Ja kontam sad za vikend na Bjelašnicu, pa ako ima još ko da je malo.....pa da idemo.
Biciklom kroz Sarajevo
-
Wind
#9201 Re: Biciklom kroz Sarajevo
OOOOdličnoooo...! Bravo!
Ja kontam sad za vikend na Bjelašnicu, pa ako ima još ko da je malo.....pa da idemo.
-
huwel
#9202 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma ja sma za turu nije to belaj a i ova moja raja ako imate facebook najbolje da mi proslijedite link u PP da vas kontaktiram da dogovorimo sta 
- Stoner
#9203 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ljudi koristite li vi biciklo striktno za voznju ili turu ili bam posluzi i kao sredstvo prevoza kada treba nesto obaviti?
Pitam jer sam kupio bike nakon dugo godina i sad ne znam koliko bi bio siguran od kradje u ovom drugom slucaju.
Pitam jer sam kupio bike nakon dugo godina i sad ne znam koliko bi bio siguran od kradje u ovom drugom slucaju.
-
quarterback
#9204 Re: Biciklom kroz Sarajevo
bicikl je moje omiljeno prevozno sredstvo po sarajevu 365 dana u godini
auto upalim samo ako samnom ide jos neko, nesto trebam transportovati ili idem van grada
medjutim - tamo gdje radim mogu ga unijeti u zgradu + ima cuvar, ako trebam nesto obaviti u gradu gledam da je to za vrijeme pauze na poslu ili nakon posla tj da je bajk i dalje na poslu za to vrijeme pa ga pokupim poslije
ako trebam nesto obaviti a da mi je dalje tj da moram doci bajkom obavezno ili unosim bajk tu gdje idem, ili ako ne mogu unjeti bajk (idem zubaru recimo) onda je to jedna od rijetkih situacija gdje ni ne idem bajkom
bajk nikada ne ostavljam van vidnog polja i nezakljucan bar sa sajlom, sto je udaljeniji od mene ima vise toga na sebi zakljucano
ako ces ga koristiti za obavljanje poslova po gradu a neces imati pogled na njega i mogucnost da brzo dodjes ako se sta desi preporucio bih kupovinu kakvog vrlo jeftinog bajka + koristenje U ili D lock kako ko zove, cak i u takvoj situaciji ga ne bih ostavlja vezanog vise od 10 minuta
auto upalim samo ako samnom ide jos neko, nesto trebam transportovati ili idem van grada
medjutim - tamo gdje radim mogu ga unijeti u zgradu + ima cuvar, ako trebam nesto obaviti u gradu gledam da je to za vrijeme pauze na poslu ili nakon posla tj da je bajk i dalje na poslu za to vrijeme pa ga pokupim poslije
ako trebam nesto obaviti a da mi je dalje tj da moram doci bajkom obavezno ili unosim bajk tu gdje idem, ili ako ne mogu unjeti bajk (idem zubaru recimo) onda je to jedna od rijetkih situacija gdje ni ne idem bajkom
bajk nikada ne ostavljam van vidnog polja i nezakljucan bar sa sajlom, sto je udaljeniji od mene ima vise toga na sebi zakljucano
ako ces ga koristiti za obavljanje poslova po gradu a neces imati pogled na njega i mogucnost da brzo dodjes ako se sta desi preporucio bih kupovinu kakvog vrlo jeftinog bajka + koristenje U ili D lock kako ko zove, cak i u takvoj situaciji ga ne bih ostavlja vezanog vise od 10 minuta
- Stoner
#9205 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Hvala ti na odgovoru.quarterback wrote:bicikl je moje omiljeno prevozno sredstvo po sarajevu 365 dana u godini
Izgleda da ću samo na kafice u bašti bajkom ići.
D-Lock i sajlu imam svakako al' fakat me strah biciklo ostaviti gdje ga neću moći vidjeti, jer koliko sam čuo nekad i dijelove sa njega skidaju, a i ako ne uspiju uvijek ga mogu oštetiti.
-
quarterback
#9206 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nista drug, sa srecom, merak je i na kaficu otici 
- Stoner
#9207 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Tenks.
Uzeo sam Specialized Rockhopper . . . upiškio se od sreće.
Uzeo sam Specialized Rockhopper . . . upiškio se od sreće.
-
quarterback
#9208 Re: Biciklom kroz Sarajevo
super, neka je sretno, taj bajk definitivno nije za vezanja dok si u prodavnici...
- drag_gost
#9209 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Koji je od vas sinoc bio na darivi? Prosli smo jedno pored drugog uz klimanje glavom. 
