Frajeru je butna kost ostala na asfaltu...rocco_siffredi wrote: ↑21/06/2025 01:36Ne raspadaju se ljudi na brzinama od 40-50 na sat. Benjo je puko ko lubenica.DaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 23:00 Ja sam apsolutno ravnodušan prema svim akterima ove nesreće.
Ovdje pričamo samo o činjenicama, a iz razloga jer se ovdje baratalo brzinama od 180 km/h i argumentom da se ne može vidjeti vozilo koje tako brzo dolazi.
Dakle činjenice.
Za izračunavanje brzine nam ne treba klip od 20 sekundi, potrebna su na dva parametra, koliko vremena je bilo potrebno da jedno vozilo pređe određenu distancu. Imamo tik tok video i njegovo trajanje, vrlo lako je doći do vremena kojim je pređena određena distanca, to je 1 sekunda.
Za drugi parametar odemo na google maps, ima opcija measure distance i izmjerimo koja je distanca u pitanju.
Dakle imamo distancu od cca 14 metara.
Za izračunavanje brzine nam ne treba AI, potrebno je proguglati formulu.
Ona kaže distanca / vrijeme x 3,6
Dakle 13,81 m/s × 3,6 = 49,716 km/h
On na klipu vozi 50 km/h
Ako neko ima drugi način da dođe do drugog rezultata bujrum neka postavi.
Samo nemojte više postavljati nebulozna pitanja.
Recimo da je vozio 80 km/h, to opet nije brzina koju nije realno primijetiti u retrovizoru ako hoćeš da napraviš polukružno čime ćeš prepriječiti sve trake.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
#93401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- nepass1
#93402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nidje veze izjava. Cak i malicioznadječak sa šibicama wrote: ↑20/06/2025 23:48 Ma da, motoristi se solidarisu sa ovim likom.
On da je vozio normalno iza automobila kao sto po pravilu mora, mogao je Passat 3 puta sjeci liniju, ne bi nastradao. Nego je klasicno motoristicki jurcao sa lijeve strane i docekao najgoru situaciju za sebe.
- nepass1
#93403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da je vozio 20 ovaj bi ga pokupio. Pasat ga nije registrovao nikako. Posao prije bijelog auta polukruzno da uradi. Znaci nije ni iz ulice izlazio vec jebeni polukruzni preko duple pune. I racuna se valjda i sila pasata kojom ga je pokupio.
Ovdje brzina motora samo odredjuje njegovo prezivljavanje.
Pasat bi ovdje pokupio i biciklistu i pjesaka i cuka da je stajao
Ovdje brzina motora samo odredjuje njegovo prezivljavanje.
Pasat bi ovdje pokupio i biciklistu i pjesaka i cuka da je stajao
- insaneinthebrain
#93404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
suspect_zero wrote: ↑21/06/2025 02:05 Ooooo jebem ti parmak i kolje i među.....mjesec dana jos uvijek laprdate o Spahovicima, onaj izvodi matematičke racunice, drugi kaže "stara garda" cega garda u vraziju mater???....koji vam je klinac ljudi da ih smatrate toliko bitnim?....dječak upravu, ulicu, trg, bulevar, neku OŠ, memorijalni centar, sportsku dvoranu, godisnji turnir u nekoj dusciplini "jebavanja mozga"....sve da se zove po Benjaminu Spahovicu![]()

-
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#93405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo vam je nesreca sa smrtnom posljedicom, ove razno razne izjave mogucih svjedoka samo štete.
- mayab
#93406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A inače se na toj dionici vrlo često siječe ova puna dupla , svaki dan možeš vidjeti likove , jal stanari onog naselja iznad , jal VIK, jal ovi iz škole ili ovi što dovode djecu u školu ........
- madesa
#93407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cuj vozio 50km/h

-
#93408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Citam i ne vjerujem...
-
- Vozim: Premium
- vjeshalica
- vjeshalica
#93411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Yel ovo Ševal Kovačević iznosi svoj nalaz vještačenja hahaha
- vjeshalica
#93412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Raspadaju kad ih auto nagazi i gnječe dijelovi i taru ga po asvalturocco_siffredi wrote: ↑21/06/2025 01:36
Ne raspadaju se ljudi na brzinama od 40-50 na sat. Benjo je puko ko lubenica.
