ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zonbirile

#1851 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

sječam se kada završiše Skenderiju,odrednica posta papcima,umjesto željezničke stanice i gume što gori.Sada Alta,idemo dalje-El Šidi.
mrtva kokoš

#1852 Re: ALTA Centar

Post by mrtva kokoš »

babyline wrote:alta opsjednuti :)
altu ili volis ili mrzis ... nejma sredine :D
greska...
nit` je volim nit` je mrzim, niti sam bio u alti 8-)
black

#1853 Re: ALTA Centar

Post by black »

ultima_palabra wrote: Nemoj da to propustimo :mrgreen:
:mrgreen: :P
bez_ideje

#1854 Re: ALTA Centar

Post by bez_ideje »

Vala mi ne pada na pamet da sjedjajem po Alti.zagusljivo mi
Volim je zbog NjuYorkera -kupih divnu haljinicu za 35 KM na snjizenju i Kotona i njihovog spavaceg programa....
ultima_palabra

#1855 Re: ALTA Centar

Post by ultima_palabra »

black wrote:
ultima_palabra wrote: Nemoj da to propustimo :mrgreen:
:mrgreen: :P
Ozbiljno, baš me zanima... nemoj zaturiti negdje na neku bezze temu ;-)
saibaba

#1856 Re: ALTA Centar

Post by saibaba »

Vragolan wrote:
minjonja wrote:aha, ok, znaci ko god se zadesi u alti je pokondirena tikva, ufuran, zeli biti vidjen, a ne zato sto ide da kupi nesto. nas narod je svakako uvijek gledao vise tudja posla nego svoja.
nemoj se sada izvlaciti
vidim nasla si se prozvanom :evil:
salim se
a mislim da znas o cemu mi pricamo

vidim jucer da je lego display
Jeli radi ?
Vragolan

#1857 Re: ALTA Centar

Post by Vragolan »

Splinter wrote:
babyline wrote:alta opsjednuti :)
altu ili volis ili mrzis ... nejma sredine :D
greska...
nit` je volim nit` je mrzim, niti sam bio u alti 8-)

sjoooo ocam onda nemas pravo odvje pricat haj razligu :evil:
kad odes do kumpjerka na kumpjer onda se javi
p.s. skeniraj racun i naljepi ga ovdje da bi ti povjerovali
hassena

#1858 Re: ALTA Centar

Post by hassena »

Srednja zalost, poput bilo kojeg drugog centra (pomalo mi liči na i pijacu po kvalitetu robe, izuzev NY i još kojeg), BBI mi odudara od svakog, kad udjem u njega bolji mi je 100 puta od Alte.
Prvo i osnovno:pršće im voda oko one zidne fontane, pa je mokro 2 m u prečniku, moze se lako okliznut i pasti..a, meni je sigurnost najvaznija :D , pa tek onda mogu gledati stvarčice po radnjama.
Eh, jedino šta mi je super, panakota..time ce mene privuci, debelu gurmanku.
cappuccino

#1859 Re: ALTA Centar

Post by cappuccino »

Eh da podijelim i ja moje iskustvo...upravo sam dosla sa rucka. Nisam isla u Vapiano...nego sam otisla na posljednji sprat u restoran koji ima cetiri dijela...vidim prvi dio Yam Yam kombinacije spagete+oni prelivi 7,5 KM, Burger House hamburgeri po 6 KM, treci dio je Krompir tako nesto tamo su sendvichi, ali najbolji cetvrti dio restorana je sa kuhanim jelima...ja sam uzela bosanske kolacice koji kostaju 6 KM, kolega hadžijski ćevap koji kosta 7 KM. Mozete cak kombinovati 2 kuhana jela, uz to dobijete prilog koji hocete koji se naravno ne placa. Onako sam preletila ocima sta jos imaju...pizze su po 5 i 6 KM maragarita i kapricoza, veliki cevapi od 6 KM, dupli hamburger 5 KM...itd itd. Sve u svemu taj cetvrti dio ima najnormalnije cijene..toplo preporucujem :thumbup:
Mr Hiccup

#1860 Re: ALTA Centar

Post by Mr Hiccup »

isti taj restoran imate i u bbi, odnosno na bascarsiji - staklo
A_I_

#1861 Re: ALTA Centar

Post by A_I_ »

Uz Hadzibajric, taj Bexx/Staklo su mi najbolji. Prava jela kao kod kuce, salate i hljeb odlicni (cak su poceli praviti i pikantni hljeb s jajima njam njam :-D ).
Neki dan sam nakon dugo vremena jeo u merkatorovom restoranu - ocito su poskupili jer me prosjecni rucak+salata doslo skoro 13KM dok me u tom Bexxu/Staklu najcesce dodje 8,5KM.
I za razliku od ostalih koji cigance , ovi ne naplacuju hljeb pa ne moras vagati koliko ces kriski uzeti.

Samo ovako su previse zbijene ascinice od Marin dvora do Carsije; fali na potezu Otoka - Socijalno da vise ljudi moze zdravo jesti u gradu.
kojeime

#1862 Re: ALTA Centar

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 14:24, edited 1 time in total.
smoki_choko

#1863 Re: ALTA Centar

Post by smoki_choko »

sta je ono na displayu. stavili desktop temu i odmah im se pokvarila ona jedna kocka. ja katastrofe
manki

#1864 Re: ALTA Centar

Post by manki »

Uf, Vapiano izbacio nove ponude :shock:

Image

Image

Image

Image

Death by Chocolate kolač, i kuhano vino.. uf... :dance:
veljaca

#1865 Re: ALTA Centar

Post by veljaca »

Trebao bi sa-x naplatiti ovu reklamu .... :D
maraska

#1866 Re: ALTA Centar

Post by maraska »

Svaka čast za ove nove ponude u Vapianu!