-
quarterback
#9210 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja nisam
trenutno bajkom samo kuća-pos'o
vidio sam nekog momculjka na necemu sto je licilo na DH na vilsu kada sam se vracao juce popodne kuci, mozda je on produzio na darivu
trenutno bajkom samo kuća-pos'o
vidio sam nekog momculjka na necemu sto je licilo na DH na vilsu kada sam se vracao juce popodne kuci, mozda je on produzio na darivu
- drag_gost
#9211 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Jeste on je, kasnije sam ga vidio u cevabdzinici. Dobro sada bajkati, nema ljudi, dariva prazna, nema ni kerova. Veceras bi se opet moglo do Cuprije. Inace ovaj vikend se pentram do doma na Faleticima, pa cu se spustiti do Starih kola niz Obhodzu.
Isao neki dan, uhljupi ne rade, a tako su mi se ustipci zderali. Kako me je zaganjao ker sto cuva avliju, sreca nizbrdo...
-
quarterback
#9212 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pricam danas sa prijateljem, ne sjecam se da sam i jedne godine pozelio lijepog vremena i bajkanja kao ove...
hajd proslih godina smo i zimi bacali turice do barica po minusima a ove godine mene uhvatili zglobovi, ovog druga reuma pa ni jedan ni drugi nigdje...
gledam danas planine pod snijegom i kontam da mi je gore...
hajd proslih godina smo i zimi bacali turice do barica po minusima a ove godine mene uhvatili zglobovi, ovog druga reuma pa ni jedan ni drugi nigdje...
gledam danas planine pod snijegom i kontam da mi je gore...
- drag_gost
#9213 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Sta je sa zglobovima?
-
quarterback
#9214 Re: Biciklom kroz Sarajevo
na koljenima imam propadanje hrskavice sto je vise izrazeno na jednom koljenu a manifestuje se bolom kada idem uz stepenice, srecom na bajku bola nema osim kada je to noga kojom krecem tj ona koja prva pritisce pedalu nakon stajanja, a genralno sam na pocetku zime imao upalu svih zglobova ruku i nogu ... radim sada na tome da to sve eliminisem koliko mogu jer bih stvarno zelio ovo ljeto konacno povesti na bajku u prirodi maksimalno vrijeme
elem, ne pitaj nego uzivaj u bajkanju
- Miki123
#9215 Re: Biciklom kroz Sarajevo
prehladno je za voziti. u januaru sam više dana bio bolestan nego zdrav i to bez sjedanja na biciklo 
- thekupus
#9216 Re: Biciklom kroz Sarajevo
hrskavicu morskog psa nadjiquarterback wrote:na koljenima imam propadanje hrskavice sto je vise izrazeno na jednom koljenu a manifestuje se bolom kada idem uz stepenice, srecom na bajku bola nema osim kada je to noga kojom krecem tj ona koja prva pritisce pedalu nakon stajanja, a genralno sam na pocetku zime imao upalu svih zglobova ruku i nogu ... radim sada na tome da to sve eliminisem koliko mogu jer bih stvarno zelio ovo ljeto konacno povesti na bajku u prirodi maksimalno vrijeme
- drag_gost
#9217 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Mora da osim tog bajkanja, mnogo sjedis za racunarom. Poradi na kilazi, kao bivsi aktivni sportista ti to kazem, pretpostavljam da je to problem. I uvijek krenuti manjom brzinom kada se krece tek, hoce to i od toga.quarterback wrote:na koljenima imam propadanje hrskavice sto je vise izrazeno na jednom koljenu a manifestuje se bolom kada idem uz stepenice, srecom na bajku bola nema osim kada je to noga kojom krecem tj ona koja prva pritisce pedalu nakon stajanja, a genralno sam na pocetku zime imao upalu svih zglobova ruku i nogu ... radim sada na tome da to sve eliminisem koliko mogu jer bih stvarno zelio ovo ljeto konacno povesti na bajku u prirodi maksimalno vrijeme
-
quarterback
#9218 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jedino da ga ulovim kod makarskethekupus wrote:hrskavicu morskog psa nadjiquarterback wrote:na koljenima imam propadanje hrskavice sto je vise izrazeno na jednom koljenu a manifestuje se bolom kada idem uz stepenice, srecom na bajku bola nema osim kada je to noga kojom krecem tj ona koja prva pritisce pedalu nakon stajanja, a genralno sam na pocetku zime imao upalu svih zglobova ruku i nogu ... radim sada na tome da to sve eliminisem koliko mogu jer bih stvarno zelio ovo ljeto konacno povesti na bajku u prirodi maksimalno vrijeme
salim se, hvala drug, proguglacu
-
quarterback
#9219 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sve sto si napisao tacno je, radim upravo sada na tomedrag_gost wrote: Mora da osim tog bajkanja, mnogo sjedis za racunarom. Poradi na kilazi, kao bivsi aktivni sportista ti to kazem, pretpostavljam da je to problem. I uvijek krenuti manjom brzinom kada se krece tek, hoce to i od toga.
