cevapi- platis 10 dobijes 9

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

norah

#1 cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by norah »

Vec mi se par puta desilo u cevabdzinici "Zmaj" da uzmem 10 cevapa i kada ih donesem kuci, unutra ih 9. I to uvijek kada uzmem u papir, a kada ih tamo jedem nikada. Ne moze biti slucajnost. Ne mogu da vjerujem da su spali na tako niske grane. Cevapi su im stvarno dobri i imaju veliki promet. Pa, zasto im je potrebno da se brukaju na ovaj nacin. Da li se i nekome od vas ovo desilo?
burek_in_space

#2 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by burek_in_space »

norah wrote:Vec mi se par puta desilo u cevabdzinici "Zmaj" da uzmem 10 cevapa i kada ih donesem kuci, unutra ih 9. I to uvijek kada uzmem u papir, a kada ih tamo jedem nikada. Ne moze biti slucajnost. Ne mogu da vjerujem da su spali na tako niske grane. Cevapi su im stvarno dobri i imaju veliki promet. Pa, zasto im je potrebno da se brukaju na ovaj nacin. Da li se i nekome od vas ovo desilo?
Nije.

Jesi li se zhalila?!
karanana

#3 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by karanana »

nisam brojo. moguce je ovo, ali ja najcesce jedem kod njih.
drugi put kad narucujes napomeni da ne stavljaju 9 jer su to uradili par puta pa valjda ce ti staviti 12-13 da kompenziraju ili te u najgorem slucaju nece zakinuti. ih sad mi se jedu cevapi..
ikrime

#4 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by ikrime »

hehe, meni se par puta desila obrnuta situacija. Platim 10, dobijem 11-13. Dole, u Hrasnom u "Zmaju".
Mislim da nije slučaj u namjeri nego u nepažnji, kao što reče, česte su gužve, moguće da ćevabdžija onako u brzini zakine ili pogura služeći se "odokativnom" metodom.
Last edited by ikrime on 19/12/2009 00:12, edited 2 times in total.
lolo_lolo

#5 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by lolo_lolo »

jedan cevap gore dole :D
a ogromni su im cevapi,mozes se i od 9 najesti
a ne vjerujem da oni to namjerno rade,jednostavno imaju preko 10 cevapa na rostilju,pa neko ce dobiti 11,neko 9,to je sve u zurbi
ma eto napomeni iduci put kad budes uzimala,da su te zakinuli par puta i mislim da ces dobiti svoju porciju
Rauber

#6 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Rauber »

A jelde bas onaj jedan nekako fali :D
Ili kad pitam nekoga hoces li ti jesti a on nece nema sanse, i dodju cevapi pa ti uzme jedan :D
Nisam im brojaco cevape ali hocu od sad :) , ono sto me nervira kod njih jest da kad narucim cevape uvijek naglasim 10 u cijeli, i uvijek mi donese 10 u pola i onda moram ganjati onog lika po sali da mu trazim jos pola somuna. To mi nikad nije bilo jasno kod njih
vnm

#7 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by vnm »

desavalo mi se da dodje 11, a jednom se sjecam da sam 12 dobio. doduse ima par mjeseci da sam zadnji put narucivao kod njih, pa je moguce da ih je kriza potukla. :roll:
nikad_izvini

#8 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by nikad_izvini »

Čuj jedu ćevape u Zmaju(Hrasno) :-) :roll: :skoljka: Vi ko da nikad ćevapa u životu niste pojeli :D Razumijem da karanana veze nema sa ćevapima, nije čovjek iz Sarajeva, doduše, možda niste ni vi :D
Ćevapi u Zmaju su bili dobri prije rata, isti vlasnik Dževad al drastično različiti ćevapi. Ono ćevapa očima nije vidjelo :D Besko, koji se nalazi odmah pored Zmaja, sa druge strane je izmislio ćevape za Zmaj. Poučak, kupite ćevape u Zmaju i ostavite ih da se ohlade. Dalje, ćevap je odron kad podriguješ pet sati nakon što ih pojedeš i kada ih variš dva dana :-) :roll: :skoljka:
PS sretno sa Zmajem :lol:
Edin H.

