SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

hali gali halid

#89451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hali gali halid »

drug_profi wrote: 11/03/2025 10:09 Ma ovaj policajac zapravo nije ni bio nadležan za red na ulici.
A druga je stvar savjestan rad i da si kao čovjek trebao vidjeti zašto neko traži pomoć policije.
Nedavno u Barama na semaforu kamion udari golfa od pozadi. Znaci dobro ga udario. Mi pridjemo da vidimo je li vozac ok, izasla zena sva isprepadana. Na izlazu s Gazprom pumpe pozicionirale se lole (namjerno su oslovljeni tako) i zaustavljaju. Ja kontam prici ce da vide je li neko povrijedjen, ma jok. Kolegica otisla do njih da im ukaze da se desila saobracajna nesreca sa mogucim povrijedjenim licima u njihovoj blizini, na sta su oni rekli zovi 122, znaci pred njihovim ocima i nista...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#89452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Razumijem ih...ako nesto zaseru bice duplo krivi jer nije njihov zadatak ali lik ti mase opasnost...stani ba vidi sta je
Toffee karamela

#89453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Toffee karamela »

ovo da je dječak mahao pred policijskim autom je novi momenat, bar za mene. pa obični ljudi bi stali, bar 70% njih kad dijete maše izbezumljeno pred autom

kakvi su to umovi, to je za direktnog otkaza dokažu li im, ali naravno nije im babo uzimao kredit da plati radno mjesto da bi oni onda ginuli zbog neke djece
Truba

#89454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

splinter wrote: 11/03/2025 09:43
Truba wrote: 10/03/2025 15:02 mene su klosari njih 10ak maltretirali 1999. u naselju
prebio sam dvojicu rascopo sam im vilice
al su me nalupala trojica kod doma zdravlja omer maslic
onda sam zovnuo policiju u stan i reko da ce biti krvi :D na plazi ako ne prestanu
nemojte tako gospodine
mama im spremila kavu i kolace
naveo imena i prezimena

i kad su s njima obavili razgovor nikad vise nisam imao problema
sva sreca bilo je to vrijeme bez nozeva i pistolja
sad kad imam nekih problema prije svadje upozorim da sam naoruzan sabljom i sjekirom

na policiju se vise ne oslanjam nisu to vise ona vremena
:lol:
Image

moram priznat neki dan kod bosmala klosar ne gleda i prestrojava se pred pjesackim a ja nisam sisao s bicikla da predjem ulicu
i tako ja proso on otvorio prozor i poceo drobiti ja za bisage da mu pokazem da zbog takvih kosto je on nosim sablju od pola metra kaže
imam utoku
reko dobro onda povlacim se :lol: počeše likovi trubit formirala se kolona do treske
i tako se raziđosmo...
al nije izlazio iz kola neki klio dostavljač trebo sam firmu zapisat pa poslat amonimni mail da im radnici hodaju naoruzani i prijete ljudima koji samo imaju hladno oruzje
zigson

#89455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Truba wrote: 12/03/2025 08:51
Truba wrote: 10/03/2025 15:02 mene su klosari njih 10ak maltretirali 1999. u naselju
onda sam zovnuo policiju u stan i reko da ce biti krvi :D na plazi ako ne prestanu
nemojte tako gospodine
naveo imena i prezimena

sad kad imam nekih problema prije svadje upozorim da sam naoruzan sabljom i sjekirom

Image

moram priznat neki dan kod bosmala klosar ne gleda i prestrojava se pred pjesackim a ja nisam sisao s bicikla da predjem ulicu
i tako ja proso on otvorio prozor i poceo drobiti ja za bisage da mu pokazem da zbog takvih kosto je on nosim sablju od pola metra kaže
imam utoku
reko dobro onda povlacim se :lol: počeše likovi trubit formirala se kolona do treske
i tako se raziđosmo...
al nije izlazio iz kola neki klio dostavljač trebo sam firmu zapisat pa poslat amonimni mail da im radnici hodaju naoruzani i prijete ljudima koji samo imaju hladno oruzje
Posteno :lol:
Laplace

#89456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

nemojte tako gospodine
naveo imena i prezimena

Image

imam utoku
i tako se raziđosmo...
Pa ti stisni i ne ostavi bakšiš.
vjeshalica

#89457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

drug_profi wrote: 11/03/2025 10:09 Ma ovaj policajac zapravo nije ni bio nadležan za red na ulici.
A druga je stvar savjestan rad i da si kao čovjek trebao vidjeti zašto neko traži pomoć policije.
Za sta je nadlezan? Prvo imao je svaku obavezu da stane i pozove kantonalnu policiju, ljudi ocekuju od lica u uniformi pomoc jer to u prevodu tako i ide slijedom stvari. Nasa drzava ima 16 policijskih agencija, smijesno. Nose oruzje. Sto bi ja morala znati da je golf7 sive boje sa nekakvim obiljezjem direkcije, nenadlezan, u slucaju da trazim neku pomoc ? Mozda ta djeca nisu ni znala da je to posrana direkcija? Obicni uniformisani portiri, treba im ukinuti to policija, jer to nisu ni po cemu.
DonieBrasco

#89458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/96 ... ine-drogom

https://istraga.ba/zbog-trgovine-drogom ... ulic-zula/

Za Zulice sam cuo od oca im pokojnog. preko porodice i rodbine su od ranije poznati policiji.

Ko je ovaj Teparic.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#89459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

nemojte tako gospodine
naveo imena i prezimena

Image

imam utoku
i tako se raziđosmo...
:lol: :lol:
noviclan

#89460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

DonieBrasco wrote: 12/03/2025 23:17 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/96 ... ine-drogom

Za Zulice sam cuo od oca im pokojnog. preko porodice i rodbine su od ranije poznati policiji.

