CIPS-ova licna karta
- suncokret13
#1 CIPS-ova licna karta
CIPS-ova licna karta,
koliko je potrebno vremena da se sada izvadi ?
npr. predam danas,a ona je gotova za.......?
hvala.
koliko je potrebno vremena da se sada izvadi ?
npr. predam danas,a ona je gotova za.......?
hvala.
- suncokret13
hvala,
vani sam,
znaci neko je moze podici sa punomoci..à
sta sve treba od dokumenata ?
vani sam,
znaci neko je moze podici sa punomoci..à
sta sve treba od dokumenata ?
-
paul
Ne znam gdje postaviti ono moje pitanje. Možda ovdje pasa najbolje... njemački sam državljanin i živim u Sarajevu već godinu dana, nastanjen sam, prijavljen i sve to. No sada, je li moguće u inozemnu putovnicu (u ovom slučaju u njemačku) unijeti Sarajevo kao mjesto stanovanja? Ako je moguće, gdje se obavlja ta procedura? U općini u Sarajevu ili gore u Njemačkoj?
Hvala!
Hvala!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Nije moguce jer u pasosu ne postoji polje za unos adrese kao ni u licnoj karti. Jedino mjesto gdje imas adresu je prijava mjesta boravka i po zakonu bi je morao nosati sa sobom iako je formata A4 sto je mora se priznati malo debilno.paul wrote:Ne znam gdje postaviti ono moje pitanje. Možda ovdje pasa najbolje... njemački sam državljanin i živim u Sarajevu već godinu dana, nastanjen sam, prijavljen i sve to. No sada, je li moguće u inozemnu putovnicu (u ovom slučaju u njemačku) unijeti Sarajevo kao mjesto stanovanja? Ako je moguće, gdje se obavlja ta procedura? U općini u Sarajevu ili gore u Njemačkoj?
Hvala!
- suncokret13
hvala Vam na odgovorima.
a sta je : DKP ?
hrasno38 ( citat ):
Obrati se za punomoc najblizem nasem DKP-u.
a sta je : DKP ?
-
paul
Hvala ti jarane, no mislim da me nisi skontao. Ne govorim o bosanskom pasošu nego o njemačkom i znam da ima polje za unos podataka o mjestu stanovanja. Pitanje je bilo samo hoće li ovi u općini unijeti nešto u strani pasoš? Izvini ako je pitanje bilo malo nerazumljivo...hrasno38 wrote:Nije moguce jer u pasosu ne postoji polje za unos adrese kao ni u licnoj karti. Jedino mjesto gdje imas adresu je prijava mjesta boravka i po zakonu bi je morao nosati sa sobom iako je formata A4 sto je mora se priznati malo debilno.paul wrote:Ne znam gdje postaviti ono moje pitanje. Možda ovdje pasa najbolje... njemački sam državljanin i živim u Sarajevu već godinu dana, nastanjen sam, prijavljen i sve to. No sada, je li moguće u inozemnu putovnicu (u ovom slučaju u njemačku) unijeti Sarajevo kao mjesto stanovanja? Ako je moguće, gdje se obavlja ta procedura? U općini u Sarajevu ili gore u Njemačkoj?
Hvala!
-
car-x
ne moze ti niko unijeti u pasos mjesto prebivalista sarajevo.. samo se odjavis u njemackoj, a prijavis u sarajevu i to je to..paul wrote:Hvala ti jarane, no mislim da me nisi skontao. Ne govorim o bosanskom pasošu nego o njemačkom i znam da ima polje za unos podataka o mjestu stanovanja. Pitanje je bilo samo hoće li ovi u općini unijeti nešto u strani pasoš? Izvini ako je pitanje bilo malo nerazumljivo...hrasno38 wrote:Nije moguce jer u pasosu ne postoji polje za unos adrese kao ni u licnoj karti. Jedino mjesto gdje imas adresu je prijava mjesta boravka i po zakonu bi je morao nosati sa sobom iako je formata A4 sto je mora se priznati malo debilno.paul wrote:Ne znam gdje postaviti ono moje pitanje. Možda ovdje pasa najbolje... njemački sam državljanin i živim u Sarajevu već godinu dana, nastanjen sam, prijavljen i sve to. No sada, je li moguće u inozemnu putovnicu (u ovom slučaju u njemačku) unijeti Sarajevo kao mjesto stanovanja? Ako je moguće, gdje se obavlja ta procedura? U općini u Sarajevu ili gore u Njemačkoj?