#9 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Edin H. »

Pa sto je onda kod Beske uvijek prazno?

To je razlog sto ih nikada ne probah kod Beske.

Kod Mice su bili najbolji cevapi, ali mu zena dohaka :-)
mrchinho

#10 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by mrchinho »

ma cevap nije cevap ako bar 12 sati nakon jela podrignes a ne skontas da si cevape jeo :D
black

#11 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by black »

nikad_izvini wrote:Čuj jedu ćevape u Zmaju(Hrasno) :-) :roll: :skoljka: Vi ko da nikad ćevapa u životu niste pojeli :D Razumijem da karanana veze nema sa ćevapima, nije čovjek iz Sarajeva, doduše, možda niste ni vi :D
Ćevapi u Zmaju su bili dobri prije rata, isti vlasnik Dževad al drastično različiti ćevapi. Ono ćevapa očima nije vidjelo :D Besko, koji se nalazi odmah pored Zmaja, sa druge strane je izmislio ćevape za Zmaj. Poučak, kupite ćevape u Zmaju i ostavite ih da se ohlade. Dalje, ćevap je odron kad podriguješ pet sati nakon što ih pojedeš i kada ih variš dva dana :-) :roll: :skoljka:
PS sretno sa Zmajem :lol:
cevap je odron u svakom slucaju, jeo ga ovde ili onde ;-) a cijene prenapuhane
barby02

#12 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by barby02 »

Nemojte mi dirat u cevape, pobicu vas :D
Gile Šampion

#13 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Gile Šampion »

Meni se desilo,a i mojim radnim kolegama,kada naručujemo npr. doručak u firmi kolektivno i naručimo porcije od 10 ćevapa da neko dobije 11,neko 12 :lol: :lol:

Očigledno roštiljdžija je bio neopravdano odsutan sa časova matematike :lol: :lol:
zlaataan

#14 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by zlaataan »

Desi im se da dođe i više. Nije sve crno. :D
Meni lično nikad nije zafalilo ćevapa kod njih. :D
Αθήνα

#15 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Αθήνα »

Ma preslani u zmaju, ja ne znam kako ono mogu ljudi da jedu....jedini spas je 2 litre pive uz njih, al onda se vec popodne uredis posteno, zaspes ko mrcina i navecer ne mozes do 5 da spavas, a iz usta ti se na grob osjeti 2 dana poslije....
pOZz

#16 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by pOZz »

Upravo mi se jučer dogodilo i to prvi put, naručih 10 a dobih 9. :oops: Inače naručujem 15 pa ne brojim, ko zna, možda su me i ranije jebavali. :mrgreen:

Šta znam, valjda nepažnja, ako se to još bude događalo u budućnosti, moraćemo poduzeti neke korake. :evil:

U Zmaju su ćevapi dosta bolji odmah (jbga, tako je kako je), dok' su kasnije malo slabiji. :mrgreen: Nije ni Besko loš, ali ipak je Zmaj bolji. :)
chuchumbamayumbe

#17 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by chuchumbamayumbe »

Izgleda da covjek nemoze vise ni postene cevape pojesti u ovome gradu...
Niti znaju brojati, niti znaju praviti.
Gdje pojesti dobre cevap, pitanje je sad?!
Heh, da, sjetih se, bila je tema, ali ima tome poodavno, od tada su mnogi krahirali kvalitetom, a vjerujem da su se rijetki uzdigli.
Betand

#18 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Betand »

Edin H. wrote:Pa sto je onda kod Beske uvijek prazno?

to i ja pitam ove sto hvale beska ...a u miće su bili naj , skoro sam ga vidio , kaze nece prodavat radnju , izdo bi je
nikad_izvini

