Sanjin Bećiragić...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

_BosanaC

Post by _BosanaC »

šega wrote:
Nancy Drew wrote:
_BosanaC wrote:Evo ovako, konkretno: jel' taj Jozo ikada presao sa sitne boranije i ucenja klinaca kako se prelazi na pjesackom na ovu krupu, tipa Cele, Gasiji, Face i njima slicni po Sarajevu?

Ili mu je najveci domet iznerviran razbiti novinaru nos glavom?
Kako svu tvoju grandioznu, raskošnu glupost sažeti u par riječi :roll:

''Bio je zamjenik šefa sarajevske specijalne jedinice Laste. Njegova jedinica, pod komandom Rusmira Mrkovića, već dvije godine se krhala da odbrani grad - politički su promovirani, medijski su glorificirani, profesionalno u nebesa uzdizani vojni dezerteri, kalkulanti, pa i notorni ratni zločinci a Jozo Anđić je do kraja radio svoj (policijski) posao.
Anđićevi policajci iz “Lasta” su glatko uhapsili monstruma sa Bistrika, psihopatu, monstruoznog serijskog ubicu Mušana Topalovića Cacu!
Prije toga su samoubilački branili Stup, konsolidirali odbranu na Igmanu. Upoznao sam, dakle, Jozu Anđića nedugo nakon što su on i njegov kolega, policajac Ferdo Dejanović, od strane srpskih policajaca sa Pala izvučeni iz jeepa kardinala Vinka Puljića i na smrt premlaćeni na Palama ... itd''

Jozo Anđić je bio komandant grupe koja hapsila Cacu ...

''Nimalo lak i jos manje precizan zadatak dobili su mjesovita grupa sastava dva voda Bataljona vojne policije Staba vrhovne komande, dva voda CSB Sarajevo Lasta i dva voda MUP-a RBiH jacine po 60 ljudi koji su trebali blokirati komandu Desete brdske, komandu Treceg bataljona Desete brdske, jurisnog odreda Desete brdske. Naredba glasi: "Sprijeciti napustanje objekata i onemoguciti izvrsenje razvoja jedinica za borbenu intervenciju prema drugim objektima. Lica u objektu pozvati na pregovor u slucaju pruzanja otpora, neutralisati vatrene tacke za privremeno onesposobljene objekte." Komanda nad mjesovitom grupom pripala je Jozi Andjicu, a za zamjenika je imenovan Amir Corbo.''

više

http://www.bhdani.com/arhiva/177/t17716.htm
Sve je to u dure! Pa nije mu se valjda od Sanjina učinio onaj sa Pala što ga je namaro,halo!
Dzaba to Nancy pricati...
ramudavala

Post by ramudavala »

sanjin je napravio prekrsaj već kod dobar dan :) ne opravdavam maltretiranje nikoga pa ni novinara sanjina b. al sujmnjam da je moralo biti fizički da ne bi jozi ostavilo posljedice psihički ;)
apoliticni_politikant

Post by apoliticni_politikant »

Ja stvarno vise ne znam do cega je, ali postaje degutantno, kako na ovom forumu tako i u bilo kojoj drugoj vrsti komunikacije.sve stavljamo u kontekst nekakve individualnosti. Odavno vise nije vazno, sta je ucinjeno, nego ko je ucinio. Odavno nije vazno to sto je Jozo Andic napao novinara pred sijaset drugih novinara. Nije vazno je li i kako, Beciragic verbalno isprovocirao Andica, bitno je da je policajac,komandir,rukovodilac na neprimjer nacin iskoristio pretjeranu silu. Dakle, preoracio zakonom mu dozvoljene ovlasti. To implicira da se protiv takvog policajca trebe provesti odgovarajuci disciplinski, a odlucile se osteceni za to, i odgovorajuci gradjansku parnicu. Sad protiv policije ili policajca licno manje je vazno.
Nevazno je jel S.B. gnjida od covjeka. Za njega kao i za ostale gradjane ove zemlje zakoni moraju vrijediti isto. Takodjer i za pripdadnike organa rede. Isti je zakon za sve, a postupkom J.A. kao policajci i to komandira, salje nam jedno apsolutno drugaciju poruku.
Problem je sto neadekvatno reagiramo na takvu vrstu poruke.
Gledamo samo kroz prizmu politickog stava, koji S.B. protura kroz svoj novinarski rad, odnosno kroz dosadasnji angazman J.A. kao policajca.
Svi argumenti takve vrste, su irelevantni iz prostor razloga sto ne daju imunitet za sada pocinjena djela.
Neko pomenu da S.B. nije imao akreditaciju kuce iz koje dolazi. Covjek zaboravio. Desava se. Njegova"njuska" kako neko rece, je prepoznatljiva faca, tako da ako nije imao akreditaciju morao je uz neki drugi dokument dobiti pristup da sjednici N.O. Elektroprivrede, kao neko ko je pisao drugacije od onog kako vlast zeli o tom preduzecu.

