Trazi zamolbenim putem da se slucaj prebaci na tvoj sud.LipaMill wrote:Imam pitanje za one koji poznaju nase zakone - situacija: vozila oko 60-max65km/h u zoni gdje je ogranicenje brzine 50km/h. Policija me odmah zaustavlja zbog prebrze voznje ali nemaju radar. Da li mogu da mi pisu kaznu za prekoracenje brzine ako nemaju nikakav konkretan dokaz (snimak radara)? U slucaju da se zalim na kaznu vjerovatno bih morala ici na nadlezni sud za prekrsaje, uzeti slobodan dan, potrositi na gorivo (ta opstina je udaljena oko 100km od mjesta u kojem zivim). Na sudu bi vjerovatno njih dvojica svjedocila da sam prebrzo vozila, sto su oni ocjenili odokativno - da li to pije vode? U slucaju da sud ponisti kaznu - da li imam pravo na neku nadoknadu (za slobodan dan, gorivo...)?
Saobracaj (promet), policija i zamke
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
jefferson
#51 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
-
emko1234
#52 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
pogresno si ti shvatio.ne psujem ja njemu zato sto me zaustavio.i da je napisao kaznu platio bih je ko i sve dosad.nego mi je zivac povuklo to sto je na indirektan nacin htio da uzme pare.mozda je taj dan ispunio kvotu pa mu je bilo mrsko,uzeo vec 2 stoje i nece vise al cinjenica je da tacno znam gdje vodi recenica:"eto pisao bih ja jednu,da ne pisem drugu."tako da sam to prokomentarisao.na kraju sta i ako se nisam svezaao.10 minuta ranije sam pisao pa zaboravio.SundanceKid wrote:Znaci, nisi bio svezan, napravio si prekrsaj, sasvim jasno, zaustavio te policajac i imao je svako pravo da te zaustavi, mogao vam je oboma pisati kazne zbog pojasa, reko da ce ti pisat samo jedan prekrsaj, na kraju nije nista ni napisao, i pustio te......i ti sad psujes mater lopovsku nekome ko te je pustio bez ikakve kazne, za nesto za sto ti JESI kriv, i zbog cega ti je mogao i trebao napisati ne jednu, vec dvije kazne???emko1234 wrote:zato fino kad krecem na duzi put i znam da ce me barem jednom startat uzmem 100km..rasitnim sve po 20km i sve rijesim s tim..priznajem,ne drzim se uvijek ogranicenja al sad da ja sa seljacima glumim gospodina..pa oduzimaju mi vrijeme a cilj je isti da uzmu pare sebi..neki dan sam se zainatio,zaustave me na ulazu i livno i nisam bio svezan ni ja ni cura..tako i tako,sve ostalo ok.kaze ja bi pisao jedan pojas drugi necu,i sad ceka da mu ja kazem evo 20 maraka da ne pises nista.ja mu kazem fino,pa ti pisi ako moras.i vidi on nema fajde,ono sunce upeklo a i njemu mrsko.kaze necu ovaj put al vezete se fol zbog sebe.mater im lopovsku,drotovi u hrvatskoj za nase su doktori nauka.
p.s:u finskoj zakon o saobracaju ide ovako.kad napravis prekrsaj kazna ti se obracunava po godisnjim primanjima.dakle ako si godisnje zaradio milion kazna ce ti bit mnogostruko veca nego ako zivis na socijali ko neki dosljo.hokejas njihov neki poznati,200kmh na autoputu il cak vise i kazna 150 000eura.pa stasni majcin sine pa vozi opet tako.
