.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
no_crnjak

#201 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by no_crnjak »

stariji Al'pashinci bi se mogli sjecati brace Škoro (njih 9 )
Juke ili ti npr Senće bodeža....

to je to...
Chisum

#202 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Compact wrote:1990/91 sa Brnetom sjedim u slastičarnoj Ada na Alipašinom polju, kada mi poče pričati priču da će od Juge ostati nula, a da će se opet živjeti u Kraljevini SHS ( srba, hrvata i slovenaca ), a ja mu kažem de ba bježi!

Do nas je sjedio Nixon, kad odjednom poče baliti na usta i na nos neku pjenu, pade na glavu i poče se gicati. Raja skočiše, počeše galamiti, daj mu upaljač da stisne. Kasnije saznam da je imao padavicu. Sa prvim sam bio dobar pravo, dok Nixona nisam volio sresti! Kada sam čuo da je umro, obradovao sam se! Brne mi je pokazivao slike sa skupova, gdje je govore držao Šešelj! Kasnije se ispostavilo da je Brne zajedno sa Bobarom iz C faze bio četnik i po!

Poslije rata sam čuo jednu priču od jarana kojem je to ispričao policajac koji je zaustavio Brneta na Palama.

Kaže policajac, molim Vas vašu vozačku!

Kaže Brne, znaš li ti ko sam ja?

Kaže policajac, ne znam, ko?

Ja sam Brne!

Kaže policajac, boli mene brig što siti Prne, daj vozačku! :D

Evo cesto bacim oko na ovu meni dragu temu, jer ne radi se ovdje samo o gomili ulicara, jalijasa lokalnih budala... ima ova tema nesto u sebi, pa me mnoga ova imena, ako nista sjete mladosti i dobre zajebancije. ma ovdje, naravno i preuvelicavanja i prica koje pocnu s jednim likom a zavrse na nekom drugom... ali nista to ne smeta. Drago mi je vidjeti da na ovom forumu ima dosta nas koji se sjecamo onog Sarajeva, njegovih ulica i lica.

A sad, kad vec kolega forumas, pripadnik meni najmrze stranke, pomenu Niksona... Moram reci da citajuci komentare ovdje ne naidjoh ni na jedan pozitivan. Mozda ga i nije zasluzio. Ali, barem sto se mog poznanstva sa njim tice i poznanstva ekih meni bliskih ljudi, za tog ce me covjeka, onako - na njegovom "zalasku", vjecno vezati jedan njegov pozitivan gest. Mnogi bi rekli radilo se o nekom presedanu u njegovom ponasanju i nastupu, ali ja cu ga pamtiti po tome.

A sto se tice Brneta, taj je, kao i nekolicina drugih iz slicnih ekipe mladjih momaka okupljenih u krugove koji su tada bili mozda i najpodlozniji indoktrinaciji sa strane (mozda Compact zna), Milana Cele, Bobara, Tome isl. pokazivao naznake necega sto ce se kasnije desiti.
Jedino bih pitao znas li sta je sa Bobarom? Gdje je ta prelivoda?
Last edited by Chisum on 29/05/2009 20:35, edited 1 time in total.
Atrus

#203 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Atrus »

Piju pice za sankom u Kaktusu Sandro i Nixon. U neko doba Nixon razbi pivsku bocu, pa poce sebe da reze po licu i obrati se Sandru: "Vidi sta sebi radim, mozes zamisliti sta cu TEBI da URADIM!?" Sandro pobjegao glavom bez obzira. Bio je tu i Miroslav Corovic, odnosno Miro Coro, a kako se stvarno zvao, to ne znam. Probisvjetovi.
tamara*

#204 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tamara* »

Miro Ćoro, "gledaš pravo ideš lijevo", tako je lik objasnio nekome kuda da ide...
Bandierra Rossa

#205 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Bandierra Rossa »

Sjećam se jednog događaja koji se dugo prepričavao:

Ulazi Nixon u autobos i pita vozača:

"Jeli čoj"če,koji je ovo broj autobusa"???

Vozač će na to:"Sedamnaest",

Kaže Nidžo:"Eh,čoj"če,odsad je trinaest.Vozi me kući".

Priča dalje govori da je vozač sa sve putnicima prvo Nidžu odvezao kući,a onda se vratio na svoju liniju...