UPITA LI SE IKO, DA NIJE MOZDA MOGUCE, DA JE NEKO NAREDIO J.A. DA S.B. NE MOZE PRISUSTVOVATI POMENUTOJ SJEDNICI, ZA KOJU JE POSTOJAO IZUZETAN INTERES MEDIJA?
MOZE LI BITI DA JE NAPAD NA S.B. IMPLICIRAN NA NEKI DRUGI NACIN, A J.A. BIO SAMO IMPLEMENTATOR VOLJE SVOJIH SEFOVA IZ DVIJE STRANKE ?

HVALA NA PAZNJI I ......

POZDRAV DOMOVINI
rashomon

Post by rashomon »

apoliticni_politikant wrote: Nevazno je jel S.B. gnjida od covjeka. Za njega kao i za ostale gradjane ove zemlje zakoni moraju vrijediti isto.
Je li on završio kakve škole da bude novinar?

Nešto se ne sjećam!!!

Image
apoliticni_politikant

rashomon wrote:
apoliticni_politikant wrote: Nevazno je jel S.B. gnjida od covjeka. Za njega kao i za ostale gradjane ove zemlje zakoni moraju vrijediti isto.

Nešto se ne sjećam!!!

Image
Opet irelevantno.
To sto nije zavrsio skolu, a zaposlio se na FTV-u nije bas u cjelosti do njega. Tu je trenutno zaposlen i end of story.
Ti ili ne zelis ili neces da razumijes.
JEDNAKO ZA SVE.
POLICAJCE,KONOBARE,TRGOVCE,DOKTORE,NOVINARE,GNJIDE,UBLEHE .....
Je li Beciragic krsio zako? Nije.
Je li Andic krsio zakon ? Jeste
Tu se sva prica zavrsava i odgovornost pocinje.

POZDRAV DOMOVINI
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 11:45, edited 1 time in total.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

apoliticni_politikant wrote:
rashomon wrote:

Nešto se ne sjećam!!!

Image
Opet irelevantno.
To sto nije zavrsio skolu, a zaposlio se na FTV-u nije bas u cjelosti do njega. Tu je trenutno zaposlen i end of story.
JEDNAKO ZA SVE.

POZDRAV DOMOVINI

ako nije krsio zakon?pa verbalni napad na ovlastenu osobu.pa zamisli da si ti drot i da ja dodjem i kazem ti "papak jedan ,koji si ti glupan od drota.znas li ti ko sam ja?pa ja radim za ftv glupisone.itd itd....

pa da sam ja jozo isto bih reagovao.ej pred masom ljudi ,novinara provocirati drota na funkciji.pa ni obicnom pozorniku to nebi smio uraditi. gdje to ima?trebao ga je jos izgazati,
sarlo

Post by sarlo »

rashomon wrote:

Nešto se ne sjećam!!!

Image
Opet irelevantno.
JEDNAKO ZA SVE.

