ljudi u Sarajevu a to je dovoljan broj potrošača da bi postojao bar jedan gril koji bi u svojoj ponudi imao i svinjske specijalitete.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Što je najgore pokretač teme redovno ordinira, ako i ne živi, u I. Sarajevu a tema je još aktivna. Dakle namjera je bila čisto da provocira kako sam napomenuo u svom prvom postu na ovoj temi.
A kad si već prisutan na temi da te pitam šta rade lovci u Dećićima kad ulove divlje krme, jeli prodaju?
- Red Wolf
#263 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
- Op3r4t0r
#264 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Otac mi je bio lovac i kad bi ulovio krme vec je bio uigran fazon da ga mjenja sa nekim rvatima za ovna kojeg bi onda okrenuli na raznjuMario979 wrote:A kad si već prisutan na temi da te pitam šta rade lovci u Dećićima kad ulove divlje krme, jeli prodaju?
-
Mario979
#265 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Red Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
Ako nije postojao svinjski roštilj onda nisu postojali ni srbi i hrvati.
Nađi nekog prijeratnog Sarajliju,moraš se potruditi jer ih je malo ostalo u Sarajevu, pa pitaj gdje se sve mogla kupiti svinjsko pečenje?
- Red Wolf
#266 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Nemoj dopisivati al moze vam se,falsifikujete sve pa evo i o rostilju,nemam ja sta koga pitati jer zivim u Sarajevu 45 godina i znam sta govorim,ROSTILJ nikada nije postojao a o PECENJU niko nije ni pricao kao ni ti u svom pitanju na temiMario979 wrote:Red Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
Nađi nekog prijeratnog Sarajliju,moraš se potruditi jer ih je malo ostalo u Sarajevu, pa pitaj gdje se sve mogla kupiti svinjsko pečenje?
- uglavnomja
#267 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Mogul' ja probat
Iskreno, nemam pojma
zato jer nismo imali naviku ici na pecenje u sarajevu. Ni porodica ni raja. Ako se islo vani islo se na cevape, na becku i sl. Pecenje se pravilo kod kuce, nikada svinjsko, a osim toga jedino se jelo u jablanici, janjetina
Inace, sto se tice raje, skole itd ... U skoli su postojale dvije vrste sendvica: sa sirom i sa salamom, jednom jedinom. Nemam pojma kojom
Poslije skole se islo jesti, vise radi zeze, da se proba nesto sto nema kuci, tost, pizza, virsla u kifli ilitiga hotdog, nikad niko nije pitao sta je unutra.
Ili otici na velikom odmoru i kupiti frtalj hljeba (ako neko ne zna, prije se hljeb rezao na frtalje, popola po duzini, a onda su se polovice rezale uzduz (ko skonta shvatice), buco sir i neke salame ... Nemam pojma koje ...
Uglavnom, lijepo neznanje
jer medju tim sto su bili u istom drustvu ima i onih velikih m92 
Iskreno, nemam pojma
Inace, sto se tice raje, skole itd ... U skoli su postojale dvije vrste sendvica: sa sirom i sa salamom, jednom jedinom. Nemam pojma kojom
Poslije skole se islo jesti, vise radi zeze, da se proba nesto sto nema kuci, tost, pizza, virsla u kifli ilitiga hotdog, nikad niko nije pitao sta je unutra.
Ili otici na velikom odmoru i kupiti frtalj hljeba (ako neko ne zna, prije se hljeb rezao na frtalje, popola po duzini, a onda su se polovice rezale uzduz (ko skonta shvatice), buco sir i neke salame ... Nemam pojma koje ...
Uglavnom, lijepo neznanje
- uglavnomja
#268 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Red Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
De ba odvadi malo
Niti su ubijeni zato niti ti znas ko je sta jeo.
-
Mario979
#269 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Sad se vidiš na PEČENJE kao razlika je, a eto priznao si prasad su se itekako okretala u Sarajevu a o Ilidži je suvišno i govoriti.Red Wolf wrote:Nemoj dopisivati al moze vam se,falsifikujete sve pa evo i o rostilju,nemam ja sta koga pitati jer zivim u Sarajevu 45 godina i znam sta govorim,ROSTILJ nikada nije postojao a o PECENJU niko nije ni pricao kao ni ti u svom pitanju na temiMario979 wrote:Red Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
Trebali te podsetiti na imena kafana?
