Znas kako ja to objasnjavam. Nerealna ocekivanja od djetinjstva. Prvi sam takav. Zato nikad nisam zadovoljan koliko god postigao ili sam zadovoljan 5 mjnRusski wrote:Bodkin wrote:Nije sve u parama. Ima depresije i nezadovoljstva koji nemaju veze sa lovom![]()
![]()
Bravo za komentar.
70 % ljudi ce reci nesto tipa, ima pare boli ga kurac i sl. njemu je dobro...Otkud ti isusati znaš da je njemu dobro? Otkad su pare mjerilo za sreću?
Uzmite sebe za primjer, nekad kad imas 500, 1000, 2000 km u pađe pa opet se osječaš isto karina da oprostite. A nekad, kad nemaš ništa, budeš dobar..Šta li je to......
Ima tu zajebancija, svaka osoba je potpuno drukčija kad se zatvori između četiri zida, kad je nitko ne vidi...Tko će znati šta se tada nekom mota po glavi.
I kod nas ovamo, kuka se, valjda je to IN, netko kuka čisto što mora, netko zato što mu je stvarno sve u qrcu...
Netko je izgubio smisao za život, nekom se neda ustati ni vode napiti, nekom se desilo nešto loše i sl....
+ ovo stanje u državi...ima tu svakojakih čimbenika koji uzrokuju ove navedene stvari...
Nije sreća para puna vreća...
Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
-
Bodkin
#151 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
- drag_gost
#152 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
lua wrote:Ne, ne. Meni je Sarajevo, pored što je glavni grad ove države, domovina. Ja sam ovog ljeta ugostila prijatelje iz Barcelone i divno su se proveli. Jako im se svidjelo i tužno je pomalo što se zamaraš time. Ne moraš se pravdati nikome kako si i gdje završio, samo nemoj bezveze pljuvati nečije rodno mjesto. Mogla bih i ja biti bezobrazna pa krenuti manevrisati niskim strastima vezano za tvoje porijeklo. Neću. Sarajevo je nekome lijepo, nekome možda i nije. Ali neka ga onda nama koji ga volimo. A ti kad poslovno dođeš oči i uši zatvori ili mijenjaj posaoswanfilter wrote:
Sa je i moj glavni grad, ne Zagreb. Tako je bilo, tako ce dovijeka i biti. Idu mi na zivce ljudi koji Sa zbog Radoncicevih tronjeva i fakat ne zbog cega jos vide u Sa metropolu, a ne vide da gradski prevoz ne postoji, ne postoji nista sto bi covjeka privuklo kada dođe u posjetu. Je.bo te cevap i zeljanica na kile ...
-
Bodkin
#153 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Cuj malo. Bec,je za sarajevo konkretno jedno 80 godina,ispred. Zagreb i beograd su ispred. Prvi zbog evrope, drugi zbog velicine. Sarajevo je za sve gradove u bih metropola ali je menralno kasaba. E sad mozemo li nazad na temu? Uvijek ista prica..madner wrote:Bec je malo ispred.
Ostali glavni gradovi u okolini, tu negdje.
- Šveđanin
#154 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Par činjenica:
- Sarajevo je velegrad, jeste sve dok ne dođeš do granice i izlaza i Bosne. Više ta podjela ne važi. Sarajevo je za bosanske pojmove velegrad, a za evropske pojmove kasaba.
- Prvi najbliža, prava evropska metropola Bosni i Balkanu je grad Beč.
- Ove balkanske metropole u vidu Beograda i Zagreba moramo priznati ipak JESU iznad Sarajeva, već smo imali negdje temu o tome.
Bez uvrede ikome. Ima mnogo ruralnih sredina u Bosni. Al ono baš sredina, bogu iza nogu.. i kad neko odatle dođe u Sarajevo, normalno da mu je taj grad pojam. I nema tu ništa loše, i treba da se osjeća fino.
A zašto se ta osoba osjeća fino? Zato što za bolje od Sarajeva ne zna, ali za gore zna. I kad uporedi, logično da mu je ovo sad premija. A ako ćemo iskreno, najveća premija u Bosni od gradova je Sarajevo.
- Sarajevo je velegrad, jeste sve dok ne dođeš do granice i izlaza i Bosne. Više ta podjela ne važi. Sarajevo je za bosanske pojmove velegrad, a za evropske pojmove kasaba.
- Prvi najbliža, prava evropska metropola Bosni i Balkanu je grad Beč.
- Ove balkanske metropole u vidu Beograda i Zagreba moramo priznati ipak JESU iznad Sarajeva, već smo imali negdje temu o tome.
Ovo je tačno.dječak sa šibicama wrote:Joj teme, prezvakana 1000000 puta.
Onom ko je sa makadama sisao na gradski asfalt, super mu je taman sjekire padale... ko pamti nekadasnje, europsko Sarajevo, naravno da je razocaran danasnjim, Najnoviji Pazar - Sarajevom.
Bez uvrede ikome. Ima mnogo ruralnih sredina u Bosni. Al ono baš sredina, bogu iza nogu.. i kad neko odatle dođe u Sarajevo, normalno da mu je taj grad pojam. I nema tu ništa loše, i treba da se osjeća fino.
A zašto se ta osoba osjeća fino? Zato što za bolje od Sarajeva ne zna, ali za gore zna. I kad uporedi, logično da mu je ovo sad premija. A ako ćemo iskreno, najveća premija u Bosni od gradova je Sarajevo.
-
Bodkin
#155 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Naravno. Ali kad neko ko je vidio malo vise kaze da sarajevo nije velegrad ni nista posebno razapnu ga
-
swanfilter
#156 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Nemam ja toliku zelju, nego, pricao bih o ovome kako treba. Inace, kod Hamde je plastika i patetika kao i u Sa, ne zalazim tamo. Al, svakako mi je bilo drago ...int21 wrote:Kod Huse ili kod Hamde, svejedno ali moram te razocarati, ja tebe ne bih volio upoznati. Nekoliko tvojih komentara mi je sve reklo i ne bih trosio svoje vrijeme na tebe.swanfilter wrote:
Trpas, al to nije toliko bitno. Nego, sada imam veliku zelju te upoznati, kod Huse na mlinu popiti kahvu pa da progovorimo koju face to face. Mada, nema od toga nis, al bila bi mi zelja. Zanima me ko si, sigurno te poznajem. Ovako ili onako ..
Mozda, da nisi rekao par stvari po kojima te trpam u kos sa svim onim ljudima sa kojim se ne zelim ni sresti. A kamoli potrositi vrijeme.
Mozda se i znamo, ali to nije ni bitno. Popljuvao si sve sto si stigao a nisi harno ni razmislio o tome sta pricas.
-
weredsf
#157 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Sarajevo je evropski centar neradnika, romanticara, kreativaca, umjetnika NVO ublehasa, ljudi koji nece nista da rade osim nekih drzavnickih poslova sa sobodnim vikendima koje mogu iskoristiti za izlete uz jagnjetinu i pivo, ljudi koji su zavisni i ljubomorni na sve ljude koji imaju vise od njih jer su nekako uvjereni da je to ukradeno upravo od njih..itd itd...
- JThomas
#158 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
jest ako su sarajevo shiddi, BBI i ferhadija. a mimo tog poteza bogami ljudi riljaju...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#159 Re: Sarajevo epicentar depresije, kukanja i apatije
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» loool
14 dana
» loool
14 dana