Ne, neboder je trebalo da bude iza postojeca dva (ima komad slobodne zemlje tamo - josibizza wrote:Ako se dobro sjecam,na mjestu Alte je trebao biti Unitikov neboder,ko je sprijecio tu izgradnju i dao dozvolu ovim amerima?
ALTA Centar
-
mrki09
#2126 Re: ALTA Centar
- karanana
#2127 Re: ALTA Centar
onaj komadic ledine iza alte i lijevo od uniticovih nebodera je takodjer kupio kravata shoshonski. tu je bio plan da se gradi nekakav njegov neboder kodnog imena project bravo. eh sad sta ce od tog komadica zemlje biti, da li je i to banka uzela, ne znam.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2128 Re: ALTA Centar
Zašto je onda Fahro napravio neboder tamo među kućama? Što nije uzeo zemlju negdje ovamo gdje su i ostali neboderi?
-
Forsaken
#2129 Re: ALTA Centar
Alta mi je bas simpa jer je blizu ... Sjecam se da sam cekao da se otvori onaj famozni fitness na zadnjem spratu, zaboravih i kako se trebao zvati, al se sjecam zara cijena ... Helem, valjda nece importane next 
- karanana
#2130 Re: ALTA Centar
nece importane. on je sebe isplatio tako sto je prodao dio zgrade banci a drugi dio kao stanove. cak i da nema niti jednog zakupca on moze izdrzavati troskove. a kao sto neko rece, ima dobrih zakupaca u vidu ovih nekih organizacija i kancelarija/zastupnistava.Forsaken wrote:Alta mi je bas simpa jer je blizu ... Sjecam se da sam cekao da se otvori onaj famozni fitness na zadnjem spratu, zaboravih i kako se trebao zvati, al se sjecam zara cijena ... Helem, valjda nece importane next
- Entropio
#2131 Re: ALTA Centar
A šta se ono pravi iza Importannea?karanana wrote:nece importane. on je sebe isplatio tako sto je prodao dio zgrade banci a drugi dio kao stanove. cak i da nema niti jednog zakupca on moze izdrzavati troskove. a kao sto neko rece, ima dobrih zakupaca u vidu ovih nekih organizacija i kancelarija/zastupnistava.Forsaken wrote:Alta mi je bas simpa jer je blizu ... Sjecam se da sam cekao da se otvori onaj famozni fitness na zadnjem spratu, zaboravih i kako se trebao zvati, al se sjecam zara cijena ... Helem, valjda nece importane next
- A_I_
#2132 Re: ALTA Centar
Eh to je valjda sastavni dio one muljaze kad su izgradnji turske ambasade privalili i ove tajkunske projekte tik do VilsonovogEntropio wrote:A šta se ono pravi iza Importannea?karanana wrote:nece importane. on je sebe isplatio tako sto je prodao dio zgrade banci a drugi dio kao stanove. cak i da nema niti jednog zakupca on moze izdrzavati troskove. a kao sto neko rece, ima dobrih zakupaca u vidu ovih nekih organizacija i kancelarija/zastupnistava.Forsaken wrote:Alta mi je bas simpa jer je blizu ... Sjecam se da sam cekao da se otvori onaj famozni fitness na zadnjem spratu, zaboravih i kako se trebao zvati, al se sjecam zara cijena ... Helem, valjda nece importane next
- karanana
#2133 Re: ALTA Centar
ja sam mislio da je samo turska ambasada. ne znam sta jos ima.Entropio wrote:A šta se ono pravi iza Importannea?karanana wrote:nece importane. on je sebe isplatio tako sto je prodao dio zgrade banci a drugi dio kao stanove. cak i da nema niti jednog zakupca on moze izdrzavati troskove. a kao sto neko rece, ima dobrih zakupaca u vidu ovih nekih organizacija i kancelarija/zastupnistava.Forsaken wrote:Alta mi je bas simpa jer je blizu ... Sjecam se da sam cekao da se otvori onaj famozni fitness na zadnjem spratu, zaboravih i kako se trebao zvati, al se sjecam zara cijena ... Helem, valjda nece importane next
-
Forsaken
#2134 Re: ALTA Centar
Naka poslovna zgrada je ono. Ako fino urede bice dobro. Neralno je ocekivat da ostave tamo livadu i posade drva jer svi znamo sta se desava sa zelenim povrsinama u Sa ako ih primjeti lokalni tajkunA_I_ wrote: Eh to je valjda sastavni dio one muljaze kad su izgradnji turske ambasade privalili i ove tajkunske projekte tik do Vilsonovog
Medjutim, zagazili smo u offtopic jebaji ga
- corvus_edin
#2135 Re: ALTA Centar
Koje?Entropio wrote:
A šta se ono pravi iza Importannea?
Ovo?
DKP Malajizije (pridrzavaju se RPa ipak)
- Entropio
#2136 Re: ALTA Centar
To, to. Zanimljivo.
- Nekako s proljeća
#2137 Re: ALTA Centar
Vlasnik se ispali jednostavno, a vi u smijeh...
Ko mu je odobrio kredit od 15 000 000 treba ga odmah iz istih stopa zatvoriti i procesuirati. Da je sve u računu za struju... 
- DaysleepeR
#2138 Re: ALTA Centar
vlasnik Alte je u ratu za male pare kupio i prokrijumčario bistu Gavrila Principa iz opkoljenog Sarajeva za svoj privatni muzej...
http://www.nytimes.com/2003/07/02/arts/ ... -such.html
strana 2
strana 2
- DaysleepeR
#2139 Re: ALTA Centar
za ovu aferu isključivi krivci su naši vrli političari, naši "zaštitnici nacionalnih interesa" čiji je jedini kriterij pri odabiru investitora taj koliko procenata se mogu ugradit u projekat...
ovo je bojim se samo početak...
