Da, to je taj hairlija.amrica wrote:sofist wrote:Škrba je ubijen u Beogradu od strane "zemunaca". Je li živ Dragiša Kujačić? Gdje je Sejo Bubuleja?braca wrote:Misliš Šok, šatro džudista, mislim da on bijaše sa Švrakinog, ali možda i griješim?
Ne reće ništa o Tubić Siniši bilderu i pajdi mu Škrbi, također bilderu? Čini mi se da je Škrba ubijen, ali nisam 100% siguran. Siniša je uvijek bio regulare momak.
Je li ovaj Dragisa sa Brnetom hodao? Isto onako povelik?
.
-
sofist
#651 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
- braca
#652 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A Emir Kučukalić?
ovaj emir mi je komsija ako mislis na istog ..sad je u godinama..zivi na logavinoj..[/quote]
Jest, jest, taj Emir Kučukalić, nekada davno bio je pravo zaje*an, ali lik je iz gospodske i ugledne porodice, ali eto nije se bacio na nauku, već na neki drugi način života. Pravo poštovan bio i ostao.
E......dal' se neko sjeća i dal' uopšte zna - KERU? Kera je bio legenda Sarajeva, živio je po Holandiji i radio što-šta, no kada je u Sarajevu, na moru ili Jahorini niko u njegovoj blizini nije plaćao račune, on je mogao podnjeti da plaća ture i ture ne pića, ne samo piće, već prstaca, pečenja i svega.
Glavna fraza mu je bila - jebo ba njih, OTKOSI!
Vidjao sam ga zadnjih godina kako potpuno izgubljen i lud hoda ulicama, kažu da se je motao po Privrednom gradu na Skenderiji, a čuo sam da je umro. Pa i ne vidjam ga više. Nije bio agresivac, samo nako, uvijek je častio raju nemilice gdje god se pojavi, a završio je kao zadnja bijeda. No, raja se svega toga sječa, pa smo mu uvijek davali nešto love kad bi ga sreli......
ovaj emir mi je komsija ako mislis na istog ..sad je u godinama..zivi na logavinoj..[/quote]
Jest, jest, taj Emir Kučukalić, nekada davno bio je pravo zaje*an, ali lik je iz gospodske i ugledne porodice, ali eto nije se bacio na nauku, već na neki drugi način života. Pravo poštovan bio i ostao.
E......dal' se neko sjeća i dal' uopšte zna - KERU? Kera je bio legenda Sarajeva, živio je po Holandiji i radio što-šta, no kada je u Sarajevu, na moru ili Jahorini niko u njegovoj blizini nije plaćao račune, on je mogao podnjeti da plaća ture i ture ne pića, ne samo piće, već prstaca, pečenja i svega.
Vidjao sam ga zadnjih godina kako potpuno izgubljen i lud hoda ulicama, kažu da se je motao po Privrednom gradu na Skenderiji, a čuo sam da je umro. Pa i ne vidjam ga više. Nije bio agresivac, samo nako, uvijek je častio raju nemilice gdje god se pojavi, a završio je kao zadnja bijeda. No, raja se svega toga sječa, pa smo mu uvijek davali nešto love kad bi ga sreli......
- muha_sa
#653 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
rahmetli Kera
dobra sijela u njegovoj kafani-- u Vogošći-- bila
dobra sijela u njegovoj kafani-- u Vogošći-- bila
- Chisum
#654 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
braca wrote:Jest, jest, taj Emir Kučukalić, nekada davno bio je pravo zaje*an, ali lik je iz gospodske i ugledne porodice, ali eto nije se bacio na nauku, već na neki drugi način života. Pravo poštovan bio i ostao.
Ma Emir, dobar k'o hljeb, al' komad budale samo takav... Kakva nauka.. on se uhvatio onog bandita Chesmena i njemu slicnih i landrao s njima.
Jebiga, jaka porodica, ali najmladji bio, pa razmazen... Brat mu Zijo bio dekan muzicke akademije, covjek svjetska klasa, a stari im je, u ona doba, dva fakulteta im'o... doktorirao u Lozani. Opet kazem - u ona doba. Pa ti sad vidi...
Al' najjaci mu je treci brat... Refko Baglama
Ma ta Logavina je nesto sto se tesko nalazi... pa onda od Emira, pa uz ulicu... Aziz Pasha, mangup samo takav... to je bila ta ekipa - Gopoja, Sekula itd... maltretirali pola Carsije... pa jos kad im bazen otvore...
Pa dalje od Aziza, braca Dzinovic... bilo ih tona.. jos se kao klinac sjecam prica sta su radili, a svi k'o beton... Najstariji brat im poginuo kao partizan prvoborac, pa mu je i slika stajala gore na Logavinoj u domu kulture, pa Fahro (bio jedan od najjacih sarajevskih izbacivaca), Nihad, Shvabo, pa Chita, pravi bandit, otisao u Ameriku... zajebana braca bila... prava sarajevska ekipa.
