.
- braca
#726 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Iako su i Novica i Novak bili "faktori" u Sarajevu prije rata, drago mi je da se nisu u toku rata i agresije na Sarajevo i BiH ukljucili poput Rajka Kušića u napade i spaljivanje onoga što ih je odgojilo i dalo im afirmaciju: sportske dvorane Sarajeva, mostove, parkove....ljude.
Kad vec ovo pisem, da pripomenem da je i Dragan Kusmuk, iako je takodjer sa Pala, bio i ostao kako treba i nije se prikljucio spaljivanju Sarajeva, ubijanju i slicnim stvarima. Sta je sa njim sada?
Kad vec ovo pisem, da pripomenem da je i Dragan Kusmuk, iako je takodjer sa Pala, bio i ostao kako treba i nije se prikljucio spaljivanju Sarajeva, ubijanju i slicnim stvarima. Sta je sa njim sada?
- Nekako s proljeća
#727 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Bilo ko od vas...zanima me pokojni Karlo.Bandierra Rossa wrote:Praona "Slon".HAVANA wrote:Vraniccccca
Drago mi je.
Pozz...
- amrica
#728 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nekako s proljeća wrote:Bilo ko od vas...zanima me pokojni Karlo.Bandierra Rossa wrote:Praona "Slon".HAVANA wrote:Vraniccccca
Drago mi je.
Pozz...
Visok, mrsav, malo duza kosa, ali nije hasisar, mogao se vidjeti kod Muniba po danu?
- Nekako s proljeća
#729 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ne bih rekao da mislimo na istog.
- amrica
#730 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nekako s proljeća wrote:Ne bih rekao da mislimo na istog.
oki
- HAVANA
#731 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nekako s proljeća wrote:Bilo ko od vas...zanima me pokojni Karlo.Bandierra Rossa wrote:Praona "Slon".HAVANA wrote:Vraniccccca
Drago mi je.
Pozz...
Misliš na klarensa ili karla što je poginuo...?
O karlu ti muha zna malo više...ako se dobro sjećam.
- muha_sa
#732 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
drago mi je ovo procitatNekako s proljeća wrote:Novica Todorović Todor je tokom rata u BiH primio i hranio u svojoj kući u Mladenovcu preko 70 izbjeglica iz Sarajeva. Tamo već odavno živi. Nemam više nikakvih info u vezi njega...
ko je bio pašce još vece je postalo.
-rat = dobar vakat za pogana insana.
- muha_sa
#733 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
koja momcina--ako misli na istog.--pokoj mu duši---pogino na Otesu,HAVANA wrote:
Misliš na klarensa ili karla što je poginuo...?
O karlu ti muha zna malo više...ako se dobro sjećam.
- Nekako s proljeća
#734 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Po toj asocijaciji za Otes, sada sam već sigurniji da govorimo o istom. Kraća kosa, više na pank fazon i bio je hordaš- navijač Sarajeva. Ako mislimo na istog , @muha ili neko drugi kliknite na ovaj link dole i ispišite koju ljudsku o njemu, ili na PP.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... a&start=25
Jašta, nažalost to je ta priča.Ivandić se prezivao.
Hvala
Hvala
- muha_sa
#735 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
jeste,IvandicNekako s proljeća wrote:Po toj asocijaciji za Otes, sada sam već sigurniji da govorimo o istom. Kraća kosa, više na pank fazon i bio je hordaš- navijač Sarajeva. Ako mislimo na istog , @muha ili neko drugi kliknite na ovaj link dole i ispišite koju ljudsku o njemu, ili na PP.
Hvala
-koji su to momci bili i koliko su ljubavi za ovaj grad i državu imali.
- Boom71
#736 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Gagi je nekoliko godina zivio u Kanadi.braca wrote:
Sa zenom i djevojcicama se vratio na Sokolac odakle je i rodom.Zuji i po Palama,a sleti i u Grad.Imao je neku skolu dzuda,nesto se vrtio oko sporta i to.
Nikada se nije iskopromitovao,kako ni na pocetku rata,tako i do dana danasnjeg.
Zena mu je muslimanka i radi kao doktorica.
-
irenam
#737 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
http://a.imageshack.us/img690/385/senadciric.jpg evo slike od mog dragog neprezaljenog i nesudjenog kuma Pirge
-
DZONPI
#738 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Halo nije bila furka se pomarisat ali oni brate gdje god dodju zajabavali nase trebe,dobacivali,kontaju ako su pitomci mogu sta hoce e nemoze pasa moj.Mi smo bili jebena generacija,nije nama mogo svaki papak radit po gradu sta hoce.Nekazem bilo je nekad i nepotrebne marisane ali nemozes ti svoje prosipat nama po Sarajvu neide hadzo.Tako je to bilo a ne sad papak i cajka zavladali gradom.
