ALTA Centar
-
zonbirile
#1851 Re: ALTA Centar
sječam se kada završiše Skenderiju,odrednica posta papcima,umjesto željezničke stanice i gume što gori.Sada Alta,idemo dalje-El Šidi.
- mrtva kokoš
#1852 Re: ALTA Centar
greska...babyline wrote:alta opsjednuti
altu ili volis ili mrzis ... nejma sredine
nit` je volim nit` je mrzim, niti sam bio u alti
- black
#1853 Re: ALTA Centar
ultima_palabra wrote: Nemoj da to propustimo
- bez_ideje
#1854 Re: ALTA Centar
Vala mi ne pada na pamet da sjedjajem po Alti.zagusljivo mi
Volim je zbog NjuYorkera -kupih divnu haljinicu za 35 KM na snjizenju i Kotona i njihovog spavaceg programa....
Volim je zbog NjuYorkera -kupih divnu haljinicu za 35 KM na snjizenju i Kotona i njihovog spavaceg programa....
- ultima_palabra
#1855 Re: ALTA Centar
Ozbiljno, baš me zanima... nemoj zaturiti negdje na neku bezze temublack wrote:ultima_palabra wrote: Nemoj da to propustimo![]()
- saibaba
#1856 Re: ALTA Centar
Jeli radi ?Vragolan wrote:nemoj se sada izvlacitiminjonja wrote:aha, ok, znaci ko god se zadesi u alti je pokondirena tikva, ufuran, zeli biti vidjen, a ne zato sto ide da kupi nesto. nas narod je svakako uvijek gledao vise tudja posla nego svoja.
vidim nasla si se prozvanom![]()
salim se
a mislim da znas o cemu mi pricamo
vidim jucer da je lego display
- Vragolan
#1857 Re: ALTA Centar
Splinter wrote:greska...babyline wrote:alta opsjednuti
altu ili volis ili mrzis ... nejma sredine
nit` je volim nit` je mrzim, niti sam bio u alti
sjoooo ocam onda nemas pravo odvje pricat haj razligu
kad odes do kumpjerka na kumpjer onda se javi
p.s. skeniraj racun i naljepi ga ovdje da bi ti povjerovali
- hassena
#1858 Re: ALTA Centar
Srednja zalost, poput bilo kojeg drugog centra (pomalo mi liči na i pijacu po kvalitetu robe, izuzev NY i još kojeg), BBI mi odudara od svakog, kad udjem u njega bolji mi je 100 puta od Alte.
Prvo i osnovno:pršće im voda oko one zidne fontane, pa je mokro 2 m u prečniku, moze se lako okliznut i pasti..a, meni je sigurnost najvaznija
, pa tek onda mogu gledati stvarčice po radnjama.
Eh, jedino šta mi je super, panakota..time ce mene privuci, debelu gurmanku.
Prvo i osnovno:pršće im voda oko one zidne fontane, pa je mokro 2 m u prečniku, moze se lako okliznut i pasti..a, meni je sigurnost najvaznija
Eh, jedino šta mi je super, panakota..time ce mene privuci, debelu gurmanku.
- cappuccino
#1859 Re: ALTA Centar
Eh da podijelim i ja moje iskustvo...upravo sam dosla sa rucka. Nisam isla u Vapiano...nego sam otisla na posljednji sprat u restoran koji ima cetiri dijela...vidim prvi dio Yam Yam kombinacije spagete+oni prelivi 7,5 KM, Burger House hamburgeri po 6 KM, treci dio je Krompir tako nesto tamo su sendvichi, ali najbolji cetvrti dio restorana je sa kuhanim jelima...ja sam uzela bosanske kolacice koji kostaju 6 KM, kolega hadžijski ćevap koji kosta 7 KM. Mozete cak kombinovati 2 kuhana jela, uz to dobijete prilog koji hocete koji se naravno ne placa. Onako sam preletila ocima sta jos imaju...pizze su po 5 i 6 KM maragarita i kapricoza, veliki cevapi od 6 KM, dupli hamburger 5 KM...itd itd. Sve u svemu taj cetvrti dio ima najnormalnije cijene..toplo preporucujem 
-
Mr Hiccup
#1860 Re: ALTA Centar
isti taj restoran imate i u bbi, odnosno na bascarsiji - staklo
- A_I_
#1861 Re: ALTA Centar
Uz Hadzibajric, taj Bexx/Staklo su mi najbolji. Prava jela kao kod kuce, salate i hljeb odlicni (cak su poceli praviti i pikantni hljeb s jajima njam njam
).