Inače, ovaj Death by Chocolate je nešto najodvratnije što sam jela u posljednje vrijeme. Neka brašnasta podloga (kao halva) sa bljakastom čoko glazurom. :run:
alcho

#1867 Re: ALTA Centar

Post by alcho »

maraska wrote:Svaka čast za ove nove ponude u Vapianu!

Inače, ovaj Death by Chocolate je nešto najodvratnije što sam jela u posljednje vrijeme. Neka brašnasta podloga (kao halva) sa bljakastom čoko glazurom. :run:
Zato se i zove Death by Chocolate :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1868 Re: ALTA Centar

Post by JoseMujica »

ma Vapiano je meni za povraćat ubleha...odem s jaranom kafu popit i moram nake kartice nosat ko da sam u CIA-u ušo...

kafa, piće i ručak služe ljudima da pobjegnu malo od posla i opuste se a ne da kartice provlače i samoposlužuju se kafom za 2 KM :-) al radiće dok ima high level levata

ona aščinica na 4-tom je za Vapiano VIP dernek kod Haile Selasia, što se klope tiče
zonbirile

#1869 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

ko li dozvoli ono prekoputa da se gradi-Al Šidi.Zatvorio sve vizure,mrak na ulici kao u klancu,a furaju još u vis.Ja balkanca vulgarisa i poimanja grada.Selo sa 400 000 seljaka.
holowey

#1870 Re: ALTA Centar

Post by holowey »

zonbirile wrote:ko li dozvoli ono prekoputa da se gradi-Al Šidi.Zatvorio sve vizure,mrak na ulici kao u klancu,a furaju još u vis.Ja balkanca vulgarisa i poimanja grada.Selo sa 400 000 seljaka.
tako su vjerovatno i iz avde jabucice (ili kako se vec zove ona ulica iza vojne) govorili dok se gradila vojna bolnica...
krusty

#1871 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

holowey wrote:
zonbirile wrote:ko li dozvoli ono prekoputa da se gradi-Al Šidi.Zatvorio sve vizure,mrak na ulici kao u klancu,a furaju još u vis.Ja balkanca vulgarisa i poimanja grada.Selo sa 400 000 seljaka.
tako su vjerovatno i iz avde jabucice (ili kako se vec zove ona ulica iza vojne) govorili dok se gradila vojna bolnica...

upravu je covjek, ono je cirkus, preblizu je ceste, mogli su pomjeriti zgradu prema miljacki 10 metara i bilo bi sve normalnije, pa eno onaj jedan stub sto drzi kontaktnu mrezu za tramvaje je bukvalno unutar zgrade :lol: :lol:
zonbirile

#1872 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

holowey wrote:
-------------------------------------------------------
ako si ikada prošao ulicom Avde Jabučice ne možeš to tvrditi.Sem toga "ugrožena" je Kalemova,a ne Avdina.Razlika između Vojne i Al Shidi monstruma je da je neboder vojne više od 100m udaljen od kuća,ono sranje -strava.
holowey

#1873 Re: ALTA Centar

Post by holowey »

zonbirile wrote:
holowey wrote:
-------------------------------------------------------
ako si ikada prošao ulicom Avde Jabučice ne možeš to tvrditi.Sem toga "ugrožena" je Kalemova,a ne Avdina.Razlika između Vojne i Al Shidi monstruma je da je neboder vojne više od 100m udaljen od kuća,ono sranje -strava.
napisah da nisam siguran kako se zove ulica odmah iza vojne...meni je i u toj ulici mrak...
btw, zar nece neboder alshidijeve gradjevine biti na ovom kraju blize riv-u? eto, opet ce biti momacki udaljen od kuca... ne znam sto se sad bunis, sto se nisi bunio na javnoj raspravi za regulacioni plan za podrucje? a davno je predstavljen i izgled objekta, sto nije bilo tad protesta? imas i sad prilike, okupi istomisljenike i pred vladu pa protestvujte, blokirajte gradiliste, trazite da se smanji broj etaza, a nemojte naprdjivati na forumu kako je grozan objekat (slucajno na temi o alti kojoj je isti ovja objekat biti zesca konkurencija)...
nego,na maketi to divno krasno izgleda, a sada nedovrseno ruzno pa je problem... sabura, kad se dovrsi, cvjetaces :D
karanana

#1874 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

razlika izmedju kalemove/avde jabucice je i ta da su te obje ulice na uzvisenju u brdu tako da gradnja bolnice i nije toliko zagradila ni pogled ni svjetlost. a jeste, slazem se da je ona betonska konstrukcija alshiddija u ovom stadiju gradnje hladna i ruzna, ali bit ce bolje kad se na to nabaci fasada/staklo.

btw. ako prolazite sa druge strane alte, na onaj ulaz do unitica, i ako hodate uz onu radnju koton, cesto se mogu vidjeti u sobama za probavanje trebe koje ne zagrnu dobro zastore pa se moze oshmekati kako se presvlace. nadam se da citanjem ovoga nece postati obazrivije i zagrtati one zastore bolje nego do sada.
Karabaja

#1875 Re: ALTA Centar

Post by Karabaja »

karanana wrote:btw. ako prolazite sa druge strane alte, na onaj ulaz do unitica, i ako hodate uz onu radnju koton, cesto se mogu vidjeti u sobama za probavanje trebe koje ne zagrnu dobro zastore pa se moze oshmekati kako se presvlace. nadam se da citanjem ovoga nece postati obazrivije i zagrtati one zastore bolje nego do sada.
:D
Post Reply