Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
madner

#51 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by madner »

Bec je malo ispred.

Ostali glavni gradovi u okolini, tu negdje. :D
joint union

#52 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

swanfilter wrote:
joint union wrote:Cuj kakve veze ima koliko ima stanovnika? Ako smijes, mozes li reci iz koje ti to vesele sredine dolazis, molim te? Vjerovatno se nadjes u Sarajevu na tim sluzbenim putevima sa sugradjanima iz te vesele sredine, pa onda zajedno kukate, sta li?
Ovo:
swanfilter wrote: Za razliku od tebe, Sarajlice, kojem je to dovoljno da Sarajevo ima za metropolu na bilo koji nacin...
Ma koliko se trudio, ne mogu da skontam.
Inace sam iz Bihaca, zivim 15-ak godina u Ljubljani, nemam ja sta kriti ... Vidio toliko velikih i glavnih gradova, da mogu laganini zakljuciti da je Sarajevo obicna kasaba, ma koliko se ti i drugi iz Sa trudili popraviti sliku katastrofalnog stanja grada, ljudi, ... Ima i Detroit hrpu miliona stanovnika pa tamo nit crnci iz Zanzibara ne bi htjeli dana provesti ...

Sto se tice tvog nekontanja ... Ocito si iz Sa, samim tim ne vidis, slijep si u vezi svog grada .. Ja zavrsio, vozdra...
Jesam iz Sarajeva i ponosim se tim. Vidi se da zivis negdje gdje se prema tebi ponasaju kao prema bosanskoj nizoj vrsti, pa si nakupio kompleksa. Pa ih se zelis rijesiti kad dodjes u Sarajevo, praveci se Slovenac i drzeci maramicu na nosu. Vjerovatno ni u Bihacu ne prolazis bolje.

Nakon ove nebuloze koja pobija samu sebe:
swanfilter wrote: Ima i Detroit hrpu miliona stanovnika pa tamo nit crnci iz Zanzibara ne bi htjeli dana provesti ...
Nije ni cudo sto te Slovenci smatraju takvim.
I ja zavrsio, vozdra i tebi.
Šveđanin

#53 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by Šveđanin »

Ima depresije i u Švedskoj. Pogotovo u novembru. :( Onda se koriste male pilulice koje sreću donose. :-D I onda opet ponedeljak, opet ista muka. 60 000 mladih u Švedskoj aktivno koristi anti depresive.
Podaci Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj pokazuju da je najveći potrošač antidepresiva u svijetu Island, s potrošnjom od 106 dnevnih doza na tisuću ljudi. U Europi slijede Danska sa 85, odnosno Švedska sa 79 dnevnih doza na tisuću stanovnika.
Šta mislite što? 2000 godine, u Švedskoj se koristilo 45 doza, danas skoro pa duplo više. Najviše zabrinjava porast korištenja antidepresiva među mladima.
swanfilter

#54 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

lua wrote:
swanfilter wrote:Vidio toliko velikih i glavnih gradova, da mogu laganini zakljuciti da je Sarajevo obicna kasaba, ma koliko se ti i drugi iz Sa trudili popraviti sliku katastrofalnog stanja grada, ljudi, ... Ima i Detroit hrpu miliona stanovnika pa tamo nit crnci iz Zanzibara ne bi htjeli dana provesti ..
Pa ako ti je život tako dobar, što mi je drago da jeste, i ako si zaista vidio toliko lijepih stvari, što se umaraš time šta je kome Sarajevo? Logično da je meni najljepše na svijetu, kad mi je tu domovina. I ne vidim tu nikakav problem. A lijep je i Bihać. Ljudi su malo govna, svugdje, ali Bože moj.
Sa je i moj glavni grad, ne Zagreb. Tako je bilo, tako ce dovijeka i biti. Idu mi na zivce ljudi koji Sa zbog Radoncicevih tronjeva i fakat ne zbog cega jos vide u Sa metropolu, a ne vide da gradski prevoz ne postoji, ne postoji nista sto bi covjeka privuklo kada dođe u posjetu. Je.bo te cevap i zeljanica na kile ...
the_stick