Dovoljno je da je pao na lijevu stranu i da mu je noga ukljestila se i vucala po podu i pritisnuta bila od motora ili auta na to sve....nemas ti pojma
Last edited by vjeshalica on 21/06/2025 08:52, edited 1 time in total.
- vjeshalica
#93413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja neki dan ukljucujem se na kruzni Hrasno, sa Tranzita.zdruzdjo wrote: ↑20/06/2025 23:22vjeshalica wrote: ↑20/06/2025 23:13 Cuj ti komentara Izo je stara garda....kakvo cascavanje, ukivanje u kriminalne zvijezde i autoritet![]()
Ne okivam. Cak naprotiv. Jezim se na krimose. Daleko im kuca od moje, i da Bog da se nikad ne susreo sa bilo kim od takvih i slicnih.
Ali ta stara garda kriminalaca i razbijaca je drukcije "nasadjena" od ovih novopecenih. Ti stari su rjesavali medjusobne nesuglasice onako "na šake". Ovi novi se pucaju nesto po nogama.
Da se razumijemo, ja bih licno i te nove a i stare zakljucao u kakve tamnice i pobacao kljuceve.
Tako da nemoj. Ne mislim glorificirati te i slicne. Govorim iz perspektive nekoga ko vozi motor i ovakav jedan maloumni krembil me moze isjeci i poslati u mrtvacnicu. A govna iz tuzilastva i suda ce uraditi nista.
I gledam ulijevo ko nailazi, taman prilika da se ukljucim bez frke, nema auta, lik sa posranim motorom provlaci se brzinski sa moje lijeve strane, kocim ko kreten jer umalo spigla ode, a i on vjv pod pragove. Jel to dozvoljena radnja?
Isto tako neki dan se malo zaguzvalo u Shvrakinom, i oni sto se ukljucuju msm iz Vejsila Curcica jbg, ja stanem da pustim covjeka ulijevo jbg nije uredu zaklapat raskrsnicu pa nek bar prodje guzva je... lik napola ulazi u svoju traku maloumni motorđijica pretice mene i pravo na njega. Ko je tu kriv? Jebena saobracajna kultura ili to preticanje pred i u raskrsnici koje nije dozvoljeno?
-
#93414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nece oni da prikrivaju tablicu nikako
-
#93415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo maloprije udaren pješak na Nedžarićima. Vidim 4–5 inspektorskih vozila, rade uviđaj.
U posljednje vrijeme postao sam oprezniji na pješačkim prelazima jer vozim dijete u kolicima. Bukvalno, dok ne zakoračiš na cestu, niko ne staje. Pogotovo žene, i to pokrivene, one su najgori učesnici u saobraćaju.
Prije dvije noći prelazim u Kolodvorskoj, išao u CJ-u. Papanka se toliko zaletila da je jedva zakočila. Nije moguće da nas četvero nije vidjela kako stojimo i čekamo da pređemo.
U posljednje vrijeme postao sam oprezniji na pješačkim prelazima jer vozim dijete u kolicima. Bukvalno, dok ne zakoračiš na cestu, niko ne staje. Pogotovo žene, i to pokrivene, one su najgori učesnici u saobraćaju.
Prije dvije noći prelazim u Kolodvorskoj, išao u CJ-u. Papanka se toliko zaletila da je jedva zakočila. Nije moguće da nas četvero nije vidjela kako stojimo i čekamo da pređemo.
-
#93416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Oksuspect_zero wrote: ↑21/06/2025 02:05
,.......drugi kaže "stara garda" cega garda u vraziju mater???....koji vam je klinac ljudi da ih smatrate toliko bitnim?....
Prvo
Kad kazem stara garda ne kazem to ni sa kakvim divljenjem ili respektom. Kazem to da definisem kakva je to vrsta krimosa. Apsolutno nemam ni 1% nekakve empatije, divljenja ili bilo cega pozitivnog prema bilo kakvoj vrsti takvih ljudi.