(Priču čuo prije dvadesetak godina,i pošto kupio,po to i prodajem...).
Shoshana

#206 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Shoshana »

Atrus wrote:Piju pice za sankom u Kaktusu Sandro i Nixon. U neko doba Nixon razbi pivsku bocu, pa poce sebe da reze po licu i obrati se Sandru: "Vidi sta sebi radim, mozes zamisliti sta cu TEBI da URADIM!?" Sandro pobjegao glavom bez obzira. Bio je tu i Miroslav Corovic, odnosno Miro Coro, a kako se stvarno zvao, to ne znam. Probisvjetovi.
Joj, kad god pomislim na Sandru i (kako li se ono zvala.... Marina?) curu mu, stomak mi se okrene.... Neki koncert u Skenderiji, a njih dvoje u dnu sale leze u vlastitoj povracotini i ljube se :cry:
tamara*

#207 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tamara* »

Shoshana wrote: Joj, kad god pomislim na Sandru i (kako li se ono zvala.... Marina?) curu mu, stomak mi se okrene.... Neki koncert u Skenderiji, a njih dvoje u dnu sale leze u vlastitoj povracotini i ljube se :cry:
Irena se zvala.
Bili su baš upečatljivi, ona kao neka šminkerka, a on onako natapiran... :-)
Sjeća li se ko Cige, Nedeljko se zvao, sitan i mršav lik, i Rolanda Briškog i Dilana :?
HAVANA

#208 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Atrus wrote:Piju pice za sankom u Kaktusu Sandro i Nixon. U neko doba Nixon razbi pivsku bocu, pa poce sebe da reze po licu i obrati se Sandru: "Vidi sta sebi radim, mozes zamisliti sta cu TEBI da URADIM!?" Sandro pobjegao glavom bez obzira. Bio je tu i Miroslav Corovic, odnosno Miro Coro, a kako se stvarno zvao, to ne znam. Probisvjetovi.

:lol: Dje se sandra sjeti? :lol: Pa musto,zijo krejzi,konjo,krepo...čuj nadimaka :-) :lol:
amrica

#209 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

HAVANA wrote:

:lol: Dje se sandra sjeti? :lol: Pa musto,zijo krejzi,konjo,krepo...čuj nadimaka :-) :lol:

Jao, Miro Coro.... :-) :-) :-) :-) :-)

Pricala raja, pobije se Coro sa nekim, pa kaze stani, da nadjem stakleno oko, pa nastavi....

Cula sam da je umro ili poginuo :sad:

A cigo..... mrsav, crn, onako mali.... sjecam se lika...

A Sandro je negdje na Makarskoj rivijeri, mozda Zaostorg?

Mislis Musto Sova? Vidjela sam ga prije 10-ak godina....

Zijo KREJZI JE NEKAD OTISAO U nl... i nikom se nije javio

Vuleta vise nema, nadjen je negdje, u nekom wc-u mrtav....
Konjo u zatvoru, Krepo krepan....

Ima jos te raje, ne mogu se sad sjetiti
Dule plavi, Dule crni, Edo motorista, ....
Last edited by amrica on 30/05/2009 03:14, edited 1 time in total.
Edin H.

#210 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Konje se sjecam po imenu, ali ne mogu da mu se sjetim "plemenite" face :(

Vjerovatno se radi o Musti sa Alipasina, trgovcem i korisnikom opojnih sredstava za razbibrigu, uglavnom mlade populacije :-)
Chisum

#211 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

amrica wrote:

Jao, Miro Coro.... :-) :-) :-) :-) :-)

Pricala raja, pobije se Coro sa nekim, pa kaze stani, da nadjem stakleno oko, pa nastavi....

Cula sam da je umro ili poginuo :sad:

A cigo..... mrsav, crn, onako mali.... sjecam se lika...

A dje iskopa to za Ziju? Vise je verzija bilo.
Ali... jebo OZNA-u kako si ih sve upratila :D Svaka cast.

