.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
muha_sa

#1026 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

šta ste se ba ušutili :-)
vi haman kao i ja :lol: neko cita pa ne smijete :D
HAVANA

#1027 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Ma odvedoshe nam chisuma u pernicu pa bojkotujemo temu... :D
Edin H.

#1028 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:Ma odvedoshe nam chisuma u pernicu pa bojkotujemo temu... :D
Pravda za chisuma :dance: :D
goran16v

#1029 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by goran16v »

Kad smo vec kod cuvenog otockog dvojca bez kormilara Bobe i Spaska, ja sam bio premlad da se sjecam njihovog olimpijskog poduhvata sa Slovenkom. Nekad malo pred rat se na Otoci pojavio Bobo i tad su generacije mladje od Bobe a starije od mene prepricavale njihove aferime i detalje sa slovenkom. Dosao je u nekom bijelom Alfa Romeu koji je slupao poslije par dana. Kasnije su ga Edo Omerovic i ta ekipa vozali po gradu ko gen. direktora dok se ovaj pjan (predpostavljam i napusen) cerekao ljudima na semaforima i mahao pistoljem. Sjecam se da je za klince bila cast i zapovjest ko ce mu otici da u zapali cigaru. Tad je bio prilicno bucmast i kratko osisan, izgledao prilicno zdravo i doimao se kao pun ko brod. Poslije rata jedno 2-3 godine ulazim u Kinemu i neko salje turu pica, ja se okrenem kad Bobo pored donjeg sanka sam samcijat i pije pivu. Smrso, pola ga nema, duga kosa svezana u rep. Da nije bilo rosavog lica i oziljaka ne bih ga prepoznao. Malo iz opreznosti (jer nisam znao kako je tad kotirao), a malo iz postovanja prema starijem mangupu (koje danas vise ne postoji) pridjem zahvalim se i pozdravim. On kao vratio se u Sarajevo, na Otoku, nekek planove cini mi se spominjao, ne pamtim detalje. Ubrzo nakod toga ga vidim u tramvaju kako "odradjuje" nekog i meni namiguje. To je posljednji put da sam ga vodio i da sam cuo za njega. Doduse poodavno sam se odselio iz tih krajeva.

BTW kroz cijelu temu cini mi se da niko nije spomenio dr. prof. sci. sarajevskog mangupluka uvazenog Hajru Hastora.
vicious

#1030 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vicious »

Odavno ne otvorih ovu temu pa vidim da mi je dosta toga promaklo... :)
amrica wrote:Joj, ne mogu da se sjetim kako se Dragan preziva, mozda je cak isao i u moju osnovnu :-?

Jednom, Dule plavi u "elementu", ne zna gdje je :D i pita ga Dragan :
-šaš popit?
- sok
- koji?
-bilo koji
-možel od brezove metle?
-eee, može taj

:lol:

A Nogo mi je bi naveca raja tamo, oženio jednu moju drugaricu
Dragan, je li to bio onaj mršavi, čičkavi? Njega sam bio skroz zaboravio od te ekipe konobara iz Dedana, ali eto podsjeti me ovaj tvoj post :)
zateznistub wrote:
HAVANA wrote: Ihhh :?
Meni ti se to sve izmjesalo...dedan,piramida,miris dunja,gem...
Nekako mi najvise armin u sjecanju , zavrnute nogavice,nasmijan... :( Nogo...jesam li ja prolupo ili su jedno vrijeme
i lipa,zela,muha konobarisali :? Cak mi nesto i mili pada na pamet,al dje ce mili,tad je putovo... :D
Izgleda da smo hodali po istim kafanama. Jbg mozda iste koke ganjali :thumbup:

sjecas li se Bate, Soka, Bosne? Oni su jedno vrijeme zajedno sa Bagom drzali Dedan.

I kako se zvao onaj klosar sto ga je mlatilo pola Logavine A svaku recenicu pocinjao sa "Fatime mi moje..." prico kroz nos!
Joj, to Fatime mi moje... Da nije onaj Suljo Ibrahimi? :D
Doduše ne sjećam se baš da su ga nešto mlatili, a i raja s Logavine je inače poznata kao miroljubiva :)

A sjećam se i ja ove ekipe, Bosna i Bato su čini mi se u Pragu, a Šok se vrtio tu po gradu, ali ni njega nisam dugo vidio.
Last edited by vicious on 22/09/2011 12:04, edited 1 time in total.
zateznistub

#1031 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

HAVANA wrote:90g...znam i konobaricu koja je tad bila :D :lol:
Vazda ludi bili...al mitko je bolji bio...nekako...društveniji :D ...al prenese ga,ko i samca,ernesta,igora... :roll:
Za njega se pricalo da je u ono doba imao sidu, jel' istina, ne znam al sam mu jednom pripalio cigaru i umiro od straha da mi ne prenese boljku :lol:

A kad je bila pucacina u Alo Alo mi na pola sata ranije razgulili.
Chisum

#1032 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Edin H. wrote:

E'o me nazad, braco napacena! Jaci i deblji nego ikada! :D

Vase su mi suze davale snagu. Bilo je guravo, pogotovo oni prelasci s petka na subotu, ali svasta covjek izdrzi. :D

Nego, Edine, evo da sad odgovorim na tvoj post s prosle stranice.