POZDRAV DOMOVINI
...Zima '93/94. Dvije cete Odreda Lasta (znaci puni sastav) postrojene pred Gradjevinom, cekaju smotru pred Predsjednikom Alijom Izetbegovicem. On im treba predati ratnu zastavu. Ceka se dugo, snijeg propaduje, dan je hladan. Predsjednik dolazi, komandant Rusmir podnosi raport predsjedniku a njegov zamjenik Jozo Andjic komanduje "pozdrav domovini". Stotinu dvadeset boraca odgovara k'o jedan "poozdrav". Eee, to su bili dani...
sarlo

Post by sarlo »

InfraRedRidinghood wrote:Pusti to sad, to nije tema.
Ok. Reci cu da je tema o jednom pokvarenom novinaru i njegovom sukobu sa legendarnim policajcem. Drugi novinari sada prave "slucaj" od toga. Pred pogresnim se tipom...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

rashomon wrote:

Nešto se ne sjećam!!!

Image
Opet irelevantno.
JEDNAKO ZA SVE.

POZDRAV DOMOVINI
Dodatak ovome je slijedece:

Sanjin B je trebao da prisustvuje valjda konferenciji ili cemu vec nakon/povodom sjednice UO EP i iako su svi drugi novinari FTV bili pusteni njemu je zabranjen ulaz od strane tog neakreditovanog lika sa komentarom "Ti prosetaj", na sta mu je Sanjin odgovorio u stilu "Kad budem zelio da setam pozvat cu i tebe" nakon cega je uslijedio direktni udarac glavom u lice.

Sad je mozda bolje pitanje KO je dao direktivu da se iskoristi bilo kakva situacija da bi se poslala poruka nekome u FTV. A ona je i vise nego poslana.
apoliticni_politikant

Irelevantno. I ja sam maloljetan stajao u stroju, ali i lezeao u rovu i svaki put nakon sto se zaori " POZDRAV" bio spreman poginuti. Daje li mi to za pravo da prvog cija mi se faca ne svidi glavom opalim u tu istu facu.

I S.B. je bio nekakav bezbjednjak u ratu, kako god, bio je tu. Nemam namjeru nikoga braniti, niti dovoditi u pitanje besprijekornost njegove policijske ili novinarske karijere.

Prica kaze ovako :
Andic u civilu stoji na ulazi u prostoriju u kojoj se odrzava sjednica skupstine dionicara EP BiH. Novinari ulaze unutra, a Andic u tome (razloozi nebitni, a navodno neposjedovanje akreditacije) sprijecava Beciragica.
Nakon kratke prepirke policajac kaze novinaru:
-Prosetaj.
- Kad budem htio setati i kad mi se bude setalo. odgovara novinar policajcu(provokativno ali odmjerenu-nije policajac tu da nam odredjuje da li cemo setati ili ne), koji u tom trenutku na sebi nema niti jednu policijsku oznaku.
A tu je sluzbeno, jer ako nije sta radi nesluzbeno usred radnog vremena? (ovo pitam kao poreski obveznik).
- Sta si to rek'o? Haj' to ponovi!, kaze povisenim tonom policajac.
Novinar to ponovi,ponovo odmjerem provokativnim ali ne i neodmjerenim tonom i nacinom interpretacije i ponovi.
I policajac ga "opali" glavom ili mahalskim zargonom receno "glavira".

Ovo je prica provjerena od osobe(drugog novinara) prisutne nemilom dogadjeju.
Bez obzira na individualnost moze li se iz ove price zakljuciti ko je krivac.
Ljekari u KCUS-u sarajevo Beciragicu su utvrdili napknuce nosne kosti, sto je prema vazecim zakonskim propisima teska tjelesna povreda.

Sagledajmo slucaj kao da su u njemu ucestvovali jucer svrseni polaznik policijske akademije i apsoklvent zurnalistike na praksi na FTV.

