Sarajevo - bastion SDA?

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#276 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by pici »

SVI U SDA !!! U QURCU JE SNAGA !!! :bih:
Alfons Kauders

#277 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by Alfons Kauders »

hAZNADAR wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ali ne glasaju za SDA kao "alternativu" pobogu... Jer su vec na vlasti jebo ga ti! :lol: To je nonsens kao da kazes da je Bakir 2014 pobijedio Bakira iz 2010 i upao u Predsjednistvo.

O ljevici je vec sve receno. SDP, DF, NS, GS i svi ostali... Vakat im je da se raspuste i mane corava posla. Nit su ljevica, nit opozicija, nit su sposobni, nit koji kurac. Hrpa vjecitin luzera koja ceka svoj red za uhljebljenje, i zivot im prodje u tom cekanju.
Alternativa SDA bez obzira bila na vlasti ili ne. Alternativa SDA na izbornom listicu gdje je vladajuca partija ravnopravna sa ostalima.
SDA je bila prva jaca stranka od samog pocetka. Poslije smo dobili alternative koje smo probali. Bio je na vlasti i Hare, i Zlaja i ona cuvena poslijetatna Alijansa.
Ali pazi jednu stvar... Evo recimo ja sam otvorio temu o bojkotu izbora - u slucaju da ne dodje do ujedinjenja opozicije, barem u nekom obimu.

Dakle, ja nisam za SDA i ne pada mi na pamet da za nju glasam, bez obzira na alternativu. Za "alternativu" u vidu privatnih politickih stranaka takodjer ne namjeravam glasati ukoliko se ne ujedine. Isto savjetujem i drugim.

Dakle, posto nisam ni za jedno, ni za drugo - necu glasati.
Ako se nekim cudom ujedini opozicija - onda cu glasati za njih, mada mi se gade ali su manje zlo od ovih
Ni u jednoj varijanti ne bih glasao za SDA. Zasto bi uopste izlazio na izbore ako "nema alternative"?!

Dakle nije 70,000 Sarajlija glasalo za SDA jer "nema alternative" - u tom slucaju bi ostali kuci, kao sto i ja namjeravam. Ne vidim u kojoj racunici bi takvi ljudi glasali za SDA da me jebes? Valjda je logicno da nikako ne glasaju umjesto da idu cekati u redovima kako bi glasali za SDA jer "nema alternative". Stopa izlaznosti to jednostavno ne pokazuje.

Glasali su zato jer se slazu sa politikom koju vodi SDA. Zato je Sarajevo zasluzno za 25% glasova koje SDA osvoji na izborima. To nema veze s alternativom ili nedostatkom iste, vec sa Sarajevom.
Novak20

#278 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by Novak20 »

sumirprimus wrote:pa ko moze okupit sve oko sebe? ns? zamisli ns i dodjes u tuzlu...n
nema tog okupljanja nema brojeva.
Pitanje je koliko su ljudi spremni pokrenuti vlastite lijene guzice da nešto promjene. Na stranu što nisu u stanju da odvoje koji sat za konkretan politički rad u korist vlastitog političkog uvjerenja, 50 % nije u stanju ni da dođe do glasačkog mjesta. Kamo li šta više.

NS - mala stranka a velika prilika za dokazivanje dok mjesta nisu popunjena. Pa bujrum.
sumirprimus

#279 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

ma kakav politicki aktivizam..
za moj prekratak fitilj no go opcija.
uredno glasat ok, redovno izvrsavat svoju gradjansku duznost to da, a ic i slusat supke kako palamude o svemu a u sustini ni o cemu bljak.
Obi Wan Bosnian

#280 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by Obi Wan Bosnian »

Alfons Kauders wrote: Dakle nije 70,000 Sarajlija glasalo za SDA jer "nema alternative" - u tom slucaju bi ostali kuci, kao sto i ja namjeravam. Ne vidim u kojoj racunici bi takvi ljudi glasali za SDA da me jebes? Valjda je logicno da nikako ne glasaju umjesto da idu cekati u redovima kako bi glasali za SDA jer "nema alternative".
Možda ne razumijemo isto kada se kaže "nema alternative". Za mene to znači da, iako SDA ne valja, ostali su još gori. Ako ne izađem na izbore možda pobjede ti koji su gori. Dakle izlazim na izbore i glasam za SDA da ne bi pobjedili oni koji su još gori od SDA. Iako znam da SDA ne valja.
Novak20

#281 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by Novak20 »

sumirprimus wrote:ma kakav politicki aktivizam..
za moj prekratak fitilj no go opcija.
uredno glasat ok, redovno izvrsavat svoju gradjansku duznost to da, a ic i slusat supke kako palamude o svemu a u sustini ni o cemu bljak.
Vidiš, mnogo si pametan ali i suviše kratkog fitilja i pekast za razliku od SDA-ovaca kojima se njihovo ništa ne gadi i ne traže opravdanja za sebe i svoje.
sumirprimus

#282 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

imaju izbori, glasanjem se stvari mijenjaju u demokratskim drustvima.
hAZNADAR

#283 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by hAZNADAR »

Alfons Kauders wrote:
hAZNADAR wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ali ne glasaju za SDA kao "alternativu" pobogu... Jer su vec na vlasti jebo ga ti! :lol: To je nonsens kao da kazes da je Bakir 2014 pobijedio Bakira iz 2010 i upao u Predsjednistvo.