Nego, ovako kad citam imena, evo i da preskocimo one "maskote" tog vremena kojih se sjetimo u sekundi, mnogo nekih faca iz sjene mi se nadje pred ocima, a i oni su bili neizbjezni po pijankama po Kaktusu, svirkama u CDA, KuK-u, Domu mladih... onom smrdljivom Rebusu koji sam beskrajno volio radi dobrih svirki. Gomila nekih faca, sminkercica, tatini sinova, mahalaca, trebica, prigradskih papcica, pankera, skinsa... (nekako u ta predratna doba navala h/c bendova, bas dobrih svirki je bilo... mozda se neko, ako je iz tog filma, sjeti koncerta bostonskog Slapshota i one masovne marisane... negdje '91 koliko se sjecam... "krema" Sarajevskih skinsa, do duse grupica njih, protiv pankera i rokera... a i clanovi bend su fasovali degenek, pa je sve otislo u kurac)... uglavnom, kazem, eto i kada izuzmem vec pominjana imena "poznatih lica sarajevkog asfalta", koliko mi nekih faca prodje kroz glavu... neke i danas vidjam, bauljaju po gradu...neki - ko zna gdje su.

A tek kad kod Shevke u Bugatti ili Piramidu preko puta svrate oni "malo" stariji momci sarajevskog sfvalta... sa privremenog rada... I tu je znalo biti metar shege... :D
Compact

#212 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Compact »

To za Nixona i rezanje flašom ne znam, možda je pogrešno prepričano, ali ta se priča veže za Prneta :D koji je imao 3 sise, jer na koncertu je prišao nekim tipovima, presjekao sebi sisu napola, i rekao kada sam sebi ovo uradio, šta ću tek vama! Tu nisam bio, ali mi je priču ispričao Jadranko (Hase, Dilan, Zlaja, Campo - Stelex i Vilsonovo artan ekipa), inače nerazdvojni Prnetov jaran, a moj komšija! Kada smo išli prije rata gledati košarku Zvezda -Bosna, Prne je bio u nekoj potkošulji, i vidio sam da mu je sisa prerezana na dva dijela! Usput je ispaljivao velike petarde u ruci! :-)
Chisum

#213 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

He, jebo majku, mozda smo se ja i ti cak nekada i druzili... :D

Ko bi rek'o... ja s SDA-ovcima inace ne drugujem, al' vidim znali smo istu ekipu. :D
amrica

#214 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Chisum wrote:He, jebo majku, mozda smo se ja i ti cak nekada i druzili... :D

Ko bi rek'o... ja s SDA-ovcima inace ne drugujem, al' vidim znali smo istu ekipu. :D

Compact peta kolona :zzzz:
Samo tisu, mojne nikom reci....
Chisum

#215 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Ma UDBA-s.. 1/1. :D
konrad

#216 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by konrad »

Atrus wrote:Piju pice za sankom u Kaktusu Sandro i Nixon. U neko doba Nixon razbi pivsku bocu, pa poce sebe da reze po licu i obrati se Sandru: "Vidi sta sebi radim, mozes zamisliti sta cu TEBI da URADIM!?" Sandro pobjegao glavom bez obzira.

Ne vjerujem u ovu pricu, raja svasta sad izmisljaju. Oni su bili potpuno razlicitog profila. :oops:
Sandro je meni uvijek licio na Rod Stjuarta :D
bpsang

#217 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by bpsang »

konrad wrote:
Atrus wrote:Piju pice za sankom u Kaktusu Sandro i Nixon. U neko doba Nixon razbi pivsku bocu, pa poce sebe da reze po licu i obrati se Sandru: "Vidi sta sebi radim, mozes zamisliti sta cu TEBI da URADIM!?" Sandro pobjegao glavom bez obzira.

Ne vjerujem u ovu pricu, raja svasta sad izmisljaju. Oni su bili potpuno razlicitog profila. :oops:
Sandro je meni uvijek licio na Rod Stjuarta :D
Sandro, zivi negdje na Ilidzi, jer sam ga zadnji put vidio i pricao sa njim odprilike prije godinu dana, mozda koji mjesec ranije, isti onakav kakav je bio i prije tridesetak godina, uske farmerke kaubojke na nogama kosa ko u Roda Stjuarta
Bandierra Rossa

#218 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Bandierra Rossa »

Sandra sam ja jučer vidio u Pejtonu.