P.S. ovo dodajem naknadno. Sagledajmo slucaj kao da su u njemu ucestvovali poreski obveznik (u ovom slucaju S.B.) i policajac direktno placen od vec pomenutog poreskog obveznika. U ovom slucaju radi se o napadi na nas, poreske obveznike.
POZDRAV DOMOVINI
Last edited by apoliticni_politikant on 08/11/2007 23:02, edited 1 time in total.
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

ja napisah nesto slicno, ali nekim cudom nestade post. al' haj. samo bih ponovio pitanje: od svih prisutnih, zasto je samo sanjin beciragic dobio po surli??? andicev postupak je za svaku osudu, ali...sta je druga strana medalje? glavomet nije uslijedio bez razloga. a, obzirom na beciragicevo kabadahijsko i nadmeno ponasanje, super je prosao...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

anamo 'vamo wrote:ja napisah nesto slicno, ali nekim cudom nestade post. al' haj. samo bih ponovio pitanje: od svih prisutnih, zasto je samo sanjin beciragic dobio po surli??? andicev postupak je za svaku osudu, ali...sta je druga strana medalje? glavomet nije uslijedio bez razloga. a, obzirom na beciragicevo kabadahijsko i nadmeno ponasanje, super je prosao...
Procitaj post prije svog...
apoliticni_politikant

anamo 'vamo wrote:ja napisah nesto slicno, ali nekim cudom nestade post. al' haj. samo bih ponovio pitanje: od svih prisutnih, zasto je samo sanjin beciragic dobio po surli??? andicev postupak je za svaku osudu, ali...sta je druga strana medalje? glavomet nije uslijedio bez razloga. a, obzirom na beciragicevo kabadahijsko i nadmeno ponasanje, super je prosao...
ja ne znam u kakvom bi ti drustvu zelio zivjeti, ali ovo u kojem mi zivimo nije ono sto ja zelim. Bez obzira kako se kabadahijski ponasao nije nacinio prkrsaj napada ili vrijedjanja sluzbenog osoblja.
Nije dobro, lose je prosao jer napadnut u svojoj zemlji, od svog ocito nereformiranog policajca,na svom radnom mjestu.
Sta treba vise?

POZDRAV DOMOVINI
illuminated

Post by illuminated »

ne znam ali mislim da bi drot morao fasovati dobru disciplinsku kaznu,
ako ne i da popusi posao. Ako se izvuce to je katastrofa. Oni bi trebali biti servis gradjana a ne neke siledzije koje se obracaju sa "Prosetaj."
Tacno je da je SB lajav ali to je nista u poredjenju s tim da je drot totalno izgubio kontrolu nad sobom...
Mogao mu je i kulturno traziti akreditaciju.
Ovo me podsjeca na onu pricu iz tramvaja:
Kaze revizor: Karta.
Covjek: Prozor.
Revizor: Sta prozor.
Covjek: Sta karta.

ali uvijek ima i ono: mozda mi i ne znamo historiju sukoba...
sarlo

Post by sarlo »

apoliticni_politikant wrote:Irelevantno. I ja sam maloljetan stajao u stroju, ali i lezeao u rovu i svaki put nakon sto se zaori " POZDRAV" bio spreman poginuti. Daje li mi to za pravo da prvog cija mi se faca ne svidi glavom opalim u tu istu facu.

I S.B. je bio nekakav bezbjednjak u ratu, kako god, bio je tu. Nemam namjeru nikoga braniti, niti dovoditi u pitanje besprijekornost njegove policijske ili novinarske karijere.

Prica kaze ovako :
Andic u civilu stoji na ulazi u prostoriju u kojoj se odrzava sjednica skupstine dionicara EP BiH. Novinari ulaze unutra, a Andic u tome (razloozi nebitni, a navodno neposjedovanje akreditacije) sprijecava Beciragica.
Nakon kratke prepirke policajac kaze novinaru:
-Prosetaj.
- Kad budem htio setati i kad mi se bude setalo. odgovara novinar policajcu(provokativno ali odmjerenu-nije policajac tu da nam odredjuje da li cemo setati ili ne), koji u tom trenutku na sebi nema niti jednu policijsku oznaku.
A tu je sluzbeno, jer ako nije sta radi nesluzbeno usred radnog vremena? (ovo pitam kao poreski obveznik).
- Sta si to rek'o? Haj' to ponovi!, kaze povisenim tonom policajac.
Novinar to ponovi,ponovo odmjerem provokativnim ali ne i neodmjerenim tonom i nacinom interpretacije i ponovi.
I policajac ga "opali" glavom ili mahalskim zargonom receno "glavira".

