BBI centar
- karanana
#26 Re: BBI centar
kako mislite svinjetine? kao u konzumu ili u restoranima? ja ne znam ni jedan restoran u gradu da sluzi svinjetinu.
- atom62
#27 Re: BBI centar
a more l se sta prosvercati, mislim na alkohol?
ima l popusta za vehabije, ono ko sa pika karticom ili npr. poslije dzume 10% popusta na halal-pastete i halal vegetu!
ima l popusta za vehabije, ono ko sa pika karticom ili npr. poslije dzume 10% popusta na halal-pastete i halal vegetu!
- zgembo_sa
#28 Re: BBI centar
Pa vrlo je moguce da je nece biti ni u kakvom obliku s obzirom ko je investitor.karanana wrote:kako mislite svinjetine? kao u konzumu ili u restoranima? ja ne znam ni jedan restoran u gradu da sluzi svinjetinu.
- van Basten
#29 Re: BBI centar
kada je bila priča kako nepovratno gubimo jedan idealan prostor uza gradski trg gradeći još jedan šoping centar, kontraargumentacija je bila kako će u tom centru biti radnji kojih neće biti nigdje drugo u gradu, kako će to biti ekskluziva, kako će doći sephora, starbucks, h&m... i hrpa još nekakvih marki kojih kod nas nema.
Nažalost, kako se moglo i očekivati, to je bila samo žvaka za raju, radnje će opet krasiti imena već poznata u ovom gradu - konzum, lacosteturbo limač... ne nađoh nijednu još marku koja ekskluzivno dolazi u naš grad u tom centru. Čak nema ni arapskih marki što bi se moglo očekivati obzirom na investitora, ali zato ima zauzet plac u strogom centru grada bez trga. Jedino vrijedno spomena tu je podzemna garaža, ali ona se mogla izgraditi i bez desetospratnice iznad zemlje.
Nažalost, kako se moglo i očekivati, to je bila samo žvaka za raju, radnje će opet krasiti imena već poznata u ovom gradu - konzum, lacosteturbo limač... ne nađoh nijednu još marku koja ekskluzivno dolazi u naš grad u tom centru. Čak nema ni arapskih marki što bi se moglo očekivati obzirom na investitora, ali zato ima zauzet plac u strogom centru grada bez trga. Jedino vrijedno spomena tu je podzemna garaža, ali ona se mogla izgraditi i bez desetospratnice iznad zemlje.
-
The 51st State
#31 Re: BBI centar
ne znam kako ce ostale te radnje poslovati ali za konzum sumnjam da ce im se puno isplatiti bez klempe i alkohola, inace sto se samom centra tice uspjelo rjesenje u smislu da ima sasvim dovoljno javnog prostora kad je vec zgrada morala biti izgradjena.
-
MUNAFIK
#32 Re: BBI centar
sad fakat BBI centar je odlicno uradjen meni se svidja... a 1000000000000 puta bolje od onog rugla od robne kuce koja je bila... A to za alkohol zaista ne znam, a ako ga ne budu prodavat i razumijem i nevjerujem da ce etoo konzum u BBI centru propast zato sto ne moze alkohol prodavat, mislim nije prodaja alkohola njihova glavna djelatnost...
-
The 51st State
#33 Re: BBI centar
nije, ali znam da je jedna lokalna trgovacka kuca na tenderu nudila 80 000 KM mjesecne kirije za hipermarket, znaci konzum je dao vise, a cisto sa trzisnog aspekta je suludo izbacivati klempu i alkohol ako uzmemo u obzir da sigurno par hiljada stranaca zive na opstinama centar i stari grad koji bi gravitirali ovom objektu, ovako ce samo produziti u merkator kao i dosada, a i dosta domicilnih u svojoj mjesecnoj fasunzi ima barem alkohol..., sumnjam da ce od hljeba i mljeka rentabilno poslovati...MUNAFIK wrote:sad fakat BBI centar je odlicno uradjen meni se svidja... a 1000000000000 puta bolje od onog rugla od robne kuce koja je bila... A to za alkohol zaista ne znam, a ako ga ne budu prodavat i razumijem i nevjerujem da ce etoo konzum u BBI centru propast zato sto ne moze alkohol prodavat, mislim nije prodaja alkohola njihova glavna djelatnost...
- Banksy
#34 Re: BBI centar
Konzum će svakako propasti. Niko neće ići u centar grada u sedmičnu nabavku.
Robna kuća je bila posjećena i dobro radila, ali to su bila druga vremena, kad se više hodalo i šetalo, a izbor prodavnica nije bio kakav pa je RK bila centar svega.
Danas, u ovim vremenima, ne vjerujem u veliki promet. Ako ljeti aktiviraju trg, možda upali.
Robna kuća je bila posjećena i dobro radila, ali to su bila druga vremena, kad se više hodalo i šetalo, a izbor prodavnica nije bio kakav pa je RK bila centar svega.
Danas, u ovim vremenima, ne vjerujem u veliki promet. Ako ljeti aktiviraju trg, možda upali.
