exMixer Chipas House Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DaffyDuck

#651 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaffyDuck »

So What! wrote:
O'zone wrote:Ma ovo je da prostiš pres...vanje.
U pozorištu mladih moraš štele ganjat da kupiš kartu, guraju kancelarijske stolice između redova i u prolazima da se ima gdje sjesti kolika je gužva. Narodno pozorište isto, svaka predstava puna. Karte za Krcka oraščića bilo nemoguće nabaviti na sami dan početka prodaje, još balet.

Nego fazon je prodavati muda pod bubrege, napraviti fol fancy mjesto cijene gurnuti do maksimuma, ne ponuditi apsulutno ništa novo i očekivati da imaš bum zato što je to šatro mjesto za FGR. Pa ni FGR nisu levati.

Sama izjava da im je potrebna instutiucionalna pomoć nije ni vrijedna komentara. Tu pomoć ne dobijaju institucije koje je stvarno zaslužuju a da dobije nečija privatna akvizicija.

Zašto su im donatori odustali? Pa ipak su projekat koji je najavljivan na sve strane.
DaysleepeR wrote:nemojte nasjedati na razmažene debile koji su iskompleksirani i ne mogu podnijeti kritiku

kad je neko nesposoban onda je nesposoban, nije mu niko drugi kriv što mu propadne posao

svako živ na svijetu je apsolutno sposoban proćerdati 200000 KM i propasti

zato su neki od nas gazde a neki su radnici, gazde su oni koji su sposobni da ne proćerdaju, a mi koji ne znamo, radimo za platu

a mamine pametnice koji nemaju nikakvo dostignuće u životu osim što su trendy, tako krive sve druge jer im je lelemudanje propalo

ni ovaj grad ni ovi ljudi nisu krivi za propast Miksera, ko se imalo bavi kulturom i ugostiteljsvom je odmah mogao vidjeti sa sa onakvim prepotentnim stavom i odnosom prema umjetnicima, muzičarima, dobavljačima i posjetiteljima nije bilo drugog ishoda nego propast
:thumbup: :thumbup:
Tako je, ko ide u pozoriste, zna koliko je tesko doci do karte ako je na vrijeme ne rezervises i kupis.

Sto se tice "gradnje" Miksera, oni su od umjetnika samo uzimali, pa su tako kompletan inventar dobili sergijom da ih "promovisu", a dobavljace su birali po principu da se takmice ko ce im dati vise gratisa... Mislim da su oni jedino koju kantu kreča platili za komplet objekat.
black

#652 Re: Mixer House Sarajevo

Post by black »

Image
Sociolog

#653 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Sociolog »

Nije bas direktno,al eto
2007 puno solidnih,klubova za ples,dance muziku,u Sarajevu, sad 2017prepuno nekih nargilana,U Mikseru,prosjek godina bio 32+,u Nargilanama 22+, nazalost sta nas sve ceka u buducnosti. Ovoliki nas grad da nema neki disko klub,izuzimajuci Slogu
Logovan

#654 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Logovan »

black wrote:Image
Niđe veze. :-) :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#655 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Velkoski »

prebačen NG parti u Dom Mladih :roll: :mrgreen:
black

#656 Re: Mixer House Sarajevo

Post by black »

Logovan wrote: Niđe veze. :-) :-)
naletih na FB, vidim i tamo ima rasprava :)
ultima_palabra

#657 Re: Mixer House Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote:prebačen NG parti u Dom Mladih :roll: :mrgreen:
Krste partijaneru :mrgreen:

Taman da prespavam Novu ko čojek :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#658 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Velkoski »

daj broj da te probudim :mrgreen: :mrgreen:
ultima_palabra

#659 Re: Mixer House Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote:daj broj da te probudim :mrgreen: :mrgreen:
Imam podmladak za to :oops:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#660 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Velkoski »

:thumbup: :lol:

joj, oživio si zatvaranjem ovoga :lol: :mrgreen:
ultima_palabra

#661 Re: Mixer House Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote::thumbup: :lol:

:izet:
Vjeruj da si me pitao neki dan, da bih dao četverocifren iznos u zamjenu za zatvaranje ovog smeća :D
Hajvan

#662 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Hajvan »

pojasnite sto je, konkretno, smece?
agent_001

#663 Re: Mixer House Sarajevo

Post by agent_001 »

ultima_palabra wrote:

Vjeruj da si me pitao neki dan, da bih dao četverocifren iznos u zamjenu za zatvaranje ovog smeća :D
Papak, seljak, antikulturnjak i sl.
Da si normalan fgr građanin nebi se žalio ninašta, ipak je ovo kultura! zbog takvih nam je grad pink kultura :lol: :lol:
ultima_palabra