#55 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by the_stick »

swanfilter wrote:
joint union wrote:Cuj kakve veze ima koliko ima stanovnika? Ako smijes, mozes li reci iz koje ti to vesele sredine dolazis, molim te? Vjerovatno se nadjes u Sarajevu na tim sluzbenim putevima sa sugradjanima iz te vesele sredine, pa onda zajedno kukate, sta li?
Ovo:
swanfilter wrote: Za razliku od tebe, Sarajlice, kojem je to dovoljno da Sarajevo ima za metropolu na bilo koji nacin...
Ma koliko se trudio, ne mogu da skontam.
Inace sam iz Bihaca, zivim 15-ak godina u Ljubljani, nemam ja sta kriti ... Vidio toliko velikih i glavnih gradova, da mogu laganini zakljuciti da je Sarajevo obicna kasaba, ma koliko se ti i drugi iz Sa trudili popraviti sliku katastrofalnog stanja grada, ljudi, ... Ima i Detroit hrpu miliona stanovnika pa tamo nit crnci iz Zanzibara ne bi htjeli dana provesti ...

Sto se tice tvog nekontanja ... Ocito si iz Sa, samim tim ne vidis, slijep si u vezi svog grada .. Ja zavrsio, vozdra...
uh... nisam se nadao da cemo ovo tako brzo docekati :D
swanfilter

#56 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

joint union wrote:Ima i Detroit hrpu miliona stanovnika pa tamo nit crnci iz Zanzibara ne bi htjeli dana provesti ...
I ja zavrsio, vozdra i tebi.[/quote]

Izvini, samo jos to ... Kakvim to mene Janezi smatraju?
joint union

#57 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

swanfilter wrote:
Janezi? Zoves li tako kolege Slovence? Ono fino u facu, a ne ovako?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#58 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by hrasno38 »

swanfilter wrote:
joint union wrote:Ima i Detroit hrpu miliona stanovnika pa tamo nit crnci iz Zanzibara ne bi htjeli dana provesti ...
Izvini, samo jos to ... Kakvim to mene Janezi smatraju?[/quote]

Ma nije problem kakvim tebe smatraju Janezi nego je problem sto se ti izgleda smatras Janezom!!!
Hm da bi iko sa tobom usao u ozbiljnu komunikaciju trebas izbaci ocito neko vrlo lose misljenje prema glavnom gradu BiH so i nije nesto sto cesto ne vidimo od ljudi koji ne zive u njemu. Da bi imao objektivno misljenje o bilo cemu to moras dobro da poznajes a da bi imao objektivno misljenje o bilo kojem gradu na svijetu moras da zivis u njemu. Nije isto zivjeti u kasabi od 100 stanovnika i u gradu od skoro pola miliona. Uvijek i svugdje ima i zadovoljnih i nezdovoljnih kao i onih koji imaju pa ne znaju sta ce sa sobom od obijesti te onih koji nemaju pa ne znaju sta ce sa sobom od muke. Imas i one koji su zadovoljni sa onim sta imaju ma koliko to bilo i onih kojima nikada nije dosta. I to sve nema veze apsolutno sa Sarajevom, Zenicom, Mostarom itd itd nego sa uvjetima u kojima zivi kompletno stanovnistvo BiH a boga mi i Srbije, Hrvatske itd itd.
bilic

#59 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by bilic »

Tiger 033 wrote:"Rajvosa ti je haveru, nešto više od grada.
Rajvosa ti je grad u kojeg je svaki primitivac sa sobom donio kovčeg bahatosti istovario ga na sred Ferhadije, a mi ga pustili da pozove i rođake na gozbu uz narodnjake.
Rajvosa ti je grad ,u kojem grad postaje kvart, mahala ulica, a selo se preselilo u sami centar. Rajvosa je buraz, onaj pogled na svijetla što vidiš sa Zmajevca, ali ono što ne vidiš u mraku s te visine je najgore za vidjet.
Tek kad vidiš ono što ne možeš a da ne vidiš, shvatiš da si manjina. Užasan osjećaj tjeskobe u rodnom gradu, je haveru neopisivo je*en osjećaj. Nekad se osjećam kao životinja, sistematski satjerana u čošak, pripremljena za žrtvovanje, pa počnem da se gušim. Pobjegnem negdje, gdje s tugom mogu gledati na tebe. Gdje ne mogu da vide, da te s tugom gledam, ne želim da im priuštim to zadovoljstvo. Pobjegnem, jer te uvijek branim, jer kad o tebi pričam imam onaj sjaj u oku. Smoriše me haveru sa svojim koferima, ličnim kartama i trajnim nalozima za ostajanje. Niko se nigdje ne vraća. Teško je tebe ostaviti, mangupe svjetski. Ali brate, mislim grade, neka te bar poštuju. Naredi im grade, neka te bar poštuju. Naredi im!!!

