Sta je s ljudima sto zive u starom gradu?dadoka84 wrote:Centar grada i staru jezgru grada treba svakako zatvoriti za saobracaj. Ostaviti tramvaj i mozda kakav turisticki vozic. Tek onda bi grad zivnuo, ovako ides obalom a pored tebe lete debili sa 100-150kmh. Policija bude sa radarom kod drvenija mosta ali opet idioti lete. Trebalo bi obezbjediti alternativni pravac obilaznicom, npr u vidu tunela kakav je bio planiran prije 30 godina. Ali to je za ove nase mazlume od opstinara nuklearna fizika.
Ja odavno autom ne idem u stari dio grada. Parkiram u neku garazu i malo prosetam. Problem je sto je homo balkanikus navikao u trafiku autom, ide kod frizera pa izbaci glavu kroz prozor od auta i kaze de mala samo skrati vrhove
Saobraćajni kolaps u Sarajevu
-
dado_
#551 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
- Qler
#552 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Očigledno ili da se isele ili da prodaju auta 
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#553 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Nije IQ=17 nego IQ<17bitanga_sa_otesa wrote:nemam pojma...najgore je sto su takvi podobni i na rukovodecim mjestima...bitangeIprinceze wrote: Je li IQ=17 za oba papka i debila?
- Filter
#554 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
pratim...

- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#555 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
ma ne moze bit manji...moraju disati i hodati...liaar wrote: Nije IQ=17 nego IQ<17
- dadoka84
#556 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Ako ćemo iskreno veliki dio ljudi koji žive u starom gradu nije puno daleko maknuo odatle, ima ih koji jos govore da je njima sarajevo do m dvoradado_ wrote:Sta je s ljudima sto zive u starom gradu?dadoka84 wrote:Centar grada i staru jezgru grada treba svakako zatvoriti za saobracaj. Ostaviti tramvaj i mozda kakav turisticki vozic. Tek onda bi grad zivnuo, ovako ides obalom a pored tebe lete debili sa 100-150kmh. Policija bude sa radarom kod drvenija mosta ali opet idioti lete. Trebalo bi obezbjediti alternativni pravac obilaznicom, npr u vidu tunela kakav je bio planiran prije 30 godina. Ali to je za ove nase mazlume od opstinara nuklearna fizika.
Ja odavno autom ne idem u stari dio grada. Parkiram u neku garazu i malo prosetam. Problem je sto je homo balkanikus navikao u trafiku autom, ide kod frizera pa izbaci glavu kroz prozor od auta i kaze de mala samo skrati vrhove
pa šta će im onda auto.
Ako bi se obezbijedila alternativna saobraćajnica uz dovoljno javnog parkinga tipa garaže na vojničkom polju onda bi svima bilo lakše. Ovako je otici u grad patnja i stanovnicima istog a i ostalim. Naravno da ne spominjem neefikasan javni prevoz, katastrofalan i neoptimizovan sistem semafora, višak tramvajskih stanica itd.
I da ne bude zabune, ja nemam ništa protiv starog grada, imam kuću tamo a i rođen sam tu. Samo mi smeta da su auta u povlaštenom položaju ispred pješaka i svih ostalih. Ovako grad guši sam sebe.
-
Labirint
#557 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
"nije puno daleko maknulo odatle"... E odakle li si ti samo mak'o ... 
-
dado_
#558 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Sve ok, sta treba da parkiram auto na marin dvoru i idem pjeske obici oca koji je 100% invalid? Da tog istog invalida guram kolicima na marin dvor do auta pa dalje gdje treba? Pricate ljudi gluposti, jezgra starog grada gdje se treba setat je zatvorena za saobracaj, a to sto ti volis setat obalom uz miljacku i sto ti smetaju auta koja voze 150 je drugi par rukava... U becu dobrim dijelom marie hilfer pice auta, a mi ovdje da zabranimo... O kakvim alternativnim pravcima pricamo? ja na porodicnoj kuci ne smijem ciglu pomaknut jer tuda ide "put" po nacrtu iz 1976 koji dan danas nisu promijenili a nemaju namjeru ni da ga realizujudadoka84 wrote:Ako ćemo iskreno veliki dio ljudi koji žive u starom gradu nije puno daleko maknuo odatle, ima ih koji jos govore da je njima sarajevo do m dvoradado_ wrote:Sta je s ljudima sto zive u starom gradu?dadoka84 wrote:Centar grada i staru jezgru grada treba svakako zatvoriti za saobracaj. Ostaviti tramvaj i mozda kakav turisticki vozic. Tek onda bi grad zivnuo, ovako ides obalom a pored tebe lete debili sa 100-150kmh. Policija bude sa radarom kod drvenija mosta ali opet idioti lete. Trebalo bi obezbjediti alternativni pravac obilaznicom, npr u vidu tunela kakav je bio planiran prije 30 godina. Ali to je za ove nase mazlume od opstinara nuklearna fizika.