Isti kao i prije 20 godina.
amrica

#219 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Ovo da je Sandro u Zaostrogu sam cula davnooooo, a poslije nista vise, tako da je to bila zadnja info o njemu
Compact

#220 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Compact »

amrica wrote:
Chisum wrote:He, jebo majku, mozda smo se ja i ti cak nekada i druzili... :D
Compact peta kolona :zzzz:
Samo tisu, mojne nikom reci....
Kvisling! :D

Ne smijemo biti isključivi! :D
Ja da sam bio isključiv, ne bih onda nikada glasao za SDA! :D

@chisume javi se na pp iz koje si divizije, jesi li išao po artane u Vilsonovo, a možda smo popili more piva zajedno! :D
HAVANA

#221 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Chisum wrote:
amrica wrote:

Nego, ovako kad citam imena, evo i da preskocimo one "maskote" tog vremena kojih se sjetimo u sekundi, mnogo nekih faca iz sjene mi se nadje pred ocima, a i oni su bili neizbjezni po pijankama po Kaktusu, svirkama u CDA, KuK-u, Domu mladih... onom smrdljivom Rebusu koji sam beskrajno volio radi dobrih svirki. Gomila nekih faca, sminkercica, tatini sinova, mahalaca, trebica, prigradskih papcica, pankera, skinsa... (nekako u ta predratna doba navala h/c bendova, bas dobrih svirki je bilo... mozda se neko, ako je iz tog filma, sjeti koncerta bostonskog Slapshota i one masovne marisane... negdje '91 koliko se sjecam... "krema" Sarajevskih skinsa, do duse grupica njih, protiv pankera i rokera... a i clanovi bend su fasovali degenek, pa je sve otislo u kurac)... uglavnom, kazem, eto i kada izuzmem vec pominjana imena "poznatih lica sarajevkog asfalta", koliko mi nekih faca prodje kroz glavu... neke i danas vidjam, bauljaju po gradu...neki - ko zna gdje su.

A tek kad kod Shevke u Bugatti ili Piramidu preko puta svrate oni "malo" stariji momci sarajevskog sfvalta... sa privremenog rada... I tu je znalo biti metar shege... :D

Ziju krejzija sam vidio prošle godine u belgiji,dobar.Živi sa starom ljubavi iz kaktusa u okolini liježa.Edo motorista se objesio,samir ćelo dobar ,vodi centar za odvikavanje od droga,kifla dobar,neki dan vidim onog križu iz kuka :shock: ko da je 88g isti levat ko i prije.A u piramidi sam ti možda i piće poslužio ako si dolazio u vrijeme dok je lipa držao. :D
Bloodflow

#222 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Bloodflow »

Evo gledam sve ove pobrojane, samo bih spomenuo Gošu (mislim da mu je puno ime i prezime Miralem Osmanović) i Davora Jurića (nekadašnjeg juniora saraj'va :D ) oba iz srednje mašinske škole, ti su lemali na šake samo tako, malo da su ovi svi pobrojani mogli skupa...Gošu sam još i viđao nakon rata po Sarajevu, dok Jurića ni na mapi. Dalje, niko ne pomenu Maria Franjića, ili sam to propustio, pa Magaša, pa Slavišu karatistu, Izu...
tamara*

#223 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by tamara* »

Zna li neko blizance Brunu i Marija? Baš me zanima gdje su sada...
HAVANA

#224 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Eto ti goše na malti.Radi ,kreči stanove,još jak...
Chisum

#225 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

HAVANA wrote:
Chisum wrote:
amrica wrote:

Ziju krejzija sam vidio prošle godine u belgiji,dobar.Živi sa starom ljubavi iz kaktusa u okolini liježa.Edo motorista se objesio,samir ćelo dobar ,vodi centar za odvikavanje od droga,kifla dobar,neki dan vidim onog križu iz kuka :shock: ko da je 88g isti levat ko i prije.A u piramidi sam ti možda i piće poslužio ako si dolazio u vrijeme dok je lipa držao. :D
Eki Zije :D Okolina Lijeza, a? :D Pa dobro onda su mu tu negdje blizu ovi stariji momci sa asfalta... Vero i ekipa... ako mu sta zafali da uzme na teku... :D

Znaci Kifla dobar, a? A gdje je taj lik?

St se tice Krize, ako mislimo na istog, a ti rece kuk, pa sad kontam je l' ona ekipa Dugi itd... njego sam znao vidjeti po gradu.

A sto se tice Piramide sve je moguce :D... Malo Piramida, malo Bugatti da covjek napari oci kokicama... u buatiju Verin brat Nane bio DJ ili konobarisao, ne mogu da se sjetim... Mada sam ja u to doba bio vise u ovom fazonu k'o i Compact... samo, eto, covjek dos'o tobe... ja jos nisam :D
Last edited by Chisum on 30/05/2009 23:22, edited 1 time in total.
Post Reply