Ferhadije i bruke.
- muha_sa
#1 Ferhadije i bruke.
Žalosno je i sramotno vidjet one odvaljene ploće što ih je neki talđija gradske vlasti onako sklepo--pa Ferhadija je popločana prije čini mi se godinu il dvije dana---nema kvadratnog metra a da se odvalilo nije---moj bože--ko li je tal hapio a posao dodjelio FUJ firmi.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#4 Re: Ferhadije i bruke.
Da nije kako jeste, (talovi i sprega investitora i izvodjaca radova) onda bi u ugovoru postojala i klauzula - Garantni rok -muha_sa wrote:Žalosno je i sramotno vidjet one odvaljene ploće što ih je neki talđija gradske vlasti onako sklepo--pa Ferhadija je popločana prije čini mi se godinu il dvije dana---nema kvadratnog metra a da se odvalilo nije---moj bože--ko li je tal hapio a posao dodjelio FUJ firmi.
Tada bi se znalo ko je duzan da, nakon ovako kratkog roka i fuserski izvedenih radova, dovede povrsine u normalno stanje.
Ovako ce se traziti novi taldzija, a sve za racun i po usima ..... poreskih obveznika, ...
- zena21
#carica# wrote:Sto je nagore mozes se prostrijeti ko jufka od pite... Vec mi se x puta desilo da zapnem, a da ne pricam kada kisa padne pa kad stanes na onu ploci punu vode...![]()
Zaista sramota!!
Bila sam svjedok prije 10tak dana kada je jedan stariji cikica zapeo i prostro se bas ko sto ti kazes - ko jufka... Da nije tuzno, bilo bi smjesno
- krava
uz ploce na ferhadiji....ferhadija izgleda ko pravi ciganluk ili seoski vaser.....
prodaju kaiseve, naocale, dupljak kozmetiku, gace, torbe, plisane igracke, svira narodna muzika..jos samo fali da postave ringispil i imali bi pravu sliku.....
fuj
uzas
prodaju kaiseve, naocale, dupljak kozmetiku, gace, torbe, plisane igracke, svira narodna muzika..jos samo fali da postave ringispil i imali bi pravu sliku.....
fuj
uzas
- upala
krava wrote:uz ploce na ferhadiji....ferhadija izgleda ko pravi ciganluk ili seoski vaser.....
fuj
uzas
hmm ne bih trebalo da se smijem...stoka to je isto ko za onaj autoput...kolko su ono para dali za 4km neke milionske su sume..a put ko kakav seoski....
-
enigma svijeta
Ovaj opis me je odmah asocirao na Budvu i Crnogorsko primorje.. cirkus- vasar- sarenilo da ti se zamanta.. samo sto je problem sto taj ciganluk Budvi nekako i prilici (jer je morska atmosfera i svi su navikli na to), a Sarajevu ama bas nikako!krava wrote:uz ploce na ferhadiji....ferhadija izgleda ko pravi ciganluk ili seoski vaser.....
fuj
uzas
- Lace
ista sam ti takva#carica# wrote:Sto je nagore mozes se prostrijeti ko jufka od pite... Vec mi se x puta desilo da zapnem, a da ne pricam kada kisa padne pa kad stanes na onu ploci punu vode...![]()
Zaista sramota!!
ferhadija je postala ulica opasnog setanja
-
#carica#
Ma joooj, fakat se nesto mora raditi pod hitno, ja se danas za malo ne razlijepi po ko zna koji put
a jos da na ne pricam da ne mozete normalno sjesti da cejfite u popodnevnoj kahvi a da vam ne pridje minimalno dvoje, troje prosjaka....ma kako god, pravi cirkus...

- Irm@
mah jos ce biti gore ako se ljudi zale...jer ce oni pooonovo(po ko zna koji put) da popravljaju i sve dizu...usred turisticke sezone...i naravno nece kao sto bi trebali raditi po noci nego u po' bijela dana...pa onda necemo moci ni hodati...
a opet ja sam valjda navikla da sve sto se radi u nasem gradu ne moze ama bas nikako biti kako valja...sjetite se samo koliko su se puta dosad postavljale nove ploce na Ferhadiji...pa koliko puta se pravila tramvajska pruga...
eno sada napravise i onu ulicu Zelenih beretki...ne moram ni spominjati da je na pocetku to licilo na seoski put pa ides u autu i ljuljas se...a onda su tu mozda i ponajvishe prometnu ulicu zatvorili pa idi sve okooolo...
i onda...sjednes u Central kaze nemaju vode kako im oni prave na sred ceste cijevi...
nidokle mi necemo ovako...
a opet ja sam valjda navikla da sve sto se radi u nasem gradu ne moze ama bas nikako biti kako valja...sjetite se samo koliko su se puta dosad postavljale nove ploce na Ferhadiji...pa koliko puta se pravila tramvajska pruga...
eno sada napravise i onu ulicu Zelenih beretki...ne moram ni spominjati da je na pocetku to licilo na seoski put pa ides u autu i ljuljas se...a onda su tu mozda i ponajvishe prometnu ulicu zatvorili pa idi sve okooolo...
i onda...sjednes u Central kaze nemaju vode kako im oni prave na sred ceste cijevi...
nidokle mi necemo ovako...
-
branimir_s
Sve to treba pitati onu sto nosi bundicu od silovane vjeverice i njenog prethodnika - gradonacenika sa najsmjesnijom frizurom na svijetu (Meni je licio na Djepeta Pinokijevog oca).