Naravno, .... mislio sam na ove koji nastavljaju put prema Blazuju, ...Teufik iz Los Angelesa wrote:ne moraju se prestrojit ako ce skrenut prema ilidzi lijevoal opet, onda ne bi isli kroz pasaz nego pravo...ma nidje veze znakovi
Saobracajni znaci---ima li logike
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
-
visocicaguy
svako u svojoj traci uvijek ima pravo prvenstva..kad se ukljucujes u drugu traku uvijek si bez prava prvenstvaLady Saray wrote:ima logike
svako u svojoj traci ima pravo prvenstva ali kad se prestrojava gubi ga
-
mačak u čizmama
nije šija nego vratvisocicaguy wrote:svako u svojoj traci uvijek ima pravo prvenstva..kad se ukljucujes u drugu traku uvijek si bez prava prvenstvaLady Saray wrote:ima logike
svako u svojoj traci ima pravo prvenstva ali kad se prestrojava gubi ga
-
mirz@
Ma gore od ovih znakova su vam dva znaka ograničenja brzine na ulazu u Olovo.
Prvo stoji znak ograničenja brzine na 40 km, a zatim iza njega dva metra stoji znak 50 km.
E moze li mi to neko objasniti?
Sigurno je jos neko primjetio taj znak jer se nalazi na putu Sarajevo - Tuzla
Prvo stoji znak ograničenja brzine na 40 km, a zatim iza njega dva metra stoji znak 50 km.
E moze li mi to neko objasniti?
Sigurno je jos neko primjetio taj znak jer se nalazi na putu Sarajevo - Tuzla
- bpsang
evo danas mi se nesto nedade ostati kuci i krenem lijepo ka novoizgradjenom kruznom toku na ulasku u Ilidzu, te nesto primjetih al mi bas ne bi jasno,mozda opet grijesim ili mi sarajlije nismo naucili na raskrsnice sa kruznm tokom saobracaja, evo da ne duljim ja sam skicirao raskrsnicu kruznog toka na Ilidzi i molio bi vase komentare ko ima prednost na ovom dijelu puta napomenucu samo ovo da iz pravca grada na ulasku u kruzni tok saobracaja sa desne strane stoji znak za kruzni tok saobracaja, a ispod njega znak da se ulazi u ulicu sa pravom prvenstva.
N drugoj strani puta koji dolazi iz pravca Pejtona takodje na desnoj strani stoji znak ,ulazak u kruzni tok i znak da se ulazi u ulicu sa prvenstvom prolaza, e sad cu postirati tu skicu ili semu raskrsnice,potom cu predstaviti po jednu sliku iz pravca grada i iz pravca Pejtona

ova slika predstavlja ulaz u kruzni tok iz pravca grada

a ova slika je iz pravca Pejtona

molio bi vas za komentare ove raskrsnice, moram da vam kazem da ja vozim vec 20 godina, i da nisam imao nijednu ,naplacenu kaznu za nepostivanje saobracajnih propisa, niti sam imao ni jedan udes sa svojim automobilom.Ova raskrsnica mi je potpuno nejasna.
Molim vase komentare
N drugoj strani puta koji dolazi iz pravca Pejtona takodje na desnoj strani stoji znak ,ulazak u kruzni tok i znak da se ulazi u ulicu sa prvenstvom prolaza, e sad cu postirati tu skicu ili semu raskrsnice,potom cu predstaviti po jednu sliku iz pravca grada i iz pravca Pejtona

ova slika predstavlja ulaz u kruzni tok iz pravca grada

a ova slika je iz pravca Pejtona

molio bi vas za komentare ove raskrsnice, moram da vam kazem da ja vozim vec 20 godina, i da nisam imao nijednu ,naplacenu kaznu za nepostivanje saobracajnih propisa, niti sam imao ni jedan udes sa svojim automobilom.Ova raskrsnica mi je potpuno nejasna.
Molim vase komentare
-
Teufik iz Los Angelesa
a sta je nejasno
na kruznom toku vazi "pravilo lijeve strane", odnosno, oni koji su vec u rondou imaju prednost nad onima koji se tek trebaju ukljucit. i samo se tim vodis...
-
Teufik iz Los Angelesa
he pa koliko to ima rondoa u sarajevu, da si ga morala naucit? 
selam danas

selam danas
- danas
ne valja ti tobug wrote:sreca pa ne mislim dalje od sarajevaTeufik iz Los Angelesa wrote:he pa koliko to ima rondoa u sarajevu, da si ga morala naucit?
selam danas![]()
:D
@teufik:
odselam
inace, ja mrzim po ovom okruglom vozit
-
Teufik iz Los Angelesa
"sreca" pa si imala "dobrog" instruktora kad si polagala 
-
Teufik iz Los Angelesa
prvih 10ak dana nakon otvaranja rondoa, puuuuuuuno retardiranih vozaca sto su ko zna kojim stelama polagali, vozili su ovako

-
Teufik iz Los Angelesa
ziva bila pogledaj 5 postova gore, g-din 100_KA je to crtao, ja sam samo dodao crvenu strelicubug wrote:jesi l' ovo crt'o tita ti??:D
@danas, jes fakat, jaran mi umal sudar nije imao zbog nekog kockastoglavog....