i sto ovaj tuzlak kaze,nema policije po europi.pa logicno da nema kad je gore svaki stanovnik drot.baci smece na ulicu u svabiji,doci ce ti kazna za 10 dana na vrata a nigdje drota.tako je u civilzovanim drzavama.ovdje bosnjo kad vidi da je komsija s 3ceg bacio smece pred ulaz,i on ce sutra bacit.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Stvarno ne razumijem ljude ovdje, pa sta vi ocekujete od policajaca? Da vas ne zaustavljaju nikad? Kad napravite prekrsaj da vas zaustave i daju vam cokoladu? Covjek te zaustavio s razlogom, nije ti nikakvu kaznu napisao. Bolan zahvali se covjeku, i furaj dalje, a ne jos da pises kako je taj neko ko ti je halalio prekrsaj kreten... A vala ti je dobro reko i za vezanje - drug vezi se radi sebe, zivot ce ti nekad spasit. Mozda si ti super vozac, al svakakvih budala ima na cestama, pojas ti je razlika izmedju zive i mrtve glave...
-
emko1234
#53 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
meni se isto desilo kad sam prelazio granicu.frajer u kucici mi govori fol jeste vidjeli da je ogranicenje ovdje 40?reko nisam,nisam obratio paznju.kaze on vozili ste 20kmh vise od ogranicenja.rekoh mu,ok,i sta sad?kaze on to je kazna.ja njemu opet,ok.na osnovu cega ste to zakljucili i na osnovu cega cete mi napisat kaznu?ja ne vidim radar,a reko mislim da odokativna metoda nije bas mjerodavna u ovom slucaju.kaze on meni i prestade me persirat,jel to mislis da si pametan?ja mu samo kazem,nisama balavac neki da pricate samnom tako,to sto predstavljate organ zakona ne daje vam pravo da se ovako ponasate pogotovo ne na radnom mjestu.znam da mi kaznu ne mozete pisat i stvarno mi se zuri a ovom caskanju ne uzivam ni sekunde.i on samo nesto promrlja i vrati dokumente.jedino mjerodavno kod tih prekrasaja prekoracenja brzine je kad imaju radar i kad te uslika kamera.ja ne bih nikad potpisao taj nalog za kaznu kad se radi o metodu odokativnog mjerenja brzine,naravno ako si sigurna da je ta metoda upotrebljena.LipaMill wrote:Imam pitanje za one koji poznaju nase zakone - situacija: vozila oko 60-max65km/h u zoni gdje je ogranicenje brzine 50km/h. Policija me odmah zaustavlja zbog prebrze voznje ali nemaju radar. Da li mogu da mi pisu kaznu za prekoracenje brzine ako nemaju nikakav konkretan dokaz (snimak radara)? U slucaju da se zalim na kaznu vjerovatno bih morala ici na nadlezni sud za prekrsaje, uzeti slobodan dan, potrositi na gorivo (ta opstina je udaljena oko 100km od mjesta u kojem zivim). Na sudu bi vjerovatno njih dvojica svjedocila da sam prebrzo vozila, sto su oni ocjenili odokativno - da li to pije vode? U slucaju da sud ponisti kaznu - da li imam pravo na neku nadoknadu (za slobodan dan, gorivo...)?
-
jefferson
#54 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
Izvini, ali svigdje u svijetu murija bude flexibilna. Mene je prije par mjeseci u SAD zaustavio drot i pisao mi 61mph u zoni od 40mph, umjesto 67mph. 67mh je preko 25mph od dozvoljene brzine i to poslijeze dosta vecoj kazni. Eto napisao mi to jer sam bio ljubazan malo se zezali itd.
