---------------------------------johntra wrote:eki, nisam znao...hoćeš li mi ti platiti putovanje?
pa kada postaš tu sliku u pravu si ,samo Sarajevo je više Lukomir za taj megapolis.
---------------------------------johntra wrote:eki, nisam znao...hoćeš li mi ti platiti putovanje?
Meni se cini da ste promasili temu za ove niske udarce.Gospoda Ministarka wrote:A opet imamo drugu grupu koji bi da se *ebu ali nikako da im se posreci.komi wrote:iz priloženog pisanja na forumu ti ne spadaš u tu grupu
Poredis grad od 8 miliona stanovnika sa gradom od 400 000?johntra wrote:eki, nisam znao...hoćeš li mi ti platiti putovanje?
...
Pa ne možemo ni biti veći ako se ne bude gradilo u visinu, jer u širinu više nemamo gdje, jedino još u dužinu dole u plavna područja Bosne i ŽeljezniceVjecitiStudent wrote:Poredis grad od 8 miliona stanovnika sa gradom od 400 000?johntra wrote:eki, nisam znao...hoćeš li mi ti platiti putovanje?
...
zemlja bila na prodaju oni ju kupili, projektovali, izgradili objekat, otvorili i sada se nadaju zaradi... komercijalizam...Dialer wrote:Jos jedan u nizu bezpotrebnih objekata grada
Veci? Da hranimo iluziju velicine ili ima neki konkretan razlog?1946 wrote:Pa ne možemo ni biti veći ako se ne bude gradilo u visinu, jer u širinu više nemamo gdje, jedino još u dužinu dole u plavna područja Bosne i ŽeljezniceVjecitiStudent wrote:Poredis grad od 8 miliona stanovnika sa gradom od 400 000?johntra wrote:eki, nisam znao...hoćeš li mi ti platiti putovanje?
...
Sarajevojohntra wrote:1946, pusti ba studenta, vidiš da je on magistar serologije...nek je on nama stavio sliku Firenze koja je pukla po ravnici i koja je haman deset puta veća od Sarajeva..eto, problem je, nećemo imati više sunca na tramvajskoj, ludnica...
Ima konkretan razlog, ovo je glavni grad zemlje u razvoju i regionalno središte i može samo rasti, usporeno ili ubrzano, ali će rasti. Pitanje je u kojem smjeru. Za infrastrukturu se obrati što crvenoj vlasti do 90tih, što zelenoj od 90tih naovamo.VjecitiStudent wrote:Veci? Da hranimo iluziju velicine ili ima neki konkretan razlog?
Infrastruktura grada ne moze podnijeti ni ovaj broj stanovnika, stopa nezaposlenost je velika, a trebali bi biti "veci".
Koji si ti, onaj sto bi park ili onaj za trg?zonbirile wrote:ko li dozvoli ono prekoputa da se gradi-Al Šidi.Zatvorio sve vizure,mrak na ulici kao u klancu,a furaju još u vis.Ja balkanca vulgarisa i poimanja grada.Selo sa 400 000 seljaka.
Super, i kada pocinje odseljavanje iz Sarajeva?VjecitiStudent wrote: Infrastruktura grada ne moze podnijeti ni ovaj broj stanovnika, stopa nezaposlenost je velika, a trebali bi biti "veci".
To sam ga i ja mislio pitati, valjda je to jedino rjesenjeins wrote:Super, i kada pocinje odseljavanje iz Sarajeva?VjecitiStudent wrote: Infrastruktura grada ne moze podnijeti ni ovaj broj stanovnika, stopa nezaposlenost je velika, a trebali bi biti "veci".
I Ljubljana je glavni grad, pa ima manje od 300 000 stanovnika.1946 wrote:Ima konkretan razlog, ovo je glavni grad zemlje u razvoju i regionalno središte i može samo rasti, usporeno ili ubrzano, ali će rasti. Pitanje je u kojem smjeru. Za infrastrukturu se obrati što crvenoj vlasti do 90tih, što zelenoj od 90tih naovamo.VjecitiStudent wrote:Veci? Da hranimo iluziju velicine ili ima neki konkretan razlog?
Infrastruktura grada ne moze podnijeti ni ovaj broj stanovnika, stopa nezaposlenost je velika, a trebali bi biti "veci".
Reci fino da ti se ne svidja objekat kao objekat, a ne lafo zaklanja nestoVjecitiStudent wrote:I Ljubljana je glavni grad, pa ima manje od 300 000 stanovnika.1946 wrote:Ima konkretan razlog, ovo je glavni grad zemlje u razvoju i regionalno središte i može samo rasti, usporeno ili ubrzano, ali će rasti. Pitanje je u kojem smjeru. Za infrastrukturu se obrati što crvenoj vlasti do 90tih, što zelenoj od 90tih naovamo.VjecitiStudent wrote:Veci? Da hranimo iluziju velicine ili ima neki konkretan razlog?
Koji ce ga to stanovnici puniti i zasto?
ins wrote:Koji si ti, onaj sto bi park ili onaj za trg?zonbirile wrote:ko li dozvoli ono prekoputa da se gradi-Al Šidi.Zatvorio sve vizure,mrak na ulici kao u klancu,a furaju još u vis.Ja balkanca vulgarisa i poimanja grada.Selo sa 400 000 seljaka.
![]()
![]()
VjecitiStudent wrote:Sarajevojohntra wrote:1946, pusti ba studenta, vidiš da je on magistar serologije...nek je on nama stavio sliku Firenze koja je pukla po ravnici i koja je haman deset puta veća od Sarajeva..eto, problem je, nećemo imati više sunca na tramvajskoj, ludnica...
povrsina - 141,5 km2
broj stanovnika - oko 350 000
Firenca
povrsina - 102 km2
broj stanovnika - 370 000
Da jos dodam da Firenca u ravnici nije.
To ce biti Sarajevo Airport Centerrespo wrote:poslije ovog al shidija koji se trzni centar pravi?
da se pripremimo za raspravu i tu ko gradi ko je vlasnik odakle su cijim kapitalom sta ce zaklanjati hamina antena na vrhu tog objekta
zonbirile wrote:zbog mediokriteta iz balkanskih vukojebina Sarajevo je "veliko",a Ljubljana "mala".Samo mala Ljubljana je grad,a Sarajevo brdska kasaba.