šta ćemo kad za par godina Al Shiddi "ispari" iz BiH...ili neko drugi
ovo je bojim se samo početak...
šta ćemo kad za par godina Al Shiddi "ispari" iz BiH...ili neko drugi
- chuchumbamayumbe
#2140 Re: ALTA Centar
Ovaj izgleda lopovčina svoje vrste?!?!DaysleepeR wrote:vlasnik Alte je u ratu za male pare kupio i prokrijumčario bistu Gavrila Principa iz opkoljenog Sarajeva za svoj privatni muzej...
strana 2
- DaysleepeR
#2141 Re: ALTA Centar
čuj to?chuchumbamayumbe wrote:Ovaj izgleda lopovčina svoje vrste?!?!DaysleepeR wrote:vlasnik Alte je u ratu za male pare kupio i prokrijumčario bistu Gavrila Principa iz opkoljenog Sarajeva za svoj privatni muzej...
strana 2
- mayab
#2142 Re: ALTA Centar
Sad nesto kontam, mozda zbog tih problema sa placanjem struje zapravo i ne radi onaj veliki displej na ALTI-napravili ga, probali par dana i to je bilo to.
- poznanik
#2143 Re: ALTA Centar
Da, šteta bi bila zaista da taj objekat bude zatvoren. No, ako je aktivirana hipoteka, ne znači da će biti zatvoren, ugovori mogu ostati na snazi i dalje, poslovanje se i dalje može odvijati neometano, razlika bi bila samo u adresi plaćanja - umjesto "Alti", novac bi bio preusmjeran banci.DJ Babo wrote:Grehota je radovati se...
Mozda je Sosnowski malo megalomanski krenuo, ali steta za radna mjesta i sportsku omladinu kojoj je ovaj stranac ipak vise pomogao nego dosta drugih domacih privrednika:
- chuchumbamayumbe
#2144 Re: ALTA Centar
jahDaysleepeR wrote:čuj to?chuchumbamayumbe wrote:Ovaj izgleda lopovčina svoje vrste?!?!DaysleepeR wrote:vlasnik Alte je u ratu za male pare kupio i prokrijumčario bistu Gavrila Principa iz opkoljenog Sarajeva za svoj privatni muzej...
strana 2
- Edin H.
#2145 Re: ALTA Centar
Ko li mu je to prodaoDaysleepeR wrote:vlasnik Alte je u ratu za male pare kupio i prokrijumčario bistu Gavrila Principa iz opkoljenog Sarajeva za svoj privatni muzej...
strana 2
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2146 Re: ALTA Centar
Edin H. wrote:Ko li mu je to prodaoDaysleepeR wrote:vlasnik Alte je u ratu za male pare kupio i prokrijumčario bistu Gavrila Principa iz opkoljenog Sarajeva za svoj privatni muzej...
strana 2
- atko
#2147 Re: ALTA Centar
za struju je kriv Tesla
jel jos uvijek mrak u alti ? ... ne razumijem samo kako citavom objektu capnuse struju ... ok ima jedan sat prema EP ... al zar interno ne placa svako struju i nema lokalno brojilo ... ko ne plati alta njemu lokalno iskljuci ??? ali vjerovatno su krajnji potrosaci uredno placali ...
ok... manager pare od struje preusmjerio da pokrije kreditne rate ili sta ??? taj nema ni mrve mozga onda ... pa bolje casno propasti ... to jest da dio hipoteke neko preuzme iza scene ... nego prirediti ovaku bruku ... srozati ugled ... ugroziti tu saku radnji koje rade ok ... suociti se sa desetinama sudskih tuzbi poslodavaca za nanesene gubitke ... itd itd ... bas sramotan raspad sistema
ili ti planiranje i managiranje na bosanski nacin 
jel jos uvijek mrak u alti ? ... ne razumijem samo kako citavom objektu capnuse struju ... ok ima jedan sat prema EP ... al zar interno ne placa svako struju i nema lokalno brojilo ... ko ne plati alta njemu lokalno iskljuci ??? ali vjerovatno su krajnji potrosaci uredno placali ...
ok... manager pare od struje preusmjerio da pokrije kreditne rate ili sta ??? taj nema ni mrve mozga onda ... pa bolje casno propasti ... to jest da dio hipoteke neko preuzme iza scene ... nego prirediti ovaku bruku ... srozati ugled ... ugroziti tu saku radnji koje rade ok ... suociti se sa desetinama sudskih tuzbi poslodavaca za nanesene gubitke ... itd itd ... bas sramotan raspad sistema
- bach
#2148 Re: ALTA Centar
Sreo danas poznanicu koja radi u jednom od butika u Alti. Kaže sele se u drugi poslovni prostor u blizini, a vjerovatno će i drugi slijediti njihov primjer.
Lijepo je bilo dok je trajaloooooooo, što bi zapjevao naš slavuj Hajrudin Varešanović.
Lijepo je bilo dok je trajaloooooooo, što bi zapjevao naš slavuj Hajrudin Varešanović.
Last edited by bach on 29/10/2011 20:19, edited 1 time in total.
- VenomousV
#2149 Re: ALTA Centar
e reci sad u kojem butiku 
- Revolucionar ★
#2150 Re: ALTA Centar
steta radi new yorkera