Sarajevo - Budimpešta

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Dr.Mr.Fr.

#276 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Dr.Mr.Fr. »

beatfreak wrote:Da li mi neko od vas koji ste bili moze reci koliko je Budimpesta siguran grad? Ja planiram ici sama, koliko je sigurno za jednu djevojku?

ma siguran je po danu ali opet nemoj ici sama nipošto, povedi bilo koga ali sama NE :!: :!: :!:
opa22

#277 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by opa22 »

beatfreak wrote:Da li mi neko od vas koji ste bili moze reci koliko je Budimpesta siguran grad? Ja planiram ici sama, koliko je sigurno za jednu djevojku?
ne bih ti preporucio da sama ides, pogotovo da ne izlazis navecer sama :roll:
beatfreak

#278 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by beatfreak »

Hvala vam ljudi :)
ljuspica

#279 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by ljuspica »

Bijah vise put u Budimpesti, ali odkako ukinuse voz ne znam kako bih tamo ponovo otisla?Sta vi mislite koja je najjeftinija solucija da odem iz Sarajeva do Budimpeste?
beatfreak

#280 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by beatfreak »

Bus do Beograda ili Novog Sada iz I. Sarajeva, studentska povratna kosta 47KM. Iz navedenih gradova do Peste vozom, 26 eura povratna :)
iamx

#281 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by iamx »

Je li ovo i dalje najaktuelnija opcija? Sarajevo-Beograd-Budimpesta? Nista direktno iz Bosne?
mnbv

#282 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by mnbv »

Zna li neko da li ima bilo kakav prevoz iz BiH do Budimpeste?
Bilo kakva kombinacija je dobro dosla.

Jedino sto sam nasao je bus za Beograd pa iz Beograda vozom, kombi prevozom ili busom u Budimpestu.
bumboo

#283 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by bumboo »

Podižem temu... Pošto odnedavno iz Sarajeva imamo Wizzair koji vozi za Budimpeštu po jako povoljnim cijenama, htjela bih otići tamo s porodicom na par dana. Imate li preporuku za povoljan smještaj pogodan za porodicu s 2 djece? Već se na temi pisalo o smještaju ali su to postovi iz 2011.-2012. god. Gledala sam na booking.com, trivago itd. Ima baš puno ponuda raznog smještaja s recenzijama putnika, ali zanima me ima li preporuka iz vlastitog iskustva, da je blizu centar, da ima barem doručak? Htjeli bismo obići što više mjesta interesantnih djeci (ZOO, akvarij i sl.).
Altsa

#284 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Altsa »

bumboo wrote:Podižem temu... Pošto odnedavno iz Sarajeva imamo Wizzair koji vozi za Budimpeštu po jako povoljnim cijenama, htjela bih otići tamo s porodicom na par dana. Imate li preporuku za povoljan smještaj pogodan za porodicu s 2 djece? Već se na temi pisalo o smještaju ali su to postovi iz 2011.-2012. god. Gledala sam na booking.com, trivago itd. Ima baš puno ponuda raznog smještaja s recenzijama putnika, ali zanima me ima li preporuka iz vlastitog iskustva, da je blizu centar, da ima barem doručak? Htjeli bismo obići što više mjesta interesantnih djeci (ZOO, akvarij i sl.).
Zadnji put kada sam bio u Budimpesti sa familijom nas 4 iznajmili smo apartman tj. trosoban stan. U pitanju je stambena zgrada koja se sastoji od stanova koji se rentaju. dole ima recepcija ma ko hotel sa stanovima.ima i garaza koja vama ne treba. ma ljepota.u blizini je i trzni centar pa ne treba hranu tegliti.
bumboo

#285 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by bumboo »

Altsa wrote:
bumboo wrote:Podižem temu... Pošto odnedavno iz Sarajeva imamo Wizzair koji vozi za Budimpeštu po jako povoljnim cijenama, htjela bih otići tamo s porodicom na par dana. Imate li preporuku za povoljan smještaj pogodan za porodicu s 2 djece? Već se na temi pisalo o smještaju ali su to postovi iz 2011.-2012. god. Gledala sam na booking.com, trivago itd. Ima baš puno ponuda raznog smještaja s recenzijama putnika, ali zanima me ima li preporuka iz vlastitog iskustva, da je blizu centar, da ima barem doručak? Htjeli bismo obići što više mjesta interesantnih djeci (ZOO, akvarij i sl.).
Zadnji put kada sam bio u Budimpesti sa familijom nas 4 iznajmili smo apartman tj. trosoban stan. U pitanju je stambena zgrada koja se sastoji od stanova koji se rentaju. dole ima recepcija ma ko hotel sa stanovima.ima i garaza koja vama ne treba. ma ljepota.u blizini je i trzni centar pa ne treba hranu tegliti.
Znate li možda kako se zove taj kompleks apartmana, ili imate li web stranicu?
Altsa

#286 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Altsa »

bumboo wrote:
Altsa wrote:
Znate li možda kako se zove taj kompleks apartmana, ili imate li web stranicu?
Corvin Plaza Apartments & Suites

http://corvinbudapest.com/
bumboo

#287 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by bumboo »

Znate li možda kako se zove taj kompleks apartmana, ili imate li web stranicu?[/quote]

Corvin Plaza Apartments & Suites

http://corvinbudapest.com/[/quote]

Hvala,super izgledaju ovi apartmani. Je li daleko do centra grada?
Altsa

#288 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Altsa »

mi se volimo voziti metroom pa bas i ne gledamo blizinu centra.najbolje da pogledas na karti.
Thiago Amorabieta

#289 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Thiago Amorabieta »

Pozdrav!

