Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nesto sam citao u vezi imaxa, pa me zanima zna li se tacna velicina platna u extreme dvorani u cinestaru, ili u ultimate dvorani u cineplexxu? Ne mogu nigdje online naci info.
Ne znam dimenzije, al' u extreme dvorani je platno vidljivo vece (duze) i sjedista su jako dobra, mogu se malo i spustiti prema nazad.
Ozvucenje je isto top. Po meni najbolja dvorana.
mc-twin wrote: ↑28/05/2025 00:17
Ne znam dimenzije, al' u extreme dvorani je platno vidljivo vece (duze) i sjedista su jako dobra, mogu se malo i spustiti prema nazad.
Ozvucenje je isto top. Po meni najbolja dvorana.
U svakoj dvorani u Cinestaru se sjedišta mogu spustiti nazad.
Nedavno im je bilo pet godina od otvaranja CineStara u Sarajevu. Samo oni to obilježe kad i CINEPLEXX nekad u augustu uvijek oko Sarajevo Film Festivala. Ni CineStar, a ni CINEPLEXX nisu otvoreni u augustu. CineStar 30.oktobra 2020., a CINEPLEXX 17.juna 2021.
Baš me interesuje koji multiplex bolje radi. Iskreno, meni je CineStar nekako draži i bolji.
chakany wrote: ↑17/11/2025 20:54
Nedavno im je bilo pet godina od otvaranja CineStara u Sarajevu. Samo oni to obilježe kad i CINEPLEXX nekad u augustu uvijek oko Sarajevo Film Festivala. Ni CineStar, a ni CINEPLEXX nisu otvoreni u augustu. CineStar 30.oktobra 2020., a CINEPLEXX 17.juna 2021.
Baš me interesuje koji multiplex bolje radi. Iskreno, meni je CineStar nekako draži i bolji.
Puno sam cesce u CineStaru, ali Cineplexx ima veliki plus od mene za ponudu pica i grickalica. Mislim da imaju bolje kombinacije, a u CineStaru znaju pijacarski tjerati da uzmes sto vece kokice. Vise puta su me lagali kao da im je nestalo malih kokica i slicni fazoni.
chakany wrote: ↑17/11/2025 20:54
Puno sam cesce u CineStaru, ali Cineplexx ima veliki plus od mene za ponudu pica i grickalica. Mislim da imaju bolje kombinacije, a u CineStaru znaju pijacarski tjerati da uzmes sto vece kokice. Vise puta su me lagali kao da im je nestalo malih kokica i slicni fazoni.
I ne daju da se velike kokice stave u 2 manje posude (kad kazu da nemaju manje ili srednje)
Nema teme, pa haj moze i ovdje. Gledam malo brojke, Cineplexxx tri godine radi u minusu. Cinestar razvaljuje, ali tu je upakovana i distribucija filmova i sta sve vec ne.
Kakva je situacija sa Cineplexxxom znas li ti @tramvajtrojka
_BataZiv_0809 wrote: ↑29/12/2025 20:55
Nema teme, pa haj moze i ovdje. Gledam malo brojke, Cineplexxx tri godine radi u minusu. Cinestar razvaljuje, ali tu je upakovana i distribucija filmova i sta sve vec ne.
Zali boze para ulozenih u Cineplexx, jer oni su igrali na fazon lokacije a sve ostalo kao da je sa pocetka 2000tih pa jbt cinema city je modernije izgledao od cineplexxa jednostavno cinestar ih je nogama sabio i uzeo im sve na činjenicu da ima bolje dvorane, sjedišta, ugođaj, i tehnologiju
Jednostavno Cineplexx je trebao ic all in i ubaciti IMAX na MD-u i time sjebati cinestar ovako sami pali sami se ubili
Ista stvar sa Cineplexom i Cinestarom u BL. Cineplex samo može zahvaliti jeftinim kartama i lokaciji u centru da ima posjećenost koja im daje da prežive, Ali sjedala, platno, zvuk...ne može se porediti sa Cinestarom (koji je jako skup i nemam pojma kako porodice tamo idu gledati firmove ili organizovati ođendane za klince).