Ovo je prica provjerena od osobe(drugog novinara) prisutne nemilom dogadjeju.
Bez obzira na individualnost moze li se iz ove price zakljuciti ko je krivac.
Ljekari u KCUS-u sarajevo Beciragicu su utvrdili napknuce nosne kosti, sto je prema vazecim zakonskim propisima teska tjelesna povreda.

Sagledajmo slucaj kao da su u njemu ucestvovali jucer svrseni polaznik policijske akademije i apsoklvent zurnalistike na praksi na FTV.

P.S. ovo dodajem naknadno. Sagledajmo slucaj kao da su u njemu ucestvovali poreski obveznik (u ovom slucaju S.B.) i policajac direktno placen od vec pomenutog poreskog obveznika. U ovom slucaju radi se o napadi na nas, poreske obveznike.
POZDRAV DOMOVINI
Decko, ponavljam Jozo Andjic nije tamo neki "drot" i nije "neko". I dogadji u kojima je on ucestvovao nisu "kurirske price", koje ucite u Forumu mladih i udruzenjima "Josip Broz".
Mnogi policajci nisu u stanju da umire dijete a kamoli kriminalce i da u Sarajevu nema nekoliko opasnih policijaca, medju kojima je Jozo najpoznatiji, ovdje niko ne bi mogao da stane na put krimnalcima. I policajac ne smije dopustiti da ih svakojake hulje provociraju.
Da nije njih ,ponavljam, "poreski obveznici" bi bili prepusteni na milost i nemilost kriminalcima.
A novinari smatraju da su zasticeni kao medjedi i da se mogu ponasati bahato kao da su u sumi.
Jozo je ucinio jednu temeljnu gresku. Lopova (i raznorazne mangupe) ne smijes osamariti, to se pamti i vraca. Zasta pendrek sluzi? "Poreski obveznici" placaju i za to pomagalo i treba ga koristiti svrsishodno.
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

ja ne znam u kakvom bi ti drustvu zelio zivjeti, ali ovo u kojem mi zivimo nije ono sto ja zelim. Bez obzira kako se kabadahijski ponasao nije nacinio prkrsaj napada ili vrijedjanja sluzbenog osoblja.
Nije dobro, lose je prosao jer napadnut u svojoj zemlji, od svog ocito nereformiranog policajca,na svom radnom mjestu.
Sta treba vise?

POZDRAV DOMOVINI
u drustvu u kojem me sanjin beciragic i slicni "konobari", ne bi traumirali svojom pojavom na ekranu! nije nacinio prekrsaj napada ili vrijedanja??? reci cu ti jedno, obzirom da nisi bio prisutan, za razliku od nekih. sanjin beciragic je izigravao mangupa i "velicinu". verbalno. a, kad izigravas mangupa, dobijes po surli. dakle, ima ovdje i ocevidaca.
a, daleko od toga da podrzavam ovakav postupak J.A.. dapace, sto bi rekao ujko Ivo Miro Jovic. nema opravdanja, da mi je babo rodeni. i on je definitivno zavrsio sa svojim poslom!
anamo 'vamo

Post by anamo 'vamo »

izvini, ali u cemu je problem??? to sto sam bio prisutan u prostoru gdje se scena odigrala???
walkabout

Post by walkabout »

InfraRedRidinghood wrote:Anamo, pakuj se lagano, dozlogrdilo mi je s tobom pregovarati.

