.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
julisiz es grant

#2576 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by julisiz es grant »

normala brate wrote:
julisiz es grant wrote:
Pitar sa Kariba wrote:I kakve oni veze imaju sa temom?
Nemaju nikakve. Dječak sa šibicama je pogrešnog čovjeka, koji nema veze sa Sarajevom, ubacio u temu (ne svojom krivicom, pogrešno je imenovan na videu) i ja sam podastro dokaze da to nije taj.

Takvih je uglavnom bruku, a što se tice Škorpiona znam da su rekli da su svi iz Srbije.
Žive u Srbiji (uglavnom u Vojvodini) ali su skoro svi, ili svi bez "skoro", rodom iz Slavonije, gdje je i nastala ta jedinica, prvobitno da čuvaju tamošnje izvore nafte.
normala brate

#2577 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by normala brate »

Jebote i da nikad nisu pomislili naši da regrutuju najbolje vojnike koji bi likvidirali likove poput njih ala Mossad i nacisti..
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2578 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Pitar sa Kariba »

normala brate wrote:
Kimun tkz jedan od vođa Hordi?

Da li je on u istom rangu da ga navedeš s dvojicom cela ili si to reda radi napisao jer ti je nick pitar s kariba?
@julisiz es grant nije se na tebe odnosilo.
Kakav ba Kimun, gdje ces njega u istu recenicu sa Celom. :shock: Nit` je Kimun hrsuz, niti sta. Pogotovo vodja Hordi.
Postavljaju slike nekakvih papcica, kao svako ko se smrkne zajebani momak sa Sa asfalta. Eto kol`ko razumiju...

Ma i ja sam gori....
normala brate

#2579 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by normala brate »

Pitar sa Kariba wrote:
normala brate wrote:
Kimun tkz jedan od vođa Hordi?

Da li je on u istom rangu da ga navedeš s dvojicom cela ili si to reda radi napisao jer ti je nick pitar s kariba?
@julisiz es grant nije se na tebe odnosilo.
Kakav ba Kimun, gdje ces njega u istu recenicu sa Celom. :shock: Nit` je Kimun hrsuz.
Postavljaju slike nekakvih papcica, kao svako ko se smrkne zajebani momak sa Sa asfalta. Eto kol`ko razumiju...

Ma i ja sam gori....
Pitanje je koliko vas uopšte ima s toliko godina u guzici da raspravljate o tim stvarima, a pogotovo je pitanje ko je kakav bio prije tog rata pa da zna ko su ti momci s asfalta..

Šta ja znam nekako mi je kimun unikatan nadimak mislio sam da je on..
Pitar sa Kariba

#2580 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

@normala brate izvini, nisam razumio tvoje post. Nisam ga shvatio kao pitanje.
Ma Kimun nije ni bezveze, jbg rodjen sa zecijom usnom i cijeli zivot trpio zajebanciju zbog toga pa je uvijek "narogusen". A i nije bas "mali". Al nije od ove fele.. Iako se uvijek tu vrtio.
normala brate

#2581 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by normala brate »

Pitar sa Kariba wrote:@normala brate izvini, nisam razumio tvoje post. Nisam ga shvatio kao pitanje.
Ma Kimun nije ni bezveze, jbg rodjen sa zecijom usnom i cijeli zivot trpio zajebanciju zbog toga pa je uvijek "narogusen". A i nije bas "mali". Al nije od ove fele.. Iako se uvijek tu vrtio.
Da li se valjala ova standardna droga prije rata trava, spid i to ili su artani kako sam cuo bili glavna atrakcija?

Inace zvali su ih tako po Ertanu s vratnika jel tako?
Kakav se on kotirao?

Znam covjeka dugo, mislim znam 92 sam dobar prema meni uvijek bio
julisiz es grant

#2582 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by julisiz es grant »

normala brate wrote:
Pitar sa Kariba wrote:@normala brate izvini, nisam razumio tvoje post. Nisam ga shvatio kao pitanje.
Da li se valjala ova standardna droga prije rata trava, spid i to ili su artani kako sam cuo bili glavna atrakcija?

Inace zvali su ih tako po Ertanu s vratnika jel tako?
Kakav se on kotirao?