Neki dan sam nakon dugo vremena jeo u merkatorovom restoranu - ocito su poskupili jer me prosjecni rucak+salata doslo skoro 13KM dok me u tom Bexxu/Staklu najcesce dodje 8,5KM.
I za razliku od ostalih koji cigance , ovi ne naplacuju hljeb pa ne moras vagati koliko ces kriski uzeti.
Samo ovako su previse zbijene ascinice od Marin dvora do Carsije; fali na potezu Otoka - Socijalno da vise ljudi moze zdravo jesti u gradu.
Neki dan sam nakon dugo vremena jeo u merkatorovom restoranu - ocito su poskupili jer me prosjecni rucak+salata doslo skoro 13KM dok me u tom Bexxu/Staklu najcesce dodje 8,5KM.
I za razliku od ostalih koji cigance , ovi ne naplacuju hljeb pa ne moras vagati koliko ces kriski uzeti.
Samo ovako su previse zbijene ascinice od Marin dvora do Carsije; fali na potezu Otoka - Socijalno da vise ljudi moze zdravo jesti u gradu.
-
kojeime
- smoki_choko
#1863 Re: ALTA Centar
sta je ono na displayu. stavili desktop temu i odmah im se pokvarila ona jedna kocka. ja katastrofe
-
manki
#1864 Re: ALTA Centar
Uf, Vapiano izbacio nove ponude

Death by Chocolate kolač, i kuhano vino.. uf...

Death by Chocolate kolač, i kuhano vino.. uf...
- veljaca
#1865 Re: ALTA Centar
Trebao bi sa-x naplatiti ovu reklamu .... 
-
maraska
#1866 Re: ALTA Centar
Svaka čast za ove nove ponude u Vapianu!
Inače, ovaj Death by Chocolate je nešto najodvratnije što sam jela u posljednje vrijeme. Neka brašnasta podloga (kao halva) sa bljakastom čoko glazurom.
Inače, ovaj Death by Chocolate je nešto najodvratnije što sam jela u posljednje vrijeme. Neka brašnasta podloga (kao halva) sa bljakastom čoko glazurom.
- alcho
#1867 Re: ALTA Centar
Zato se i zove Death by Chocolatemaraska wrote:Svaka čast za ove nove ponude u Vapianu!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1868 Re: ALTA Centar
ma Vapiano je meni za povraćat ubleha...odem s jaranom kafu popit i moram nake kartice nosat ko da sam u CIA-u ušo...
kafa, piće i ručak služe ljudima da pobjegnu malo od posla i opuste se a ne da kartice provlače i samoposlužuju se kafom za 2 KM
al radiće dok ima high level levata
ona aščinica na 4-tom je za Vapiano VIP dernek kod Haile Selasia, što se klope tiče
kafa, piće i ručak služe ljudima da pobjegnu malo od posla i opuste se a ne da kartice provlače i samoposlužuju se kafom za 2 KM
ona aščinica na 4-tom je za Vapiano VIP dernek kod Haile Selasia, što se klope tiče
-
zonbirile
#1869 Re: ALTA Centar
ko li dozvoli ono prekoputa da se gradi-Al Šidi.Zatvorio sve vizure,mrak na ulici kao u klancu,a furaju još u vis.Ja balkanca vulgarisa i poimanja grada.Selo sa 400 000 seljaka.
- holowey
#1870 Re: ALTA Centar
tako su vjerovatno i iz avde jabucice (ili kako se vec zove ona ulica iza vojne) govorili dok se gradila vojna bolnica...zonbirile wrote:ko li dozvoli ono prekoputa da se gradi-Al Šidi.Zatvorio sve vizure,mrak na ulici kao u klancu,a furaju još u vis.Ja balkanca vulgarisa i poimanja grada.Selo sa 400 000 seljaka.