#664 Re: Mixer House Sarajevo

Post by ultima_palabra »

agent_001 wrote:
ultima_palabra wrote:

Papak, seljak, antikulturnjak i sl.
Da si normalan fgr građanin nebi se žalio ninašta, ipak je ovo kultura! zbog takvih nam je grad pink kultura :lol: :lol:
Jučer nekakva na FB komentariše, kao "raja nije bila tolerantna, zvali su policiju u 12 navečer" :lol: Sigurno su zvali zato što im je dosadno u ta doba ili što ih uzbuđuje sexy glas dežurnog drota...
archi_a

#665 Re: Mixer House Sarajevo

Post by archi_a »

Sa oduševljenjem pozdravio i propratio projekat Mixera. Bio tamo dva puta, na kafici, druženju. Po slikama sa raznih “dešavanja“ vidio da je odziv na događaje bio odličan. I konzumira se, i posjećuju se koncerti.
Nedavno gledao art direktora na N1 koji je trebao najaviti dešavanja za dane koji dolaze. Čovjek haman nije znao da najavi šta će biti. Al tu je prepotentnost, ja sve znam, ja ću vam kazat, daj da malo pričam o stanju u državi, haškim optužnicama itd. Idi u pm, iznervirao se, prebacio kanal. Svašta se zalijepi na dobru ideju.
Apsolutno ne podržavam način na koji hoće da skrenu pažnju javnosti, izlobiraju finansiranje iz državnih institucija najavama o bankrotu. Naša priča.
Privatan projekat, treba to da ostane. Ako ne možeš da održiš dobar projekat, mijenjaj menadžere jer očigledno nisu sposobni ili zatvaraj. Samo nemoj ići sa pričom da u Sarajevu nema publike, već razmislite sljedeći put kome šaljete svečane pozivnice. Da to ne budu oni koji su navikli da dođu samo na "guzovaču".
Last edited by archi_a on 28/12/2017 14:46, edited 1 time in total.
Hajvan

#666 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Hajvan »

prije se govorilo “ prop’o ko kauc”, pa (sada aktualna) “prop’o ko Vistafon”

ovo je sad novi moment; od sad ce se govoriti:

“Prop’o ko Mixer”

:lol:
JThomas

#667 Re: Mixer House Sarajevo

Post by JThomas »

neovisno o preferiranju vladajuće narodnjačke kulture ili nečeg drugog, kod našeg svijeta je vrlo raširena nebulozna predrasuda da je lako držati kafanu i tako zaraditi. ko god ne zna šta će otvori kafanu. a to je nešto između nauke i umjetnosti za uspješno raditi...

eto ko misli da je i sa narodnjacima lako (ne sporim da trenutno najbolje prolaze), neka sam otvori kafanu s narodnjacima, naročito sa živom muzikom. da vidi kako je lako i lijepo :mrgreen:
JThomas

#668 Re: Mixer House Sarajevo

Post by JThomas »

i tačno je svakako i to, da si odmah na slikama s otvaranja vidio isključivo likove sa budžeta ovog ili onog nivoa, ove ili strane države, koji generalno nemaju novčanika u upotrebi. a neće skrenuti ni budžetske tokove tebi, jer se za to isto neko već borio i bori. nisu oni završavali izbore i imenovanja da tebi skrenu, nego sebi.
DaysleepeR

#669 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaysleepeR »

sa facebooka
Da ne bi kasnije bilo kako je sarajevski mentalitet ovakav i onakav, kako je naša raja nezadovoljna svime i kako mi nismo ni zaslužili bolje od nargila barova ja bih da prokomentarišem ironiju Mikser House-a u Sarajevu počevši od njenog naziva.
Na fasadi tog novog, urbanog, obećavajuće alternativnog i prije svega privatnog objekta smo mogli da čitamo uvijek i iznova kako je to tobože "Kuća za sve naše ljude", hvatajući nas na izlizanu EKVovsku nostalgiju, sugerirajući na neko minulo zajedništvo kojeg je narod željan.
Da ne bi bili učmali sarajevski hejteri, išlo se od samog otvaranja do 23. 12. vrlo često u Mikser House tako ostavljajući simboličan znak podrške. Međutim "kuća za sve naše ljude" nije imala da razumijevanja da većina naših ljudi nema 5 KM za pivo, a kamoli u kombinaciji 15KM (ili više za upad) plus 5 KM pivo. Mimo evenata, cijene su im bile solidne ruku na srce.
Ispratio se u Mikseru sve i jedan bazar za pujde (hvala Vam, najiskrenije za taj vid podrške), popilo se kafa i onda, po belaju 23. 12. organizujemo ispred "firme" štobisereklo, event u prostorijama privatnog objekta, Mikser Housea i ostanemo frapirani. Pošto sam i ovako previše razvukla, ostaviću za poslije da izdetaljišem oko osoblja i oko same organizacije ičega u Mikseru.
Tako da dragi Mikserovci, nije vama niko kriv što sahraniste jednu super priču. A i ta priča da vam je neko nešto trebao pomoći, platiti, ma dajte molim vas.
No, ne znamo mi. A ima nas koji smo vam vjerovali.
Logovan