_BataZiv_0809 wrote: ↑29/12/2025 20:55
Zali boze para ulozenih u Cineplexx, jer oni su igrali na fazon lokacije a sve ostalo kao da je sa pocetka 2000tih pa jbt cinema city je modernije izgledao od cineplexxa jednostavno cinestar ih je nogama sabio i uzeo im sve na činjenicu da ima bolje dvorane, sjedišta, ugođaj, i tehnologiju
Jednostavno Cineplexx je trebao ic all in i ubaciti IMAX na MD-u i time sjebati cinestar ovako sami pali sami se ubili
Cinestar je space shuttle za Cineplexx. Od ugođaja, interijera svake dvorane, sjedišta itd.
banjaluka078 wrote: ↑29/12/2025 22:00
Ista stvar sa Cineplexom i Cinestarom u BL. Cineplex samo može zahvaliti jeftinim kartama i lokaciji u centru da ima posjećenost koja im daje da prežive, Ali sjedala, platno, zvuk...ne može se porediti sa Cinestarom (koji je jako skup i nemam pojma kako porodice tamo idu gledati firmove ili organizovati ođendane za klince).
Avatar 3D u Cineplexu 7,20 KM u Cinestaru 11,90 KM plus doplata za 3D naočale.
Gledao Avatara u Cineplexxu u Sarajevu u 3D cijena karte je bila 14,50 KM i doplata za naočale 1,50 KM. I da dodam naočale ostaju tebi da ih imaš kad budeš gledao neki drugi film u 3D. Znači ne vračaju se.
tramvajtrojka wrote: ↑29/12/2025 21:49
Lokacija im je top i kino je ok sta znam, ali Cinestar je bas druga dimenzija.
Gledam na companywall, 2024 zavrsili sa 700 milja gubitka i to im je najbolja od zadnje 3 godine
Ne znam imaju li uopste prostora da izadju na pozitivnu nulu.
Gledao Avatara u Cineplexxu u Sarajevu u 3D cijena karte je bila 14,50 KM i doplata za naočale 1,50 KM. I da dodam naočale ostaju tebi da ih imaš kad budeš gledao neki drugi film u 3D. Znači ne vračaju se.
U Cinestaru ih vraćamo, naplate i nekih 0,30 KM za online kupovinu. A tek kako su im skupo sokovi, kokice...pljačka. I u Cineplexu vraćamo.
tramvajtrojka wrote: ↑29/12/2025 21:49
Lokacija im je top i kino je ok sta znam, ali Cinestar je bas druga dimenzija.
Gledam na companywall, 2024 zavrsili sa 700 milja gubitka i to im je najbolja od zadnje 3 godine
Ne znam imaju li uopste prostora da izadju na pozitivnu nulu.
Cineplexx kakvo upravljanje ima dobro oni i ikako kako ce biti na ppzotivnoj nuli kad u sa, bl, mo, imaju tri različite firme u vlasništvu austrijanaca umjesto jedne i da urade konsolidaciju oni ce propasti kako su krenuli
Jedino da se razvuku i uvale u ovaj Sarajevo city park sto se gradi vlasnici su ostavili cosak neizgrađen bas da uleti cinestar il Cineplexx, taman jedna IMAX dvorana moze stati
Al i ovo se ubrzano gradi ide najveci Fashion & friends poslije beogradske galerije ovdje, a i sama f&f grupacija mijenja sve objekte bivse sportina grupe, pa u ferhadiji kod centrotours gdje je bio Orsay eno pripremaju radnju za Kiko milano šminku
Aha 3 znaci razlicite firme za svako kino? Garant onda tu ima neka kvaka, jer ne vjerujem da bi Austrijanac htio raditi 3 godine u minusu. Koji mu je interes?
Znaci FF umjesto Sportine, gdje sve ulaze u koje objekte?