E TAKO TI JE TO .... ISTINA....
the_stick

#60 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by the_stick »

swanfilter wrote:
lua wrote:
swanfilter wrote:Vidio toliko velikih i glavnih gradova, da mogu laganini zakljuciti da je Sarajevo obicna kasaba, ma koliko se ti i drugi iz Sa trudili popraviti sliku katastrofalnog stanja grada, ljudi, ... Ima i Detroit hrpu miliona stanovnika pa tamo nit crnci iz Zanzibara ne bi htjeli dana provesti ..
Pa ako ti je život tako dobar, što mi je drago da jeste, i ako si zaista vidio toliko lijepih stvari, što se umaraš time šta je kome Sarajevo? Logično da je meni najljepše na svijetu, kad mi je tu domovina. I ne vidim tu nikakav problem. A lijep je i Bihać. Ljudi su malo govna, svugdje, ali Bože moj.
Sa je i moj glavni grad, ne Zagreb. Tako je bilo, tako ce dovijeka i biti. Idu mi na zivce ljudi koji Sa zbog Radoncicevih tronjeva i fakat ne zbog cega jos vide u Sa metropolu, a ne vide da gradski prevoz ne postoji, ne postoji nista sto bi covjeka privuklo kada dođe u posjetu. Je.bo te cevap i zeljanica na kile ...
a ipak zadnjih godina, svake godine obare rekorde po broju turista... a nema ni more, ni gospu...

i jah... svoj grad volim samo zbog fahrovog tornja, cevapa i zeljanice...
swanfilter

#61 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

joint union wrote:
swanfilter wrote:
Brat moj, ja nikome duzan nisam. Sve sto uradio, uradio svojom glavom, rukama. Hvala bogu pa mi to daje za pravo da ne podvijam rep, ne pred Sarajavom i ne pred Ljubljanom. Sarajlijama ili Slovencima .. I to mi je najveca sreca u zivotu. Ali, eto, da znas, to mi zamjere jedni i drugi ...
Last edited by swanfilter on 07/08/2014 15:19, edited 1 time in total.
joint union

#62 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

swanfilter wrote:
joint union wrote:
swanfilter wrote:
Brat moj, ja nikome duzan nisam. Sve sto uradio, uradio svojom glavom, rukama. Hvala bogu pa mi to daje za pravu da ne podvijam rep, ne pred Sarajavom i ne pred Ljubljanom. Sarajlijama ili Slovencima .. I to mi je najveca srca u zivotu. Ali, eto, da znas, to mi zamjere jedni i drugi ...
dudlov

#63 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by dudlov »

madner wrote:Bec je malo ispred.

Ostali glavni gradovi u okolini, tu negdje. :D
:lol: :lol: :lol:
swanfilter

#64 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

hrasno38 wrote:
swanfilter wrote:
Ma nije problem kakvim tebe smatraju Janezi nego je problem sto se ti izgleda smatras Janezom!!!
Hm da bi iko sa tobom usao u ozbiljnu komunikaciju trebas izbaci ocito neko vrlo lose misljenje prema glavnom gradu BiH so i nije nesto sto cesto ne vidimo od ljudi koji ne zive u njemu. Da bi imao objektivno misljenje o bilo cemu to moras dobro da poznajes a da bi imao objektivno misljenje o bilo kojem gradu na svijetu moras da zivis u njemu. Nije isto zivjeti u kasabi od 100 stanovnika i u gradu od skoro pola miliona. Uvijek i svugdje ima i zadovoljnih i nezdovoljnih kao i onih koji imaju pa ne znaju sta ce sa sobom od obijesti te onih koji nemaju pa ne znaju sta ce sa sobom od muke. Imas i one koji su zadovoljni sa onim sta imaju ma koliko to bilo i onih kojima nikada nije dosta. I to sve nema veze apsolutno sa Sarajevom, Zenicom, Mostarom itd itd nego sa uvjetima u kojima zivi kompletno stanovnistvo BiH a boga mi i Srbije, Hrvatske itd itd.[/quote]