- lala_sa
#35 Re: BBI centar
Hocu jaBanksy wrote:Konzum će svakako propasti. Niko neće ići u centar grada u sedmičnu nabavku.
-
MUNAFIK
#36 Re: BBI centar
Mislim bilo bi mi logicno da prodaja alkohola bude zabranjana, mada ne bi me nimalo iznenadilo i da alkohola bude... A ako pricamo o situaciji da je alkohol zabranjen, milsim da ce opet imat posla... moje misljenje....The 51st State wrote:nije, ali znam da je jedna lokalna trgovacka kuca na tenderu nudila 80 000 KM mjesecne kirije za hipermarket, znaci konzum je dao vise, a cisto sa trzisnog aspekta je suludo izbacivati klempu i alkohol ako uzmemo u obzir da sigurno par hiljada stranaca zive na opstinama centar i stari grad koji bi gravitirali ovom objektu, ovako ce samo produziti u merkator kao i dosada, a i dosta domicilnih u svojoj mjesecnoj fasunzi ima barem alkohol..., sumnjam da ce od hljeba i mljeka rentabilno poslovati...MUNAFIK wrote:sad fakat BBI centar je odlicno uradjen meni se svidja... a 1000000000000 puta bolje od onog rugla od robne kuce koja je bila... A to za alkohol zaista ne znam, a ako ga ne budu prodavat i razumijem i nevjerujem da ce etoo konzum u BBI centru propast zato sto ne moze alkohol prodavat, mislim nije prodaja alkohola njihova glavna djelatnost...
-
paral0c0
#37 Re: BBI centar
Samo Replay i Tommy Hilfiger je ono sto valja u ovom centru.
Sta bi sa Zarom, Newyorkerom, Peek&Cloppenburg i ostale marke????
Sta bi sa Zarom, Newyorkerom, Peek&Cloppenburg i ostale marke????
-
debela
#38 Re: BBI centar
prije ce propasti sve ove napucane radnje nego konzum. zaboravljate koliko ljudi zivi u centru, a tamo trenutno nema nijedna velika samoposluga.
- Compact
#39 Re: BBI centar
Teror manjine nad većinom. E moj partizan, ja da sam na tvom mjestu ne bih iznosio svoje slabosti u javnost, nako zbog dušmana da mi ne bi imali šta prigovarati. Ovako si ispao truh'o, jer se išprdavaš, a najjači centar uskoro aBd počinje svoj show time! Nego piči u Merkatorje, svakako voliš ono što muslimani ne vole.atom62 wrote:a more l se sta prosvercati, mislim na alkohol?
p.s. čuo sam da će se na ulazu u centar puhati u balon, pa ti savjetujem da tamo ne zavirivaješ
- groar
#40 Re: BBI centar
Eh koje budale da ukinu alkohol. Svaki bi posteni pjano iz velikog parka samo pretrcao ulicu i zbavio sebi dvolitarku.... 
- groar
#41 Re: BBI centar
Lično smatram da ako se već pravi veliki tržni centar, glupost je praviti bilo kakve restrikcije i nije mi jasno kako su ovi iz Konzuma pristali na to...no nije moja stvar........ja ću svoju pivu nabaviti na drugom mjestu....ako je ne ukinu i na tim drugim mjestima....Compact wrote:Teror manjine nad većinom. E moj partizan, ja da sam na tvom mjestu ne bih iznosio svoje slabosti u javnost, nako zbog dušmana da mi ne bi imali šta prigovarati. Ovako si ispao truh'o, jer se išprdavaš, a najjači centar uskoro aBd počinje svoj show time! Nego piči u Merkatorje, svakako voliš ono što muslimani ne vole.atom62 wrote:a more l se sta prosvercati, mislim na alkohol?
p.s. čuo sam da će se na ulazu u centar puhati u balon, pa ti savjetujem da tamo ne zavirivaješ
Nego......možeš li mi pojasniti ovaj čudnovati glagol
- Compact
#42 Re: BBI centar
To je prijatelju sloveniziranovani glagol "iva" koji se odnosi na rakiju Ivu travaricugroar wrote:Lično smatram da ako se već pravi veliki tržni centar, glupost je praviti bilo kakve restrikcije i nije mi jasno kako su ovi iz Konzuma pristali na to...no nije moja stvar........ja ću svoju pivu nabaviti na drugom mjestu....ako je ne ukinu i na tim drugim mjestima....Compact wrote:Teror manjine nad većinom. E moj partizan, ja da sam na tvom mjestu ne bih iznosio svoje slabosti u javnost, nako zbog dušmana da mi ne bi imali šta prigovarati. Ovako si ispao truh'o, jer se išprdavaš, a najjači centar uskoro aBd počinje svoj show time! Nego piči u Merkatorje, svakako voliš ono što muslimani ne vole.atom62 wrote:a more l se sta prosvercati, mislim na alkohol?
Nego......možeš li mi pojasniti ovaj čudnovati glagol![]()
![]()
iako sam antialkoličar, bojim se da BBI ne doživi istu sudbinu Willa parka, je ni oni nisu prodavali "šišu" pa se isšišaše! Ipak je ovo Sarajevo, svega ima za svakoga, i niko ne voli da mu se nešto nameće!
