Sarajevo 10 godina posle

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

.... Grad vene a ljudi se šminkaju..... starih običaja nema ali imamo nove...
Neki se neće složiti sa mnom, ali sve je rjeđe sresti pravu raju...

Vrijeme je da se krene !!!!
deki-bg

Post by deki-bg »

uvjek dobar gost wrote:.... Grad vene a ljudi se šminkaju..... starih običaja nema ali imamo nove...

E, kazu da su u Sarajevu svi raja, jedino je Dino Merlin izuzet. On je superstar.
Zalosno je sto je tako kako je, ali valjda ce Sarajevo da izrodi jos prave raje.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

deki-bg wrote:
uvjek dobar gost wrote:.... Grad vene a ljudi se šminkaju..... starih običaja nema ali imamo nove...

E, kazu da su u Sarajevu svi raja, jedino je Dino Merlin izuzet. On je superstar.
Zalosno je sto je tako kako je, ali valjda ce Sarajevo da izrodi jos prave raje.
proslost je ucinila svoje..
Sarajevo definitivno nije sto je nekada bilo..ali nije ono,kako ga neki ljud zele predstaviti..
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

.... Grad je osvanuo izljepljen plakatima Seke A. .... velike djevojke sumnjivog morala, promiskuitetne djevojke koja sve zna sem pjevanja...

e to je moj grad 10. godina poslije... umjesto da vidim plakate Jamesa B., 50 centa, Ili inih grupa il autora muzike koji posjećuju, Beograd il Zagreb il Ljubljanu il Novi Sad... ja sam dočekao da skoro 10. godina poslije U2 na Koševu.... korida je toliko blizi, narodnjaci drmaju iz svih kafana, kafića, klubova i kvazi mjesta za izlazak u Sarajevu, dočekao sam da u "davoru" drma CECARA.....

E eto to je moj grad ,u stvari pardon, ne moj već grad u kom sam se rodio... isti onaj koji je bio onako gostoljubiv za vrijeme O.I, da grad u kojem su se ljudi vazda dijelili na raju i papke, na ljude i ne ljude....

Al nema veze sad ćemo uz lake note i koju rakijicu zaboraviti sve svoje i naše probleme, gledajuću u nage pjevaljkine noge, njenu raskošnu zadnjicu, zavirujuči joj u dekolte... maštajući o nekim trenutcima u kojima je ona ... naša....

deki-bg

Post by deki-bg »

Jel to Vrijeme je da se krene pokupljeno od MAjki?
Inace, kada si vec spomenuo Zagreb. Pre nekih mesec i po dana, kada sam isao na koncert PEarl Jama, naleteo sam na plakate Goge Sekulic i to usred grada. Poznajem dosta muzicara iz BG koji imaju veliki problem kada gostuju u Hrvatskoj da se izreklamiraju nekako. Okupi se uglavnom sacica ljudi koji nisu optereceni svakodnevnim politikanstvom i ostalim sranjima. Na zalos, malo je takvih, ili mozda i niej ali se kriju. Djubrad i govna uvek isplivaju na povrsinu, pa je tako slucaj i sa doticnom Sekom koja ima glavnu ulogu u kultnom filmu "Mi nismo andjeli".
Najludje od svega je sto takvi i slicni narodnjaci nailaze da veliki odaziv u sredinama koje su totalno zaludjene nacionalizmom. Uzas brate, uzas!
digger

Post by digger »

deki-bg wrote:Jel to Vrijeme je da se krene pokupljeno od MAjki?
Inace, kada si vec spomenuo Zagreb. Pre nekih mesec i po dana, kada sam isao na koncert PEarl Jama, naleteo sam na plakate Goge Sekulic i to usred grada. Poznajem dosta muzicara iz BG koji imaju veliki problem kada gostuju u Hrvatskoj da se izreklamiraju nekako. Okupi se uglavnom sacica ljudi koji nisu optereceni svakodnevnim politikanstvom i ostalim sranjima. Na zalos, malo je takvih, ili mozda i niej ali se kriju. Djubrad i govna uvek isplivaju na povrsinu, pa je tako slucaj i sa doticnom Sekom koja ima glavnu ulogu u kultnom filmu "Mi nismo andjeli".
Najludje od svega je sto takvi i slicni narodnjaci nailaze da veliki odaziv u sredinama koje su totalno zaludjene nacionalizmom. Uzas brate, uzas!
I to ce proci. Jeste da se primitivizam lakse siri nego kultura, ali vrijeme ce pomalo da izmjeni sliku. Kada su 1945-55 silazili raznorazni "sa brda" i po zaslugama naselili gradove, nisu sa sobom donijeli nikakvu kulturu. Ali mic po mic, stvari su se popravile.

Nove ce generacije da donesu vidan napredak jer su bolje skolovane, cesto znaju drugi jezik, Internet iskusne...

Zato, nadjite svaku mogucnost da papku potvrdite da je papak i da potapsate nekog od raje po ramenu... i imajmo strpljenja. :D
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

u svakom vecem gradu,imate slicnu situaciju,samo sto je Sarajevo zbog rata dozivjelo bukvalno receno shok,zbog velikih emigracija i imigracija stanovnista.
prije je to bilo znatno manje ,i znalo se ko je raja ko papak,samo sada je probmđlem sto vise ne mozes nekoga okarakterisat kao papka ,jer odma bude;sta vi hocete Sarajile...
znaci puno vise ljudi rezi na "nas" iz kojeg razloga?moglo bi se diskutovati o tome danima...
preplavili su nas svojom sund muzikom,i u ovom gradu kada dodje vec pomenuta Seka A.svaka diskoteka bude krcata!!svi su pjani,razvaljeni..rezu vene na nju,a onda kada se ujutru ustanu,nastavljaju zivjeti onako kako su navikli i pljuvati po svemu sto nije iste vjere i razmisljanja..namjerno povlacim paralelu sa ljubiteljima folka i nacionalistima,jer to i jeste njihova muzika,njihov nacin izrazavanja
samo mogu reci,nadam se boljem,i jadna nam majka sa njima...pa nek shvati ko god,i kako god hoce.
deki-bg

Post by deki-bg »

Od papaka covek ne moze da dise. Setaju medju nama, ali to i nije tako strasno jer papci vode sve nas. Zmija se ubija tako sto joj se odsece glava, samo problem je sto bi opet i u tom slucaju iz blata izasli novi papci. Pa, mislim Orvel je to savrseno pokazao u Zivotinjskoj farmi.
Post Reply