BETANIJA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dragma
Vozim: Pješe

#1 BETANIJA

Post by dragma »

Izgleda da ova SDA misli kako je zelenilo na njihovom logu dovoljno za ekologiju Sarajeva i čist zrak. Amidžićko-tetićko-jaranska obezbjeđivanja građevinskih dozvola polako ali sigurno od našeg grada pravi gasnu komoru.
Možda nam jednom bude obezbjeđen i izvoz kompresovanog nečistog zraka za planinske zabave i specijalne prilike, pod nazivom "Ciklon S"?

Sve se nadam da postoji neki daleki plan koji ja u svojoj plitkosti ne razumijem jer u suprotnom dodatna gradnja na Betaniji (jednom od dva plućna krila grada nekoć stavljenoj pod morotorij gradnje zarad našeg zdravlja) ne bi smjela biti dopuštena.

Bravo za kanton, opštinu, svemoguće urbaniste i investitore, želim vam najneuspješniju naplatu.

Image
VladaFBiH

#2 Re: BETANIJA

Post by VladaFBiH »

dragma wrote:Izgleda da ova SDA misli kako je zelenilo na njihovom logu dovoljno za ekologiju Sarajeva i čist zrak. Amidžićko-tetićko-jaranska obezbjeđivanja građevinskih dozvola polako ali sigurno od našeg grada pravi gasnu komoru.
Možda nam jednom bude obezbjeđen i izvoz kompresovanog nečistog zraka za planinske zabave i specijalne prilike, pod nazivom "Ciklon S"?

Sve se nadam da postoji neki daleki plan koji ja u svojoj plitkosti ne razumijem jer u suprotnom dodatna gradnja na Betaniji (jednom od dva plućna krila grada nekoć stavljenoj pod morotorij gradnje zarad našeg zdravlja) ne bi smjela biti dopuštena.

Bravo za kanton, opštinu, svemoguće urbaniste i investitore, želim vam najneuspješniju naplatu.

Image
lijepa slika izgradnje I transverzale
dječak sa šibicama

#3 Re: BETANIJA

Post by dječak sa šibicama »

Legendarno SDO gradjevinarstvo, krenu sa gradnjom ceste, na kraju ce oko ceste niknuti pet sest zgrada i jedno 8 poslovnih objekata stranackih ahbaba i prvoboraca.

Ono, kad smo vec uskopali, pa ja.
Post Reply