Mislim da se zakon promijenio između dva ubistva a pošto jedinstvena kazna uključuje i ono ubistvo kažnjivo "po starom" zakonu, onda se morali na jedinstvenu kaznu primijeniti raniji propisi. Jedno od osnovnih načela u pravu je da se nikome ne može izreći kazna koja nije bila propisana u vrijeme činjenja djela.sime_cipol wrote:Kako onda Topalovic dobi 35 godina, ako je 2002 maksimalna kazna bila 20 god?julisiz es grant wrote:Po 50-ti put ponavljam: odležao je 18 godina i 11 mjeseci. Puno više nije mogao, jer je u to vrijeme maksimalna kazna bila 20 godina.BHF_Manijak wrote:Pa dan te jebo frajer dvoje ljudi ubije i izadje iz zatvora, kroz koliko? 5? 10 godina? Koliko je debil lez'o?
Kontam daleko smo od bas toliko sranja, kad i kod nas serijske ubice, ali doslovno!![]()
U međuvremenu se krivični zakon promijenio, pa je maksimalna kazna 45 godina.
Zato danas imaš npr osude za ubice Anele Đogić 40 godina, Smaje Ćesira majka-ubica isto toliko, Aleksa Mican što je ubio radnike IT computers 35 godina, Zika Turković 40 godina, Batko 42 godine, Franc Kos 35 godina...
Dakle stanje je danas u stvari bolje. Prije 20 godina svi ovi bi dobili maksimalno 20 dodina i već bi bili na slobodi.
A on bi danas za dva ubistva sigurno dobio puno više od 20 godina.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
julisiz es grant
#29476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
julisiz es grant
#29477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prepisana iz velike Jugoslavije zamisli. U kojoj je u stvari maksimalna bila 15 godina, a 20 se moglo dobiti samo kao zamjena za smrtnu, kada država odluči nakon što si osuđen da ti pokloni život, pa ti da 20 godina.BHF_Manijak wrote: Pasukane nemas ti meni sta objasnajvati zakon, ovo je retorisko pitanje bilo i sjebada u kakvoj banana drzavi zivimo...
20 godina max kazna bila? Pa kita drzava, kita zakoni, ne cudi me da je 5 godina bila!
- karanana
#29478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
karina drzava. prvo je karina da te kao osudjenog ubicu uopste pustaju na bilo kakav dopust. onda je karina to sto na tom dopustu mozes ubit koga hoces ali ti se nece skoro nista nadodati na kaznu koju vec sluzis za prvo ubistvo. bas me interesuje da li je pustan na vikende i ta sranja izmedju 2002 i izlaska. dobro smo prosli ako je izlazio i nije ubio nikog.
jes prepisana iz jugoslavije, ali jugoslavija je imala i smrtnu. pa kad su skinuli smrtnu znaci radili su neke reforme, a nisu povecali 20 na veci broj godina kad su msrtnu skidali.
jes prepisana iz jugoslavije, ali jugoslavija je imala i smrtnu. pa kad su skinuli smrtnu znaci radili su neke reforme, a nisu povecali 20 na veci broj godina kad su msrtnu skidali.
Last edited by karanana on 09/02/2019 23:31, edited 1 time in total.
-
Messier
#29479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jel ima tamo neko skladiste oruzja i municije,na toj Suhodolskoj streljani?
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#29480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znaci, bukvalno su ga pripazili kod drugog ubistva, i to majkejulisiz es grant wrote:
Mislim da se zakon promijenio između dva ubistva a pošto jedinstvena kazna uključuje i ono ubistvo kažnjivo "po starom" zakonu, onda se morali na jedinstvenu kaznu primijeniti raniji propisi. Jedno od osnovnih načela u pravu je da se nikome ne može izreći kazna koja nije bila propisana u vrijeme činjenja djela.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#29481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad procitah na fb da je vidjen u Hadzicima iza binga, zvali policiju niko se nije javio 
Ps slika koju su podjelili

Ps slika koju su podjelili

Last edited by bordo gandalf on 09/02/2019 23:39, edited 2 times in total.
- BHF_Manijak
#29482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sranje je vala da mi ga je otac pis'o, a ne "velika Jugoslavija". To sto je nesto iz bivseg vakta ne mora znaciti da referenca za "odlicno".julisiz es grant wrote: Prepisana iz velike Jugoslavije zamisli. U kojoj je u stvari maksimalna bila 15 godina, a 20 se moglo dobiti samo kao zamjena za smrtnu, kada država odluči nakon što si osuđen da ti pokloni život, pa ti da 20 godina.
