Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lucazode wrote:Toliko clanaka i videa po internetu i opet raja voze bajkove majstorima na servis. Nema nista ljepse ni bolje kad mu ti nastelujes masinicu, kocnice dotegnes i plus nesto naucis. Priznajem na pocetku sam se mucio, ali kad vidim kako ih danas "popravljaju" (barem njih 80% po servisima) reko sam ne hvala,sad ga sam radim da bukvalno kuglager iz nabe vadim pa poliram
to kralju,.
radim u prodavnici bajkova i srece pa nemamo servis,. kakvih sve pacijenata dolazi ko eto oni gospoda saraf nece da dotegnu,.neznaju,.,
evo ja se sa svojom masinicom bakcem nekih 20dana kada je u 1. brzini zakaci za zbice,. ja mog radovanja kada sam napokon napravio odma sam do lukomira odletio da isprobam,.
Od preparata potrebnih za čišćenje imam samo krpu i wd-40, dok bih pokupovao sve što mi je potrebno potrošio bih više nego što bih dao stručnoj osobi da to uradi
Ionako trenutno koristim bajk za put do posla i nazad tako da mi to neće biti neki redovan trošak, već sad pa ko zna kada opet, mada od ove vaše priče o planinskim vožnjama čovjek dobije želju da se oproba u tome
piatc wrote:Od preparata potrebnih za čišćenje imam samo krpu i wd-40, dok bih pokupovao sve što mi je potrebno potrošio bih više nego što bih dao stručnoj osobi da to uradi
Cini ti se druze. Set imbusa, set kljuceva i sarafciger sa nastavcima kostaju manje (na auto pijaci) nego veliki servis.
Prednja zadnja masinica stelovanje 10 KM, sigurno je tu negdje oko 10 i podesavanje kocnica. Mozda bude i balansiranje trebalo i to je 5 KM po felgi. Budi spreman oko 30 da das ako je bas rastiman.
Lucazode wrote:Toliko clanaka i videa po internetu i opet raja voze bajkove majstorima na servis. Nema nista ljepse ni bolje kad mu ti nastelujes masinicu, kocnice dotegnes i plus nesto naucis. Priznajem na pocetku sam se mucio, ali kad vidim kako ih danas "popravljaju" (barem njih 80% po servisima) reko sam ne hvala,sad ga sam radim da bukvalno kuglager iz nabe vadim pa poliram
Ako se pika bicklim od Sarajeva prema Igmanu, pedalalo se proslog vikenda Ekipa mala, ali odbrana.
Okupljanje na Cvili kod pordavnice bicikala TREK, pa preko dobrinje, Krupca, pauza na Malom polju na Igmanu, caj a onda spust prema Hadzicima od nevjerovatnih 73 km po vlaznoj cesti .....
imam par fotki na profilu, mozete ih pogledati na
Lucazode wrote:Prednja zadnja masinica stelovanje 10 KM, sigurno je tu negdje oko 10 i podesavanje kocnica. Mozda bude i balansiranje trebalo i to je 5 KM po felgi. Budi spreman oko 30 da das ako je bas rastiman.
kakvih 10 za podesavanje kocnica? ja obje nastimam za petaka. masinice isto obje za petaka. centriranje tocka 5 po komadu, doduse.
Lucazode wrote:Prednja zadnja masinica stelovanje 10 KM, sigurno je tu negdje oko 10 i podesavanje kocnica. Mozda bude i balansiranje trebalo i to je 5 KM po felgi. Budi spreman oko 30 da das ako je bas rastiman.
kakvih 10 za podesavanje kocnica? ja obje nastimam za petaka. masinice isto obje za petaka. centriranje tocka 5 po komadu, doduse.
Cijene formiraju oni koji imaju radnje tj.servisiraju u centru grada. A ako nemas gore navedeno onda je i tvoja cijena sasvim razumna.
Cijene formiraju oni koji imaju radnje tj.servisiraju u centru grada. A ako nemas gore navedeno onda je i tvoja cijena sasvim razumna.
Veceras iz avlije ukraden bajk na slike. za sve informacije slijedi nagrada. onaj kod koga ga nadjem nek moli boga da hitna bude brza, nijedna mu kost nece citava ostati. Shimano M565 tockovi (sa 24 zice i niplama koje su na nabli, a ne na obrucu), bijele RX Formula kocnice, prednja guma scott stroke 2.4, zadnja geax gato 2.3. bajk ima bijeli specialized demo volan i satorijevu extenziju za steerer. deore pogon, sram x5 mjenjaci. nedavno sam skinuo s njega rogove i ovo bijelo sigma svijetlo, jos jedan detalj.
Pasha odi danas (nedelja) na autopijacu Ako ga tu ne bude onda je on negdje u dijelovima vidim da ima dobru opremu
Nego prodah ja svoju masinu sinoc 250 KM Pa sad trazim neki bajsikl do 500 KM sta mi preporucujete ne mora biti novo?
Meni se pravo svidjaju ova dva:
ambition wrote:Pasha odi danas (nedelja) na autopijacu Ako ga tu ne bude onda je on negdje u dijelovima vidim da ima dobru opremu
Nego prodah ja svoju masinu sinoc 250 KM Pa sad trazim neki bajsikl do 500 KM sta mi preporucujete ne mora biti novo?
ambition wrote:Pasha odi danas (nedelja) na autopijacu Ako ga tu ne bude onda je on negdje u dijelovima vidim da ima dobru opremu
Sat vremena odmašćivanja, sat pranja, sat podmazivanja i sat štimanja brzina i psovanja, izgleda pristojno a šalta bolje nego kad je kupljen, još samo kočnice da mu sredim i to je to, a ukupni troškovi su mi 2,90KM. Fakat je lijep osjećaj, pojma nisam imao kako funkcioniše skalamerija, sad znam tačno šta koji šaraf radi, jedva čekam da se provozam
muz66 wrote:Veceras iz avlije ukraden bajk na slike
gledaj pik narednih dana, jedan momak kojeg poznajem je tako nasao svoj, kontaktirao policiju, fingirali da on nazove tipa i ugovori kupovinu, umjesto njega normalno otisla murija i spengala bandita