pa šta će im onda auto.
Ako bi se obezbijedila alternativna saobraćajnica uz dovoljno javnog parkinga tipa garaže na vojničkom polju onda bi svima bilo lakše. Ovako je otici u grad patnja i stanovnicima istog a i ostalim. Naravno da ne spominjem neefikasan javni prevoz, katastrofalan i neoptimizovan sistem semafora, višak tramvajskih stanica itd.
I da ne bude zabune, ja nemam ništa protiv starog grada, imam kuću tamo a i rođen sam tu. Samo mi smeta da su auta u povlaštenom položaju ispred pješaka i svih ostalih. Ovako grad guši sam sebe.
- sheilak
#559 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Sve se to moze rijesiti
Imas oca stan ili sl u Titovoj dobijes "vinjetu" da mozes parkirati uci u taj dio i sl
Ja nemam nema ulaska gdje je zabranjeno
Jednostavnije ne moze
Naravno uz ovo se mora jos stvari rijesiti al ovo je u biti to (r)
Imas oca stan ili sl u Titovoj dobijes "vinjetu" da mozes parkirati uci u taj dio i sl
Ja nemam nema ulaska gdje je zabranjeno
Jednostavnije ne moze
Naravno uz ovo se mora jos stvari rijesiti al ovo je u biti to (r)
- dadoka84
#560 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Evo recimo moji su u c fazi i do parkinga imaju 200-300 metara. Ako pogledas od vjecne vatre do obale nema puno vise. Da se na trgu austrije i na par drugih lokacija naprave podzemne garaze i obezbjede jeftinije mjesecne karte ljudima koji zive u blizini, bila bi druga prica. Takođe ne mora svako imati auto. Ja da zivim i radim tu negdje vjerovatno bi ga i prodao. Svakako pjeske ili biciklom sve brze zavrsis. Kod nas su ljudi gotovani, a u istoj toj austriji koju spominjes gospođe po kiši u 10 naveče lijepo kući idu biciklom. Ljudi sa posla u odijelima. Ovdje lola u kladionicu autom ide.dado_ wrote: Sve ok, sta treba da parkiram auto na marin dvoru i idem pjeske obici oca koji je 100% invalid? Da tog istog invalida guram kolicima na marin dvor do auta pa dalje gdje treba? Pricate ljudi gluposti, jezgra starog grada gdje se treba setat je zatvorena za saobracaj, a to sto ti volis setat obalom uz miljacku i sto ti smetaju auta koja voze 150 je drugi par rukava... U becu dobrim dijelom marie hilfer pice auta, a mi ovdje da zabranimo... O kakvim alternativnim pravcima pricamo? ja na porodicnoj kuci ne smijem ciglu pomaknut jer tuda ide "put" po nacrtu iz 1976 koji dan danas nisu promijenili a nemaju namjeru ni da ga realizuju
-
Nedoumica
#561 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Vidjeti kako je to Firenca riješila, kome se da guglati.dado_ wrote:Sta je s ljudima sto zive u starom gradu?dadoka84 wrote:Centar grada i staru jezgru grada treba svakako zatvoriti za saobracaj. Ostaviti tramvaj i mozda kakav turisticki vozic. Tek onda bi grad zivnuo, ovako ides obalom a pored tebe lete debili sa 100-150kmh. Policija bude sa radarom kod drvenija mosta ali opet idioti lete. Trebalo bi obezbjediti alternativni pravac obilaznicom, npr u vidu tunela kakav je bio planiran prije 30 godina. Ali to je za ove nase mazlume od opstinara nuklearna fizika.