-
julisiz es grant
#29483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa sad je 45 maksimalna, rekoh ti.karanana wrote:karina drzava. prvo je karina da te kao osudjenog ubicu uopste pustaju na bilo kakav dopust. onda je karina to sto na tom dopustu mozes ubit koga hoces ali ti se nece skoro nista nadodati na kaznu koju vec sluzis za prvo ubistvo. bas me interesuje da li je pustan na vikende i ta sranja izmedju 2002 i izlaska. dobro smo prosli ako je izlazio i nije ubio nikog.
Ali to je pravo. Ako je bio na snazi još stari zakon kad si uradio belaj, sudi ti se po starom zakonu.
Evo još malo radosnih vijesti: upravo zbog te jebade sa starim Jugo-zakonom, maksimalna kazna koju naši sudovi smiju izreći za faking GENOCID (kao valjda zločin nad zločinima) i koju i izriču ratnim zločincima osuđenim za to je 20 godina. Iako bi po današnjem zakonu mogli dobiti ( i neki su i dobijali, pa je sve oboreno) i 45 godina, ta kazna nije postojala dok su genocidisali. Dakle, da je Ratku Mladiću sudio naš sud, dobio bi max 20 godina.
-
julisiz es grant
#29484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa eto, sranje je bilo dakle i prije, a ovdje je običaj da se hvali sve iz tog vremena.BHF_Manijak wrote:Sranje je vala da mi ga je otac pis'o, a ne "velika Jugoslavija". To sto je nesto iz bivseg vakta ne mora znaciti da referenca za "odlicno".julisiz es grant wrote: Prepisana iz velike Jugoslavije zamisli. U kojoj je u stvari maksimalna bila 15 godina, a 20 se moglo dobiti samo kao zamjena za smrtnu, kada država odluči nakon što si osuđen da ti pokloni život, pa ti da 20 godina.
-
julisiz es grant
#29485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jebiga, pravo i pravda su različite stvari.sime_cipol wrote:Znaci, bukvalno su ga pripazili kod drugog ubistva, i to majkejulisiz es grant wrote:
Mislim da se zakon promijenio između dva ubistva a pošto jedinstvena kazna uključuje i ono ubistvo kažnjivo "po starom" zakonu, onda se morali na jedinstvenu kaznu primijeniti raniji propisi. Jedno od osnovnih načela u pravu je da se nikome ne može izreći kazna koja nije bila propisana u vrijeme činjenja djela..
Da mu nisu sudili po pravu tužio bi državu pa bi i izašao ranije, i bio teži za nekoliko stotina hiljada km odštete. Ima ih koji su već to postigli zbog "pogrešne primjene zakona".
- vješalica
#29486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije običajjulisiz es grant wrote:Pa eto, sranje je bilo dakle i prije, a ovdje je običaj da se hvali sve iz tog vremena.BHF_Manijak wrote:Sranje je vala da mi ga je otac pis'o, a ne "velika Jugoslavija". To sto je nesto iz bivseg vakta ne mora znaciti da referenca za "odlicno".julisiz es grant wrote: Prepisana iz velike Jugoslavije zamisli. U kojoj je u stvari maksimalna bila 15 godina, a 20 se moglo dobiti samo kao zamjena za smrtnu, kada država odluči nakon što si osuđen da ti pokloni život, pa ti da 20 godina.
Eto moremo faliti i iz ovog vremena
Budalaš hoda i ubija ko da je to normalno
-
aldinjo
#29487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kod kakve "braće"?armin071 wrote:Ma kako to brate ovo samo izresetati. Pa na govno ne vrijedi trositi ni marke. Nek ide kod „brace“ na onaj svijet ovakvi zavedeni manijaci ne zasluzuju da zive. Samo kratki postupak bez svjedoka...muha_sa wrote:ništa bez americkog zakona---ubici 130 godina zatvora sa pravom na pomilovanje nakon odležanih 70
- jalijas74
#29488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cinjenice je da su mu u kuci nasli eksploziva kao u priči i spisak mjestana iz sela cita pola sela koje je planirao ucmekati. Neke porodice sa spiska su odmah pobjegle ostale su ostale da ih cuva konjica policija.BHF_Manijak wrote: Cijenica je da je frajko na slobodi i da okolo moze rokati koga hoce. Jos sutra otvorenje EYOF-a, divno. Da je blize debil - sranje u najavi.
