kakva je situacija od hrasničkog stana prema velikom polju, je li nizbrdo ili ima još uspona?dadoka84 wrote:do kojeg prvog skretanja. imas li negdje mozda na mapi naznaceno. ja sam do sad vozio hrasnica, hrasnicki stan, veliko polje, krupac itd...ala7 wrote:Imate bolju soluciju od Krupca ako ne želite pedalati a to je preko Igmana starim ratnim putem (makadam) do prvog skretanja pa lijevo preko lovišta i izađe se nešto niže od skretanja za Dejčiće i policije. Čak i preko dana ima hladovine zbog šume.
Biciklom kroz Sarajevo
-
stafi
#10151 Re: Biciklom kroz Sarajevo
-
quarterback
#10152 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ima relativno malo usponastafi wrote:kakva je situacija od hrasničkog stana prema velikom polju, je li nizbrdo ili ima još uspona?dadoka84 wrote:do kojeg prvog skretanja. imas li negdje mozda na mapi naznaceno. ja sam do sad vozio hrasnica, hrasnicki stan, veliko polje, krupac itd...ala7 wrote:Imate bolju soluciju od Krupca ako ne želite pedalati a to je preko Igmana starim ratnim putem (makadam) do prvog skretanja pa lijevo preko lovišta i izađe se nešto niže od skretanja za Dejčiće i policije. Čak i preko dana ima hladovine zbog šume.
- dadoka84
#10153 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Danas sam vozio na hrasnicki stan, prva jaca voznja ove godine. Umorio sam se malo je reci...
-
quarterback
#10154 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jest al sada si "probio" i samo je bitno da vozis dalje 
- dadoka84
#10155 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Još plačem za formom od prije 2 godine... 85 km po brdima i opet normala. Kisa me prosle godine dobro uspavala.
- hakazvaka
#10156 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kloniran wrote:i meni se cini da je previse, jedno 300 je realno iako onako gledajuci ko nov.quarterback wrote:da, dolar je otisao gore, tako da su i cijene bajkova
ovaj avalanche je nekad bioali mislim da je previse 400 za to godiste
Rece mi jaran da je tim GT-ovima mana da kad naglo zakocis i ako te zanese puno, felga ide pravac na ispravljanje![]()
Tacno nema bicikla za 400 polovna da valja![]()

-
shandrprcSA
#10157 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sta sam onda puta mogao zaplatiti 
- kloniran
#10158 Re: Biciklom kroz Sarajevo
i ja sam ostaohakazvaka wrote:kloniran wrote:i meni se cini da je previse, jedno 300 je realno iako onako gledajuci ko nov.quarterback wrote:da, dolar je otisao gore, tako da su i cijene bajkova
ovaj avalanche je nekad bioali mislim da je previse 400 za to godiste
Rece mi jaran da je tim GT-ovima mana da kad naglo zakocis i ako te zanese puno, felga ide pravac na ispravljanje![]()
Tacno nema bicikla za 400 polovna da valja![]()
sta sam sve radio birvaktile sa onim obicnim pa im nikad nista
Doduše sad sam jedno 35 kila teži
-
quarterback
#10159 Re: Biciklom kroz Sarajevo
da prenesem mozda bi neko isao:
TREK Team Sarajevo
Dragi bajkeri idemo dalje,
jesmo li poželjeli jednu pravu planinsku turu sa mnogo šume i makadama?
Pa evo nakon kraćeg odmora zakazujemo jednu takvu, red je na Ozren, nedelja 19.07., polazak u 8h Vijećnica. Idemo uz Darivu, Hreša, Vučija Luka, preko Ozrena i negdje na Nišičku visoravan se uključujemo i onda spust prema Semizovcu i nazad u Sarajevo.
Obzirom da je tura prilično zahtjevna možete i sa autom do Hreše odnosno raskrsnice Vučija Luka - Crepoljsko odakle bi svi skupa nastavili. Ako se neko odluči i na taj način neka javi kako bi se eventualno još neko pridružio.
Ponijeti dovoljno hrane, a vode posebno, rezervne gume, pumpe i osnovni alat. Iako se vozi na vlastitu odgovornost, vozači su dužni poštovati sigurnosne upute organizatora.
SVI ste dobro došli na ovu lijepu turu i još jedno dobro druženje.
Informaciju o eventualnom otkazivanju ture (u slučaju kiše) objavit ćemo u subotu naveče.
Vođa ture je Cancellara Bike
Sretno.
Trek Team
TREK Team Sarajevo
Dragi bajkeri idemo dalje,
jesmo li poželjeli jednu pravu planinsku turu sa mnogo šume i makadama?