Cekalo se predugo na jednu ovakvu izjavu ... Ne brini, buraz, bio sam ja u Bihacu kada je bilo tesko. Previse to na covjeka utjecaja ima da bih 10 godina kasnije glumio emancipiranog Janeza ....
the_stick

#65 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by the_stick »

swanfilter wrote:
joint union wrote:
swanfilter wrote:
Brat moj, ja nikome duzan nisam. Sve sto uradio, uradio svojom glavom, rukama. Hvala bogu pa mi to daje za pravo da ne podvijam rep, ne pred Sarajavom i ne pred Ljubljanom. Sarajlijama ili Slovencima .. I to mi je najveca sreca u zivotu. Ali, eto, da znas, to mi zamjere jedni i drugi ...
buraz, meni se cini da ti prije svega imas kompleks manje vrijednosti, pa si dosao ovdje da sam sebi hvalospjeve pises po forumu... od tebe neko ocekuje da podvijes rep jer si iz manjeg grada? ma daj molim te... postedi nas sviju i ispostuj onu svoju da si zavrsio...
swanfilter

#66 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

joint union wrote:Janezi? Zoves li tako kolege Slovence? Ono fino u facu, a ne ovako?
Kada nekog od njih upoznam, a ime mu je Janez ili Mojca, ja se uvijek nasmijem od srca. Kada me pitaju zasto, odgovorim, da mi u BiH Slovence poznajemo kao Janeze i Mojce ... Da, rekao sam mnogo puta ljudima da su Janezi. Kao sto tebi kazem da si Sarajlica ... Jel ti dovoljno?
lua

#67 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by lua »

swanfilter wrote:
Ne, ne. Meni je Sarajevo, pored što je glavni grad ove države, domovina. Ja sam ovog ljeta ugostila prijatelje iz Barcelone i divno su se proveli. Jako im se svidjelo i tužno je pomalo što se zamaraš time. Ne moraš se pravdati nikome kako si i gdje završio, samo nemoj bezveze pljuvati nečije rodno mjesto. Mogla bih i ja biti bezobrazna pa krenuti manevrisati niskim strastima vezano za tvoje porijeklo. Neću. Sarajevo je nekome lijepo, nekome možda i nije. Ali neka ga onda nama koji ga volimo. A ti kad poslovno dođeš oči i uši zatvori ili mijenjaj posao :)
swanfilter

#68 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

the_stick wrote:buraz, meni se cini da ti prije svega imas kompleks manje vrijednosti, pa si dosao ovdje da sam sebi hvalospjeve pises po forumu... od tebe neko ocekuje da podvijes rep jer si iz manjeg grada? ma daj molim te... postedi nas sviju i ispostuj onu svoju da si zavrsio...
Naravno, kada su ovakve debate, pa se nađe neko ko se ne slaze, odmah ga peru kompleksi manje vrijednosti, balija koji ne zna odakle i sta je ... U redu da si mi objasnio ...
joint union

#69 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

swanfilter wrote:
joint union wrote:Janezi? Zoves li tako kolege Slovence? Ono fino u facu, a ne ovako?
Kada nekog od njih upoznam, a ime mu je Janez ili Mojca, ja se uvijek nasmijem od srca. Kada me pitaju zasto, odgovorim, da mi u BiH Slovence poznajemo kao Janeze i Mojce ... Da, rekao sam mnogo puta ljudima da su Janezi. Kao sto tebi kazem da si Sarajlica ... Jel ti dovoljno?
Nije. Kako ti koje ti zoves Janezima zovu tebe? Isto Janez?
swanfilter