Prije tjedan dana sam stigao sa putovanja po gradovima srednje Europe. U Budimpešti proveo jednu večer i jedno jutro, u vrijeme kad su suvenirnice bile zatvorene, a kolekcionar sam tih šalica, magneta i takvih gluposti.
Ako će netko prema Budimpešti, dao bih mu 40 eura da mi kupi dvije šalice. Bit će tu i kusura za kave. Hvala!
forumasica3

#290 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by forumasica3 »

Pozdrav,

Da li je neko isao do Budimpeste u sopstvenoj reziji sa autom?
Koliko otprilike treba za gorivo i vinjete?
Hvala :)
skrbavi-admin

#292 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by skrbavi-admin »

forumasica3 wrote: 06/02/2023 07:20 Pozdrav,

jesam nebrojeno puta... racunaj na oko 35 40 litara goriva u jednom smijeru , vinjete za HU mozes kupit onlajn sto ti svesrdno preporucujem zajebaces se ako budes kupovala na benzinskoj... gledaj da izadjes natankana iz bih u madarakoj je sad debelo preko 1.5e gorivo jos te zakolju na konverziji

ja ne vozim po hr autocesti necu da im ostavljam kes pa ako krenes mojim putem onda Svilaj, sidji odmah sa granice prema Velikoj Kopanici, Osijek, Djakovo l, Beli Manastir, Mohac zaobilazis na 2 kruzna - oba ljevo i trazis e73 autocestu, odatle gas,.... nemoj da pretjeras puno preko 140, imaju audi presretaci na prosirenjima.... autoput je uglavnom vrlo pust pa mnogi talibani a uglavnom sam vidjao nase opale preko 2 glave....prve pumpe je pisanje dzaba poslije prema budapest se napalcuje... na MOLu i Omv imas interneet free

https://ematrica.nemzetiutdij.hu/en/log-in

oko 10ak eura je 10 dana ili 7 dana vinjeta ne znam za auto.....

sa hr hu granice si za neka 2.5h u budimpesti.... gledaj da tamo ne dodjes bas u 7 8 ujutro ni 3 4 5 popodne....

sretan put
Dope_Man

#293 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Dope_Man »

forumasica3 wrote: 06/02/2023 07:20 Pozdrav,

Gorivo ti ovisi od toga sta vozis, ja sam dva puta otisao lagano na jednom rezervaru gore i nazad sa svoji dizlom, al ja imam i "laku nogu", tako da je to nekih 50tak litara dizela u mom slucaju bilo.

Ostalo sve sto je skrbavi rekao iznad, vinjeta je samo malo skuplja sad, cijena je 5500 HUF, sto dodje oko 14.5 EUR za 10 dana. Kroz BiH imas 16.4 KM u oba smjera, a kroz Hrvatsku ako odes na AP 7 EUR oba smjera.

Dakle total trosak je ofrlje po mom gorivu i sadasnjim cijenama:
130-150 za gorivo + 60tak za autoputeve, dakle cca ~200 KM za put. (e sad vidi wizz ima li za Budimpestu, ja sam onomad otisao i vratio se za 38 KM + par eurica od aerodroma do grada :D )
moee

#294 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by moee »

Bio sam u julu/avgustu 2022.g.
Troškovi su približni kako Dope_man reče (nešto malo veći za gorivo): Sa-Budimpešta je preko 500 km u jednom pravcu. Cijeli put, uz malo vozanja po gradu gore je min 1200 km, a vjerovatno i više. To je u gorivu 65-70 litara, odnosno cca 180 KM, pod uslovom da sipaš u BiH. Putarina oko 60 KM.
kio01

#295 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by kio01 »

Postoji li bus Sa-Budimpesta? Ako ne, koja mi je najbolja opcija javnim prevozom?
Dope_Man

#296 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Dope_Man »

kio01 wrote: 08/05/2023 14:48 Postoji li bus Sa-Budimpesta? Ako ne, koja mi je najbolja opcija javnim prevozom?
Koliko znam nema direktna, a kako nema ni wizz vise (sto je daleko najbolja opcija bilo) ostaje ti Sarajevo - ZG ili BG - Budimpesta. Svakako bih tu preporucio preko ZG.
LikeLike

#297 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by LikeLike »

Pozdrav drugari, za par dana idemo u Budimpestu supruga i ja, bez djece :D

Ako ima neko da mi napise rutu kojom je najbolje da idemo, pogotovo zbog vremenskih uslova.

Ako imate i preporuku za neki smjestaj molim da napisete :-D
NediM17

#298 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by NediM17 »

Sve ravno k'o tepsija.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#299 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by konektovan »

LikeLike wrote: 21/12/2025 11:18 Pozdrav drugari, za par dana idemo u Budimpestu supruga i ja, bez djece :D

Ako ima neko da mi napise rutu kojom je najbolje da idemo, pogotovo zbog vremenskih uslova.

Ako imate i preporuku za neki smjestaj molim da napisete :-D
Ako je iz Sarajeva, onda pravac Doboj, Odzak, Gp Svilaj, i samo pravo... :mrgreen:
NediM17

#300 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by NediM17 »

Ne zaboravi kupiti vinjetu.
Ako kupuješ online dobro vodi računa kako ćeš registraciju upisati.
Post Reply