- Red Wolf
#270 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Sta da ti odvadim malo,mrtve,puno vam je li,jos i sa tim da trgujemo e pa nece mociuglavnomja wrote:Red Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
De ba odvadi malo![]()
- Red Wolf
#271 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
quote="Red Wolf"]
Sad se vidiš na PEČENJE kao razlika je, a eto priznao si prasad su se itekako okretala u Sarajevu a o Ilidži je suvišno i govoriti.
Trebali te podsetiti na imena kafana?[/quote]
Neznam o cemu raspravljamo kad neznas razliku izmedju pecenja i rostilja,toliko o tome,uzivaj u specijalitetima
Nemoj dopisivati al moze vam se,falsifikujete sve pa evo i o rostilju,nemam ja sta koga pitati jer zivim u Sarajevu 45 godina i znam sta govorim,ROSTILJ nikada nije postojao a o PECENJU niko nije ni pricao kao ni ti u svom pitanju na temi[/quote]Mario979 wrote:Red Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
Sad se vidiš na PEČENJE kao razlika je, a eto priznao si prasad su se itekako okretala u Sarajevu a o Ilidži je suvišno i govoriti.
Trebali te podsetiti na imena kafana?[/quote]
Neznam o cemu raspravljamo kad neznas razliku izmedju pecenja i rostilja,toliko o tome,uzivaj u specijalitetima
- uglavnomja
#272 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Odvadi krmetinu kao razlogRed Wolf wrote:Sta da ti odvadim malo,mrtve,puno vam je li,jos i sa tim da trgujemo e pa nece mociuglavnomja wrote:Red Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
De ba odvadi malo![]()
I mislim ta prica "vi" , ono ko god zastrani sa pravog puta je "oni"
Inace, imam malo vise godina od tebe, rat proveden u sarajevu blablabla ...
Cudim se da neko sa toliko godina ima retoriku i argumentaciju kao balavac koji nije bio rodjen 92.
-
Mario979
#273 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Ti nejedes svinjetinu ali ipak znaš razliku?
- Red Wolf
#274 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Odvadi krmetinu kao razlogRed Wolf wrote:Sta da ti odvadim malo,mrtve,puno vam je li,jos i sa tim da trgujemo e pa nece mociuglavnomja wrote:Red Wolf wrote:Svasta u pm,kad vlah poslije 200 000 ubijenih Bosnjaka samo zato sto SU JELI janjetinu i teletinu ili STO NISU jeli krmetinu bez imalo stida i srama trazi u sred Sarajeva krmeci rostilj koji uzgred nikada u Sarajevu i nije postojao i to jos prebacuje Bosnjacima kao znaknetolerancije ostaje covjeku samo da podigne krst na zlatistu i okrene prase,NECE NIKADA BITI U SARAJEVU,a sad uzivaj u specijalitrtima!!
De ba odvadi malo![]()
I mislim ta prica "vi" , ono ko god zastrani sa pravog puta je "oni"
Inace, imam malo vise godina od tebe, rat proveden u sarajevu blablabla ...
Cudim se da neko sa toliko godina ima retoriku i argumentaciju kao balavac koji nije bio rodjen 92.[/quote]
Zato sto mi je ta "krmetina" mnogo zla donijela i ja cu takvu retoriku imati dok sam ziv i ne interesuje me floskule tipa zarad suzivota mira i blablabla,nikome i nikada vise necu povijati ledja,ja im krmetinu u Sarajevu nisam branio da jedu '92 al im nije prijao zrak u gradu pa su je ptesli jesti na planinskom zraku oko Sarajeva e pa neka tamo i nastave,nek je nevracaju u grad,dobro i nama i njima a i nemora niko nista odvaditi
- dječak sa šibicama
#275 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj
Fascinantno je kako se pojedinci pale na "krmetinu".
Bice da su se negdje omrsili
jos ako im se svidjelo, auuu 
Bice da su se negdje omrsili