- vicious
#739 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Uf kako dobra tema, a tek sad naletih na nju...
Velika molba za HAVANU: hajde molim te ako možeš ponovo uploaduj one slike što si stavljao na ovoj temi, čini mi se oko 17 stranice pa naovamo... nema ih više, a vidim spominju se sve neka meni poznata imena... ee, lude 80-e!
Velika molba za HAVANU: hajde molim te ako možeš ponovo uploaduj one slike što si stavljao na ovoj temi, čini mi se oko 17 stranice pa naovamo... nema ih više, a vidim spominju se sve neka meni poznata imena... ee, lude 80-e!
- Edin H.
#740 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Vi ste bili nekakvi namcorasti.DZONPI wrote:Halo nije bila furka se pomarisat ali oni brate gdje god dodju zajabavali nase trebe,dobacivali,kontaju ako su pitomci mogu sta hoce e nemoze pasa moj.Mi smo bili jebena generacija,nije nama mogo svaki papak radit po gradu sta hoce.Nekazem bilo je nekad i nepotrebne marisane ali nemozes ti svoje prosipat nama po Sarajvu neide hadzo.Tako je to bilo a ne sad papak i cajka zavladali gradom.
Kod nas dodju, natjerase nas da radimo vjezbe
Bilo je i njih finih momaka, ali takvo vrijeme bilo
- HAVANA
#742 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Chisum wrote:
Svaki grad, bez obzira koliki je, ima ekipu koja odzivi i isfura taj grad do daske, ne stedeci se... i nebitno ko gdje izlazi i sta ga propaljuje, ipak se svi mi , prije ili kasnije, pa makar i samo jednom - sretnemo, a da se i taj jedan-jedini put nikada ne zaboravi.
A sa druge su strane oni koji su nas posmatrali iz kakvog coska, oni kraj kojih prodjes, a ne vidis ih. Nemam nista protiv njih... ali ih ne znam.
Ja sam u ovaj grad zaljubljen od rodjenja, a kako mu drugacije pokazati tu ljubav nego - znajuci njegove ulice, njegove price, tajne, hiljade lica koja osjecaju isto.
Sarajevo se mora zivjeti. Zato se, valjda, ovako lako i nadjemo.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svidja mi se ovaj post, pa reko...da ponovim
- vicious
#743 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma bravo Havana majstore
Ako ima još, samo šibaj!
Ako ima još, samo šibaj!
- šestiverbalnimesija
#744 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Svaka cast, ponajbolja u zadnje vrjeme.
Sjeca li se ko Džonija sa Ilidže?
Sjeca li se ko Džonija sa Ilidže?
-
zampolini
#745 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Dzoni,poginuo na pocetku rata u pucnjavi u jednom ilidzanskom kaficu.pircalo se da je to iscenirao Mongo(buduci vojvoda) Dzoni je bio lafcina,hari takodje njegova desna ruka....
- šestiverbalnimesija
#746 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Zar nije njemu došao Dedi glave (pogino u ratu).zampolini wrote:Dzoni,poginuo na pocetku rata u pucnjavi u jednom ilidzanskom kaficu.pircalo se da je to iscenirao Mongo(buduci vojvoda) Dzoni je bio lafcina,hari takodje njegova desna ruka....
-
zampolini
#747 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
pa jeste,Dedi i Dzoni su se popucalui, to je Mongo(apotekar sa Ilidze) zakuhao
-
zampolini
#748 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
ako se sjecas Dzonija,moras znati i Harija,bili su nerazdvojni.Uglavnom premlatili su nekog lika kod Tople na Ilidzi,poslije taj prica sto je dobio batina,pitala ga raja ko te nalupao,kaze on ma nemam pojma,neki amerikanci(Dzoni i Hari)
a Dzoni rahmetli je dobio ime Dzoni,jer se rodio na dan kad je ubijen Dzon Kenedi,imao je i buraza Erika koji je poginuo u Otesu
- vicious
- HAVANA
#750 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
vicious wrote:HAVANA wrote:Faćo,zlaja,riči,onda,nada,mali emir.
Havana, pls mozes li i ove slike ponovo staviti?HAVANA wrote:
Linda,adić,jugo,ari...
Cigina nije iz naselja...kuk...
To su ove što sam stavio...osim cigine...