Hvala!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
..i odnesesh shvapski pasosh u shvapsku ambasadu sa potvrdom prebivalishta i kopijom osobnecar-x wrote:ne moze ti niko unijeti u pasos mjesto prebivalista sarajevo.. samo se odjavis u njemackoj, a prijavis u sarajevu i to je to..paul wrote:Hvala ti jarane, no mislim da me nisi skontao. Ne govorim o bosanskom pasošu nego o njemačkom i znam da ima polje za unos podataka o mjestu stanovanja. Pitanje je bilo samo hoće li ovi u općini unijeti nešto u strani pasoš? Izvini ako je pitanje bilo malo nerazumljivo...hrasno38 wrote: Nije moguce jer u pasosu ne postoji polje za unos adrese kao ni u licnoj karti. Jedino mjesto gdje imas adresu je prijava mjesta boravka i po zakonu bi je morao nosati sa sobom iako je formata A4 sto je mora se priznati malo debilno.
- van Basten
eh, evo hrasno spomenu prijavu mjesta boravka pa me podsjeti da priupitam nešto...
ja svoju prijavu negdje zaturio, nigdje je ne mogu naći
zanima me koja je procedura vađenja nove prijave( samo prijave, ličnu još imam u džepu) i gdje se to vrši... općina je Novo Sarajevo, ako to ima neke veze
Zna li ko?
ja svoju prijavu negdje zaturio, nigdje je ne mogu naći
Zna li ko?
-
AA CA
Vrlo jednostavno.van Basten wrote:eh, evo hrasno spomenu prijavu mjesta boravka pa me podsjeti da priupitam nešto...
ja svoju prijavu negdje zaturio, nigdje je ne mogu naćizanima me koja je procedura vađenja nove prijave( samo prijave, ličnu još imam u džepu) i gdje se to vrši... općina je Novo Sarajevo, ako to ima neke veze
Zna li ko?
CIPS za Novo Sarajevo se nalazi u zgradi Šopinga u maloj poslovnici pošte, dobije se za minut uz uslov da nema gužve.
Ponesi ličnu kartu, daj je teti na šalteru i to je to, teta ce ti odmah otprintati frišku "prijavu mjesta boravka". Možda se malo bude bunila i ružila te što to bolje ne čuvaš. No dobro to je stara navika iz mahale...
Rade od 08-16, a telefon je 033 716-310.
Mislim da subotom i nedjeljom ne rade.
- van Basten
e, hvala na informacijama... mislio sam da su štand iselili iz pošte nakon završene navale. Već ove sedmice idem vidjeti hoće li me naružitiAA CA wrote:Vrlo jednostavno.van Basten wrote:eh, evo hrasno spomenu prijavu mjesta boravka pa me podsjeti da priupitam nešto...
ja svoju prijavu negdje zaturio, nigdje je ne mogu naćizanima me koja je procedura vađenja nove prijave( samo prijave, ličnu još imam u džepu) i gdje se to vrši... općina je Novo Sarajevo, ako to ima neke veze
Zna li ko?![]()
CIPS za Novo Sarajevo se nalazi u zgradi Šopinga u maloj poslovnici pošte, dobije se za minut uz uslov da nema gužve.
Ponesi ličnu kartu, daj je teti na šalteru i to je to, teta ce ti odmah otprintati frišku "prijavu mjesta boravka". Možda se malo bude bunila i ružila te što to bolje ne čuvaš. No dobro to je stara navika iz mahale...![]()
Rade od 08-16, a telefon je 033 716-310.
Mislim da subotom i nedjeljom ne rade.