Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
1Dante1 wrote: ↑11/10/2024 16:50
Ljudi, nije niti jedna beskorisna, vec jednostavno broj narudzbi je ogroman i ne moze ispratiti broj kurira. Kurir moze u satu dostaviti 2 narudzbe, a kada je guzva ako dostavi i jednu dobro je.
Na terenu ima 300 kurira, dostavljaju po 600 narudzbi po satu. Iznad toga nema kapaciteta.
Znaci povecavaj kapacitet, ako ti ide posao i imas vecu potraznju.
Svrha glova i korpe je da je dostupna dostava da se moze naruciti, a ovako postaju beskorisne.
Pozdrav,
Planirao sam uz svoj posao početi i sa dostavama, zanima me koliko se može prosječno zaraditi za 25 sati rada sedmicno?
Može li se od 25 sati rada sedmicno pokriti troškakgoriva i usput zaraditi?
Vjerovatno bi radio i vise od 25, ali eto to im je kao neki minimum.
Glovo ili Korpa?
Napominjem da bih koristio svoje vozilo.
kakaljin wrote: ↑11/10/2024 17:36
Sve je moguce ako se hoce da se npravi biznis, ali ako neces onda ostavis ovako i govoris imas dostavu a u praksi je nemas.
Opet ti kazem da nije moguce. Imam neke informacije, no i dalje ne znam kako rade dostavljacke sluzbe i kada ulaze u profit. Pogledaj samo ogrome sisteme dostave i njihove ogromne minuse. Pogledaj glovo i njegove minuse i onda mi izadji sa vizijom kako ces biti profitabilan en masse.
Bolje i 1.000 narudzbi dnevno sa XY profita, nego 10k sa gubitkom.
maxell_sarajevo wrote: ↑11/10/2024 20:28
Pozdrav,
Planirao sam uz svoj posao početi i sa dostavama, zanima me koliko se može prosječno zaraditi za 25 sati rada sedmicno?
Može li se od 25 sati rada sedmicno pokriti troškakgoriva i usput zaraditi?
Vjerovatno bi radio i vise od 25, ali eto to im je kao neki minimum.
Glovo ili Korpa?
Napominjem da bih koristio svoje vozilo.
Sa tom satnicom mozes vjerovatno zaraditi oko 300-350KM sedmicno. Ako si brz i dobro poznajes grad mozda mozes i na 400-450 nagurati za sedmicu. Ako vozis nekog malog potrosaca baksis ce ti biti dovoljan da pokrijes gorivo. To ti je otprilike u korpi. U glovi racunaj nekih 15-20% manje zarade jer im je i manji obim posla.
f0rest1946 wrote: ↑15/10/2024 20:02
Pozdrav braco, htio sam pored svog posla probati sa glovo ili korpa, vidim mnogi hvale vise korpu.
Vozio bih biciklom, koliko se moze zaraditi tipa 3h poslije posla a vikendima bih radio po citav dan?
S biciklom ti je ja mislim u pet deka i korpa i glovo. Sa autom je bolje u korpi. Mislim da je 3.5KM fiksno po narudzbi za bicikla al ne vozis daleke i po brdima. Jedan malac iz korpe mi je rekao da je u septembru na biciklu zaradio 1800KM. Radio 6-7 sati dnevno i stizao neke targete za vikende, pa eto racunaj. Zavisi i dosta od covjeka. Koliko je brz i spreman kad se radi s biciklom.
f0rest1946 wrote: ↑15/10/2024 20:02
Pozdrav braco, htio sam pored svog posla probati sa glovo ili korpa, vidim mnogi hvale vise korpu.
Vozio bih biciklom, koliko se moze zaraditi tipa 3h poslije posla a vikendima bih radio po citav dan?
S biciklom ti je ja mislim u pet deka i korpa i glovo. Sa autom je bolje u korpi. Mislim da je 3.5KM fiksno po narudzbi za bicikla al ne vozis daleke i po brdima. Jedan malac iz korpe mi je rekao da je u septembru na biciklu zaradio 1800KM. Radio 6-7 sati dnevno i stizao neke targete za vikende, pa eto racunaj. Zavisi i dosta od covjeka. Koliko je brz i spreman kad se radi s biciklom.
kakaljin wrote: ↑11/10/2024 17:36
Sve je moguce ako se hoce da se npravi biznis, ali ako neces onda ostavis ovako i govoris imas dostavu a u praksi je nemas.
