SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
cico x

#5951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cico x »

Creasy wrote:
DZONPI wrote:Znaci dolaze nove face po gradu,kalasnjikovi,kasnije bombe a bogami mozda i zolje.kaze jedan lik face sa Alipasinog B faza.E tu bi se dalo svasta napisat .Znao sam jednog bas iz B faze izlazio u Stelex necemo imena ali svaki uboga vikend se znao pomarisat nije bitno skim uglavnom pobit se bilo mu izgleda u krvi,e sad sam cuo jos nekih prica o nekim facama sa alipasina jesu li bili bas iz b faze neznam ali nisu fine price.Dakle sad nastavljaju mladji da prave belaje garant imali od koga naucit.

Pa Alipasino je naselje gdje uglavnom zivi socijalno ugrozeno stanovnistvo, te stoga ne treba da cudi sto je to leglo probisveta, klosara iz kojih kasnije nastaju lopovi i kriminalci...
opet ta neka generalizacija.....
kad su padale bombe oko music kafica,pricalo se kako su pofalici "vaki-naki"
kad po dobrinji bombe padaju,tad je dobrinja najgora,
na carsiji par ubistava,kazu gore su oni najgori,
neki dan u svrakinom pucnjavakazu to je najgori kvart,
sad ovi sa a.p. odmah i a.p. najgore?

zar mislite da je to do kvartova? da na malti,otoci,bistriku,jarcedolima zive 100% fina raja,pa drzava je cijela u qrcu sta ocekujete? svako iz svoje kuce donosi kulturu,mogu ja zivjeti i na ilidzi i na carsiji,ako su me starci odgojili normalno,necu pucati po ljudima!
i ja ovdje prvenstveno vidim problem u "starijoj raji",da su ih oni mlatili i maltretirali kao sto su nas nasa starija raja u nekom starom vremenu,ne bi bilo ovoliko kurcenja po gradu.
JThomas

#5952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

ma šuplja. nema gdje nema belaja, sarajevo je mali grad gdje je sve izmiješano, nije njujork.
muha_sa

#5953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by muha_sa »

veze nema ko je iz kojeg kvarta :-)

-nedostatak kucnog odgoja.
-nedostatak poštovanja starijeg---i to je do kucnog odgoja.
-nedostatak finog druženja--igre od malih nogu----sad se djeca(vecinom)s kompjuterom i igricama druže.
zvrcak

#5954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

ali eo, evidentno je da najvise belaja prave oni sa Alipasinog, Svrakinog, Dobrinje...
Nema cistih naselja u kojima nema belaja, al jednostavno od uvijek se zna da su Al´pasinici problematicni, i takva je furka od kad sam ja bio djete, pa na dalje!!!
Russs

#5955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Russs »

Danas opet zena umrla u tramvaju, izgleda kod istog vozaca! :-)
Creasy

#5956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

JThomas wrote:
Hoces reci da su Gasi, Nisko, Sljivo sitne ribe... Policija tuce one koji se suprostave hapsenju, legitimisanju i sl. Veliki kriminalci su pametni, oni su svi uglavnom ljubazni i paze sta ce i kada reci policiji, osim kada su sigurni da su fizicki jaci...
i koliko specijalaca onomad izgubi certifikate zbog niska...?

jakim kriminalcima koji imaju veze i zaštite murija ne može ništa, zato što sistem štiti njih, a ne muriju. nema to puno veze sa fizičkom snagom. sve se za gašija znalo i prije, al' pao je tek kad su ga zaštitnici napustili.

mariše murija k'o vola u kupusu. ali - samo sitnu ribu, krupnoj ne smije ni napisati kaznu za parking, u tome je fazon.
Iz tvog posta se cini kao da policija ne smije da tuce kriminalce ili da kaznjava "krupnu ribu" jer ih se boje, a to uopste nije tacno. Znam sta hoces da kazes, ali za to sto su ti kriminalci i krupne ribe nedodirljivi nije kriva policija vec tuzilastvo i sud.
Uzmi primjer koga god hoces od najvecih riba u gradu, evo recimo Keljmendiji... nek se naredi pretres objakata i zaplijena imovine, policija ce to uraditi, ali ce dalje tuzilastvo i sud da zakazu...
Creasy

#5957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

cico x wrote:
Creasy wrote:
DZONPI wrote:Znaci dolaze nove face po gradu,kalasnjikovi,kasnije bombe a bogami mozda i zolje.kaze jedan lik face sa Alipasinog B faza.E tu bi se dalo svasta napisat .Znao sam jednog bas iz B faze izlazio u Stelex necemo imena ali svaki uboga vikend se znao pomarisat nije bitno skim uglavnom pobit se bilo mu izgleda u krvi,e sad sam cuo jos nekih prica o nekim facama sa alipasina jesu li bili bas iz b faze neznam ali nisu fine price.Dakle sad nastavljaju mladji da prave belaje garant imali od koga naucit.