Radi savršeno.
- vješalica
#562 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Opet ce biti obustave danas pa vi vidite hah
- strong69
#563 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Kakav nivo kulture i sta uopste ocekivati od ljudi i bahatih vozaca uopste kada je Sarajevo u pitanju? Sinoc, oko 18:30h na semaforu kod EP pumpe na Grbavici, kombi Securitas agencije i vozilo Crvenog taxija uz pojacan gas prodose kroz UPALJENO crveno svjetlo a na semaforu BUKVALNO desetine ljudi sa djecom uglavnom, klinci na biciklima, koturaljkama... U to vrijeme Vilsonovo je puno setaca a najvise je djece.
- dadoka84
#564 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Ja to ljudima vazda govorim, čuvajte se prelaska kad je zeleno i jednosmjernih ulica. Mene idiot umalo nije zgazio kod drvenija mosta, proletio na crveno nekih 120-130 na sat. Drugi put vozilo neke ambasade na malta mostu, ide lola na crveno, prelazi u suprotnu traku i obilazi kolonu koja stoji i uz skripanje guma i cerekanje prolazi izmedju pjesaka. Auto je bila neka opel corsa ili tako nesto.strong69 wrote:Kakav nivo kulture i sta uopste ocekivati od ljudi i bahatih vozaca uopste kada je Sarajevo u pitanju? Sinoc, oko 18:30h na semaforu kod EP pumpe na Grbavici, kombi Securitas agencije i vozilo Crvenog taxija uz pojacan gas prodose kroz UPALJENO crveno svjetlo a na semaforu BUKVALNO desetine ljudi sa djecom uglavnom, klinci na biciklima, koturaljkama... U to vrijeme Vilsonovo je puno setaca a najvise je djece.
-
dado_
#565 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
To sto svaka furda vozi auto do kladionice i sl je drugi par rukava. Treba se strogo kaznjavati na svakom koraku, zaposliti redare za pisanje kazni kao u drugim vecim gradovima. Dici cijene kazne za parkiranje, a ne jeftinija kazna nego cjelodnevni parking, angazovati vise pauk sluzbi, obezbijediti vise parking mjesta i slicno, a ne ukinuti saobracaj. A mene kao stanara u starom gradu podzemna garaza ne zanima jer hvala Bogu imam dva parking mjesta. A vrlo dobro znam kakav je problem parkiranja, jer bukvalno svaki dan mi je neko pred vratima, il u vrtic, il dom zdravlja i slicno. Moj post se odnosio na to da se ne moze zabraniti saobracaj jer nije realno, gdje treba da je zabranjen-zabranjen je. A tvoj prijedlog je bio od skenderije blokirat sve. Znaci ljudi koji imaju auto u starom gradu i zele da imaju auto trebaju prodat nekretnine i iselit se? Nije stari grad samo potez drvenija-vijecnica i krug nazad. Skontaj malo sta pricasdadoka84 wrote:Evo recimo moji su u c fazi i do parkinga imaju 200-300 metara. Ako pogledas od vjecne vatre do obale nema puno vise. Da se na trgu austrije i na par drugih lokacija naprave podzemne garaze i obezbjede jeftinije mjesecne karte ljudima koji zive u blizini, bila bi druga prica. Takođe ne mora svako imati auto. Ja da zivim i radim tu negdje vjerovatno bi ga i prodao. Svakako pjeske ili biciklom sve brze zavrsis. Kod nas su ljudi gotovani, a u istoj toj austriji koju spominjes gospođe po kiši u 10 naveče lijepo kući idu biciklom. Ljudi sa posla u odijelima. Ovdje lola u kladionicu autom ide.dado_ wrote: Sve ok, sta treba da parkiram auto na marin dvoru i idem pjeske obici oca koji je 100% invalid? Da tog istog invalida guram kolicima na marin dvor do auta pa dalje gdje treba? Pricate ljudi gluposti, jezgra starog grada gdje se treba setat je zatvorena za saobracaj, a to sto ti volis setat obalom uz miljacku i sto ti smetaju auta koja voze 150 je drugi par rukava... U becu dobrim dijelom marie hilfer pice auta, a mi ovdje da zabranimo... O kakvim alternativnim pravcima pricamo? ja na porodicnoj kuci ne smijem ciglu pomaknut jer tuda ide "put" po nacrtu iz 1976 koji dan danas nisu promijenili a nemaju namjeru ni da ga realizuju
- vješalica
#566 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Sekurcitas i Taxi sve gola kriminalna olos sto je pozaposljavana da li zbog cinjenice da su kriminalci,osudjeni ili neosudjeni pa do onih sto su izbaceni iz policije,siledjije i psihijatrijski slucajevistrong69 wrote:Kakav nivo kulture i sta uopste ocekivati od ljudi i bahatih vozaca uopste kada je Sarajevo u pitanju? Sinoc, oko 18:30h na semaforu kod EP pumpe na Grbavici, kombi Securitas agencije i vozilo Crvenog taxija uz pojacan gas prodose kroz UPALJENO crveno svjetlo a na semaforu BUKVALNO desetine ljudi sa djecom uglavnom, klinci na biciklima, koturaljkama... U to vrijeme Vilsonovo je puno setaca a najvise je djece.