Pa Avdo Muzaferija... izgledao k'o kakav terminator..... Pa Resho Koreja... imao nesrecu da odrasta u ulici punoj siledzija, pa kad im je dosadno njega izdegenece... tako su nama pricali kad smo bili jos omladinci.
A tu je bio i Shage i njegov brat, Beli, allah mu rahmetile... ubijen na Carsiji.
A Kera... e neka se i njega neko sjetio. E to je bio jedan lik kakav se rijetko srece. I evo, braca napisa upravo ono sto bi svima palo napamet kada se sjete Kere, allahrahmetile - trosenje para, cascavanja kakva se rijetko pamte.... Zvali su ga dzeparos-boem...
Sjedi s Kera, pije i mlati glavom... pita neko - Kera sta ti je... kaze da istjeruje dzine...
Jace mlati, Kera, jace... Porucuje Mali Zulic...
Umro je.
... zapalishe babu...HAVANA wrote:
Dragiša i ćelo...
Delimustaficevi "uposlenici".
- muha_sa
#655 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Chisum
vratio si me hej hej godina
dosta sam toga pozaboravljo
a plah vakat bio--što jest jest
vratio si me hej hej godina
a plah vakat bio--što jest jest
- Edin H.
#656 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Mislim da se ne radi i istom Dragisi, ovaj je bio najbolji jaran sa Celom Ismetom. Zajedno su i u Zenici lezali kada su onu zenu tokom pljacke zavezali cilimom.amrica wrote:
Ovaj Dragisa je jednom izb'o nekog momka zato sto mu nije dao stripove
Postoji prica da je pokusao pomoci nekoj nasoj raji tokom rata na Palama, te da su ga zbog toga strpali u muriju i da je imao problema. Ovo ne znam koliko je tacno.
- amrica
#657 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Edin H. wrote:Mislim da se ne radi i istom Dragisi, ovaj je bio najbolji jaran sa Celom Ismetom. Zajedno su i u Zenici lezali kada su onu zenu tokom pljacke zavezali cilimom.amrica wrote:
Ovaj Dragisa je jednom izb'o nekog momka zato sto mu nije dao stripove![]()
Postoji prica da je pokusao pomoci nekoj nasoj raji tokom rata na Palama, te da su ga zbog toga strpali u muriju i da je imao problema. Ovo ne znam koliko je tacno.
Ne sjecam se bas najbolje, citava ta ekipa, celo, brne, njufko, dragisa i slicni su bili varijanta: zaobidji u sto sirem luku
Isti milje.
- Chisum
#658 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Dragisa Kujacic je jedan i to je Dragisa koji je bio Celin najblizi prijatelj tih godina.Edin H. wrote:Mislim da se ne radi i istom Dragisi, ovaj je bio najbolji jaran sa Celom Ismetom. Zajedno su i u Zenici lezali kada su onu zenu tokom pljacke zavezali cilimom.amrica wrote:
Zajedno sa Celom zajedno odradjivao neke poslove za Delimustafica, a onu su, zenu, tj. babu, umotali u cilim i, kazu, zamalo zivu spalili.
Istina je da je i pomogao nekoj raji tokom rata. Ovo znam iz prve ruke, tako da - jeste bio na njihovoj strani... ali jeste i u par navrata pokazao obraz.
Za sofistu.... Sejo Bubuleja.... godinama sam ga vidjao kako se mora po Carsiji (bas oko onog dijela gdje je i Emir Sahinagic imao svoje prostore, pa mi zato odmah i pade napamet kada neko pomenu Emira)...a i sada je mislim ziv i zdrav.
- Edin H.
#659 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Kada je bilo sudjenje Dragisi i Ismetu za tu pljacku i nekolicinu drugih djela sjecam se kada su poslali tuzitelju/ci (ne mogu se sjetiti spola) nekog decka na vrata sa pistoljem. Mali pozvonio, ali se prepao, pa nije pucao.
- Edin H.
#660 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Da li ti se dopadao Nixon?amrica wrote:Edin H. wrote:Mislim da se ne radi i istom Dragisi, ovaj je bio najbolji jaran sa Celom Ismetom. Zajedno su i u Zenici lezali kada su onu zenu tokom pljacke zavezali cilimom.amrica wrote:
Postoji prica da je pokusao pomoci nekoj nasoj raji tokom rata na Palama, te da su ga zbog toga strpali u muriju i da je imao problema. Ovo ne znam koliko je tacno.![]()
Ne sjecam se bas najbolje, citava ta ekipa, celo, brne, njufko, dragisa i slicni su bili varijanta: zaobidji u sto sirem luku![]()
Isti milje.
- Nekako s proljeća
#661 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
To je taj diler Dragiša...uzeo teritoriju na Grbavici ....Ismet ostao u gradu... i taj je isti Dragiša imao sa Branislavom-Brnetom problema ...ranjavanje u stomak....idiot ...
- respo
#662 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
sejo bubuleja je se jedno vrijeme vrtio kod rahmetli rese torlaka na c vili u lotosu
-
isaisa
#663 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Bila su to ljepa vremena ali zov prirode odazvo je neke u sume
-
gvomo
#664 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
zna li neko mozda nešto o utiju? držao zlatare prije rata i bio navodno u organizovanom kriminalu? ubijen čini mi se u belgiji ili holandiji.