Mjesta ima još, ko voli - bujrum.
:x
Poruka od Kemice za Infra:

"Draga Infra, nebijo ti ukozi, vala svasta iti moras citat po duznosti. Ovo ovdije, pa ona ljubavna pisma, pa zmije fatat, pa biti bravarka, pa ljudove a narocito zenove bacat po dubokijem tamnicama (mescnimise tisi jedan djelat rodzeni)... Nego, volijo bi kada bise malo "pobrinula" za Mensuru,dojadila mije uzanje vrijeme, jel vazhi" :D
apoliticni_politikant

[quote="sarlo
Decko, ponavljam Jozo Andjic nije tamo neki "drot" i nije "neko". I dogadji u kojima je on ucestvovao nisu "kurirske price", koje ucite u Forumu mladih i udruzenjima "Josip Broz".
Mnogi policajci nisu u stanju da umire dijete a kamoli kriminalce i da u Sarajevu nema nekoliko opasnih policijaca, medju kojima je Jozo najpoznatiji, ovdje niko ne bi mogao da stane na put krimnalcima. I policajac ne smije dopustiti da ih svakojake hulje provociraju.
Da nije njih ,ponavljam, "poreski obveznici" bi bili prepusteni na milost i nemilost kriminalcima.
A novinari smatraju da su zasticeni kao medjedi i da se mogu ponasati bahato kao da su u sumi.
Jozo je ucinio jednu temeljnu gresku. Lopova (i raznorazne mangupe) ne smijes osamariti, to se pamti i vraca. Zasta pendrek sluzi? "Poreski obveznici" placaju i za to pomagalo i treba ga koristiti svrsishodno.[/quote]

Decko. P ko zna koji put ponavljam. Nije bitno je li neko drot ili drotina, novinar ili novinarcina, gnjida i probisvjet. Bitno je da li je prekrsio zakon i kakvu ce sankciju snositi. zaboravimo sve ostalo.
Zavrsimo pricu. Sutra ce na mjestu S.B. biti bilo ko od Vas. TO JE POENTA

POZDRAV DOMOVINI
apoliticni_politikant

[quote="sarlo
Jozo je ucinio jednu temeljnu gresku. Lopova (i raznorazne mangupe) ne smijes osamariti, to se pamti i vraca. Zasta pendrek sluzi? "Poreski obveznici" placaju i za to pomagalo i treba ga koristiti svrsishodno.[/quote]

Decko. P ko zna koji put ponavljam. Nije bitno je li neko drot ili drotina, novinar ili novinarcina, gnjida i probisvjet. Bitno je da li je prekrsio zakon i kakvu ce sankciju snositi. zaboravimo sve ostalo.
Zavrsimo pricu. Sutra ce na mjestu S.B. biti bilo ko od Vas. TO JE POENTA

POZDRAV DOMOVINI
apoliticni_politikant

A za tebe je svrshodna upotreba pendreka, koji placaju poreski obveznici, udaranje po novinaru koji ima drugacije politicke stavove od onih vladajuce oligarhije. Ili mozda mislis i na one koji uce po Furumima mladih i drustvima J.B. TITO. ?

POZDRAV DOMOVINI
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

mIRCerka wrote:
video wrote:Pa valjda se zna ko je jozo andzic!!
Drot u pravom smislu rijeci .Ja ga se sjecam prije rata kad se ko kakav debil krio iza semafora i lovio raju (pod ovim mislim djecu, srednjoskolce) jesu li presla preko pjesackog i ne daj boze prosla istim a da nije bilo zeleno na semaforu :x Ordinirao je na potezu Mojmolo-Alipasino polje,nerijetko se znao zadesiti i na Dobrinji.I sta ocekivati od takve osobe. Idiot kompleskaski,pravi!!
Ma da, bas zato smo svi zalijegali pod parkirana auta i iza kontejnera kad bi Jozo naisao...eto da nas ne kazni za Zebru...how yes no...pitaj durmu...
Durmu s Dobrinje? Stariji ili mladji? A i sto Durmu?
taxi_driver

Post by taxi_driver »

je li jozo bio u civilu ili u uniformi?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ovo ko za vrijeme nazija

dokle diraju druge nemam se čega bojati
ali kdo dođu do mene ... eee onda je sve prekasno...

a u ovakvoj zemlji... doće ponaosob svakome ako se vako nastavi
Post Reply