Opet ti kazem da nije moguce. Imam neke informacije, no i dalje ne znam kako rade dostavljacke sluzbe i kada ulaze u profit. Pogledaj samo ogrome sisteme dostave i njihove ogromne minuse. Pogledaj glovo i njegove minuse i onda mi izadji sa vizijom kako ces biti profitabilan en masse.
Bolje i 1.000 narudzbi dnevno sa XY profita, nego 10k sa gubitkom.
Korpa uzima 20% od svake narudzbe + ruc na dostavi u odnosu na fix koji placaju dostavljacima.
Takav posao bajo moj. Gdje god da si bio naveli su ti prihod i troškove
-koliko dobiješ po narudžbi
-koliko dobiješ po kilometru
-koliko dobiješ bonusa
-koliko uzme posrednik ako ga imaš
-koliko je porez.
I to je to, pa na osnovu toga računaš koliko ti ostane, koliko ćeš potrošiti na gorivo i koliko ti je amoriratizacija automobila.
Ako voziš biciklo, nemaš troška goriva i amortizacije, ako koristiš njihovo auto, skuter ili romobil (iskusni kuriri) isto možeš predračunati.
Glovo ili korpa? Za korpu imaš njihovu lokaciju gdje možeš otići, vlasnik je domaći a ne spanac (tim) i to je to, nema velike razlike.
1Dante1 wrote: ↑11/12/2024 19:16
-koliko dobiješ bonusa
-koliko je porez.
I to je to, pa na osnovu toga računaš koliko ti ostane, koliko ćeš potrošiti na gorivo i koliko ti je amoriratizacija automobila.
Ako voziš biciklo, nemaš troška goriva i amortizacije, ako koristiš njihovo auto, skuter ili romobil (iskusni kuriri) isto možeš predračunati.
Glovo ili korpa? Za korpu imaš njihovu lokaciju gdje možeš otići, vlasnik je domaći a ne spanac (tim) i to je to, nema velike razlike.
Meni nista nisu objasnili sto se para tice. Samo tipa da ces dobiti vise ako je duza relacija
Bas ono nemam nikakvu predstavu koliko bih mogao zaraditi po satu da mogu tacno izracunati vec sve zavisi od lokacije narudzbe.
Jel ono u korpi se placa fiksno satnica 10km+ ostale neke stvari.
Nemam pojma kako funkcionise ovo.
Zar ima smisla kad zaradis neke pare da uzimaju cak 30%? meni je to bas previse i trebao se taj trosao prebaciti na sami pocetak.
1Dante1 wrote: ↑11/12/2024 19:16
-koliko dobiješ bonusa
-koliko je porez.
Meni nista nisu objasnili sto se para tice. Samo tipa da ces dobiti vise ako je duza relacija
Bas ono nemam nikakvu predstavu koliko bih mogao zaraditi po satu da mogu tacno izracunati vec sve zavisi od lokacije narudzbe.
Jel ono u korpi se placa fiksno satnica 10km+ ostale neke stvari.
Nemam pojma kako funkcionise ovo.
Zar ima smisla kad zaradis neke pare da uzimaju cak 30%? meni je to bas previse i trebao se taj trosao prebaciti na sami pocetak.
youtube youtuberima uzima 40%
tiktok tiktokerima uzima 50%
apple za kupovinu aplikacije 30%, steam za igru uzme 30%
Prije sam znao naruciti s vremena na vrijeme iz Zinger sefa. Zinber burger i pilece kokice. Kokice mislim bile 5 maraka, a burger 6 ili 6.50 KM.
Vidim cijene su otisle gore, ali hajde, svemu je skocilo.
I sad nakon dugo vremena narucim, zinger burger, kad ono, manji burger, a uz to nije ni pohovana piletina, nego standardna, i uz to i manje je stavljeno piletine u hambas.
Jbt, pored toga sto su poskupili oni i stede na hrani.
Ja nisam još nijednom naručila hranu preko Korpe ili Glovo. Kada vidim kako su im prljave one torbe, ne mogu zamisliti da jedem hranu koja se u njima nosi.
Zizi505 wrote: ↑09/02/2025 20:20
Ja nisam još nijednom naručila hranu preko Korpe ili Glovo. Kada vidim kako su im prljave one torbe, ne mogu zamisliti da jedem hranu koja se u njima nosi.
korpa torbe su michelinove tri zvjezdice u cistoci kakve su kuhinje nekih eminentnih lokala
Zizi505 wrote: ↑09/02/2025 20:20
korpa torbe su michelinove tri zvjezdice u cistoci kakve su kuhinje nekih eminentnih lokala
Kojih?
A torbe bi mogli nekad i očistiti. Danas je barem dostupno toliko efikasnih aparata za brzo čišćenje.