#70 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

lua wrote:
swanfilter wrote:
Ne, ne. Meni je Sarajevo, pored što je glavni grad ove države, domovina. Ja sam ovog ljeta ugostila prijatelje iz Barcelone i divno su se proveli. Jako im se svidjelo i tužno je pomalo što se zamaraš time. Ne moraš se pravdati nikome kako si i gdje završio, samo nemoj bezveze pljuvati nečije rodno mjesto. Mogla bih i ja biti bezobrazna pa krenuti manevrisati niskim strastima vezano za tvoje porijeklo. Neću. Sarajevo je nekome lijepo, nekome možda i nije. Ali neka ga onda nama koji ga volimo. A ti kad poslovno dođeš oči i uši zatvori ili mijenjaj posao :)
Kako da je Sa nekome domovina, kada to isto Sa ne sljivi ostatak drzave nit pola promila? Za Sa je cijela BiH RS, Herceg Bosna. Eto, samo Sa je ostao kao branik drzave .... Dosta je bilo ---
Last edited by swanfilter on 07/08/2014 15:32, edited 1 time in total.
swanfilter

#71 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

joint union wrote:
swanfilter wrote:
Nije. Kako ti koje ti zoves Janezima zovu tebe? Isto Janez?
Zovu me Ćefur. Nađi na netu definiciju istog ....
lua

#72 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by lua »

swanfilter wrote:
Kako da je Sa nekome domovina, kada to isto Sa ne sljivi ostatak drzave nit pola promila? Za Sa je cijela BiH RS, Herceg Bosna. Eto, samo Sa je ostao kao branim drzave .... Dosta je bilo ---
Nemoj generalizirati. Sarajevo mi je domovina. Ne znam ko koga ne šljivi i koju si ti nesreću imao u Sa i kakve si levate upoznavao, ali molim te nemoj se sekirati. Ja kad nekog ili nešto ne volim ili mrzim o tome ni ne razmišljam. Bratski savjet.
joint union

#73 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

joint union wrote: Vidi se da zivis negdje gdje se prema tebi ponasaju kao prema bosanskoj nizoj vrsti, pa si nakupio kompleksa. Pa ih se zelis rijesiti kad dodjes u Sarajevo, praveci se Slovenac i drzeci maramicu na nosu. Vjerovatno ni u Bihacu ne prolazis bolje.
swanfilter wrote:
swanfilter wrote: Zovu me Ćefur. Nađi na netu definiciju istog ....

Wiki:
Čefur je slogovno obarvana beseda, ki slabšalno označuje prebivalce Slovenije, ki izvirajo iz drugih držav bivše Jugoslavije oziroma so potomci takšnih priseljencev.

Izraz se je v Slovarju slovenskega knjižnega jezika pojavil leta 1991, v naslednjih izdajah pa je bil odstranjen. Izhaja iz turcizma čifut (turško Cühut, arabsko Yähud), ki je turški izraz za Juda.
joint union

#74 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by joint union »

orada wrote:Je li krivicno djelo reci za Sarajevo da je kasaba ili los grad? Ako nije,zasto vam onda smeta tudje misljenje?

Sta vas briga ako neko misli da je Sarajevo kasaba?
Sta tebe briga za Sarajevo i kome govoris to svoje misljenje?
swanfilter

#75 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije

Post by swanfilter »

lua wrote:
swanfilter wrote:
Kako da je Sa nekome domovina, kada to isto Sa ne sljivi ostatak drzave nit pola promila? Za Sa je cijela BiH RS, Herceg Bosna. Eto, samo Sa je ostao kao branim drzave .... Dosta je bilo ---
Nemoj generalizirati. Sarajevo mi je domovina. Ne znam ko koga ne šljivi i koju si ti nesreću imao u Sa i kakve si levate upoznavao, ali molim te nemoj se sekirati. Ja kad nekog ili nešto ne volim ili mrzim o tome ni ne razmišljam. Bratski savjet.
Moje misljenje nije nastalo na osnovu poznanstva papaka sa Alipasinog, moje misljenje se zasniva na politici koju Sa vodi do drugih. Ta politika je ignorantska, malo je reci ... Vazna je Zara, kanalizacija tamo negdje ... Pa, to je tamo negdje, nije Sa ...
Locked