Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
banovan wrote:Ma i ovi biciklisti prave problem,i pravice dok se ne napravi normalna staza za bicikla od Ilidze do Bascarsije.Svaki dan mi se desi da sam primoran voziti 2 km/h iza bicikliste,jer ga ne mogu bezbjedno zaobici po minutu,a iza se momentalno nakupi 10tak auta,i problem.
Problem ali samo za naš balkanski mentalitet sile na cesti. Da samo vidiš kako stranci uredno čekaju momenat za sigurno zaobilaženje biciklista. Ljudi imaju kulturu i poštuju ugroženije od sebe u saobraćaju.
Biciklist je ravnopravan učesnik u saobraćaju, pod uslovom da poštuje propise - vožnja krajnjom desnom trakom 1m od ivičnjaka i vozači željeznih četverotočkaša imaju zakonsku obavezu propisno obilaziti iste na sigurnoj distanci a ne istjerivati s ceste i rizikovati sudare.
Po evropskim gradovima češće su biciklističke staze direktno na cesti(kao na slikama koje postavih) nego fizički odvojene i vozači dobro paze kako voze jer u sekundi mogu biciklistu otjerati u kolica ili smrt!
banovan wrote:Ma i ovi biciklisti prave problem,i pravice dok se ne napravi normalna staza za bicikla od Ilidze do Bascarsije.Svaki dan mi se desi da sam primoran voziti 2 km/h iza bicikliste,jer ga ne mogu bezbjedno zaobici po minutu,a iza se momentalno nakupi 10tak auta,i problem.
Problem ali samo za naš balkanski mentalitet sile na cesti. Da samo vidiš kako stranci uredno čekaju momenat za sigurno zaobilaženje biciklista. Ljudi imaju kulturu i poštuju ugroženije od sebe u saobraćaju.
Biciklist je ravnopravan učesnik u saobraćaju, pod uslovom da poštuje propise - vožnja krajnjom desnom trakom 1m od ivičnjaka i vozači željeznih četverotočkaša imaju zakonsku obavezu propisno obilaziti iste na sigurnoj distanci a ne istjerivati s ceste i rizikovati sudare.
Po evropskim gradovima češće su biciklističke staze direktno na cesti(kao na slikama koje postavih) nego fizički odvojene i vozači dobro paze kako voze jer u sekundi mogu biciklistu otjerati u kolica ili smrt!
Kao sto rekoh,ne znam kako voze ostali,ali ja vrlo cesto vozim i po minutu iza bicikliste da bih ga bezbjedno zaobisao.Na glavnoj cesti se inekako moze brzo zaobici jer su tri trake,a po ostalim sarajevskim ulicicama cesto zbog bicikliste dodju u opasnost ostali ucesnici u saobracaju jer ga moram zaobilaziti a iz suprotnog smjera idu auta.
Jebo ih otac mrtvi, haos u saobracaju. Bilo da ides Otoka - Ilidza, ili Nedzarici - Stup preko Aleje Bosne Srebrene ili Kasindolskom, ili Aerodrom - Stupska petlja - Ilidza, bukvalno kilometarske kolone. Pa ne mogu da vjerujem jebem im mater.
Finci pronašli način kako da automobile učine potpuno nepotrebnima
Glavni grad Finske ima ambiciozan plan da transformisanjem postojeće mreže gradskog prijevoza učini automobile potpuno nepotrebnim za kretanje kroz grad.
banovan wrote:
Kao sto rekoh,ne znam kako voze ostali,ali ja vrlo cesto vozim i po minutu iza bicikliste da bih ga bezbjedno zaobisao.Na glavnoj cesti se inekako moze brzo zaobici jer su tri trake,a po ostalim sarajevskim ulicicama cesto zbog bicikliste dodju u opasnost ostali ucesnici u saobracaju jer ga moram zaobilaziti a iz suprotnog smjera idu auta.
pa sta ako vozis po minutu iz bicikliste??? Jesi li svjestan sta govoris uopste. Znaci doci ces minutu kasnije tamo gdje si krenuo jer ti je nekakav biciklista bio na putu i dramis zbog toga. Kakva smo mi samo stoka, da hoce neko vec jednom ispaliti atomsku
Meni samo nije jasno sta biciklista ima koji qrac trazit na glavnoj saobracajnici - a nije da ih nisam vidio. Bez obzira kolko brzo vozio, mislim da im nije mjesto na glavnoj saobracajnici.