Pa Alipasino je naselje gdje uglavnom zivi socijalno ugrozeno stanovnistvo, te stoga ne treba da cudi sto je to leglo probisveta, klosara iz kojih kasnije nastaju lopovi i kriminalci...

zar mislite da je to do kvartova? da na malti,otoci,bistriku,jarcedolima zive 100% fina raja,pa drzava je cijela u qrcu sta ocekujete? svako iz svoje kuce donosi kulturu,mogu ja zivjeti i na ilidzi i na carsiji,ako su me starci odgojili normalno,necu pucati po ljudima!
i ja ovdje prvenstveno vidim problem u "starijoj raji",da su ih oni mlatili i maltretirali kao sto su nas nasa starija raja u nekom starom vremenu,ne bi bilo ovoliko kurcenja po gradu.

Ja to ne kazem zbog ovog slucaja na Skenderiji, vec uopste, Alipasino jeste medju najgorim kvartovima u gradu. Nije to generalizacija, to jeste tako. Uzmi procenat KD-a i broj stanovnika po odredjenim kvartovima. Evo recimo Breka, koliko gore ima KD-a, a koliko recimo na Soukbunaru. Covjece, na Soukbunaru se prodavnice zakljucavaju u sred bijela dana, i ti mi sad reci da je to generalizacija... kako da ne. :roll:
JThomas

#5958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

jakim kriminalcima koji imaju veze i zaštite murija ne može ništa, zato što sistem štiti njih, a ne muriju.
jes' ti pročitao to što si citirao uopšte?

šta se pališ k'o kutnjak i osjećaš prozvanim?
Creasy

#5959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

muha_sa wrote:veze nema ko je iz kojeg kvarta :-)

-nedostatak kucnog odgoja.
-nedostatak poštovanja starijeg---i to je do kucnog odgoja.
-nedostatak finog druženja--igre od malih nogu----sad se djeca(vecinom)s kompjuterom i igricama druže.

Sta ste se uhvatili kvartova, kljucni faktor je socijalno-ekonomski status gradjana pojedinih kvartova, a Alipasino sam samo naveo kao primjer gdje je evidentna socijalna ugrozenost stanovnistva... narodski receno, da ljudi tamo imaju vise para, manje bi problema bilo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

cico x wrote:

moj komšija je zamjenik tužioca... Čavkin. :roll: i on je socijalno ugrožen :roll:

nevjerovatno je kako neki mozgovi prave podjelu ljudi po mjestu prebivanja, ili odakle su došli... jel ono u Starom Gradu bilo kad su onog malca seksualno zlostavljali oni kreteni pa to snimali na mobitel?

:-)
Chmoljo

#5961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

Creasy wrote:
Sta ste se uhvatili kvartova, kljucni faktor je socijalno-ekonomski status gradjana pojedinih kvartova, a Alipasino sam samo naveo kao primjer gdje je evidentna socijalna ugrozenost stanovnistva... narodski receno, da ljudi tamo imaju vise para, manje bi problema bilo.
je li Dobrinja takva?
JThomas

#5962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

ovo k'o da se mascherano vratio sudeći po stepenu bahatosti i samouvjerenosti...
cappy_tempo

#5963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

JThomas wrote:ovo k'o da se mascherano vratio sudeći po stepenu bahatosti i samouvjerenosti...

:mrgreen:
Omerovim_Koracima

#5964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Omerovim_Koracima »

Hocel i dalje prodavat pricu da su navijaci tj huligani najveci problem grada :lol: :lol:
cappy_tempo

#5965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

Omerovim_Koracima wrote:Hocel i dalje prodavat pricu da su navijaci tj huligani najveci problem grada :lol: :lol:
suti ludjace hoces da nastradamo? :mrgreen: :mrgreen:
ssmmiilleeyy

#5966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ssmmiilleeyy »

Krenimo od Zaposljavanja (radnih mjesta) u danasnjem vremenu niko ne moze naci posao ako nema stelu (cak se ni kopati ne moze sto te nece neko preporuciti)

Recimo da to navodi ljude da se bave kriminalom (kradjom,narkotici ...)