- poznanik
#55 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
emko1234 wrote:...kad sam prelazio granicu.frajer u kucici mi govori fol jeste vidjeli da je ogranicenje ovdje 40?reko nisam,nisam obratio paznju.kaze on vozili ste 20kmh vise od ogranicenja.rekoh mu,ok,i sta sad?kaze on to je kazna.ja njemu opet,ok.na osnovu cega ste to zakljucili i na osnovu cega cete mi napisat kaznu?ja ne vidim radar,a reko mislim da odokativna metoda nije bas mjerodavna u ovom slucaju.kaze on meni i prestade me persirat,jel to mislis da si pametan?ja mu samo kazem,nisama balavac neki da pricate samnom tako,to sto predstavljate organ zakona ne daje vam pravo da se ovako ponasate pogotovo ne na radnom mjestu.znam da mi kaznu ne mozete pisat i stvarno mi se zuri a ovom caskanju ne uzivam ni sekunde.i on samo nesto promrlja i vrati dokumente.jedino mjerodavno kod tih prekrasaja prekoracenja brzine je kad imaju radar i kad te uslika kamera.ja ne bih nikad potpisao taj nalog za kaznu kad se radi o metodu odokativnog mjerenja brzine,naravno ako si sigurna da je ta metoda upotrebljena.
Granični policajac na radnom mjestu je neprikosnoven. Mogao je posumnjati u tvoje dobre namjere, i zadržati te prije prelaska granice radi kontrole. Mogao ti je, npr. automobil naopako prevrnuti, uz saradnju sa carinom i svega ga rastaviti...Kako bi reagirao u takvoj situaciji?
Usput, ograničenje brzine već nekoliko stotina metara od granične linije je svedeno na 10 km/h i ako te je opomenuo zbog bržeg ulaska pred rampu vjerovatno je imao pravo jer je uspio da procjeni brzinu, iako nije imao pravo da te zbog toga kazni.
Ponekad treba zaista priznati grešku, naravno - ukoliko je neko uopće sposoban da je shvati, i ostvariti normalnu ljudsku komunikaciju s policijom.
-
emko1234
#56 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
upravu si.neprikosnoven al negdje drugo.kad nas su vecina i dalje glupe seljacine u uniformama bez trunke osnovne kulture i odgoja.znam ja da przi oci kad vidis u saobracajnoj da je vlasnik auta od 100k neko ko ima 26-27 godina al to nije tvoja stvar.da je normalno upozorio normalno bi i reagovao al ovako,pa nismo na pijaci.uosstalom sta da je i rovio?ne bi se ni ja tako ponasao da sam u rezervoaru imao 10kila kokaina a to i on jako dobro zna.
- poznanik
#57 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
emko1234 wrote:upravu si.neprikosnoven al negdje drugo.kad nas su vecina i dalje glupe seljacine u uniformama bez trunke osnovne kulture i odgoja.znam ja da przi oci kad vidis u saobracajnoj da je vlasnik auta od 100k neko ko ima 26-27 godina al to nije tvoja stvar.da je normalno upozorio normalno bi i reagovao al ovako,pa nismo na pijaci.uosstalom sta da je i rovio?ne bi se ni ja tako ponasao da sam u rezervoaru imao 10kila kokaina a to i on jako dobro zna.
Ništa onda, pitaj babu da ti kupi jedan komad granice, da imaš punu slobodu kada budeš izlazio iz države...niko tebe ne smije da pita kojom brzinom voziš i šta imaš u autu, kako li se samo drznuo onaj policajac
-
emko1234
#58 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
ulazemo u neke druge stvari,komad granice mi je zasad nepotreban

-
jefferson
#59 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
Mislim da u tvom slucaju uopste nije problem ni zakon ni policija!emko1234 wrote:upravu si.neprikosnoven al negdje drugo.kad nas su vecina i dalje glupe seljacine u uniformama bez trunke osnovne kulture i odgoja.znam ja da przi oci kad vidis u saobracajnoj da je vlasnik auta od 100k neko ko ima 26-27 godina al to nije tvoja stvar.da je normalno upozorio normalno bi i reagovao al ovako,pa nismo na pijaci.uosstalom sta da je i rovio?ne bi se ni ja tako ponasao da sam u rezervoaru imao 10kila kokaina a to i on jako dobro zna.