-
krusty
#1871 Re: ALTA Centar
holowey wrote:tako su vjerovatno i iz avde jabucice (ili kako se vec zove ona ulica iza vojne) govorili dok se gradila vojna bolnica...zonbirile wrote:ko li dozvoli ono prekoputa da se gradi-Al Šidi.Zatvorio sve vizure,mrak na ulici kao u klancu,a furaju još u vis.Ja balkanca vulgarisa i poimanja grada.Selo sa 400 000 seljaka.
upravu je covjek, ono je cirkus, preblizu je ceste, mogli su pomjeriti zgradu prema miljacki 10 metara i bilo bi sve normalnije, pa eno onaj jedan stub sto drzi kontaktnu mrezu za tramvaje je bukvalno unutar zgrade
-
zonbirile
#1872 Re: ALTA Centar
-------------------------------------------------------holowey wrote:tako su vjerovatno i iz avde jabucice (ili kako se vec zove ona ulica iza vojne) govorili dok se gradila vojna bolnica...zonbirile wrote:ko li dozvoli ono prekoputa da se gradi-Al Šidi.Zatvorio sve vizure,mrak na ulici kao u klancu,a furaju još u vis.Ja balkanca vulgarisa i poimanja grada.Selo sa 400 000 seljaka.
ako si ikada prošao ulicom Avde Jabučice ne možeš to tvrditi.Sem toga "ugrožena" je Kalemova,a ne Avdina.Razlika između Vojne i Al Shidi monstruma je da je neboder vojne više od 100m udaljen od kuća,ono sranje -strava.
- holowey
#1873 Re: ALTA Centar
napisah da nisam siguran kako se zove ulica odmah iza vojne...meni je i u toj ulici mrak...zonbirile wrote:-------------------------------------------------------holowey wrote:tako su vjerovatno i iz avde jabucice (ili kako se vec zove ona ulica iza vojne) govorili dok se gradila vojna bolnica...zonbirile wrote:ko li dozvoli ono prekoputa da se gradi-Al Šidi.Zatvorio sve vizure,mrak na ulici kao u klancu,a furaju još u vis.Ja balkanca vulgarisa i poimanja grada.Selo sa 400 000 seljaka.
ako si ikada prošao ulicom Avde Jabučice ne možeš to tvrditi.Sem toga "ugrožena" je Kalemova,a ne Avdina.Razlika između Vojne i Al Shidi monstruma je da je neboder vojne više od 100m udaljen od kuća,ono sranje -strava.
btw, zar nece neboder alshidijeve gradjevine biti na ovom kraju blize riv-u? eto, opet ce biti momacki udaljen od kuca... ne znam sto se sad bunis, sto se nisi bunio na javnoj raspravi za regulacioni plan za podrucje? a davno je predstavljen i izgled objekta, sto nije bilo tad protesta? imas i sad prilike, okupi istomisljenike i pred vladu pa protestvujte, blokirajte gradiliste, trazite da se smanji broj etaza, a nemojte naprdjivati na forumu kako je grozan objekat (slucajno na temi o alti kojoj je isti ovja objekat biti zesca konkurencija)...
nego,na maketi to divno krasno izgleda, a sada nedovrseno ruzno pa je problem... sabura, kad se dovrsi, cvjetaces
- karanana
#1874 Re: ALTA Centar
razlika izmedju kalemove/avde jabucice je i ta da su te obje ulice na uzvisenju u brdu tako da gradnja bolnice i nije toliko zagradila ni pogled ni svjetlost. a jeste, slazem se da je ona betonska konstrukcija alshiddija u ovom stadiju gradnje hladna i ruzna, ali bit ce bolje kad se na to nabaci fasada/staklo.
btw. ako prolazite sa druge strane alte, na onaj ulaz do unitica, i ako hodate uz onu radnju koton, cesto se mogu vidjeti u sobama za probavanje trebe koje ne zagrnu dobro zastore pa se moze oshmekati kako se presvlace. nadam se da citanjem ovoga nece postati obazrivije i zagrtati one zastore bolje nego do sada.
btw. ako prolazite sa druge strane alte, na onaj ulaz do unitica, i ako hodate uz onu radnju koton, cesto se mogu vidjeti u sobama za probavanje trebe koje ne zagrnu dobro zastore pa se moze oshmekati kako se presvlace. nadam se da citanjem ovoga nece postati obazrivije i zagrtati one zastore bolje nego do sada.
- Karabaja
#1875 Re: ALTA Centar
karanana wrote:btw. ako prolazite sa druge strane alte, na onaj ulaz do unitica, i ako hodate uz onu radnju koton, cesto se mogu vidjeti u sobama za probavanje trebe koje ne zagrnu dobro zastore pa se moze oshmekati kako se presvlace. nadam se da citanjem ovoga nece postati obazrivije i zagrtati one zastore bolje nego do sada.