P.S. Baka se nazalost ne moze kretati, pa je ne mogu odvesti da proba, a njene jedine naocale su slomljene, pa onda koristi koje prije stigne, trenutno ima neke sa dioptrijom +1,5, ali i dalje ne vidi sitna slova u krizaljkama.
Gdje u Sa......
-
diablo23
#2051 Re: Gdje u Sa......
Zna li neko kolika je tacnost dioptrije naocala koje se prodaju u hipermarketu Mercatora? Znam da su kineske, ali trebaju mi samo za citanje, zapravo mojoj baki, tako da ih nece stalno nositi, a vidio sam da imaju dioptriju koja joj treba, +2,5, pa me zanima, ako je neko kupovao, koliko je tacna ta dioptrija? Da li mi je recimo bolje uzeti +2, da li je blize nasem +2,5, posto ne znam o kojem standardu je rijec, da li je evropski standard ili neki kineski?
P.S. Baka se nazalost ne moze kretati, pa je ne mogu odvesti da proba, a njene jedine naocale su slomljene, pa onda koristi koje prije stigne, trenutno ima neke sa dioptrijom +1,5, ali i dalje ne vidi sitna slova u krizaljkama.
- VenomousV
#2052 Re: Gdje u Sa......
joj ovo mi je skroz slatko ^^diablo23 wrote:Zna li neko kolika je tacnost dioptrije naocala koje se prodaju u hipermarketu Mercatora? Znam da su kineske, ali trebaju mi samo za citanje, zapravo mojoj baki, tako da ih nece stalno nositi, a vidio sam da imaju dioptriju koja joj treba, +2,5, pa me zanima, ako je neko kupovao, koliko je tacna ta dioptrija? Da li mi je recimo bolje uzeti +2, da li je blize nasem +2,5, posto ne znam o kojem standardu je rijec, da li je evropski standard ili neki kineski?
- kokuz_sa
#2053 Re: Gdje u Sa......
ja znam par starijih osoba koje su tako uzimale te naocale za citanje tj + dioptriju..i znam da sam par puta cuo od ocnog doktora da ne valja tako te uzimati jer i fuli se dioptrija a i nije nesto nastimano kako treba prema oku koje cita..ko je vadio naocale zna da prije ugradnje stakla izmjere na masini onoj razmak izmedju zjenica..valjda je to todiablo23 wrote:Zna li neko kolika je tacnost dioptrije naocala koje se prodaju u hipermarketu Mercatora? Znam da su kineske, ali trebaju mi samo za citanje, zapravo mojoj baki, tako da ih nece stalno nositi, a vidio sam da imaju dioptriju koja joj treba, +2,5, pa me zanima, ako je neko kupovao, koliko je tacna ta dioptrija? Da li mi je recimo bolje uzeti +2, da li je blize nasem +2,5, posto ne znam o kojem standardu je rijec, da li je evropski standard ili neki kineski?
i znam da su ocni lijecnici tj doktori kazalli da se uzme radije mala mini lupa pa sa njom da se cita jer valjda ne bi ona mogla da nasteti ocima kao sto mogu te nenastimane naocale
Last edited by kokuz_sa on 29/01/2012 21:47, edited 1 time in total.
-
Ambrozija
#2054 Re: Gdje u Sa......
VenomousV wrote:joj ovo mi je skroz slatko ^^diablo23 wrote:Zna li neko kolika je tacnost dioptrije naocala koje se prodaju u hipermarketu Mercatora? Znam da su kineske, ali trebaju mi samo za citanje, zapravo mojoj baki, tako da ih nece stalno nositi, a vidio sam da imaju dioptriju koja joj treba, +2,5, pa me zanima, ako je neko kupovao, koliko je tacna ta dioptrija? Da li mi je recimo bolje uzeti +2, da li je blize nasem +2,5, posto ne znam o kojem standardu je rijec, da li je evropski standard ili neki kineski?
ajoj i meni....nazalost ne znam odgovor na ova pitanja ali preslatko
- Jara
#2055 Re: Gdje u Sa......
Dioptrija je fizikalna mjerna jedinica, znači ista i u Kini i kod nas.diablo23 wrote:Zna li neko kolika je tacnost dioptrije naocala koje se prodaju u hipermarketu Mercatora? Znam da su kineske, ali trebaju mi samo za citanje, zapravo mojoj baki, tako da ih nece stalno nositi, a vidio sam da imaju dioptriju koja joj treba, +2,5, pa me zanima, ako je neko kupovao, koliko je tacna ta dioptrija? Da li mi je recimo bolje uzeti +2, da li je blize nasem +2,5, posto ne znam o kojem standardu je rijec, da li je evropski standard ili neki kineski?