-
shandrprcSA
#9220 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jes mi se oduzila ova zima 
-
ambition
#9221 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Raja, kontao da kupim salomonke speedcross 3 izmedju ostalog bi vozio i bajk u njima.. elem prije nekoliko mjeseci je na piku bio oglas,covjek prodavao te salomonke, imao bruku brojeva i boja, sad tog oglasa nigdje nema, ne sjecam mu se profila, a volio bi da ga pitam mozda ima jos koje na lageru.. pa eto ako neko zna il je kupovao nek javne, frajer je iz Sarajeva..
btw. takodje pozelio bajk,pogotovo jer sam na početku zime nabacio fox naprijed, a onda krenule hladnoće pa nisam ga probao na nekoj turi
i znal ko gdje da kupim šorceve MTB ne one utegnute i one majice za bajkanje tj. podmacije sto idu uz tijelo,al da je šta jeftinije to mi ne treba nešto aman, da imamo lidl ovdje za cvaju bi mogli se opremit od glave do pete maltene kakve ljudi akcije imaju 
btw. takodje pozelio bajk,pogotovo jer sam na početku zime nabacio fox naprijed, a onda krenule hladnoće pa nisam ga probao na nekoj turi
-
quarterback
#9222 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ne znam koliko ti je pametno tako skupe tene kupovati za tu namjenu, nemam taj model ali imam slican - djon se odlijepio jako brzo, pitao kolegu sa posla koji ih je kupio u intersportu - ista stvar, sto se tice nekoga sa pika ko je imao puno brojeva i boja - ja bih bio VRLO skeptican da su to originaliambition wrote:Raja, kontao da kupim salomonke speedcross 3 izmedju ostalog bi vozio i bajk u njima.. elem prije nekoliko mjeseci je na piku bio oglas,covjek prodavao te salomonke, imao bruku brojeva i boja, sad tog oglasa nigdje nema, ne sjecam mu se profila, a volio bi da ga pitam mozda ima jos koje na lageru.. pa eto ako neko zna il je kupovao nek javne, frajer je iz Sarajeva..
btw. takodje pozelio bajk,pogotovo jer sam na početku zime nabacio fox naprijed, a onda krenule hladnoće pa nisam ga probao na nekoj turii znal ko gdje da kupim šorceve MTB ne one utegnute i one majice za bajkanje tj. podmacije sto idu uz tijelo,al da je šta jeftinije to mi ne treba nešto aman, da imamo lidl ovdje za cvaju bi mogli se opremit od glave do pete maltene kakve ljudi akcije imaju
uske sorceve mozes kupiti polovne u second handovima (pregledaj unazad grupu pricalo se nedavno o tome) ili u prodavncama poput ciklocentra, generalno govoreci u secondhandovima ne vjerujem da su ti sorcevi preko 5/10 KM u ciklocentru vjerujem da je malo skuplje (ali su generalno govoreci vrlo kvalitetni sa opremom), sto se tice majica ista prica s tim da sam ih ja kupovao u intersportu na snizenjima mimo sezone, znale su biti po 10/20 KM zavisno da li su atletske ili dugi rukav
dobra stvar i sorceva i majica je - ako ih ne poderes mogu ti jako dugo trajati
-
quarterback
#9223 Re: Biciklom kroz Sarajevo
vala bas... jedva cekam malo ljepse vrijeme da se krene van gradashandrprcSA wrote:jes mi se oduzila ova zima
- SAID5
-
quarterback
#9225 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kliknuo ja mislim prvi 
hajmo raja, da bar udjemo na listu, ima nas 6, za ulazak na listu treba 10 ili jos bolje 11
svako jutro kad prodjem vilsom vidim tragove (vils, skrene preko vrbanje pa onom stranom gdje ide trola do mosta skenderija), ima li neko da prolazi ujutro oko 8/9 tuda ?
hajmo raja, da bar udjemo na listu, ima nas 6, za ulazak na listu treba 10 ili jos bolje 11
svako jutro kad prodjem vilsom vidim tragove (vils, skrene preko vrbanje pa onom stranom gdje ide trola do mosta skenderija), ima li neko da prolazi ujutro oko 8/9 tuda ?