- holowey
#60 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
da se meni tako pocnes qrciti na granicnom prelazu, ne samo da bih ti auto rastavio na dijelove i zabranio ulazak/izlazak na 10 godina nego bih ti podario cavity search gratisemko1234 wrote:upravu si.neprikosnoven al negdje drugo.kad nas su vecina i dalje glupe seljacine u uniformama bez trunke osnovne kulture i odgoja.znam ja da przi oci kad vidis u saobracajnoj da je vlasnik auta od 100k neko ko ima 26-27 godina al to nije tvoja stvar.da je normalno upozorio normalno bi i reagovao al ovako,pa nismo na pijaci.uosstalom sta da je i rovio?ne bi se ni ja tako ponasao da sam u rezervoaru imao 10kila kokaina a to i on jako dobro zna.
-
emko1234
#61 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
jest da i tebi guzica ne radi jer si samo granicar u bih a ne u usa il bilo gdje u europi..

- holowey
#62 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
eto ti znas da sam ja granicar u bihemko1234 wrote:jest da i tebi guzica ne radi jer si samo granicar u bih a ne u usa il bilo gdje u europi..![]()
a sta si to ti "samo"? tebi je biti granicni policajac ponizavajuce i daje ti za pravo da se tako ponasas?
-
jefferson
#63 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
E jah sta nam rat uradi jebote!
-
emko1234
#64 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
napisao si :da se ti meni pocnes tako kurcit,ja ti napisah..mozda bi to i uradio kad te ne bi bilo strah jer si i ti samo granicar..ovo parafraziram,nisam rekao da si granicar tj da znam da si ti granicar..nego ti samo govorim sta bi bilo kad bi bilo..holowey wrote:eto ti znas da sam ja granicar u bihemko1234 wrote:jest da i tebi guzica ne radi jer si samo granicar u bih a ne u usa il bilo gdje u europi..![]()
![]()
a sta si to ti "samo"? tebi je biti granicni policajac ponizavajuce i daje ti za pravo da se tako ponasas?
- holowey
#65 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
samo pokusaj shvatiti da bilo gdje, kako u bih tako i na us-can granici, a da ti ne pricam us-mex granici, granicni policajac VLAST i ako on kaze da je nebo zeleno, ti se samo nasmijesis i kazes tako je, a ne da mu ti pocnes drzati lekcije... jednom ces naletiti na nekoga nadrkanog ko ce tebi odrzati lekciju... a to da neko radi u granicnoj policiji iz straha okaci macku o repemko1234 wrote:napisao si :da se ti meni pocnes tako kurcit,ja ti napisah..mozda bi to i uradio kad te ne bi bilo strah jer si i ti samo granicar..ovo parafraziram,nisam rekao da si granicar tj da znam da si ti granicar..nego ti samo govorim sta bi bilo kad bi bilo..holowey wrote:eto ti znas da sam ja granicar u bihemko1234 wrote:jest da i tebi guzica ne radi jer si samo granicar u bih a ne u usa il bilo gdje u europi..![]()
![]()
- Duhovni Vođa
#66 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
joj emka što se kofrči 
- iLLusion
#67 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
Jbg jarane, ipak je on vlasnik auta od 100k.Duhovni Vođa wrote:joj emka što se kofrči
-
jefferson
#68 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
To ti je danas mjerilo! Sto skuplje auto to su drustvu vrjedniji! Tako to ide u banana drzavama.iLLusion wrote:Jbg jarane, ipak je on vlasnik auta od 100k.Duhovni Vođa wrote:joj emka što se kofrči
Kada kazes "SAMO" znaci pogled je na drustvo takav da neko "samo" vozi Golfa, samo radi taj i taj posao, samo ima to i to. Bas onako zdravo jedno razmiljanje, boljka svakog postratnog sistema gdje se testira sazrjevanje drzave kroz sistem koji vlada u uredjenim drzavama, koje su takve boljke prvo uredile na jedan jednostavan, grub ali efikasan nacin.