Bogami, nema sanse da je to '85.. Ja znam da pomijesam godine, ali sam, cini mi se, ubo kada sam napisao devedeseta, a evo i HAVANA se slozio, jer se sjecam da je vec pocelo vrijeme potezanja utoka po gradu, a ja se sjecam da su obojica bili tu, a i Ramiza se sjecam, ali sam potpuno zaboravio zasto je pocela tarapana, a onda i pucanje...
U prilog tome.... kratko nakon tog belaja, ljeto je bilo cini mi se, ona varalica Miki Krajina (ne znam HAVANA, sjecas li se ove hableshine :lol:... pored onakve majke, onakvog oca advokata, i finog brata, ovakav izrod da se rodi :lol: ), nevezano za ovaj dogadjaj, rekao da je vidio Mitka i Ziku u Crnoj Gori, a ja se sjecam da su se nakon ovog pucanja (neko je bio i ranjen) ufatili noge iz grada, i eto ispade - na neko vrijeme se krili po Crnoj Gori. A ovo je bilo pred sami rat.

Naravno, nije Mitko rahmetli pucao... on jeste bio na svoju ruku, gudra, ovo, ono... ali u poredjenju sa Zikom, on je bio bezazlen momak.

Za to u Starom satu, ne znam sta je bilo.
Last edited by Chisum on 29/09/2011 17:01, edited 1 time in total.
donBeton

#1033 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by donBeton »

Ajmo malo, za mlađu raju, nemojte tih internih prisjećanja ko se sjeća čega. Pričajte ba. Češće to ko su, kako, kad, šta. :D
HAVANA

#1034 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Chisum wrote:
Edin H. wrote:

E'o me nazad, braco napacena! Jaci i deblji nego ikada! :D

Vase su mi suze davale snagu. Bilo je guravo, pogotovo oni prelasci s petka na subotu, ali svasta covjek izdrzi. :D

Nego, Edine, evo da sad odgovorim na tvoj post s prosle stranice.

Bogami, nema sanse da je to '85.. Ja znam da pomijesam godine, ali sam, cini mi se, ubo kada sam napisao devedeseta, a evo i HAVANA se slozio, jer se sjecam da je vec pocelo vrijeme potezanja utoka po gradu, a ja se sjecam da su obojica bili tu, a i Ramiza se sjecam, ali sam potpuno zaboravio zasto je pocela tarapana, a onda i pucanje...
U prilog tome.... kratko nakon tog belaja, ljeto je bilo cini mi se, ona varalica Miki Krajina (ne znam HAVANA, sjecas li se ove hableshine :lol:... pored onakve majke, onakvog oca advokata, i finog brata, ovakav izrod da se rodi :lol: ), nevezano za ovaj dogadjaj, rekao da je vidio Mitka i Ziku u Crnoj Gori, a ja se sjecam da su se nakon ovog pucanja (neko je bio i ranjen) ufatili noge iz grada, i eto ispade - na neko vrijeme se krili po Crnoj Gori. A ovo je bilo pred sami rat.

Naravno, nije Mitko rahmetli pucao... on jeste bio na svoju ruku, gudra, ovo, ono... ali u poredjenju sa Zikom, on je bio bezazlen momak.

Za to u Starom satu, ne znam sta je bilo.

Ooooo, dobro nam dosao uzoriti i plemeniti chisume.Sad oprezno s efendijom :roll: :lol:
HAVANA

#1035 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

zateznistub wrote:
Vazda ludi bili...al mitko je bolji bio...nekako...društveniji :D ...al prenese ga,ko i samca,ernesta,igora... :roll:
Za njega se pricalo da je u ono doba imao sidu, jel' istina, ne znam al sam mu jednom pripalio cigaru i umiro od straha da mi ne prenese boljku :lol:

Prije da te mogo izbunarit....E cuj sida i upaljac. :lol:
JThomas

#1036 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by JThomas »

u starom satu je '90 ili '91 zika pucao na delalića. bio sam jaje, al' slučajno su mi jednom prilikom papiri dopali šaka... :D
suspect_zero

#1037 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by suspect_zero »

HAVANA wrote:
zateznistub wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Chisum

#1038 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Ih, sta je tada raje imalo sidu...

Ko tada nije im'o, nije covjek :lol:

Image

Image
HAVANA

#1039 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Zar i oni :lol: Jes,jes, imo i pekar,robert,samac,konjo...ma sidasa ko u prici... :-) :lol:
muha_sa

#1040 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

puh puh-gluho i daleko bilo :-) u koji ste to vi vakat živjeli :?:
u moj vakat toga bilo nije a Ćondro i Paša se intezivno družili.
Edin H.

#1041 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

JThomas wrote:u starom satu je '90 ili '91 zika pucao na delalića. bio sam jaje, al' slučajno su mi jednom prilikom papiri dopali šaka... :D
Hajde pogledaj te papire ponovo :D , nije se tu zavrsilo.