Pa evo nakon kraćeg odmora zakazujemo jednu takvu, red je na Ozren, nedelja 19.07., polazak u 8h Vijećnica. Idemo uz Darivu, Hreša, Vučija Luka, preko Ozrena i negdje na Nišičku visoravan se uključujemo i onda spust prema Semizovcu i nazad u Sarajevo.
Obzirom da je tura prilično zahtjevna možete i sa autom do Hreše odnosno raskrsnice Vučija Luka - Crepoljsko odakle bi svi skupa nastavili. Ako se neko odluči i na taj način neka javi kako bi se eventualno još neko pridružio.
Ponijeti dovoljno hrane, a vode posebno, rezervne gume, pumpe i osnovni alat. Iako se vozi na vlastitu odgovornost, vozači su dužni poštovati sigurnosne upute organizatora.
SVI ste dobro došli na ovu lijepu turu i još jedno dobro druženje.
Informaciju o eventualnom otkazivanju ture (u slučaju kiše) objavit ćemo u subotu naveče.
Vođa ture je Cancellara Bike
Sretno.
Trek Team
-
quarterback
-
quarterback
#10161 Re: Biciklom kroz Sarajevo
radi vrucine oko pola 7 krenemo na bjelasnicu sinoc, plan je bio uz krupac do policije, taman sam racunao da ce tu negdje i mrak pasti pa onda preko igmana i hadzica u sarajevo, ocekivasmo lijepu i toplu noc ali nas je gore sastavio takav pljusak da smo momentalno okrenuli nazad niz krupac cim smo dosli do policije...
kisa, mrak, nije bas bilo ugodno...
kisa, mrak, nije bas bilo ugodno...
- Better Man
#10162 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ništa gore kad ti nevrijeme pokvari vožnju.
-
ciza_bliza
#10163 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Raja imam par pitanja...
Vozite li neke "ture" sami , npr Barice pa gore ili Hrasnicki stan? Je li inace ok ici sam i sta bi preporucili, hvala.
Vozite li neke "ture" sami , npr Barice pa gore ili Hrasnicki stan? Je li inace ok ici sam i sta bi preporucili, hvala.
-
quarterback
#10164 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ciza_bliza wrote:Raja imam par pitanja...
to je drug iskljucivo tvoja odluka
s obzirom da znam za price ljudi koji su bili gurnuti iz auta sa ceste nerado vozim sam cestom (ruku na srce nisam cuo u zadnje 2/3 godine za takve stvari ali prije se desavalo) a radi svoje sigunosti nerado vozim sam sumom tako da bih ja sam otisao maksimalno do cavljaka jer se radi manje vise o gradskoj ruti, jednostavno ne volim voziti drugim cestama sam jer se ne osjecam sigurno
sa druge strane jedan prijatelj bajker je 99% svojih voznji vozio sam, danju, nocu, igman, bjelasnica, crepoljsko i nije imao negativna iskustva, doduse imao je par nezgodnih padova kada se jedva uspjevao dovuci do grada... prije 3 sedmice se bas skrsio na povratku od bukovika do nahoreva, slomljeno rebro, kriv tocak, jedva se dovukao do grada...
ne znam, mozes nezgodno pasti, moze te napasti sta, mozes imati neprijatno iskustvo sa autima, ja ne bih ali svako svoje zna
ova namjerna guranja iz auta su se, bar ono sto je znam, desila 2 puta, jednom na usponu na trebevic, drugi put na cesti prema semizovcu
-
ciza_bliza
#10165 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ne bih ni ja sam sumom ili tako nekom nepristupacnijem putu, prije svega zbog mogucih povreda...
Put, makadam i sl negdje gdje ima prolaznika mi je pogodno.
ps. na nekoj temi se momak zalio na krckanje u pogonu, ja sam izvadio sic i produvao kompresorom, da li je prasina ili nesto, nisam imao vise problema...
Put, makadam i sl negdje gdje ima prolaznika mi je pogodno.
ps. na nekoj temi se momak zalio na krckanje u pogonu, ja sam izvadio sic i produvao kompresorom, da li je prasina ili nesto, nisam imao vise problema...
-
mudrac2
#10166 Re: Biciklom kroz Sarajevo
glede hrasničkog stana. sve do treće ceste je ok, odnosno do čajine kuhinje. idu biciklisti i ako ti se nešto desi vrlo vjerovatno da bi te neko našao. dalje od treće ceste ide prava šuma i biciklisti su rijetki. ja sam jednom išao do hr stana i mislim da to nebi ponovio, iako uvijek pones oružje opet me bilo strah. medvjedu ili divljem krmku pištolj ne može ništa. a i ko zna kakvih sve psihopata ima po šumama. a mogući su i padovi i povrede, u krajnjem slučaju mogu se desiti i zdravstveni problemi, pozliti i sl. uglavnom, bez društva do čajine kuhinje, a dalje isključivo sa društvom. do čajine kuhinje imaš oko 7 km uzbrdice.ciza_bliza wrote:Raja imam par pitanja...
