Ciro

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
grunf 1

#1 Ciro

Post by grunf 1 »

Ciro je otisao iz zemlje koja zaudara na kupus i bijeli luk.
Last edited by grunf 1 on 05/02/2013 11:31, edited 1 time in total.
grunf 1

#2 Re: Ciro

Post by grunf 1 »

...
Last edited by grunf 1 on 05/02/2013 11:33, edited 1 time in total.
dast.stanislav

#3 Re: Ciro

Post by dast.stanislav »

Rece jedan veliki gospodin i jedan od rijetkih iskrenih i dobrih novinara (necu ga imenovati) da je Sarajevo kasaba i on kao pravi Sarajlija sebi moze dati za pravo da iznese to vidjenje i vjerujem da se mnogi apsolutno sa tim slazu. Svi se guraju da ocjenjuju Sarajevo i da daju neko svoje vidjenje i stanje stvari, a nazalost niti su dio ovog grada, niti u njemu trebaju biti! Sarajevo treba da se ostavi Sarajlijama, mada sam ja odavno predlozio da mu damo neki drugi naziv, ovakva struktura stanovnistva (ne vrijedjam nikoga) ga apsolutno ne zasluzuje!

Nekada sam u ovom gradu isao u obdaniste, ali tada je klima i mnoge druge stvari koje su ovaj grad krasile jos uvijek imale svoj puni sjaj! Danas tu studiram, ali mozda bi se vise osjecao svojim i na svome u bilo kom drugom gradu na svijetu, nego u ovom!

Grad u kojem u tramvaju, trolejbusu, kaficu, trotoarima, bankama, postama,... se siri mrznja, primitivizam, prostakluk, grad u kojem koze pasu travu, grad koji je poptuno ociscen od svega dobrog sto ga je nekada cinilo jedinstvenim i najljepsim gradom na svijetu!

Lijepi su gore pomenuti tekstovi, ali je realnost nazalost tuzna i razocaravajuca!

P.S. Nisam ljubitelj rada i opusa famoznog Josipa Broza, ali definitivno klima i okruzenje u kojima su ljudi zivjeli, taj veseli duh naroda i cistota (bez bilo kakve mrznje i diskriminacije bilo koje vrste) koja je bila prisutna je nesto sto je najvece blago tog doba! Da sam Bog do zivio malo duze u tim sretnim vremenima i da ovo danas nisam ni dozivio, ali sta je tu je :roll:
uvjek dobar gost

#4 Re: Ciro

Post by uvjek dobar gost »

Dovoljno je danas vidjeti staru stanicu Ilidža i sve čovjeku bude jasno, a nekad se sa te stanice stizalo do Beča.... :( , a danas u 21. vijeku ona umjesto da bude muzej da bude objekat kojim se grad ponosi.... samo što se ne sruši....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Ciro

Post by PipiDugaDevetka »

uvjek dobar gost wrote:Dovoljno je danas vidjeti staru stanicu Ilidža i sve čovjeku bude jasno, a nekad se sa te stanice stizalo do Beča.... :( , a danas u 21. vijeku ona umjesto da bude muzej da bude objekat kojim se grad ponosi.... samo što se ne sruši....
Zapaljena i napola srušena POSLIJE RATA, a prije 12. marta 1996.g.!
Zločincu, prigradskom Obrvi smanjilo kaznu za 7 godina.

Kada god govorimo o Sarajevu danas i promijenjenim ljudima u njemu, treba imati na umu da je Sarajevo glavni grad BiH, a izbjeglice/prognanici su ne svojom voljom tu pristizali '91., '92.

Tako ja razumijem uvodni post koji govori o Sarajevu iz vremena kada je vladala opća sigurnost, bez obzira na tadašnje nepravde.

U Striptiz baru hotela Bristol, između dva nastupa ''umjetnica'' se i plesalo. Tako smo jedna veoma mlada visoka Slovenka i ja plesali. Grupa turista na proputovanju za Jadran, pa je bila sa mamom. Nikada neću zaboraviti njenu tremu, dodir, drhtaj, miris,...Danas se pleše drugačije, bez kontakta ''tijelo uz tijelo'', otuđeno, svako za sebe,...
uvjek dobar gost

#6 Re: Ciro

Post by uvjek dobar gost »

PipiDugaDevetka wrote:
uvjek dobar gost wrote:Dovoljno je danas vidjeti staru stanicu Ilidža i sve čovjeku bude jasno, a nekad se sa te stanice stizalo do Beča.... :( , a danas u 21. vijeku ona umjesto da bude muzej da bude objekat kojim se grad ponosi.... samo što se ne sruši....
Zapaljena i napola srušena POSLIJE RATA, a prije 12. marta 1996.g.!
Zločincu, prigradskom Obrvi smanjilo kaznu za 7 godina.

Kada god govorimo o Sarajevu danas i promijenjenim ljudima u njemu, treba imati na umu da je Sarajevo glavni grad BiH, a izbjeglice/prognanici su ne svojom voljom tu pristizali '91., '92.

Tako ja razumijem uvodni post koji govori o Sarajevu iz vremena kada je vladala opća sigurnost, bez obzira na tadašnje nepravde.

U Striptiz baru hotela Bristol, između dva nastupa ''umjetnica'' se i plesalo. Tako smo jedna veoma mlada visoka Slovenka i ja plesali. Grupa turista na proputovanju za Jadran, pa je bila sa mamom. Nikada neću zaboraviti njenu tremu, dodir, drhtaj, miris,...Danas se pleše drugačije, bez kontakta ''tijelo uz tijelo'', otuđeno, svako za sebe,...
tako dobro rečeno....
grunf 1

#7 Re: Ciro

Post by grunf 1 »

Gdje je prica, tu je i komentar.Ovo nije tekst za poredjenje, niti je ovo tekst o izbjeglicama u Sarajevu.Ovo je samo jedna prica o Ciri, i Sarajevu kojeg vise nema.
Last edited by grunf 1 on 06/06/2009 00:22, edited 1 time in total.
weed

#8 Re: Ciro

Post by weed »

Eto dobrog, starog Cire... HuHuHu... :)
Ridjobrki

#9 Re: Ciro

Post by Ridjobrki »

Aha, ja mislio da je topic o izborniku bh. nogometne reprezentacije... :-D

Ništa... Izvin'te, nastav'te...

:run:
Post Reply