Biroi za zaposljavanje nikom ama bas nikom koga ja poznajem nisu nasli posao,sasvim normalno je da ljudi kada su na granici siromastva zele da se sto prije izvuku iz G**ana

Niko ama bas niko ne zeli biti siromasan

A ko god je osjetio dno zna kakvo je razmisljanje kada si duze vremena prazong dzepa ili ne daj boze kada nemas za hljeba

Postoje porodice gdje svi clanovi rade po drzavnim institucijama a postoje porodice kada ujutru ustanu niko ne ide na posao (sta drugo ocekivati)
cappy_tempo

#5967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ssmmiilleeyy wrote:Krenimo od Zaposljavanja (radnih mjesta) u danasnjem vremenu niko ne moze naci posao ako nema stelu (cak se ni kopati ne moze sto te nece neko preporuciti)

Biroi za zaposljavanje nikom ama bas nikom koga ja poznajem nisu nasli posao,sasvim normalno je da ljudi kada su na granici siromastva zele da se sto prije izvuku iz G**ana

A ko god je osjetio dno zna kakvo je razmisljanje kada si duze vremena prazong dzepa ili ne daj boze kada nemas za hljeba

Postoje porodice gdje svi clanovi rade po drzavnim institucijama a postoje porodice kada ujutru ustanu niko ne ide na posao (sta drugo ocekivati)
nije kod svih mangupa ovako. ima ih dosta koji leze na parama al bukvalno pa opet bode,puca,otima i slicno...
ssmmiilleeyy

#5968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ssmmiilleeyy »

@ Cappy vecina ovih sto mahnitaju su iz siromasnih porodica a ti sto su bogati i kradu bodu otimaju prije ili kasnije budu navuceni na Heroin ( vjeruj mi vise su okrutniji ovi koji su duze vremena na dnu al bukvalno na dnu )

Naravno da i Sud ima veliku ulogu mislim nametnuta nam je demokratija mada kod nas ovo nije ni D od demokratije

Koliko ja znam u Americi postoji smrta i dozivotna kazna pa ti izvoli druze ubijaj a ne kod nas rafalao po 15 ljudi dobije 4 godine

Ebo ovakav sistem
Creasy

#5969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Chmoljo wrote:
Creasy wrote:
je li Dobrinja takva?

Manje-vise... ali je svakako mirnija od Alipasina.
Creasy

#5970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

ssmmiilleeyy wrote:Krenimo od Zaposljavanja (radnih mjesta) u danasnjem vremenu niko ne moze naci posao ako nema stelu (cak se ni kopati ne moze sto te nece neko preporuciti)

Upravo tako, ali nekima to ne mozes utuviti... jer oni ne gledaju dublje, odnosno povrsno razmisljaju...
Lekler

#5971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lekler »

Russs wrote:Danas opet zena umrla u tramvaju, izgleda kod istog vozaca! :-)
Znas li kako se zove da punicu provozam po gradu?
cappy_tempo

#5972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ssmmiilleeyy ma slazem se da su gori oni sto imaju manje para ali danas je nekako situacija neobjasnjiva.evo ovaj hari znam da nije imao finansijskih problema,zivio je fino pa evo pokusaj ubistva...

Lekler wrote:
Russs wrote:Danas opet zena umrla u tramvaju, izgleda kod istog vozaca! :-)
Znas li kako se zove da punicu provozam po gradu?
:lol: :lol: eh samo cekaj da ti zena ovo vidi :mrgreen:
Chmoljo

#5973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

Creasy wrote:

jes klinac. šta je sa vremenom kad su se auta krala? :mrgreen: kada se droga u nenormalnim količinama tamo valjala (ne znam kako je sad)? :mrgreen: jel i tad bila mirnija?

jel i tamo "socio-ekonomski" status presudan? :mrgreen:
Creasy

#5974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Chmoljo wrote:
Creasy wrote:

jes klinac. šta je sa vremenom kad su se auta krala? :mrgreen: kada se droga u nenormalnim količinama tamo valjala (ne znam kako je sad)? :mrgreen: jel i tad bila mirnija?

jel i tamo "socio-ekonomski" status presudan? :mrgreen:

Aj mi samo objasni kakve veze ima kradja auta na Dobrinji sa socijalno-ekonomskim statusom stanovnika Dobrinje? Da ne mislis mozda da su Dobrinjci krali auta po Dobrinji? :roll:
Chmoljo

#5975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

Creasy wrote:
Aj mi samo objasni kakve veze ima kradja auta na Dobrinji sa socijalno-ekonomskim statusom stanovnika Dobrinje? Da ne mislis mozda da su Dobrinjci krali auta po Dobrinji? :roll:
govoriš je li mirno ili ne, ja ti kažem. a to nema jalije po Dobrinji? to nema scena kad se kalašnjikovom rafala ispred Di Barse? :lol: :lol: :lol:

daj ba :mrgreen:
Locked