Znam covjeka dugo, mislim znam 92 sam dobar prema meni uvijek bio
Tablete se zvale Artan, jeboga ti :D to im bio fabrički naziv, kakav Ertan :lol:
normala brate

#2583 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by normala brate »

Znam ba loše se izrazio :D

A znaš li da ih je on valjao?
Edin H.

#2584 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Image :skoljka:
duga puska

#2585 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by duga puska »

Ertan bojs, komon :-) :lol: :izet:
normala brate

#2586 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by normala brate »

duga puska wrote:Ertan bojs, komon :-) :lol: :izet:

Šta bi ovo trebalo znaciti?

Tačnije sad sam se sjetio njega su zvali ertan upravo jer je valjao artane..
duga puska

#2587 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by duga puska »

normala brate wrote:

Zaboravi,ja ga mazno a po forumu skacem. Inace prije rata samo haš i trava,nista hemija :skoljka:
normala brate

#2588 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by normala brate »

duga puska wrote:
normala brate wrote:

Zaboravi,ja ga mazno a po forumu skacem. Inace prije rata samo haš i trava,nista hemija :skoljka:
Kako te opali artan brzina ili ? :D
duga puska

#2589 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by duga puska »

Nemam pojma brate :-) , samo alkoholizam,zeljasta materija koja asocira na šejtanluk i rijetko Maroko prodjekt. Uvijek se vodilo računa o zdravlju. Mlados-ludos :D
normala brate

#2590 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by normala brate »

duga puska wrote:Nemam pojma brate :-) , samo alkoholizam,zeljasta materija koja asocira na šejtanluk i rijetko Maroko prodjekt. Uvijek se vodilo računa o zdravlju. Mlados-ludos :D
A ti ga nageo dobrila ti ja ovdje pokušavam naci neke odgovore..

Samo uživaj :thumbup: :mrgreen:
duga puska

#2591 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by duga puska »

normala brate wrote:
duga puska wrote:Nemam pojma brate :-) , samo alkoholizam,zeljasta materija koja asocira na šejtanluk i rijetko Maroko prodjekt. Uvijek se vodilo računa o zdravlju. Mlados-ludos :D

Ne znam koje tacno odgovore ovdje trazis, ali Kimuna i Cele stavljati u istu rečenicu je neozbiljno.
Za ostalo zivio, ja odoh poslom.
normala brate

#2592 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by normala brate »

duga puska wrote:
normala brate wrote:

Ne znam koje tacno odgovore ovdje trazis, ali Kimuna i Cele stavljati u istu rečenicu je neozbiljno.
Za ostalo zivio, ja odoh poslom.
Za Ertana s vratnika su govorili da je bio jedan od tih momaka s sarajevskog asfalta ertan su ga poceli zvati jer je prodavao te artane tablete prije rata..

Što se tice kimuna to je loša komunikacija ja pogriješio mislio da pitar prica o kimunu s sjevera ocigledno neko drugi..
duga puska

#2593 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by duga puska »

Samo uživaj :thumbup: :mrgreen:[/quote]
Za ostalo zivio, ja odoh poslom.[/quote]

Za Ertana s vratnika su govorili da je bio jedan od tih momaka s sarajevskog asfalta ertan su ga poceli zvati jer je prodavao te artane tablete prije rata..

Što se tice kimuna to je loša komunikacija ja pogriješio mislio da pitar prica o kimunu s sjevera ocigledno neko drugi..[/quote]
brate samo jedan kimun ima.bio je prije rata jedan od vidjenijih hordasa.znao se on i prije i poslije rata popeti sporadicno na stangu.zecija usna, njanjajvo...u ratu bio kod juke, poslije rata nekoliko godina ga jedno vrijeme nije bilo u bosni, u zadnje vrijeme zna doci na utakmice sarajeva, vidjao ga po ggradu.bilo nekih optuznica iz rata za njega...nema koji drugi biti.
normala brate

#2594 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by normala brate »

duga puska wrote:A ti ga nageo dobrila ti ja ovdje pokušavam naci neke odgovore..

