Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
duga puska wrote:
Mimoza i Regina (tu se kafe u srednjoj pile kad bi se luftalo ili bi se islo na flipere na stanicu ) su u zgradi desno kad se spustas iz kranceviceve prema holidayu.sa unutrasnje strane zgrade, tamo da kazem na marsalku su gledali.nisam tu usao, pa ne pamtim uopste, tako da nemam pojma da li rade i sada
Zadnji put prije rata usao u Zeljeznicku, mozda godinu ranije, da jaran kupi leviske. U prizemlju i na galeriji butik na butiku, ponuda bila bare - bare sa provrednim gradom i Skend bazarom u Skenderiji. Neki dan docekivao nekog, tuga jedna. U prizemlju dvije kafane, na galeriji pustahija.
hahahahah, kolko sam puta fasovo od stare zbog umocka. isao u j. j. zmaj osnovnu, na drveniji, a u 1. gimnaziji se mogao uzet umocak. namasti onom masnocom od piletine pola somuna, pa premaze senfom, a ja slampav, sav se ukapam. izmedju 1. gimnazije i umjetnicke bio kiosk pekara. i danas mi slani okus njihovih pereca u ustima
duga puska wrote:
Mimoza i Regina (tu se kafe u srednjoj pile kad bi se luftalo ili bi se islo na flipere na stanicu ) su u zgradi desno kad se spustas iz kranceviceve prema holidayu.sa unutrasnje strane zgrade, tamo da kazem na marsalku su gledali.nisam tu usao, pa ne pamtim uopste, tako da nemam pojma da li rade i sada
i ja starohan sam dolazio tamo na flipere
stanica bila grad u gradu
ja sam vise bio na fliperima u onom montaznom objektu gdje je danas zmaj. drzao aralica, radio mu onaj rom caki, a vajta bio inventar. njih dvojica spavali u kamp prikolici kod teh. pregleda u velesicima. bio stela na fliperima, prekucavao kao od sale, pa prodavao igre drugim. hhahaha, ne znam da sam ikad mormalno dosao kecom tamo. zakacim se za zadnja vrata tramvaja i na stanicu. u povratku bio jeben onaj prvi stub kod raskrsnice, pa se moras zalijepiti za vrata, da ne bi ostao na stubu
karanana wrote:prije rata kao dijete sa chengic vile, pita kod alje, cevapi u drvenoj cevabdzinici na malom mostu uz bajinu i bekimovu kospicarnu, ne znam kako se zvala, mozda sport. zatim se islo na cevape kod miche koji je ispod vranica nebodera u onim trgovkama malim, sad su tu apoteke sarajevo i neki kafici, mislim da je prostor cevabdzinice prazan. onda hamburger i banjalucke u kiosku preko puta te drvene cevabdzinice na malom mostu, otvorio se nekad kasnije mozda kasnih 80ih. pizza galija. galeta kiosk na ekonomiji, kolaci su mi bili palma, ali se kupovala havana u evropi tj. u njihovom bifeu koji je takodjer bio u onim malim tgovkama ispod vranicinih nebodera.
iza rata bio je aktuelan bilbo i naravno oba otrova.
mahir, poslije karindzanja se spustim.
Meni bio veoma dobar taj hamburger kod malog mosta. Sa ajvarom ako se dobro sjecam
hahahahah, kolko sam puta fasovo od stare zbog umocka. isao u j. j. zmaj osnovnu, na drveniji, a u 1. gimnaziji se mogao uzet umocak. namasti onom masnocom od piletine pola somuna, pa premaze senfom, a ja slampav, sav se ukapam. izmedju 1. gimnazije i umjetnicke bio kiosk pekara. i danas mi slani okus njihovih pereca u ustima
duga puska wrote:
i ja starohan sam dolazio tamo na flipere
stanica bila grad u gradu
ja sam vise bio na fliperima u onom montaznom objektu gdje je danas zmaj. drzao aralica, radio mu onaj rom caki, a vajta bio inventar. njih dvojica spavali u kamp prikolici kod teh. pregleda u velesicima. bio stela na fliperima, prekucavao kao od sale, pa prodavao igre drugim. hhahaha, ne znam da sam ikad mormalno dosao kecom tamo. zakacim se za zadnja vrata tramvaja i na stanicu. u povratku bio jeben onaj prvi stub kod raskrsnice, pa se moras zalijepiti za vrata, da ne bi ostao na stubu
ma sad kad skontam i ja sam realno puno vise para u montaznom objektu ostavio.zajebano bilo kacenje sa stanice, bilo par opasnih šikana
pljeska kod Cavara u Kosevi, gdje je nekad bila benzinska pumpa, indijaneri u slasticarni Korzo na Titovoj, ponekad, kad sam bio pri parama, pizza kod Almira u Galiji, buregdzinica, zaboravio ime, pored cevapdzinice Zeljo, bila dobra krompirusa.
Kad bi se vracali kasno iz Steleksa onda kod Zore na kifle i pavlaku. Pastete u Semberiji i zeljanica i burek kod Dervoza.
Vratiste me u mladost.
ljevoruki wrote:pljeska kod Cavara u Kosevi, gdje je nekad bila benzinska pumpa, indijaneri u slasticarni Korzo na Titovoj, ponekad, kad sam bio pri parama, pizza kod Almira u Galiji, buregdzinica, zaboravio ime, pored cevapdzinice Zeljo, bila dobra krompirusa.
Kad bi se vracali kasno iz Steleksa onda kod Zore na kifle i pavlaku. Pastete u Semberiji i zeljanica i burek kod Dervoza.
Vratiste me u mladost.
Kifle u kiosku na Drveniji, pekara bila na Mjedenici, nisi mogao na red doci od ucenika okolnih skola.
Kod tog covjeka su i somuni bili mrak, moji znaju kako se on zvao ja nemam pojma. Od kad je umro, objekat je prazan, u njihovoj je kuci, niko vise nece da pece kifle i somune