Ko je ovaj Teparic.
Kako sanju s juga ne znas
Tvrtko II Kotromanić

#89461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tvrtko II Kotromanić »

djeca se marisu mjesecima po gradu zbog saranja grafita, ceka se ne daj Boze da mrtva glava padne, a ovi "vodje" skupa biznis vode :-)
drug_profi

#89462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

A jebomatersamsebi onaj ko je prvi počeo prefarbavanje grafita.
Imali smo koliko toliko uredne i pristojne zidove.
Daryl Dixon

#89463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Daryl Dixon »

DonieBrasco wrote: 12/03/2025 23:17 https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/96 ... ine-drogom

Ko je ovaj Teparic.
Raja sa Bjelava. :bih:
MensurM

#89464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Tvrtko II Kotromanić wrote: 13/03/2025 09:05 djeca se marisu mjesecima po gradu zbog saranja grafita, ceka se ne daj Boze da mrtva glava padne, a ovi "vodje" skupa biznis vode :-)
Pa njih dvojica su kumovi, stalno su zajedno, termine zajedno igraju. Ne znam sta se cudite.
dječak sa šibicama

#89465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

IT strucnjaci :bih:
Mommy's_little_ Monster

#89466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Mommy's_little_ Monster »

Ko je ovaj Teparic.
https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... bavi/40288
A inace je bio i Skakin tjelohranitelj/pratilac sta vec, dok je ovaj bio gradonacelnik
dječak sa šibicama

#89467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Najjaci je ovaj Pecar, svi su oni fini momci.. Amel ubio sam sebe pivom u glavu :-)

Ne znas koji je veci problem, sa sve Pecarima
Mommy's_little_ Monster

#89468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Mommy's_little_ Monster »

dječak sa šibicama wrote: 13/03/2025 12:31 Najjaci je ovaj Pecar, svi su oni fini momci.. Amel ubio sam sebe pivom u glavu :-)

Ne znas koji je veci problem, sa sve Pecarima
Samo je greska u imenu, Amer se zvao momak.
Last edited by Mommy's_little_ Monster on 13/03/2025 13:54, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#89469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

drotu iz direkcije (namjerno drotu) iz dubine srca zelim otkaz i da se moze jedino zaposliti u securitas da cuva banke, a i to je upitno da li je sposoban. nek cuva trafike mozda je to nivo za njega.

on je sluzbena osoba, policijski sluzbenik i MORAO je stati jos pogotovo jer se cuje pucanj taman kad on prolazi, a vidi se na onom snimku sto je tuzilastvu pustalo iz auta na semaforu. dakle vidio si sve i cuo si i nista sto te uce kao policajca i sto si kao policajac MORAO stati, nisi uradio nego si samo pobjegao. morao i trebao je stati cim je vidio guzvu na cesti da se tuku, trebao je sprijeciti i obavijestiti svog sefa koji ce obavijestiti PU. dakle nabij ovog drota na kurac krasni kad nije sposoban dva kisobrana cuvati.

kako to rade POLICAJCI

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /180123053

bio je i slucaj gdje pripadnik SPJ Sudske FBiH je zaustavio auto na skenderiji i sprijecio migranta u razvaljivanju telefonske govornice. dakle ono sto uopste nije njegov posao je momak stao i sprijecio migranta i zadrzao ga dok PU nije dosla. razlika je sto su ljudi policajci, sto su svjesni sta znaci biti policajac i rade svoj posao.

za ovog drota jebiga, pravi frizuru na drugom radnom mjestu kad si kurcina u dusi.

sta cemo sa Tomom koji se pokajao i samo hoce da se tuce u MMA?

https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... u-sarajevu

pa ne moze se Tomo pokajati, okrenuti samo sportu, a skupljati kriminalce i jos njihove pistolje sakrivati od policije. ne mozes Tomo biti toliko ogranicen i dati snimak novinarima gdje se vidi kako sakrivas pistolj :lol:
Truba

#89470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

sjećate se onog policajca što je ucmeko izvan duznosti pljackasa radnje na alipasnu?
Malisa11

#89471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Malisa11 »

Samo treba okretati glavu. BUdala je ko to ne radi.
Haris.ba

#89472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Nema to veze sa savjesti.
Član 175

Nepružanje pomoći

(1) Ko ne pruži pomoć osobi koja se nalazi u direktnoj životnoj opasnosti iako je to mogao učiniti bez opasnosti za sebe ili drugog, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.

(2) Ko ostavi drugog bez pomoći u životnoj opasnosti koju je sam prouzrokovao, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

(3) Ako je krivičnim djelom iz stava 2. ovog člana prouzrokovana smrt osobe izložene opasnosti ili je teško tjelesno ozlijeđena ili joj je zdravlje teško narušeno, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
noviforumas

#89473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviforumas »

Cuj vodje HZ i Manijaka dilaju za Smrka haha

Postoji li ijedan kriminalac u Sarajevu da ne radi za Smrka? Jaci poslodavac od Binga.
dječak sa šibicama

#89474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

I pri tome na slobodi, mislim Smrk. Vozika se okolo, garant prvi bruda u lokalnoj dzamiji, slobodno covjek hoda okolo kofol vodi se postupak protiv njega.

Tomo ubio, izasao, opet radi sve isto, i on na slobodi, sve uvazeni privatnici veleposjednici i krema drustva.

Mali Luxemburg
samo sarajevo

#89475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by samo sarajevo »

taj lik nije vodja Hordi,cistokrvno lupanje avde avdica koji je danas sve brzo editovao
Post Reply