Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sigurno vam se desilo da ponekad na netu zatrebate kartu/mapu (google earth) i onda ugledate Capajebo
Indikativno je kako se za Beograd i Skoplje koristi najprije latinica, a za Sarajevo cirilica! Jesu li ove egzibicije zaista samo slucajnosti i kako gledate na ove stvari?
ja mislim da je to sve antibosnjacka urota koja za cilj ima da nas sve isprovocira da napokon naucimo cirilicu...banda, kriminalci, teroristi, i sve ostalo
holowey wrote:ja mislim da je to sve antibosnjacka urota koja za cilj ima da nas sve isprovocira da napokon naucimo cirilicu...banda, kriminalci, teroristi, i sve ostalo
holowey wrote:ja mislim da je to sve antibosnjacka urota koja za cilj ima da nas sve isprovocira da napokon naucimo cirilicu...banda, kriminalci, teroristi, i sve ostalo
-LIBERO- wrote:Cirilica je ravnopravno pismo u ovoj drzavi,uopste ne vidim razlog tolike polemike.
Halo ... GOOGLE? Tamo je napisano cirilicom, i to samo Sarajevo. Nije to tabla na Palama koja pokazuje ulaz ili izlaz u ili iz Sarajeva. Google. Samo Sarajevo. Cista provokacija.
za postavljaca teme...evo ja procitah sta napisah i rekoh ja sam mali milion puta ukucao Sarajevo na google maps i uvijek je izlazilo na latinici ( u zagradi je napisano cirilicom)....i ako vec postavljas temu i mogao bi barem napisat kako se pise....valjda znas kako se pise v cirilicno
A-ZO wrote:Sigurno vam se desilo da ponekad na netu zatrebate kartu/mapu (google earth) i onda ugledate Capajebo
Indikativno je kako se za Beograd i Skoplje koristi najprije latinica, a za Sarajevo cirilica! Jesu li ove egzibicije zaista samo slucajnosti i kako gledate na ove stvari?
Ja zavirio na Google Earth, i zaključio da je ovaj print screen samo zlonamjeran pokušaj manipulacije . Naime, zavisno od pogleda, naziv Sarajeva se mjenja, tako da je nekad na latinici, nekad na ćirilici, a nekad na oba pisma. Dokaz:
a) Sarajevo Сарајебо
b) Сарајебо
c) Sarajevo
Nadam se da je neko poslo već protestno pismo velikosrpskom ГООГЛЕУ
cyprus wrote:Ja zavirio na Google Earth, i zaključio da je ovaj print screen samo zlonamjeran pokušaj manipulacije . Naime, zavisno od pogleda, naziv Sarajeva se mjenja, tako da je nekad na latinici, nekad na ćirilici, a nekad na oba pisma. Dokaz:
a) Sarajevo Сарајебо
b) Сарајебо
c) Sarajevo
Nadam se da je neko poslo već protestno pismo velikosrpskom ГООГЛЕУ