Reci cu nesto ruzno. Onako kako je zivio i ponasao se, tako je i zavrsio. Ne radujem se niti aplaudiram tome.
Nadam se da je ovo jasno.
Drugo
Raspravljamo jer su mnogi "strucnjaci" ovdje ocijenili kako aman pasatlija nije ni kriv, jer je po njihovoj procjeni ovaj isao brzinom od (karikiram)blizu 1 mach. Zasto? Pa zato sto je to to "bengele".
Znaci nesreca sa smrtnim ishodom . Razglabamo.
Kao sto smo i razglabali o tome kada je sefic udario djevojke kod muzeja i to rezultiralo smrcu.
Kao sto smo razglabali kad je berberovic na marijin dvoru udario dvije doktorice i to rezultiralo smrcu.
Ali znas to je "bengele" od famElije spahovica, i ko ga jebe, garant je jurcao pa necemo razglabati. Znas, glorificiramo takve.
Ali evo snimak, i evo nacin na koji je pasatlija ubio lika. Drsko, bezobrazno, nepromisljeno,..... Ne moze biti vise kriv. Ali neeeee.
Znaci neko(bilo ko) vozio motor. Ja cu reci nebitno kojom brzinom. Neko drugi napravio potez autom koji ga je poslao u smrt. Tog nekoga uhapsili i kasnije pustili. Obzirom na ishod, mora biti podiguta optuznica bez obzira sto je mrtav sin lokalnog kriminalca. I ovaj razgulio iz zemlje. Hmmmmm. Ali neeee, on ce se vratiti kad se podigne optuznica.
Skoknuo van drzave samo da baki odnese kolaca jer je bolesna.
Hajmo samo obrnuti situaciju i zamisliti opseg razglabanja da je bengele se okretao autom na istom mjestu i isto tako pokupio nekoga na motoru ko je isao brzo na motoru
Ooooo, pa organizovale bi se mirne setnje sa parolama "ubijaju nas" i slikama u rukama.
-
#93417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Govorim u svoje ime.vjeshalica wrote: ↑21/06/2025 08:50
Ja neki dan ukljucujem se na kruzni Hrasno, sa Tranzita.
I gledam ulijevo ko nailazi, taman prilika da se ukljucim bez frke, nema auta, lik sa posranim motorom provlaci se brzinski sa moje lijeve strane, kocim ko kreten jer umalo spigla ode, a i on vjv pod pragove. Jel to dozvoljena radnja?
Isto tako neki dan se malo zaguzvalo u Shvrakinom, i oni sto se ukljucuju msm iz Vejsila Curcica jbg, ja stanem da pustim covjeka ulijevo jbg nije uredu zaklapat raskrsnicu pa nek bar prodje guzva je... lik napola ulazi u svoju traku maloumni motorđijica pretice mene i pravo na njega. Ko je tu kriv? Jebena saobracajna kultura ili to preticanje pred i u raskrsnici koje nije dozvoljeno?
Apsolutno si u pravu u ovome. Ja se prvi jezim na to.
I kad se provlacim izmedju auta, to radim sa brzinom ne vecom od par km/h. Volim svoju guzicu i previse stvari moze otici kako ne treba kad se to radi brzo.
Ali, to nije tema nase danasnje emisije.

- dječak sa šibicama
#93418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozda je Benjamin usporavao sa 150 jer je ovaj snimak kratak, iz nekoga razloga nije prikazan duzi. Mozda je fora da Mina Mateljan i ostala ekipa iz Omarove biljeznice, stanovnici crne hronike, podmetaci pozara pod tudje automobile bacaci rucnih bombi valjaci narkotika, mogu kmecati na instagramu i pozivati na osvetu.
Da nam je pravosudje u kurcu znamo odavno, uostalom najbolji primjer je mma borac Spahovic.
Da nam je pravosudje u kurcu znamo odavno, uostalom najbolji primjer je mma borac Spahovic.
-
#93419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naime, Tomislav Spahović 2016. godine optužen je na sedam i pol godina zatvora, zbog ubojstva Amila Geca. Bosanskohercegovački borac, uputio je pet hitaca prema spomenutoj žrtvi, a jednim je ranio Geca u glavu. Dan kasnije, žrtva je podlegla ozljedama.