#670 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Logovan »

Vratit će se Mikser jači nego ikad. :skoljka:
Sociolog

#671 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Sociolog »

Mi mladi ljudi, treba da diskutujemo,kako nemamo Magnetnih rezonanci,koja samo radi 1 u gradu, kako su nam Rtg aparati iz 1976, mi diskutujemo, i bude udarna i najcitanija vijest kako je zatvoren Klub.To sto su nudili ,isto sve je Sloga nudila, i bolji zvuk i pristupacnije cijene.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#672 Re: Mixer House Sarajevo

Post by liaar »

DaysleepeR wrote:sa facebooka
Da ne bi kasnije bilo kako je sarajevski mentalitet ovakav i onakav, kako je naša raja nezadovoljna svime i kako mi nismo ni zaslužili bolje od nargila barova ja bih da prokomentarišem ironiju Mikser House-a u Sarajevu počevši od njenog naziva.
Na fasadi tog novog, urbanog, obećavajuće alternativnog i prije svega privatnog objekta smo mogli da čitamo uvijek i iznova kako je to tobože "Kuća za sve naše ljude", hvatajući nas na izlizanu EKVovsku nostalgiju, sugerirajući na neko minulo zajedništvo kojeg je narod željan.
Da ne bi bili učmali sarajevski hejteri, išlo se od samog otvaranja do 23. 12. vrlo često u Mikser House tako ostavljajući simboličan znak podrške. Međutim "kuća za sve naše ljude" nije imala da razumijevanja da većina naših ljudi nema 5 KM za pivo, a kamoli u kombinaciji 15KM (ili više za upad) plus 5 KM pivo. Mimo evenata, cijene su im bile solidne ruku na srce.
Ispratio se u Mikseru sve i jedan bazar za pujde (hvala Vam, najiskrenije za taj vid podrške), popilo se kafa i onda, po belaju 23. 12. organizujemo ispred "firme" štobisereklo, event u prostorijama privatnog objekta, Mikser Housea i ostanemo frapirani. Pošto sam i ovako previše razvukla, ostaviću za poslije da izdetaljišem oko osoblja i oko same organizacije ičega u Mikseru.
Tako da dragi Mikserovci, nije vama niko kriv što sahraniste jednu super priču. A i ta priča da vam je neko nešto trebao pomoći, platiti, ma dajte molim vas.
No, ne znamo mi. A ima nas koji smo vam vjerovali.
Ako su im takve cijene bile, da je piva 5 KM, neka su propali. Ništa im sveto nije, u Mashu za te pare uz muziku uživo popijem 2 velika točena
rumenige_brajtner

#673 Re: Mixer House Sarajevo

Post by rumenige_brajtner »

Mene najviše nervira priča na koju nasjeda ova omladina. Eto, mi smo papci i grad je papanski, pa se zato zatvorio mixer! Pa djeco draga, upravo na vašoj spremnosti da kupite muda za bubrege je i napravljen biznis plan ove ublehe.
To što su nesposobni ljudi vodili mixer i to što je njihov bezobrazluk neograničen, to nema veze.
Pa jbt, na tbfu kaže saša, "nisam čuo šta kaže mladen, al slažem se sa svim što je rekao" a stoje na dva metra jedan od drugog?
Dva puta odeš po piće, dva puta različito platiš?!
Ma pušite qrac, niste ni zaslužili da duže preživite.

Ja, i još očekuje neku institucionalnu pomoć?! Bože sačuvaj, ne znam kad mi se neko zgadio više u manje vremena.
bersK

#674 Re: Mixer House Sarajevo

Post by bersK »

Piva petaka. Au tebra. Nisu ovi dobri.
dezurni_ucenik

#675 Re: Mixer House Sarajevo

Post by dezurni_ucenik »

bersK wrote:Piva petaka. Au tebra. Nisu ovi dobri.

Bio tamo par puta i koliko sam upratio uglavnom tu su bili likovi kojima nije problem dati petaka za pivu. Alternativa kod nas nikad nije ni bila namijenjena sirotinji.
Post Reply