- muha_sa
#665 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
jebat ihisaisa wrote:Bila su to ljepa vremena ali zov prirode odazvo je neke u sume
- amrica
#666 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Da li ti se dopadao Nixon?Edin H. wrote:[
![]()
Ne sjecam se bas najbolje, citava ta ekipa, celo, brne, njufko, dragisa i slicni su bili varijanta: zaobidji u sto sirem luku![]()
Isti milje.
Dje me nadje
Niksona znam samo onako iz prica, nesto se ne sjecam da je puno hodao po skenderiji. Njufko mi je bio nocna mora, i dnevna mora.... i dan danas kad ga vidim 'nakog mrskog i debelog kako igra sah (Njufko i intelektualne igre
Sjeca li se ko Nene sto je hodao sa Njufkom citav zivot? Ostao ovdje armiji i pogodio ga snajper tacno medju oci na Vrbanji, u supljikavoj 93. mislim? Pricalo se da mu je to smjestio neko od stare raje zato sto je ostao. Onako dosta nizi, ali nabildan.
- Edin H.
#667 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Od kada su ih SDS i SDA pustili iz Zenice pa do rata, radili su zajedno, ali se onda valjda i trziste podijelilo.Nekako s proljeća wrote:To je taj diler Dragiša...uzeo teritoriju na Grbavici ....Ismet ostao u gradu... i taj je isti Dragiša imao sa Branislavom-Brnetom problema ...ranjavanje u stomak....idiot ...
A onda je Ismet ionako otisao u hale, bio je glavni u Centralnom zatvoru
- HAVANA
#668 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
amrica wrote:Da li ti se dopadao Nixon?Edin H. wrote:[
![]()
Isti milje.
Dje me nadje
Niksona znam samo onako iz prica, nesto se ne sjecam da je puno hodao po skenderiji. Njufko mi je bio nocna mora, i dnevna mora.... i dan danas kad ga vidim 'nakog mrskog i debelog kako igra sah (Njufko i intelektualne igre
Sjeca li se ko Nene sto je hodao sa Njufkom citav zivot? Ostao ovdje armiji i pogodio ga snajper tacno medju oci na Vrbanji, u supljikavoj 93. mislim? Pricalo se da mu je to smjestio neko od stare raje zato sto je ostao. Onako dosta nizi, ali nabildan.[/quote]
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neno Milošević...mal,nabildan...nako,nije loš bio.Dobrica u poredjenju sa ovim budalama.Oženio se,Tekija,ostao u sarajevu i poginuo od snajpera.Vrtio se i sa Pirgom,Tonijem...
- amrica
#669 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Neno me spasio od Njufka x puta
Sretala sam ga u ratu, jednom kaze haj'mo na cevape, a ja kao tele, cevapi kao put na mars, nisam mesa vidjela mjesecima ... i ne odoh
. Sljedece sto sam cula je da je poginuo.
A Roman, znam da je poginuo nekako cudno, neka bizarna nesreca sa nekom masinom na poslu
Sretala sam ga u ratu, jednom kaze haj'mo na cevape, a ja kao tele, cevapi kao put na mars, nisam mesa vidjela mjesecima ... i ne odoh
A Roman, znam da je poginuo nekako cudno, neka bizarna nesreca sa nekom masinom na poslu
- zli_hordas
#670 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Njufko moj dobar drug sa njim uvijek neka zajebancij.a i cirkuzanje,igra karti iza holidej ina u koksinelu sa mirsom bitlom,suvlasnik picerije,ali je lud za zenama gdje god vidi koju stane i dobacuje.
- campa_xxx
#671 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ne znam je li neko vec objavio, mrsko mi da listam 25 stranica ali evo vam ga Brne...slikano nekad u oktobru 2009.

Ova je iz rata...

Ova je iz rata...

-
romulirem
#672 Re:
To je bio Rus.hrasno38 wrote:haha jest razlika. Njega sam zadnji put vidio tamo 80 i neke ali sve u svemu malo teza nahlada. Imao je i na kapcima tetovazu, ma blento pravihorns&drums wrote:Hrasno, na vratu mu je pisalo "ovdje me koljite":D
Ali poruka je jasna
- Edin H.
#673 Re: Re:
Vozao MZ-a, cini mi se.romulirem wrote:To je bio Rus.
Bas mi je bio drag i simpatican mladic
Ipak je mislih amricin jaran bio Nixon No. 1
I jeste amrice hodao je Nixon po Skenderiji, sjecam se jednom kada je poslije klizanja unakazio neko djete. Ma pravi kreten.
-
CAUS-VISOKO
#674 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ne mogu vjerovati da niko nije cuo ili poznavao Bureka s kraja 70-tih. Frajer, dasa, gospodin... Havana, Muha guknite.
- HAVANA
#675 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Nešto mi to poznato
ali ja sam tad imao desetak godina