Borac nadimka ''Zvijer'', tako je kao 26-godišnjak, morao na višegodišnje izdržavanje zatvorske godine. Njegova karijera na taj način je privremeno zaustavljena, no 32-godišnji Spahović, najavio je skori povratak. Naime, Spahović je putem Instagrama objavio kako mu je odobreno uvjetno izdržavanje kazne.
"Pozdrav za sve moje prijatelje i MMA fanove. Moram s vama podijeliti jednu ekskluzivnu vijest: Potvrđeno mi je uvjetno izdržavanje kazne, što znači da sam za nekoliko mjeseci konačno slobodan. KRAJ! To znači da se 'The Beast' uskoro vraća i u potpunosti se vraćm treningu te natjecanju u slobodnoj borbi. Najbolje tek dolazi! Vidjet ćete potpuno novo izdanje 'zvijeri', vraćam se jači nego ikad. Za sve druge informacije oko datuma povratka, bit ćete obaviješteni putem društvenih mreža. Samo jedno mogu reći, povratak će biti impresivan!", napisano je u objavi na Spahovićem Instagram profilu u kojoj je priložena i fotografija rješenja kojim mu se odobrava uvjetna.
Ostaje nada da ce i jnega zaduziti neki pasat akobogda
Borac nadimka ''Zvijer'', tako je kao 26-godišnjak, morao na višegodišnje izdržavanje zatvorske godine. Njegova karijera na taj način je privremeno zaustavljena, no 32-godišnji Spahović, najavio je skori povratak. Naime, Spahović je putem Instagrama objavio kako mu je odobreno uvjetno izdržavanje kazne.
"Pozdrav za sve moje prijatelje i MMA fanove. Moram s vama podijeliti jednu ekskluzivnu vijest: Potvrđeno mi je uvjetno izdržavanje kazne, što znači da sam za nekoliko mjeseci konačno slobodan. KRAJ! To znači da se 'The Beast' uskoro vraća i u potpunosti se vraćm treningu te natjecanju u slobodnoj borbi. Najbolje tek dolazi! Vidjet ćete potpuno novo izdanje 'zvijeri', vraćam se jači nego ikad. Za sve druge informacije oko datuma povratka, bit ćete obaviješteni putem društvenih mreža. Samo jedno mogu reći, povratak će biti impresivan!", napisano je u objavi na Spahovićem Instagram profilu u kojoj je priložena i fotografija rješenja kojim mu se odobrava uvjetna.
Ostaje nada da ce i jnega zaduziti neki pasat akobogda
- DaysleepeR
#93420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prvaci u doskocicama i pausalnim izjavama.
Zadnji u koristenju mozga medju usima.
Ne znamo je li snimak usporen.
Zato matematika i jeste na osnovu ovog snimka.
Ako se pojavi drugi bice druga matematika.
Niko da ponudi svoju matematiku, navodno nece da trose vrijeme, jer su glupi i za 2+2 im treba 10 minuta, boli glava od naprezanja.
Koncept neutralnosti nerjesiv problem, kao za Djuru portira iz nadrealista koji ne moze da skonta novu vlast koja nista ne mijenja.
Jos se fale ljudi vlastitom ogranicenoscu...
Ja bih na vasem mjestu od stida u zemlju propao...
Fakat glup nije svjestan da je glup...
Zadnji u koristenju mozga medju usima.
Ne znamo je li snimak usporen.
Zato matematika i jeste na osnovu ovog snimka.
Ako se pojavi drugi bice druga matematika.
Niko da ponudi svoju matematiku, navodno nece da trose vrijeme, jer su glupi i za 2+2 im treba 10 minuta, boli glava od naprezanja.
Koncept neutralnosti nerjesiv problem, kao za Djuru portira iz nadrealista koji ne moze da skonta novu vlast koja nista ne mijenja.
Jos se fale ljudi vlastitom ogranicenoscu...
Ja bih na vasem mjestu od stida u zemlju propao...