#19 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by nikad_izvini »

Betand wrote:

to i ja pitam ove sto hvale beska ...a u miće su bili naj , skoro sam ga vidio , kaze nece prodavat radnju , izdo bi je
Inače su mi se ćevapi zgadili, zasićenje, šta li već. Ipak, ako ih se zaželim a to se ne dešava često i ako sam kući, pojedem ih kod Beska jer je Zmaj smeće to odgovorno tvrdim. Opet, svi imaju svoj ukus.
Zašto je prazno, ne bih znao reći, možda jer je ovaj imao moždani(tako nešto) pa kontaju da se pokvario.

Neko je napisao da su ćevapi odron uvijek, jesu, slažem se. Najbolji ćevapi koje sam pojeo u zadnjih godinu dana su pojedeni u Travniku, kod Bajre :-) :roll: :D Stvarno je tako :skoljka: Cijene su isto zanimljive, 15 komada je 5,5 KM meni se čini. 20 kom je 7 KM :-)
Što se tiče roštilja u Sarajevu meni je najbolja pljeska kod Mrkve(Čaršija). Da je bezobrazno skupo da se zaključiti po cijenama koje navedoh iz Travnika :skoljka:
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#20 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by UltrasNaBaterije »

dokad zmaj radi navece??? ajde neko brzo nek odgovori hehe
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#21 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by UltrasNaBaterije »

nikad_izvini wrote:
Betand wrote:

Inače su mi se ćevapi zgadili, zasićenje, šta li već. Ipak, ako ih se zaželim a to se ne dešava često i ako sam kući, pojedem ih kod Beska jer je Zmaj smeće to odgovorno tvrdim. Opet, svi imaju svoj ukus.
Zašto je prazno, ne bih znao reći, možda jer je ovaj imao moždani(tako nešto) pa kontaju da se pokvario.

Neko je napisao da su ćevapi odron uvijek, jesu, slažem se. Najbolji ćevapi koje sam pojeo u zadnjih godinu dana su pojedeni u Travniku, kod Bajre :-) :roll: :D Stvarno je tako :skoljka: Cijene su isto zanimljive, 15 komada je 5,5 KM meni se čini. 20 kom je 7 KM :-)
Što se tiče roštilja u Sarajevu meni je najbolja pljeska kod Mrkve(Čaršija). Da je bezobrazno skupo da se zaključiti po cijenama koje navedoh iz Travnika :skoljka:
u travniku "velika" je 6 maraka u gradu (somun + 20 cevapa), i bolja je nego kod bajre.
Edin H.

#22 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Edin H. »

UltrasNaBaterije wrote:dokad zmaj radi navece??? ajde neko brzo nek odgovori hehe

Ma ne mogu se tacno sjetiti, ali rade do kasno.
Prava eksplatacija radnika.

Ne zaboravi prebrojati :oops:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#23 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Toto »

vavik je travnicki cevap bio bolji nego sarajevski
iako je- na oci- jedan travnicki cevap manji od sarajevskog
ali to ej zato sto travnicani ne podvaljuju soda bikarbone u cevape pa je uvijek u travnickoj porciji cevapa vise mesa iako nisu "napuhani" ko sarajevski

ja nikad nisam u sarajevo maksuzile zapuco radi cevapa
a u Travnik jesam :D
Gospoda Ministarka

#24 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 08:45, edited 2 times in total.
starii

#25 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by starii »

Gospoda Ministarka wrote:Ja vala Travnicke ne bih da mi gladnoj daba daju... Banjalucki su mi odlicni ali se sa Sarajevskim nis nemoze porediti, u Travniku sam probala na tri mjesta i svi su mi bez veze.

probaj cevape kod harija u travniku u staroj carsiji,po meni najbolji cevapi.. :)
a za one kojim su sad primirisali evo jedna slika pa nek umoće :D
Image
Post Reply