- dadoka84
#567 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
I meni su papci parkirali pred ulaz u kucu, pa onda ja ne mogu da uđem. Ili se pijani zabijali u kapiju...dado_ wrote: To sto svaka furda vozi auto do kladionice i sl je drugi par rukava. Treba se strogo kaznjavati na svakom koraku, zaposliti redare za pisanje kazni kao u drugim vecim gradovima. Dici cijene kazne za parkiranje, a ne jeftinija kazna nego cjelodnevni parking, angazovati vise pauk sluzbi, obezbijediti vise parking mjesta i slicno, a ne ukinuti saobracaj. A mene kao stanara u starom gradu podzemna garaza ne zanima jer hvala Bogu imam dva parking mjesta. A vrlo dobro znam kakav je problem parkiranja, jer bukvalno svaki dan mi je neko pred vratima, il u vrtic, il dom zdravlja i slicno. Moj post se odnosio na to da se ne moze zabraniti saobracaj jer nije realno, gdje treba da je zabranjen-zabranjen je. A tvoj prijedlog je bio od skenderije blokirat sve. Znaci ljudi koji imaju auto u starom gradu i zele da imaju auto trebaju prodat nekretnine i iselit se? Nije stari grad samo potez drvenija-vijecnica i krug nazad. Skontaj malo sta pricas
Naravno da nije opcija blokirati cijeli grad. Odnosilo se na glavnu ulicu i eventualno zelenih beretki, radicevu isl. Da se prosiri setacka zona koja je sada smijesna za jedan ovakav grad. Kad skontas u pitanju je samo jedna traka. Druga je svakako za JGS. Pogledaj sta su uradili u ljubljani.
- petunija
#568 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Kad i gdje?vješalica wrote:Opet ce biti obustave danas pa vi vidite hah
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#569 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Nema više Wilsonovim voziti od sljhedece godine, rekno Koldzo.
Za pješake i rekreativce odlicna vijest, ali da li ce se stvoriti nove guzve? Mislim da ce biti guravo na sve strane..đ
Za pješake i rekreativce odlicna vijest, ali da li ce se stvoriti nove guzve? Mislim da ce biti guravo na sve strane..đ
- Logovan
#570 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Pa ja, očekivano.konektovan wrote:Nema više Wilsonovim voziti od sljhedece godine, rekno Koldzo.![]()
- JThomas
-
franceska
#572 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Pa baš nisu normalnikonektovan wrote:Nema više Wilsonovim voziti od sljhedece godine, rekno Koldzo.![]()
- insaneinthebrain
#573 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
treba ga skroz zatvoriti i za pjesake i napraviti parking 
- Logovan
#574 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
Treba ga zatvoriti za parking i napraviti zgradu Vlade FBiH da se ljudi više ne muče sa premještanjem.insaneinthebrain wrote:treba ga skroz zatvoriti i za pjesake i napraviti parking
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#575 Re: Saobraćajni kolaps u Sarajevu
treba isfrezat i krompir posaditi