-
StupskaBitanga
- Grof
#44 Re: BBI centar
Cijena mjesečnog zakupa parking prostora u BBI-u je 390 KM

-
Vertigo
#45 Re: BBI centar
pa dobro, to je manje od 400Grof wrote:Cijena mjesečnog zakupa parking prostora u BBI-u je 390 KM![]()
![]()
![]()
a zna li neko kolike su cijene za pos. prostore ?
- mayab
#46 Re: BBI centar
Koliko znam, tako je bilo u Willa Parku, pa eno kako je završio!Her Flick wrote:cuo sam da nema alkohola, nece ga biti cak ni u konzumu
- swirl
#47 Re: BBI centar
50 EUR m2Vertigo wrote:pa dobro, to je manje od 400Grof wrote:Cijena mjesečnog zakupa parking prostora u BBI-u je 390 KM![]()
![]()
![]()
![]()
a zna li neko kolike su cijene za pos. prostore ?
-
StupskaBitanga
#48 Re: BBI centar
što ste zapeli sa alkoholom
pa najveći trgovački lanac u Švicarskoj Migros ne prodaje alkohol niti u jednoj svojoj prodavnici jer im je osnivač umro od alkohola
a jedino što izvlači BBI i spašava od sudbe Vila Parka( šta je s njom jel zjapi prazna ili) jeste lokacija
Strogi centar grada
pa najveći trgovački lanac u Švicarskoj Migros ne prodaje alkohol niti u jednoj svojoj prodavnici jer im je osnivač umro od alkohola
a jedino što izvlači BBI i spašava od sudbe Vila Parka( šta je s njom jel zjapi prazna ili) jeste lokacija
Strogi centar grada
- karanana
#49 Re: BBI centar
ali u kaficima u villa parku je bilo cuge. znam jer su me par puta iznosili otamo. kad pomijesam hektolitre pive sa prisustvom dobrih mackica postajem neuracunljiv i kolabriram.mayab wrote:Koliko znam, tako je bilo u Willa Parku, pa eno kako je završio!Her Flick wrote:cuo sam da nema alkohola, nece ga biti cak ni u konzumu
eno ima znak izdaju prostore u villa parku, reklamiraju ih kao kancelarije za rent. cini mi se da je oko 15ak eura kvadrat, ali nisam siguran.
- atko
#50 Re: BBI centar
Fenomen koji postoji samo u BiH ... u Sarajevu zivi najvise muslimana (govorim sa aspekta vjeroispovjesti ne naroda, nacija i ostalih zavrzlama) i istima abnormalno smeta trzni centar koji ne prodaje alkohol ...dok ti isti muslimani padaju u nesvjest pri pomisli da im se prodaju recimo kiki bonbone koje sadrze zelatin na bazi svinjetine ... za bajram se 20% te iste populacije otruje alkoholom ... a iskorjenili bi klempu da je nema u BiH
nidje veze
BiH valjda ima neke zakone ... investitori valjda imaju pravo(u skladu sa zakonima) da investiraju u ono sto zele ... ljudi imaju isto prava (opet u skladu sa zakonima) da piju, da ne piju, da jedu ili ne ono sto zele ili ne zele ... bitno je da niko nikoga ne ugorzava i svi sretni
Ja nemam nista ni protiv koga ... ja imam nesto za sebe ... hajmo malo tom linijom razmislajti;)
Sto se toce BBI ... bojim se da ce sav taj sjaj koji je napucan i napuhan splahnuti relativno brzo
To najblje ilustruje jedan slucaj prije mozda 7-8 godina (priblizno), neka turskadelegacija je boravila u Zenici i nasi pokusavaju privuc zanimanej za investicije ... tradicija i prijateljstvo naroda, potencijali ... ovo ono .... a vodja turske delegacije kaze ... sve je to ok ali vas u cijeloj BiH ima 3 miliona ... to je jedno predgradje Istambula ... jednostavno nema poten cijal za biznis veceg kalibra .... i to je fakat;)
BiH valjda ima neke zakone ... investitori valjda imaju pravo(u skladu sa zakonima) da investiraju u ono sto zele ... ljudi imaju isto prava (opet u skladu sa zakonima) da piju, da ne piju, da jedu ili ne ono sto zele ili ne zele ... bitno je da niko nikoga ne ugorzava i svi sretni
Ja nemam nista ni protiv koga ... ja imam nesto za sebe ... hajmo malo tom linijom razmislajti;)
Sto se toce BBI ... bojim se da ce sav taj sjaj koji je napucan i napuhan splahnuti relativno brzo
To najblje ilustruje jedan slucaj prije mozda 7-8 godina (priblizno), neka turskadelegacija je boravila u Zenici i nasi pokusavaju privuc zanimanej za investicije ... tradicija i prijateljstvo naroda, potencijali ... ovo ono .... a vodja turske delegacije kaze ... sve je to ok ali vas u cijeloj BiH ima 3 miliona ... to je jedno predgradje Istambula ... jednostavno nema poten cijal za biznis veceg kalibra .... i to je fakat;)