Kokuz mudro zbori, i razmak između zjenica je važan! Možda se može izmjeriti na tim koje su slomljene.
Kupi joj jedne pa ako ne odgovaraju, zamijeni!
- Pitarrr82
#2056 Re: Gdje u Sa......
Kad god ja postavim pitanje odgovora skoro da i nemaPitarrr82 wrote:Naci trubace? Mogu i oni ulicni za pocetak
- petunija
#2057 Re: Gdje u Sa......
Zna li neko gdje se mogu kupiti drveni držači za escajg, oni što stoje u prvoj ladici svake kuhinje?
Plastičnih ima u svakoj samoposluzi, ali ove drvene nigdje ne mogu da nađem
Plastičnih ima u svakoj samoposluzi, ali ove drvene nigdje ne mogu da nađem
- holowey
#2058 Re: Gdje u Sa......
gdje pronaci "servis" za opravak aparata za mjerenje pritiska? da li takav servis postoji?
- kokuz_sa
#2059 Re: Gdje u Sa......
odu u conrad u interexu na prvom spratu onaj preko puta bagatele..dat ce ti oni broj svog servisera za tlakomjereholowey wrote:gdje pronaci "servis" za opravak aparata za mjerenje pritiska? da li takav servis postoji?
- Ridjobrki
#2060 Re: Gdje u Sa......
Gdje u SA postoji radnja sa Apple proizvodima, jel samo ono u BBI-ju?
Drugo, dobar prodajni salon motocikala? Ništa specifično - samo gdje se u Sarajevu mogu pogledati kakvi se motocikli nude i koliko košta'u.
Hvala!
Drugo, dobar prodajni salon motocikala? Ništa specifično - samo gdje se u Sarajevu mogu pogledati kakvi se motocikli nude i koliko košta'u.
Hvala!
- Ma.Le.Na
#2061 Re: Gdje u Sa......
aaaaaaaa jel nam to Ridji dolazi u SA?
bujrum na kafu ba
bujrum na kafu ba
- muz66
#2062 Re: Gdje u Sa......
Sto se tice motora-Babic trade na Mejtašu, Yamaha na Kobiljoj Glavi.Ridjobrki wrote:Gdje u SA postoji radnja sa Apple proizvodima, jel samo ono u BBI-ju?
Hvala!
- Ridjobrki
#2063 Re: Gdje u Sa......
Hvala na sviftli odgovoru, može samo malo preciznije za nas iz drugih kantona?muz66 wrote:Sto se tice motora-Babic trade na Mejtašu, Yamaha na Kobiljoj Glavi.Ridjobrki wrote:Gdje u SA postoji radnja sa Apple proizvodima, jel samo ono u BBI-ju?
Hvala!
A kahva... Teško da se može stići.
- muz66
#2064 Re: Gdje u Sa......
ako u Sa dolazis preko Vogosce, onda ces izmedju Vogosce i Sarajeva proci kroz KG. Tacno na KG imas mali mostic za pjesake, nakon ceka se pocnes spustati prema Sa. Elem, nekih 500 metara poslije tog mostica sa desne strane imas Yamahinu prodavnicu. A Mejtas...to ti je najlakse doci do Katedrale i pitati nekoga da te uputi do Babica na Mejtasu, pjeske si tu za 5 min.Ridjobrki wrote:Hvala na sviftli odgovoru, može samo malo preciznije za nas iz drugih kantona?muz66 wrote:Sto se tice motora-Babic trade na Mejtašu, Yamaha na Kobiljoj Glavi.Ridjobrki wrote:Gdje u SA postoji radnja sa Apple proizvodima, jel samo ono u BBI-ju?
Hvala!Gdje na Mejtašu, gdje na KG?
A kahva... Teško da se može stići.
- Ridjobrki
#2065 Re: Gdje u Sa......
Ma znam ja gdje su KG i Mejtaš, kontam samo da ne kružim, da li da idem od Katedrale ili sa ove strane od parka, kuda mi je bolje, ili to za KG - ulazim u SA sa stupske strane pa ću morati ovamo "ozdo".
Naći ću, hvala ti! Sad ću malo proguglati adrese i mapu SA pa ću iskombinovati nešto, tanak sam sa vremenom a valja mi tako tih par lokacija obigrati.
Naći ću, hvala ti! Sad ću malo proguglati adrese i mapu SA pa ću iskombinovati nešto, tanak sam sa vremenom a valja mi tako tih par lokacija obigrati.