Fakat glup nije svjestan da je glup...
-
#93421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
brate mislim da si pogrijesio, snimak sa tiktoka je malo kraci nego sa avazaDaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 23:00 Ja sam apsolutno ravnodušan prema svim akterima ove nesreće.
Ovdje pričamo samo o činjenicama, a iz razloga jer se ovdje baratalo brzinama od 180 km/h i argumentom da se ne može vidjeti vozilo koje tako brzo dolazi.
Dakle činjenice.
Za izračunavanje brzine nam ne treba klip od 20 sekundi, potrebna su na dva parametra, koliko vremena je bilo potrebno da jedno vozilo pređe određenu distancu. Imamo tik tok video i njegovo trajanje, vrlo lako je doći do vremena kojim je pređena određena distanca, to je 1 sekunda.
Za drugi parametar odemo na google maps, ima opcija measure distance i izmjerimo koja je distanca u pitanju.
On na klipu vozi 50 km/h
Recimo da je vozio 80 km/h, to opet nije brzina koju nije realno primijetiti u retrovizoru ako hoćeš da napraviš polukružno čime ćeš prepriječiti sve trake.
https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-h ... min/594358
prvo ovo auto, za jednu sekundu predje jednu liniju do pocetka druge linije, to je nekih 10 metara, sto je 36 km/h
sto i ima smisla ovako vizuelno kada se gleda automobil na snimku

Na osnovu ovoga, mislim da si pogrijesi u distanci na google mapama
mislim da si imao tiktok snimak koji je kraci od ovog avazovog
gledajuci pocetnu poziciju motoriste i poziciju nakon jedne sekunde, na osnovu markacija na cesti

sto ce onom racunicom biti 36 m/s * 3.6 = 130km/h
duzi i kvalitetniji snimak bi mnogo bolje pokazao
Last edited by nekome on 21/06/2025 11:01, edited 1 time in total.
-
- Vozim: Premium
#93422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Iz kojeg li...dječak sa šibicama wrote: ↑21/06/2025 09:54 Mozda je Benjamin usporavao sa 150 jer je ovaj snimak kratak, iz nekoga razloga nije prikazan duzi.
-
#93423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma mi smo mahala, izaci ce duzi snimak.
-
- DaysleepeR
#93425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prihvatam.nekome wrote: ↑21/06/2025 10:56brate mislim da si pogrijesio, snimak sa tiktoka je malo kraci nego sa avazaDaysleepeR wrote: ↑20/06/2025 23:00 Ja sam apsolutno ravnodušan prema svim akterima ove nesreće.
Dakle činjenice.
Za izračunavanje brzine nam ne treba klip od 20 sekundi, potrebna su na dva parametra, koliko vremena je bilo potrebno da jedno vozilo pređe određenu distancu. Imamoi tik tok video i njegovo trajanje, vrlo lako je doći do vremena kojim je pređena određena distanca, to je 1 sekunda.
On na klipu vozi 50 km/h
https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-h ... min/594358
prvo ovo auto, za jednu sekundu predje jednu liniju do pocetka druge linije, to je nekih 10 metara, sto je 36 km/h
sto i ima smisla ovako vizuelno kada se gleda automobil na snimku
Na osnovu ovoga, mislim da si pogrijesi u distanci na google mapama
mislim da si imao tiktok snimak koji je kraci od ovog avazovog
gledajuci pocetnu poziciju motoriste i poziciju nakon jedne sekunde, na osnovu markacija na cesti
sto ce onom racunicom biti 36 m/s * 3.6 = 130km/h
duzi i kvalitetniji snimak bi mnogo bolje pokazao
Samo radi jos boljeg utvrdjivanja, izracunaj i brzinu passata istom formulom pa cemo znati je li brzina realna.
Za vozilo kao passat nije bas moguce da napravi polukruzno velikom brzinom.
Plus, sada je put motora trajanja 2 sekunde.
Brzina = udaljenost ÷ vrijeme
37 metara ÷ 2 sekunde = 18,5 m/s
Sada pretvaramo u km/h:
18,5 m/s × 3,6 = 66,6 km/h