Za ostalo zivio, ja odoh poslom.[/quote]

Što se tice kimuna to je loša komunikacija ja pogriješio mislio da pitar prica o kimunu s sjevera ocigledno neko drugi..[/quote]
brate samo jedan kimun ima.bio je prije rata jedan od vidjenijih hordasa.znao se on i prije i poslije rata popeti sporadicno na stangu.zecija usna, njanjajvo...u ratu bio kod juke, poslije rata nekoliko godina ga jedno vrijeme nije bilo u bosni, u zadnje vrijeme zna doci na utakmice sarajeva, vidjao ga po ggradu.bilo nekih optuznica iz rata za njega...nema koji drugi biti.[/quote]

Eh treba pitati pitara s kariba na koga je mislio kad je napisao kimun
duga puska

#2595 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by duga puska »

Treba i spavati, dockan je. :zjev:
Sociolog

#2596 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Sociolog »

Vitomir Martic ,gostujuci kod Marica u golom zivotu ,rece da je jedan od najjacih pljackasa banaka u Svedskoj,neki poznanik njegov iz Sa,koji je bio odlican student gradjevine/arhitekture :shock:

Kako niko od ove raje nije puno cuo o Vitomiru Marticu,napisao je par knjiga i dobio velike nagrade na ozbiljnim knjizevnim manifestacijama,koje cak nazalost ni Karasan nije dobio,a nikad nije napravio promociju u svom gradu
Pitar sa Kariba

#2597 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Pa jedan je Kimun, samo nije on zestok momak. Osim ako su kriteriji " hoce ukrast' ". I nista spid, moSa artan, parkopan, trava i shit. :oops: Bilo je i prave gudre ali slabo je to ko ganjao, do pred samu agresiju onda je bas bum bio teskih droga. Sreca zarati se. Ertanu je pravo ime Ertan :D
A Artan je proizvod HTF iz Vrsca. Domaci (veliki), mali su se "uvozili" iz Italije. :D
HAVANA

#2598 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

:lol: Ertan je Ertan a Artan je Artan,mada su se cesto sretali u mladosti.Kimun je Kimun,alpasinac,nikakav poseban rsuz,alpasinac. :D Nekako se na ovoj temi samo spominju i interesantni su ljudi mahnite proslosti a hiljade drugih normalnih likova se zaobilazi.Mislim ok je to,mnogo je blesavih,interesantnih i cudnih prica oko tih ljudi kakvi god oni bili i oni su dio tog asfalta ali ima i drugih...Svi smo se mi znali i sretali u tim odrastanjima i ludilima ali svako je imao svoj krug.Bilo je dosta poganih i pogane naravi i mozga,spomenu se oni cesto ali da su neko mjerilo necega,raje,drustva,zajebancije...nisu.Opet ima i jako puno ljudi koji su bili problematicni a danas su uspjesni i porodicni ljudi.Ovde,a vani da ne spominjem.I sam se iznenadim kad vidim neke ljude poslije toliko vremena.Sta su danas i sta rade :shock: Onda vratim film,i crknem od sege... :D Najsmjesnije mi je bilo kad sam otisao doktoru i radi me jedan bivsi hairlija... :lol: Oj matero,rekoh mu,u pamet... :angry: Il arhitekta mi radi projekat a 87 g ga s po kile hasisa uhapsilo u njemackoj :lol: Dundulis li ti jos,nemoj da se urusimo i ja i objekat... :twisted:
uglavnomja

#2599 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by uglavnomja »

:thumbup:

de ba popustite malo vise
vi koji niste zivjeli tada u sarajevu (mozda niste bili ni rodjeni), a ni sada
i koji ne mozete da skontate da tema nije velicinje kretena nego iznosenje cinjenica
ti ljudi su obiljezili jedan istorijski period zivota u sarajevu
a izgleda da neke vise boli sto nisu iz sarajeva nego sta se prica o kriminalcima :D
pa se svaka prica svode na kraju na cetnike, na crkvu i dzamiju ...

e pa ni crkva ni dzamija nisu bile zanimljive dok ih alija i ostali nisu ubacili u pricu, kao uslov "napredovanja"

a sve u svemu svi mi koji smo ih znali licno, povrsno ili samo iz vidjenja, po imenu ... smo prezivjeli :zzzz:

dzaba vam sve slike, glupavi clanci, rekla kazala price ... ubacivanje rata u temu koja se zove "prije rata" , likova koji sarajevo ni vidjeli nisu ...
muha_sa

#2600 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

dok vas citam tek tad skontam kolko sam star :lol: :lol:
Post Reply