Uredu gdje nema trotoara pa voziti po cesti, ali barem na glavnoj saobracajnici ima dovoljno mjesta da ne vozi po putu.
OldMayor wrote:Meni samo nije jasno sta biciklista ima koji qrac trazit na glavnoj saobracajnici - a nije da ih nisam vidio. Bez obzira kolko brzo vozio, mislim da im nije mjesto na glavnoj saobracajnici.
Uredu gdje nema trotoara pa voziti po cesti, ali barem na glavnoj saobracajnici ima dovoljno mjesta da ne vozi po putu.
jbg, nije ti jasno kad si ili polozio na stelu ili si jednostavno bezobziran prema ostalim punopravnim ucesnicima u saobracaju, kao sto su npr biciklisti. Uzmi zobs, procitaj malo, a ako bas ne mozes svariti voznju, prije svake voznje jedan apaurin i lagano dok ne naviknes.
Meni nisu jasni biciklisti koji idu suprotnom trakom od pravca kretanja automobila, tj.voze tako da vozilima idu u susret.
Kamikaze!
Nije tema, ali sam morala negdje da se istresem!
manekenka u penziji wrote:Meni nisu jasni biciklisti koji idu suprotnom trakom od pravca kretanja automobila, tj.voze tako da vozilima idu u susret.
Kamikaze!
Pa univerzalno pravilo je da i biciklisti i pjesaci na obicnim putevima voze suprotno ne uzimajuci u obzir magistrale i slicno
banovan wrote:
pa sta ako vozis po minutu iz bicikliste??? Jesi li svjestan sta govoris uopste. Znaci doci ces minutu kasnije tamo gdje si krenuo jer ti je nekakav biciklista bio na putu i dramis zbog toga. Kakva smo mi samo stoka, da hoce neko vec jednom ispaliti atomsku
A gdje ja to dramim? Samo konstatujem,i kazem da cesto nastaje problem zbog biciklista.Smanji dozivljaj.
banovan wrote:
A gdje ja to dramim? Samo konstatujem,i kazem da cesto nastaje problem zbog biciklista.Smanji dozivljaj.
Ne nastaje problem radi biciklista, nego radi losih vozaca i nepoznavaoca saobracajnih propisa kao sto si i ti.
neku noc na malti na semaforu razulareni biciklist uleti liku sa lijeve strane pravo na ćošak auta,nešto uzeo da šara i ulijeće i dok se raspravio sa vozačem prolaz koji je svakako bio otvoren vozacu auta je bio fajront
kad si se vec ukljucio u saobracaj gledaj u usrani semafor i vozi se barem uz ivicnjak a ne medju autima
OldMayor wrote:Meni samo nije jasno sta biciklista ima koji qrac trazit na glavnoj saobracajnici - a nije da ih nisam vidio. Bez obzira kolko brzo vozio, mislim da im nije mjesto na glavnoj saobracajnici.
pa sta ako vozis po minutu iz bicikliste??? Jesi li svjestan sta govoris uopste. Znaci doci ces minutu kasnije tamo gdje si krenuo jer ti je nekakav biciklista bio na putu i dramis zbog toga. Kakva smo mi samo stoka, da hoce neko vec jednom ispaliti atomsku[/quote]
A gdje ja to dramim? Samo konstatujem,i kazem da cesto nastaje problem zbog biciklista.Smanji dozivljaj.[/quote]
Ne nastaje problem radi biciklista, nego radi losih vozaca i nepoznavaoca saobracajnih propisa kao sto si i ti.[/quote]
Zbog biciklista ipak.Oni su ravnopravni ucesnici u saobracaju,a vecina nepostuje nikakva pravila.
manekenka u penziji wrote:Meni nisu jasni biciklisti koji idu suprotnom trakom od pravca kretanja automobila, tj.voze tako da vozilima idu u susret.
Kamikaze!
Pa univerzalno pravilo je da i biciklisti i pjesaci na obicnim putevima voze suprotno ne uzimajuci u obzir magistrale i slicno
U kojem univerzumu?
Biciklista se kreće desnom stranom kolnika. Vazda bilo i bit ce.