-
bumerangss
#29489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljudi, ovo mi se nimalo ne sviđa!muha_sa wrote:https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/45 ... -na-gacica
SARAJEVO Na mjestu gdje je policajac ubijen, pronađeno je nekoliko čahura nepoznatog kalibra.
SUHODOL Ubijen policajac kod Tarčina, sumnja se na Gačića
- JoeyTribbiani
#29490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zna li neko kakav je udes ili sta vec na cesti izmedju Koseva I Šipa? Nisam mogao proci, dvije hitne, policija, vatrogasci...
- Logovan
#29491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Code: Select all
http://--- NO LINKS ---/clanak/BiH/487768/Pucnjava-u-sarajevskom-naselju-Bistrik?fbclid=IwAR3txn6THT4fZ9gowPBwLFQo_pLTJ93Vr7C4EIjurSX-kCWKyrGAKLF_I6s
- O'zone
- Globalni moderator
#29492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sigurnosna situacija je zadovoljavajuća. Po svim statističkim podatcima Sarajevo je u potpunosti siguran grad a mediji prenapuhavaju par ekscesa. Molit ću lijepo.
-
l33t
#29493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jel malo utoplilo i sunce izaslo odma nesrece i pucnjave ...
-
bumerangss
#29494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Neko ko je u stanju ubiti rođenu majku je za ludnice a ne da se pusti na slobodu i da nastavi ubijati nedužne ljude...sime_cipol wrote:Ovaj je vec serijski ubica. U miru ubiti 4 ljudi, nema tu pomoci, ni rehabilitacije. Metak u potiljak, a racun ispostaviti najbližim rodjacima.
Jel ovaj najgori u historiji zemlje?
Mislio sam sutra na stadion na otvaranje EYOF-a ali... mislim da cu ostati kući iza blindiranih vrata
- oldtajmer
#29495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bas danas u novinama intervju sa komesarom,kaze kako od ubistva policajaca nema kradja automobila u gradu,stanje sve bolje,vraca se povjerenje naroda u rad policije i jos svakakve nebuloze,jbg kao i svi ostali isto sranje samo drugo pakovanje
-
ucenik1234
#29496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije ovo dobro, ni najmanje...
- O'zone
- Globalni moderator
#29497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro je ovo....kako je moglo biti ovo je odlično. Broj nervno rastrojenih osoba + količina dostupnog naoružanja (još uvijek) + ekonomsko stanje, ....ovo je odlično. Med i mlijkeo
-
normala brate
#29498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Normalno, ovo je fantasticno kako bi po svim parametrima trebalo biti zbog milion razloga.O'zone wrote:Dobro je ovo....kako je moglo biti ovo je odlično. Broj nervno rastrojenih osoba + količina dostupnog naoružanja (još uvijek) + ekonomsko stanje, ....ovo je odlično. Med i mlijkeo
Sveukupno u kantonu Sarajevo nakon rata je ubijeno koliko oko 10 do 20 policajaca?
Da si pitao tad prosjecnog covjeka nakon rata koliko bi moglo biti do 2020 zapitajte se šta bi vam odgovorio.
-
julisiz es grant
#29499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ubijeno je 4 policajca MUP-a KS od rata do danas:normala brate wrote:Normalno, ovo je fantasticno kako bi po svim parametrima trebalo biti zbog milion razloga.O'zone wrote:Dobro je ovo....kako je moglo biti ovo je odlično. Broj nervno rastrojenih osoba + količina dostupnog naoružanja (još uvijek) + ekonomsko stanje, ....ovo je odlično. Med i mlijkeo
Sveukupno u kantonu Sarajevo nakon rata je ubijeno koliko oko 10 do 20 policajaca?
Da si pitao tad prosjecnog covjeka nakon rata koliko bi moglo biti do 2020 zapitajte se šta bi vam odgovorio.
1998- Mahmut Trako
2012-Muhidin Pivodić
2018-Vujinović i Šehović
Ovaj večeras ubijeni bio je pripadnik FUP-a, ali je ubijen na području KS.
-
normala brate
#29500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
I još kukaju ljudi?
E cuj samo 4 mislio sam da je ta brojka oko 10 bar po onome što sam pohvatao kroz godine ocigledno loša prognoza.
Med i mlijeko!
E cuj samo 4 mislio sam da je ta brojka oko 10 bar po onome što sam pohvatao kroz godine ocigledno loša prognoza.
Med i mlijeko!