Onda se pucnjava u neko kasno doba noci prenijela ispred Predsjednistva, policajac koji je cuvao Predsjednistvo je bio ranjen ako se dobro sjecam, a i Mitko je ucestvovao u toj pucnjavi.

Znaci chishum govorimo o dva razlicita dogadjaja Alo, alo, Stari Sat/Predsjednistvo.

A sjecam se i kada je crnogorska policija oduzela Mitku Rolexa, jer nije imao papire za njega :shock:
enx

#1042 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by enx »

Pođoh otvoriti novu temu o ljudima koji su obilježili ovaj grad na neki način, ali onda se sjetih ove, mislim da može ovdje.
Umro je Sejo Mušović, vatrogasac, sutra mu je dženaza.
Zašto ovdje?!
Sejo je jedan od momaka sa sarajevskog asfalta, ali onih finih momaka sa Vratnika, hrabrih i srčanih.
Za one koji ga ne znaju samo jedno malo podsjećanje, kada je na početku rata gorjela zgrada opštine Stari grad a stalno su granatirali da se ne bi moglo gasiti, i samo je nekoliko vatrogasaca smjelo prići da gasi, Sejo je onaj vatrogasac koji je tada bio teško ranjen, a i poslije toga je bilo mnogo slučajeva kada je ugrozio svoj život da spasi tuđe.
Saučešće njegovoj porodici i njegovim prijateljima.
Izgubismo nažalost još jednog hrabrog i velikog čovjeka, koji je svojim djelom zadužio ovaj grad!
muha_sa

#1043 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

enx wrote:Pođoh otvoriti novu temu o ljudima koji su obilježili ovaj grad na neki način, ali onda se sjetih ove, mislim da može ovdje.
Umro je Sejo Mušović, vatrogasac, sutra mu je dženaza.
Zašto ovdje?!
Sejo je jedan od momaka sa sarajevskog asfalta, ali onih finih momaka sa Vratnika, hrabrih i srčanih.
Za one koji ga ne znaju samo jedno malo podsjećanje, kada je na početku rata gorjela zgrada opštine Stari grad a stalno su granatirali da se ne bi moglo gasiti, i samo je nekoliko vatrogasaca smjelo prići da gasi, Sejo je onaj vatrogasac koji je tada bio teško ranjen, a i poslije toga je bilo mnogo slučajeva kada je ugrozio svoj život da spasi tuđe.
Saučešće njegovoj porodici i njegovim prijateljima.
Izgubismo nažalost još jednog hrabrog i velikog čovjeka, koji je svojim djelom zadužio ovaj grad!
rahmet mu duši :(
Sejo je bio ljudina--jedna fina i draga ljudeskara.
suspect_zero

#1044 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by suspect_zero »

E baš mi žao Seje :( :(
helpdesk1

#1045 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by helpdesk1 »

Za rahmetli Seju se baš može reći da je bio momak sa asfalta. Dugo smo se znali, prije rata zajedno radili...vazda bio ljudina. :( :( :(
zateznistub

#1046 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by zateznistub »

HAVANA wrote:
zateznistub wrote:

E moj @hanana, u to doba sam imao malo godina da bilo sta znam o sidi, pa me bilo strah i upaljac dat'. Jer se pricalo tako o njemu.

@vicious,

jeste suljo ibrahimi, murija ga namara dobro, a on se digne na noge, ufati za onu stvar i kaze "Ma nista mi ne mozete, fatime mi" A onako kroz nos prico.
vicious

#1047 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vicious »

zateznistub wrote: @vicious,

jeste suljo ibrahimi, murija ga namara dobro, a on se digne na noge, ufati za onu stvar i kaze "Ma nista mi ne mozete, fatime mi" A onako kroz nos prico.
A to ok, ti si mislio na muriju a mene prebacilo da govoriš da su ga marisala raja s logavine :D

Čini mi se da ga je jednom baš tamo pred Dedanom nešto izudaro onaj Sudo Laufer ili tako se nekako zvao, ali više nisam siguran ni u šta, taj mi je period nekako maglovit ;)
amrica

#1048 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

vicious wrote:

A to ok, ti si mislio na muriju a mene prebacilo da govoriš da su ga marisala raja s logavine :D

Čini mi se da ga je jednom baš tamo pred Dedanom nešto izudaro onaj Sudo Laufer ili tako se nekako zvao, ali više nisam siguran ni u šta, taj mi je period nekako maglovit ;)

bilo maglovito u to doba 8) narocito u glavi :D
vicious

#1049 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by vicious »

amrica wrote:
vicious wrote:

bilo maglovito u to doba 8) narocito u glavi :D
jašta je, valjda je do vlage bilo, šta li ;)
sad ove klimatske promjene nastupile pa je sve drugačije 8-)
Edin H.

#1050 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

Steta sto nema vise onih svercera oko Egipta - dobrih se farmerki moglo uzeti po pristupacnim cijenama, a vrhunska usluga.

Jedino im kabine za presvlacenje nisu bile bas najbolje :D
Post Reply