EP Pumpa

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Filter

#26 Re: EP Pumpa

Post by Filter »

ima razlike izmedju pumpi, makar kod mene :roll:
ne zelim sada pricati koja je bolja koja je losija. od cijeg goriva auto prede, od cijeg stuca, nema snage i potrosnja se znacajno poveca. to se sve odnosi iskljucivo na mene i moja iskustva.
Cholina_Lokica

#27 Re: EP Pumpa

Post by Cholina_Lokica »

Meni nije jasno kako eto ne znate po ponasanju auta ocjeniti kvalitet goriva, pa vam ne pametujem, jer eto ja znam :mrgreen:
karanana

#28 Re: EP Pumpa

Post by karanana »

sipo sam i na EP-u i na INI i na el tariku i na selexu i na OMV-u i nigdje nisam primjetio nikakvu razliku. ali eto, zbog izvikanosti najcesce sipam na omv-u.
poznanik

#29 Re: EP Pumpa

Post by poznanik »

karanana wrote:sipo sam i na EP-u i na INI i na el tariku i na selexu i na OMV-u i nigdje nisam primjetio nikakvu razliku. ali eto, zbog izvikanosti najcesce sipam na omv-u.
"Tarik" nabavlja gorivu od mađarskog MOL-a, šalje vlastite kamione, OMV gorivo doprema iz bečke rafinerije "Sarajlićevim" cisternama. Svi ostali gorivo kupuju od Hold Ine, bilo iz Podlugova, bilo iz Ploča, a ima ih mnogo koji svoje cisterne šalju u Sisak po benzine, ili u Rijeku po diesel. U zadnje vrijeme gorivo se nabavlja i iz Bosanskog Broda. Nekad prije, u vrijeme Bušatlića, EP je kupovao rusko gorivo i dopremao ga tankerima u Ploče...

Kvalitet goriva je skoro ujednačen, ali njegova čistoća na crpkama u nas nije, i zavisi od čistoće - količine taloga u podzemnim spremnicima, ako i čistoće spremnika u cisternama.

Pranje ovih spremnika je izuzetno skupo, i taj posao obavlja jako malo firmi, i mnogi distributeri izbjegavaju, provlače se, i ne čiste cisterne, pa je to jedan od glavnih razloga za "nekvalitet" goriva.
swatch

#30 Re: EP Pumpa

Post by swatch »

poznanik wrote:
karanana wrote:sipo sam i na EP-u i na INI i na el tariku i na selexu i na OMV-u i nigdje nisam primjetio nikakvu razliku. ali eto, zbog izvikanosti najcesce sipam na omv-u.
"Tarik" nabavlja gorivu od mađarskog MOL-a, šalje vlastite kamione, OMV gorivo doprema iz bečke rafinerije "Sarajlićevim" cisternama. Svi ostali gorivo kupuju od Hold Ine, bilo iz Podlugova, bilo iz Ploča, a ima ih mnogo koji svoje cisterne šalju u Sisak po benzine, ili u Rijeku po diesel. U zadnje vrijeme gorivo se nabavlja i iz Bosanskog Broda. Nekad prije, u vrijeme Bušatlića, EP je kupovao rusko gorivo i dopremao ga tankerima u Ploče...

Kvalitet goriva je skoro ujednačen, ali njegova čistoća na crpkama u nas nije, i zavisi od čistoće - količine taloga u podzemnim spremnicima, ako i čistoće spremnika u cisternama.

Pranje ovih spremnika je izuzetno skupo, i taj posao obavlja jako malo firmi, i mnogi distributeri izbjegavaju, provlače se, i ne čiste cisterne, pa je to jedan od glavnih razloga za "nekvalitet" goriva.
nije bas tako kao sto govoris...

OMV kao i ostala vecina nabavlja gorivo iz HR. Kod OMV-a jedino sto je becko bilo je benzin 100 oktanski, ostalo gorivo je bilo "domace".
bambi:)

#31 Re: EP Pumpa

Post by bambi:) »

Ja bih da mi odgovori ako je neko upućen,da li mogu radnici jedne smjene nasuti vode u gorivo i zarađivati doatano ,kako se priča za ove sa EP pumpi da rade?
frngla

#32 Re: EP Pumpa

Post by frngla »

zene po brijacnicama pricaju vidim :lol:
bambi:)

#33 Re: EP Pumpa

Post by bambi:) »

haha :lol:
StupskaBitanga

#34 Re: EP Pumpa

Post by StupskaBitanga »

Od sutra većinski vlasnik INA-e 50+1 dionica će biti MOL
Znači MOL će kroz EP i INA-u biti najveći trgovac naftom i naftnim derivatima u FBiH
Post Reply