O ljevici je vec sve receno. SDP, DF, NS, GS i svi ostali... Vakat im je da se raspuste i mane corava posla. Nit su ljevica, nit opozicija, nit su sposobni, nit koji kurac. Hrpa vjecitin luzera koja ceka svoj red za uhljebljenje, i zivot im prodje u tom cekanju.
Alternativa SDA bez obzira bila na vlasti ili ne. Alternativa SDA na izbornom listicu gdje je vladajuca partija ravnopravna sa ostalima.
SDA je bila prva jaca stranka od samog pocetka. Poslije smo dobili alternative koje smo probali. Bio je na vlasti i Hare, i Zlaja i ona cuvena poslijetatna Alijansa.
Ali pazi jednu stvar... Evo recimo ja sam otvorio temu o bojkotu izbora - u slucaju da ne dodje do ujedinjenja opozicije, barem u nekom obimu.

Dakle, ja nisam za SDA i ne pada mi na pamet da za nju glasam, bez obzira na alternativu. Za "alternativu" u vidu privatnih politickih stranaka takodjer ne namjeravam glasati ukoliko se ne ujedine. Isto savjetujem i drugim.

Dakle, posto nisam ni za jedno, ni za drugo - necu glasati.
Ako se nekim cudom ujedini opozicija - onda cu glasati za njih, mada mi se gade ali su manje zlo od ovih
Ni u jednoj varijanti ne bih glasao za SDA. Zasto bi uopste izlazio na izbore ako "nema alternative"?!

Dakle nije 70,000 Sarajlija glasalo za SDA jer "nema alternative" - u tom slucaju bi ostali kuci, kao sto i ja namjeravam. Ne vidim u kojoj racunici bi takvi ljudi glasali za SDA da me jebes? Valjda je logicno da nikako ne glasaju umjesto da idu cekati u redovima kako bi glasali za SDA jer "nema alternative". Stopa izlaznosti to jednostavno ne pokazuje.

Glasali su zato jer se slazu sa politikom koju vodi SDA. Zato je Sarajevo zasluzno za 25% glasova koje SDA osvoji na izborima. To nema veze s alternativom ili nedostatkom iste, vec sa Sarajevom.
Ok, ima logike.
Mozda mnogi tako ne razmisljaju. Mozda ne izlaze na izbore zato sto gore od zelje da glasaju za SDA, vec jednostavno samo glasanje shvataju kao gradjansku duznost. Pa na licu mjesta zaokruze najmanje zlo.
Alfons Kauders

#284 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by Alfons Kauders »

Dobro.

De mi onda ti i Obi Wan objasnite od cega je SDA "manje zlo"?

Hvala
Obi Wan Bosnian

#285 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Od SBB-a sigurno a oni su im glavni konkurent za glasove kod "desnih" glasača.

Zatim manje je zlo i od SDP-a.

I eto, nabrojah 3 stranke koje jedine imaju šansu uzeti značajne glasove na području gdje žive Bošnjaci. SDA, SBB i SDP. Od te 3 SDA je najmanje zlo.
sumirprimus

#286 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

ono sto ja cujem sda je tu najgora ...
ljudima. samo kazes sda i hoce ljudi odma da povracaju od muke.
Obi Wan Bosnian

#287 Re: Sarajevo - bastion SDA?

sumirprimus wrote:ono sto ja cujem sda je tu najgora ...
Izbori su za 2 godine pa budemo vidjeli jesi li u pravu.
tranquil

#288 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by tranquil »

Obi Wan Bosnian wrote:
Uostalom kakve veze ima i da SDA izgubi? Ionako će opet kupiti sebi izabrane zastupnike što je, kako smo čuli ovih dana, najnormalnija demokratska procedura.
sumirprimus

#289 Re: Sarajevo - bastion SDA?

Post by sumirprimus »

Obi Wan Bosnian wrote:
nema to veze s izborima,njihova baza je stalna.
i rijetko oscilira.
ko svicarski sat.
jebiga imaju najdisciplinovanije glasace sto jest jest.
Post Reply