-
sizifinho
#10167 Re: Biciklom kroz Sarajevo
večeras ja s djevojkom šetam vilsom, i eto došli mi do elektroprivrede... kad lole uđoše sa automobilima, jedan mercedes, drugi nisam ni vidio od huje.
Uzeo telefon, zovem policiju...evo razgovora:
Da.
Dobra večer, samo bih da prijavim automobil koji ide sredinom vilsonovog šetališ...
Tu tu tu, druga linija zvoni
Da.
Dobra večer, samo bih da prijavim automobil koji ide sredinom visl. šetališta, ometa javni red i mir.
Gdje ste primjetili auto?
Kod elektroprivrede.
Jah, uredu, prijatno.
Naravno, sumnjam da je išta bilo.
Uzeo telefon, zovem policiju...evo razgovora:
Da.
Dobra večer, samo bih da prijavim automobil koji ide sredinom vilsonovog šetališ...
Tu tu tu, druga linija zvoni
Da.
Dobra večer, samo bih da prijavim automobil koji ide sredinom visl. šetališta, ometa javni red i mir.
Gdje ste primjetili auto?
Kod elektroprivrede.
Jah, uredu, prijatno.
Naravno, sumnjam da je išta bilo.
- dadoka84
#10168 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Do sad nisam imao neprijatnosti, vozio sam vecinom sam, hrasnica-hrasnicki stan, pa niz krupac prema gradu u drugoj turi, barice, hum, zuc, trebevic do prvog sumara itd i nikad nisam imao neprijatnosti. Sto se tice divljih zivotinja po igmanu ih nema bas, u gornjem dijelu se opasno izvlaci suma tako da vjerujem da je i ono sto je bilo uteklo. A bicikliste tu srećem dosta često. Čak i radnim danom. Lokalci iz hrasnice idu u šetnju... Znaju i kroseri naletiti.
Kad vozim nastojim praviti malo vise buke, a uz sebe od oruzja imam samo noz. Ono sto obavezno ponesem je rezervna guma i set za krpljenje. Bez toga ni 5 km iz grada ne treba ici.
Kad vozim nastojim praviti malo vise buke, a uz sebe od oruzja imam samo noz. Ono sto obavezno ponesem je rezervna guma i set za krpljenje. Bez toga ni 5 km iz grada ne treba ici.
- dinao
#10169 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ako kome treba, prodajem ovakve pedale, crvene..u po para 
http://m.vitalmtb.com/product/guide/Fla ... pound,3065
Odlican grip, vrlo lagane.
http://m.vitalmtb.com/product/guide/Fla ... pound,3065
Odlican grip, vrlo lagane.
- shiljak
#10170 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Može li se po ovim vrućinama 
-
quarterback
#10171 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja vala cekam sumrak ali evo trek ekipa odveze u nedjelju 94 km, kazu na 40 C...shiljak wrote:Može li se po ovim vrućinama
volim bajkati i ta duga tura mi se vozila ali ne po tu cijenu...
- Better Man
#10172 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Hvala lijepa, ali po zvizdanu od 40 stepeni ne, pa ni od 35 stepeni. Do 30 je idealno.quarterback wrote:ja vala cekam sumrak ali evo trek ekipa odveze u nedjelju 94 km, kazu na 40 C...shiljak wrote:Može li se po ovim vrućinama![]()
volim bajkati i ta duga tura mi se vozila ali ne po tu cijenu...
- _Reds_
#10173 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kuhinja je Šajinamudrac2 wrote:glede hrasničkog stana. sve do treće ceste je ok, odnosno do čajine kuhinje. idu biciklisti i ako ti se nešto desi vrlo vjerovatno da bi te neko našao. dalje od treće ceste ide prava šuma i biciklisti su rijetki. ja sam jednom išao do hr stana i mislim da to nebi ponovio, iako uvijek pones oružje opet me bilo strah. medvjedu ili divljem krmku pištolj ne može ništa. a i ko zna kakvih sve psihopata ima po šumama. a mogući su i padovi i povrede, u krajnjem slučaju mogu se desiti i zdravstveni problemi, pozliti i sl. uglavnom, bez društva do čajine kuhinje, a dalje isključivo sa društvom. do čajine kuhinje imaš oko 7 km uzbrdice.ciza_bliza wrote:Raja imam par pitanja...
-
mudrac2
#10174 Re: Biciklom kroz Sarajevo
čaja mu nekako bolje stoji, ovo šaja je kompromitovano._Reds_ wrote:[q
Kuhinja je Šajina
- pirmin
#10175 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Cime da osiguram treci bajk ove godine?
Postoji li ista korisno?
Postoji li ista korisno?