- muz66
#2066 Re: Gdje u Sa......
eh ako ces dolaziti iz centra, onda ti je Yamaha 500-600 metara poslije OMV pumpe i groblja u Barama, sa lijeve strane. u Babic mozes doci tako da dodjes do katedrale glavnom cestom, i tu na semaforu skrenes desno. Uci ces u jednosmjernu ulicu Petrakijina, i nakon 200-300 metara skrenes desno i dodjes pravo pred Babic.
- Ridjobrki
#2067 Re: Gdje u Sa......
Hvala, evo baš gledam mapu, našao sam im stranice i adrese na njima - MPSokolovića i Alipašina, poznato mi je to sve samo sam se baš pitao te dvije stvari: koliko daleko Alipašinom od centra i gdje prići autom najbliže MPS.muz66 wrote:eh ako ces dolaziti iz centra, onda ti je Yamaha 500-600 metara poslije OMV pumpe i groblja u Barama, sa lijeve strane. u Babic mozes doci tako da dodjes do katedrale glavnom cestom, i tu na semaforu skrenes desno. Uci ces u jednosmjernu ulicu Petrakijina, i nakon 200-300 metara skrenes desno i dodjes pravo pred Babic.
Eh, još nešto - najbolji i najrahatniji parking u centru grada? Onaj kod pozorišta ili ima bolji?
- muz66
#2068 Re: Gdje u Sa......
kod pozorista ti je zatvoren, ne mozes tamo vise parkirati. BBI je malo poskup, 2km/h ali si rahat. Imas isto parking izmadju katedrale i vjecne vatre, tik uz glavnu ulicu.Ridjobrki wrote:Hvala, evo baš gledam mapu, našao sam im stranice i adrese na njima - MPSokolovića i Alipašina, poznato mi je to sve samo sam se baš pitao te dvije stvari: koliko daleko Alipašinom od centra i gdje prići autom najbliže MPS.muz66 wrote:eh ako ces dolaziti iz centra, onda ti je Yamaha 500-600 metara poslije OMV pumpe i groblja u Barama, sa lijeve strane. u Babic mozes doci tako da dodjes do katedrale glavnom cestom, i tu na semaforu skrenes desno. Uci ces u jednosmjernu ulicu Petrakijina, i nakon 200-300 metara skrenes desno i dodjes pravo pred Babic.![]()
Eh, još nešto - najbolji i najrahatniji parking u centru grada? Onaj kod pozorišta ili ima bolji?
- Ridjobrki
#2069 Re: Gdje u Sa......
Treba mi bliže Sebilju ali BBI i Bog te veselio. Prilazim mu od Buybooka ili...?muz66 wrote: kod pozorista ti je zatvoren, ne mozes tamo vise parkirati. BBI je malo poskup, 2km/h ali si rahat. Imas isto parking izmadju katedrale i vjecne vatre, tik uz glavnu ulicu.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2070 Re: Gdje u Sa......
DA.Ridjobrki wrote:Treba mi bliže Sebilju ali BBI i Bog te veselio. Prilazim mu od Buybooka ili...?muz66 wrote: kod pozorista ti je zatvoren, ne mozes tamo vise parkirati. BBI je malo poskup, 2km/h ali si rahat. Imas isto parking izmadju katedrale i vjecne vatre, tik uz glavnu ulicu.
Dobro dosao...steta sto ces kratko biti u Sa.
- Ridjobrki
#2071 Re: Gdje u Sa......
Hvala, dolazim poslom i imam puno stvari za obaviti pa optimiziram vrijeme. Baš mi je svaki minut bitan pa da ovo sve strpam u jedan logičan krug i da nema iznenađenja (tipa zatvoren parking kod pozorišĆa
).
Još ovaj Apple Shop da utrpam i to je to, gojzerice za Malika mogu čekati.
Još ovaj Apple Shop da utrpam i to je to, gojzerice za Malika mogu čekati.
- holowey
#2072 Re: Gdje u Sa......
tnx...otici cu tamo...kokuz_sa wrote:odu u conrad u interexu na prvom spratu onaj preko puta bagatele..dat ce ti oni broj svog servisera za tlakomjereholowey wrote:gdje pronaci "servis" za opravak aparata za mjerenje pritiska? da li takav servis postoji?
- vjesticanametli
#2073 Re: Gdje u Sa......
ne idi javi mi se na pp znam tog covjeka
pa ces izbjeci proviziju conrada
- vjesticanametli
#2074 Re: Gdje u Sa......
.
Last edited by vjesticanametli on 30/01/2012 19:53, edited 1 time in total.
- swirl
#2075 Re: Gdje u Sa......
AppleRidjobrki wrote:Gdje u SA postoji radnja sa Apple proizvodima, jel samo ono u BBI-ju?
Hvala!
http://www.mekline.ba/index.php?option= ... 16&lang=hr