Steta sto se emko ne sjeca kako je to nekad bilo, vise bi cjenio danasnje policajce.
Ali dobro, svjetlo nam upalise i tako to biva...
- fidoremilienko
#69 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
emko kralj, ubi čo'ek 
- zateznistub
#70 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
Aha, G2 plafon plafonaiLLusion wrote:Jbg jarane, ipak je on vlasnik auta od 100k.Duhovni Vođa wrote:joj emka što se kofrči
-
emko1234
#71 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
jefferson* prica ti je u najmanju ruku smijesna a jos je smijesnije sto mene navodis ko primjer za tu pricu.ne kazem,ima puno istine u tome sto si naveo al bas zbog takve situacije u banana drzavi kao sto si rekao ljudi te drugacije gledaju.normalno da ce jedan covjek koji ima 40+ godina i koji je mozda srednje obrazovan vidjet u meni u mojoj saobracajnoj kad procita babinog sina koji se kurci.necu se vracat na to sta radim da bi zivio al to sto je on pretpostavio i sto ljudi obicno pomisle je glupost.ja uredno placam dio kredita za to auto ko vecina drugih ljudi sto vozi nova auta,al smijesno je da se takav covjek vodi takvim razmisljanjem.trebao je ostat profesionalac do kraja i ako sam vec napravio prekrisaj napisat kaznu i zavrsit pricu.mene opcenito nervira sto ljudi misle da se zbog neke pozicije il zanimanja mogu osjecat superiorno u odnosu na druge.on nema pravo da mene ne persira,i logicno kad vidis takvog seljacinu izvuce ti zivac.mislim ja nisam duzan da objasnjavam otkud i kako.on radi posao za koji je placen i treba da ga radi po propisima.zateznistub wrote:Aha, G2 plafon plafonaiLLusion wrote:Jbg jarane, ipak je on vlasnik auta od 100k.Duhovni Vođa wrote:joj emka što se kofrči
zatezni stub* g2 i to gtd sa sirokim karambolkama
-
jefferson
#72 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
@emko:
Posto sam stariji od tebe, a sa 10, 15, 20, 25, 30, itd, nisam niti cu cjeniti ljude po tome kakva auta vozaju, nego kakvi su ljudi, kazem ti da ja i ti nikad ne bi mogli pice popiti. To je iz razloga sto si ti apriori zakljucio da je problem nastao jer ti vozis neko auto od 100k. Pa ne do bog da sam ja bio murijak koji te uhvatio bez pojasa! Ja sam svom ocu rekao da bi mu crko od smjeha kada bi ga u HR policija uhvatila nevezana.
Iskreno, boli tog muriaka, mene, i sve forumase sta ti vozis. Ti si svojim postom nama svima rekao da ti sebe smatras boljim od ostalih koji materijalno nisu na tvojoj razini. Ti si ustvari rekao da si "bolji" od onih koji nisu na toj materijalnoj razini. S obzirom da znam kako banana drzave funkcionisu, tako funkcionisu oni koji misle da su bitni, ali u stvarnosti su najmanje bitni u cijeloj prici. Na kraju, mi svi znamo cime se bavi policajac koji te zaustavio. On je taj na kojeg se mi trebamo osloniti. Mi samo znamo da ti vozis auto od 100k i da bi kao to rebala biti referenca kako se neko treba odnositi prema tebi. Blago tebi dok imas forum da svoje frustracije iznosis. Probaj to primjeniti kada te sljedeci put granicna ili ova ili ona policija zustavi.
Ti nisi bolji od tog policajca (a toplo se nadam da to ne mislis, iako cisti sumnjam s obzirom na postove), ali s obzirom na tvoje istupe, prednost dajem policajcima kada je u pitanju ucitivost i kultura.
Takodje, ne do bog da nesto jebeno zatreba, ipak b radije povjerovao policajcu kojeg ne znam nego tipu koji smatra da je iznad zakona. Sto bi se reklo, da mi ej tvoj mozak da se malo odmorim...
Problem u svemu je sto ti pretpostavljas da on to misli!!! Sto znaci da ti sam imas kompleks sta ljudi misle o tebi na osnovu tvog auta.
Posto sam stariji od tebe, a sa 10, 15, 20, 25, 30, itd, nisam niti cu cjeniti ljude po tome kakva auta vozaju, nego kakvi su ljudi, kazem ti da ja i ti nikad ne bi mogli pice popiti. To je iz razloga sto si ti apriori zakljucio da je problem nastao jer ti vozis neko auto od 100k. Pa ne do bog da sam ja bio murijak koji te uhvatio bez pojasa! Ja sam svom ocu rekao da bi mu crko od smjeha kada bi ga u HR policija uhvatila nevezana.
Iskreno, boli tog muriaka, mene, i sve forumase sta ti vozis. Ti si svojim postom nama svima rekao da ti sebe smatras boljim od ostalih koji materijalno nisu na tvojoj razini. Ti si ustvari rekao da si "bolji" od onih koji nisu na toj materijalnoj razini. S obzirom da znam kako banana drzave funkcionisu, tako funkcionisu oni koji misle da su bitni, ali u stvarnosti su najmanje bitni u cijeloj prici. Na kraju, mi svi znamo cime se bavi policajac koji te zaustavio. On je taj na kojeg se mi trebamo osloniti. Mi samo znamo da ti vozis auto od 100k i da bi kao to rebala biti referenca kako se neko treba odnositi prema tebi. Blago tebi dok imas forum da svoje frustracije iznosis. Probaj to primjeniti kada te sljedeci put granicna ili ova ili ona policija zustavi.
Ti nisi bolji od tog policajca (a toplo se nadam da to ne mislis, iako cisti sumnjam s obzirom na postove), ali s obzirom na tvoje istupe, prednost dajem policajcima kada je u pitanju ucitivost i kultura.
Takodje, ne do bog da nesto jebeno zatreba, ipak b radije povjerovao policajcu kojeg ne znam nego tipu koji smatra da je iznad zakona. Sto bi se reklo, da mi ej tvoj mozak da se malo odmorim...
Problem u svemu je sto ti pretpostavljas da on to misli!!! Sto znaci da ti sam imas kompleks sta ljudi misle o tebi na osnovu tvog auta.
-
emko1234
#73 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
prijatelju,puno toga si pogresno protumacio i shvatio na pogresan nacin al kao i svi ostali imas pravo na svoje misljenje koje se pod odredjenim okolnostima moze promjenit.ja nemam namjeru da te razuvjeravam ako mislis tako nasatavi.

-
jefferson
#74 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
Onda jaro moj procitaj sta pises prije nego nesto postiras!emko1234 wrote:prijatelju,puno toga si pogresno protumacio i shvatio na pogresan nacin al kao i svi ostali imas pravo na svoje misljenje koje se pod odredjenim okolnostima moze promjenit.ja nemam namjeru da te razuvjeravam ako mislis tako nasatavi.![]()
- Better Man
#75 Re: Saobracaj (promet), policija i zamke
Iz tvojih postova Emko se vrlo lako moze zakljuciti da ti patis od kompleksa da je neko na cesti brzi od tebe. Tvoje dodavanje gasa kad te neko prestigne i sl., kao i omalozavanje auta koja smatras da ni pod razno ne mogu ici brze od tvog Audia nam govori da si jedan obicni neizivljeni balavac kojem fali kucnog odgoja. Za tvoje dobro i dobro drugih ucesnika u saobracaju, tebi ne treba dati da vozis jace auto od 75 KS i to auto koje mozes sam od svog novca kupiti, a ne da se ovde hvalis skupim Audiem kojeg ti je ipak kupio tata, jer bez njegove novcane pomoci samo bi ga mogao sanjati.